مار "پژو" چند بار صنعت ما را بگزد

مار "پژو" چند بار صنعت ما را بگزد

تاسفانه سالیان سال است که هیچ مسئولی که در عرصه صنعتی و یا اقتصادی مسئولیتی دارد به این جوابی نمی دهد.
معاون وزیر اسبق صنعت گفت، چرا پژو که از سال۹۱ همکاری با ایران را قطع و شرکت ایران خودرو را ۳ سال بدون قطعات کافی به حال خود رها کرد که نتیجه آن کاهش فروش و افت شدید کیفیت قطعات بود، در آستانه بازگشت پیروزمندانه به بازار انحصاری ایران قرار گرفته است؟
 
امیررضا واعظی آشتیانی معاون اسبق وزیر صنعت، معدن و تجارت در این باره گفت: در ابتدا ما باید تکلیف صنعت خودرو را مشخص کنیم؛ یعنی ما تولید کننده هستیم یا مونتاژ کننده و متاسفانه سالیان سال است که هیچ  مسئولی که در عرصه صنعتی و یا اقتصادی مسئولیتی دارد به این جوابی نمی دهد.
 
وی گفت: اگر ما تولید کننده هستیم چرا بعد از  پنج دهه هنوز خودروهایی غیرکیفی تولید می کنیم، که با شرایط استاندارد داخلی خودمان هم مشکل دارند و توانایی صادرات حتی یک درصد از این خودرو ها را هم نداریم. اگر مونتاژ کننده هستیم، چرا محصولاتی را که در این دو دهه اخیر مونتاژ می کنیم توانایی صادرات آنها را نداریم؟ این یک سوال بزرگ است که باید پاسخ بدهند. تا زمانی که به این سوال پاسخی داده نشود ( تولید کننده هستیم یا مونتاژ کننده) تکلیف صنعت خودرو مشخص نمی شود.
 
معاون اسبق وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: ما وقتی بعد از دو دهه تولید خودرو وارداتی ادعا می کنیم که تازه به خودکفایی رسیده ایم برای تولید داخلیش، این واقعا جای تاسف دارد برای صنعت خودرو سازی و جای تامق دارد برای متولیان امر که در این باره یک تدبیر جدی ببینند. ما اگر مونتاژ کننده ایم با افتخار بگوییم که مونتاژ کننده ایم و و بتوانیم بخش اعظمی از تولیداتمان را صادر کنیم. مشابه این موضوع در ترکیه اتفاق افتاده است. آنها با چند برند اروپایی مرتبط شدند و دارند مونتاژ می کنند و مونتاژشان 21 تا 25 میلیارد دلار صادرات داشته است. پس تکلیف خودرو ساز ترکیه روشن شده است. اگر هم تولید کننده هستیم باید تکلیفمان را با شرکتهایی که علاقمند به همکاری با ایران هستند را روشن کنیم.
 
وی افزود، در این رابطه چین در سال 1984 با شرکت فولکس واگن قرارداد بست و آنها در چین سرمایه گذاری  مشترکی انجام دادند، ضمن اینکه یک شرکت چند ملیتی را تشکیل دادند هم سرمایه هم فناوری و هم الگوی مدیریتی آوردند که با بومی سازی کشور چین به گونه ای عمل شد که امروز چینی ها ادعای تولید 20 میلیون خودرو و صادرات آن به کشورهای خاورمیانه، افریقا و آسیا را دارند. این نشان می دهد که یک استراتژی کلان در بخش تولید، مونتاژ و چگونگی سرمایه گذاری در چین تعریف شده است.
واعظی آشتیانی تاکید کرد، ما نیز باید مد نظر داشته باشیم بحث سرمایه آوردن، فن آوری آوردن و بحث الگوی مدیریتی که ما بتوانیم در کشور بومی سازی کنیم، آیا این اتفاقات می افتد؟ یا اینکه ما می خواهیم شریک تجاری پیدا کنیم که این شریک تجاری هر موقع خواست از دادن تکنولوژی، تسهیلات و انتقال تکنولوژی سر باز بزند که شرکت پژو در این چند سال خلف وعده شان را نشان دادند.
 
قانون سرمایه گذاری ما مشکل دارد
این کارشناس صنعت گفت، معاون اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی مدعی بود که دولت این آمادگی را دارد قوانین سرمایه گذاری را تغییر دهد، وقتی که ما قوانین‌مان با مشکل مواجه است و هنوز قوانین را اصلاح نکرده ایم، چگونه دم از سرمایه گذاری می زنیم و از کشورهای دیگر از جمله خودروسازها می خواهیم که در ایران سرمایه گذاری کنیم. مقام معظم رهبری هنگامی که داشتند اقتصاد مقاومتی را ابلاغ می فرمودند اشاره داشتند که جاهایی که ما نیازمند اصلاح قانون هستیم مجلس و دولت کمک کنند که اصلاح قانون کنند. چه اصلاح قانون داخلی و چه اصلاح قوانین خارجی که سرمایه گذار خارجی می خواهد بیاید.
 
وی تاکید کرد، ما باید در رابطه با انتخاب شریک تجاری برای خودروسازها راهی را که در گذشته رفته ایم تکرار نکنیم. برندهای معتبری هستند که ما می توانیم با آنها وارد مذاکره شویم. چرا ما فکرمان را معتوف به پژو و رنو کرده ایم؟ امروزه کشورهایی که دارای تولید خودرو هستند، بیش از 70 درصد تولیدشان صادرات می شود و مابقی در کشورشان تزریق می شود؛ آن هم با سیستم هایی که در آن روشهایی تعریف شده است که با خودروهای فرسوده جایگزین شوند.
وی ادامه داد، اینکه ما با شرکت پژو قرارداد ببندیم تکرار همان رویه های گذشته است و منطقی نیست. شرکتهای پژو و رنو نشان داده اند که شریک قابل اعتمادی نبوده اند؛ حالا چگونه است که ما از یک سوراخ چند بار باید گزیده شویم. پس این مذاکرات چه اتفافی قرار است بیافتد، این نکته حایز اهمیت است. ما باید با برند و شرکتی وارد مذاکره و قرارداد شویم که حسن وفاداری را نشان داده و در عین حال سرمایه آور باشد، فناوری لازم و تکنولوژی انتقال دانش را داشته باشد و بتوانیم با الگوی مدیریت خودمان که بومی سازی شده است این مهم را به سرانجام برسانیم. اینگونه نباشد که ما محصولات آنها را بیاوریم بدون انتقال دانش و تکنولوژی روز و به سمت تولیدات نامرغوبی که نتوانیم نه در داخل از آنها استفاده کنیم و نه قابلیت صادرات داشته باشیم برویم. این کار از بین بردن سرمایه های ملی است.
 
آیا دست هایی در کار است که این گونه قراردادها بسته می شود؟
معاون اسبق وزارت صنعت در پایان تاکید کرد، خوشبینانه این است که فکر کنیم کسانی که وارد کارهای بازرگانی می شوند آماتور هستند و مسایل حرفه ای را خوب نمی دانند و نگاه عمیق اقتصادی ندارند؛ و نگاهشان صرفا بازرگانی است.  بدبیانه هم این است که احتمال هر سوءاستفاده ای می تواند باشد. من فکر می کنم که دستگاههای نظارتی ما ضعیف عمل می کنند و در عین حال این دستگاههای نظارتی، برخی از مسایل را خوب رصد نمی کنند.
 
 
 
مار "پژو" چند بار صنعت ما را بگزد
 
حرفه‎ای های صنعت خودرو کانال وان‎کار را از دست نمی‎دهند.
 

منبع

تسنیم

 

برچسب : خودرو , پژو , قرارداد






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

9 نظر

محمد
1

آیا دست هایی در کار است که این گونه قراردادها بسته می شود؟؟؟؟؟!!!!!!
صد در صد دستهایی پشت پرده هست و از این قراردادها سودهای میلیاردی می برن و جان و مال مردم ایران را به غارت می برند . و تنها چیزی که براشون مهم نیست جان و مال مردم بدبخت و فلک زده ایران هست .


12:20  1394/11/11
پاسخ دادن
کاربر: نوید جهرمی
0

شاید دست نیست و منظورش پا بوده.
چون مثل هشت پا و اختاپوس هستن.
12:52  1394/11/11

کاربر: نوید جهرمی
2

باز رنو بهتر از پژو عمل کرد توی ایران. این عقب افتادگی ها تقصیر طرف ایرانی بود که حتی کار رو ب مجلس هم کشوندن. من ک جای مدیر رنو بودم از ایران رفته بودم و پشت سرم رو هم نگاه نمیکردم. بعد توقع داریم شرکتای مختلف بیان ایران سرمایه گذاری کنن.
تا سیستم درست نشه وضعمون درست نمیشه.
دوستانی ک ب ژاپن بدبینن برید یکم راجب خودروسازی پاکستان تحقیق کنید.کاش ب اندازه همین پاکستان از تویوتا بهره مند بودیم.
08:44  1394/11/11
پاسخ دادن
سرآشپز
4

چرا به پژو ورنو فحش میدین،مشکل از خود ماست که در صنعت خودرو آماده خور شده ایم،حتی 60درصد قطعات پراید رو از چین میگریم دراین صنعت ما هیچ وقت به هیچ جایی نمی رسیم،دردنیا هر روز به کیفیت خودروهاافزوده میشه درایران هرروز افت میکنه( فاجعه)................
20:06  1394/11/08
پاسخ دادن
آرشام
3

اگر امکانش باشه ک بعید میدونم، بهترین گزینه از همه لحاظ ژاپن و خودروهای ژاپنی هستند...
در شرایط فعلی باید با اُردنگی و فحش و ناسزا ، پژو و سیتروئن، و البته رنو رو از بازار ایران بیرون کرد...چقدر این مر م تاوان نبود قطعات و لوازم یدکی ماشینهای فرانسوی رو دادن.......
ای لعنت ب پژو_سیتروئن.....
18:51  1394/11/08
پاسخ دادن
علی
2

متاسفانه ژاپنی ها در انتقال تکنولوژی بسیار خسیسانه عمل می کنند! و ظاهرا ایران خودرو به دلیل سرمایه گذاری بدون **تفکر**در خط تولید خودرو های پژو در ایران مجبور که به دنبال شرکت پژو بره!! چون اگه خودرو ساز دیگه ای بخواد جایگزین بشه باید مجدد از نو خط تولید جدید ایجاد بشه و پرسنل از نو آموزش ببینند که این هزینه زیادی داره!!!
و این جاست که باید سوال بشه 30 سال پول مردم رو چرا هزینه کردید رو زیر ساخت واسه این شرکت؟؟؟؟
06:29  1394/11/09

بهنام
3

علی اقا بعضی ها نمیخوان که ملت خودروهای با قیمت واقعی سور بشن
ژاپن خسیسانه رفتار نمیکنه این ایران خودرو که گیر داده الا بلا فقط فرانسه
12:00  1394/11/09

بهنام
3

ایران خودرو ممتاژ کننده است ن تولید کننده
المان و ایتالیا و انگلیس و امریکا و ژاپن و کره جنوبی تولید کننده هستن
13:25  1394/11/08
پاسخ دادن
عماد
6

اقای کارشناس محترم نفرمودند ایا مسوولان خودروسازی ما منفعت طلب نیستند؟وایا غیر از پزو ورنو کدام شر کت معتبری حاظر به نولید وتامین قطعات خودرو برای ما است؟ غیر از چینی ها هیچ کس به ایران نمی اید.
12:30  1394/11/08
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
محسن : باسلام کاربر با نام ساناز، خواهشا اسم کاربریتون رو عوض کنید،اینجا جمع شدیم یه تبادل نظری راجب به ماشین بکنیم ، بعضیا با حرفای مسخرشون خطاب به یه اسم صرفا مونث، حالمونو بهم زدند،چقدر ندید پدید و چندش
محمد : چقد مسخره ما 20 اسفند ثبت نام کردیم گفتن شاید تیر ماه بدیم از شما ده روزه دادن
S5 : امروز بعد ۳ هفته پلاک شد اما ارسال مدارک زرده. توی جاده ساوه امروز چندتا تریلی اس ۳ و اس ۵ داشتن میومدن سمت تهران. ما حدود ۷ تا تریلی دیدیم
J4 سفید : قرارداد ۱۰ اسفند هنوز تکمیل وجه زرده و خبری نیست
مهدی : سلام اول که مبارک باشه بعد هم شما چه تاریخی تکمیل وجه کردید؟
شاهین اتومات : بازهم خوبه مال شماها هم دعوتنامه هم فاکتور شده مال من هنوز از دعوتنامه هم خبری نیست در انتظار ارسال دعوتنامه تکمیل وجه هستم پذیرش 24 مهرماه 402
ابوالفضل : مرگ بر سایپا احمق ها چرا کوئیک اس واسم صادر کردید من دوگانه سوز اسفند باید می گرفتم مسخره کردین
رضا : منم از شهرستان حضوری رفتم شاسی نشد شما زمان شاسیت بوده به رفتن ربطی نداره
اسیv4 : والا ما ما هم ۳فروردین بود خبری نیست
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
محمد : دنا پلاس تحویل آبان کی تکمیل شد، پیام میده ظرفیت تکمیل ، بعد از 3 روز آبان پرشد ؟
شهاب : واسه من هنوز فاکتور نشده پذیرشم 11737260
رانا 29 اسفند : داداش ادب رعایت کن تهش دو روز دیرتر فاکتور میشی دنیا که ازت نگرفتن.این بنده خدا سوال پرسید.
پلاس خاکستری : با سلام من زنگ زدم 096440 گفتن مرداد ماشین فاکتور میشه تکمیل وج 1 بهمن هستم تحویل29 اسفند
حمید : ممنون و متشکر
پارس تحویل تابستان1403 : یعنی خدایی این مسئولین از خدا بی خبر خجالت نمیکشن واسه یه ماشین این همه مردمو خون به جگر میکنن اول که با نوبت دهیشون و با افزایش قیمت 1401و 1402 بعد دوباره با خبر توقف تولید باز دوباره با افزایش قیمت 1403 حالا هم دوباره خبر که مجوز فقط تا پایان خرداد ماه واقعا خجالت بکشین پارسهای ثبتنامی یکپارچه رو بدین بعدش تولید بسه نشه افزایش قیمت بخوره نخوره دیگه به سازمان استاندارد و ایران خودرو ربط داره خسته شدیم
ایوب : با سلام حالا دعوتنامه پیشنهادیشون هیچی چرا کسی نمیگه بعد یک سال پول خوابوندن سود مشارکتمون چی شده که الان من 141میلیون یک سال پیش ریختم الان بهم میگه 146دیگه بریز که کلا جمع کنی از قیمت اصلی کوییک کم بزاری ما 10 تومن زیر قیمت داریم میخریم کسی میدونه توضیح بده؟
عرفان ایکس 33 : تاریخ واریز وجه دوم اسفند هنوز خبری از تحویل نیست در واقع تحویل شش ماه هست
حسینی : سلام تک رو هم میفرمایید؟
حمید جی ایکس ار مشکی قرمز : کی فاکتور و کی پلاک شده؟