ماجرای دقیق وزارت خارجه و خودروهای قاچاق

 

ماجرای دقیق وزارت خارجه و خودروهای قاچاق

 
ماجرای خودروهای لوکس قاچاق این روزها خوراک رسانه‌ها شده و هر بار هم برخی خبرگزاری‌های خاص، با جهت‌دهی خاص به این موضوع پرداخته‌اند؛ در‌حالی‌که دیروز سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خبر داده وزارت امور خارجه خریدار خودروهای قاچاق شده است، خبرگزاری منتقد دولت، این خبر را طوری پوشش داده که القا می‌کند خطایی صورت گرفته است.
در‌حالی‌که طبق مواد ٥٥ و ٥٦ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و بر‌اساس تأکید مؤکد قانون، هر نوع کالای قاچاق در وهله نخست باید با هدف فروش به شرط صادرات، فروخته شود و اگر این کالاها به فروش نرسید، برای امحا و انهدام آنها اقدام شود. حالا قاسم خورشیدی هم خبر داده بالاخره مشتری برای بخشی از این خودروهای قاچاق پیدا شده و به سبب نیاز وزارت امور خارجه در کنسولگری‌ها و سفارتخانه‌های ایران در خارج از کشور، این وزارتخانه وارد میدان شده و عمده این خودروها را البته نه از نوع لوکس؛ بلکه از نوع تشریفاتی و اداری خریداری کرده است.
 
در همین حین، روابط‌عمومی وزارت امور خارجه این خبر را تکذیب کرده که به نظر می‌رسد به واسطه القای نادرست این خبر از سوی رسانه‌های منتقد باشد. در تماسی که «شرق» پس از انتشار این تکذیبیه از سوی وزارت امور خارجه با سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز داشته، خورشیدی بار دیگر صحت این موضوع را تأیید کرد.
 
  تعیین تکلیف تعدادی از خودروهای قاچاق مکشوفه
 
قاسم خورشیدی، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در گفت‌وگو با «شرق» در‌این‌باره می‌گوید: تعدادی از خودروهای قاچاق مکشوفه در کشور تعیین تکلیف شد.به گفته این مقام مسئول، خودروهایی که در سال‌های اخیر به‌عنوان خودروهای قاچاق مکشوفه کشف شده‌اند، یا باید با هدف صادرات فروخته و از کشور خارج می‌شد یا براساس قانون امحا می‌شد.بر‌اساس‌این او تصریح می‌کند: با توجه به نیاز وزارت امور خارجه برای خرید خودروهای تشریفاتی و کار در سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های ایران در خارج از کشور، این وزارتخانه برای خرید آنها و انتقال به خارج از کشور پیش‌قدم شد؛ به‌این‌ترتیب تعدادی از خودروهای قاچاق مکشوفه که حکم قطعی قاچاق داشتند، با ارزیابی‌های انجام‌شده از طرف سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی به مجموعه وزارت امور خارجه فروخته شد. اکنون این خودروها در مرحله تحویل به کارپردازی وزارت امور خارجه برای انتقال به خارج از کشور هستند.
 
  خودروهای قاچاق در فهرست خرید وزارت امور خارجه
 
خورشیدی با اشاره به اینکه عمده خودروهایی که وزارت امور خارجه خریده، خودروهای کار و تشریفات است، می‌افزاید: خودروهای مرسدس بنز، هیوندا و تویوتا از‌جمله خودروهای خریداری‌شده از سوی وزارت امور خارجه هستند و در‌این‌بین، خودروهای فانتزی مانند پورشه، لامبورگینی و... وجود ندارد؛ بنابراین، این خودروها به‌هیچ‌عنوان خودروهای لوکس محسوب نمی‌شوند و زیرمجموعه‌ خودروهای کار و تشریفات هستند.او در پاسخ به این پرسش که سرنوشت خودروهای فانتزی در اختیار سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی چه می‌شود، می‌گوید: اگر مشتری برای فروش این خودروها پیدا شود، اولویت بر فروش آنهاست. اولویت آیین‌نامه موضوع مواد ٥٥ و ٥٦ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، فروش به شرط صادرات و خروج از کشور است. اگر کالایی، مشتری برای فروش به شرط صادرات داشته باشد، اولویت برای فروش است؛ اما اگر مشتری پیدا نشود، به مرحله بعدی یعنی انهدام وارد می‌شود.
 
  ٦٠٠ خودروی قاچاق مکشوفه
 
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنین تأکید می‌کند: تعداد خودروهایی که به‌عنوان خودروهای مکشوفه قاچاق از چند سال پیش در اختیار سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی است، حدود ٦٠٠ دستگاه است؛ اما این را که چه تعداد از این خودروها را وزارت امور خارجه خریداری کرده، مطلع نیستم.خورشیدی درباره قیمت‌گذاری این خودروها نیز می‌گوید: قیمت روز این خودروها به قیمت آنها در بازار داخل برمی‌گردد که نتیجه پرداخت عوارض و حقوق گمرکی است؛ اما این خودروها به سبب ورود قاچاقی، عوارض و حقوق گمرکی را پرداخت نکرده‌اند و امکان ورود به کشور برای بهره‌برداری را ندارند. در نتیجه، این خودروها به قیمت کارشناسی به فروش می‌رسد. چیزی در حدود قیمت «سیف» که ترکیبی از قیمت کارخانه‌ای و قیمت هزینه‌های حمل‌ونقل، نگهداری و هزینه‌هایی از این دست است.او می‌افزاید: اینکه شیوه پرداخت چگونه باشد توافقی است بین وزارت امور خارجه و سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی؛ با‌این‌حال هزینه هرچه باشد، به خزانه‌داری کل کشور واریز خواهد شد.  
 
خودروهای لوکسی که قرار بود آهن‌قراضه ‌شوند
 
به گزارش شرق، بر سر اینکه با خودروهای قاچاق چه باید کرد، تقریبا یک‌سالی است که دعواست. مردادماه سال گذشته ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بنا را بر آن گذاشته بود که این خودروهای از ما بهتران را تبدیل به آهن‌قراضه کند تا درسی باشد برای قاچاقچیانی که به ظن سود کلان، نسبت به واردات آنها اقدام می‌کنند. سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در‌این‌باره سال گذشته به «شرق» گفته بود: قرار است ١٣ خودروی لوکس شامل پورشه و مرسدس بنز قاچاق در هفته آتی در استان فارس پس از امحا به‌عنوان آهن‌قراضه از سوی سازمان جمع‌آوری اموال تملیکی به فروش برسد.
 
قاسم خورشیدی درباره چگونگی امحای این خودروهای لوکس گفت: این خودروها هم‌اکنون در اختیار سازمان جمع‌‌آوری اموال تملیکی هستند و این سازمان موظف است طبق قانون به امحای این خودروها اقدام کرده و آنها را تبدیل به آهن‌قراضه کند.سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با نگاه به چنین برخوردی در کشورهای دیگر گفت: اقدام مشابهی سال گذشته در کشور روسیه درباره امحای خودروهای لوکس انجام شد.
 
این کشور اقدام به اسقاط‌کردن خودروهای لوکس به‌وسیله مراکز اسقاط خودرو کرد؛ اما به گفته او، در ایران چگونگی امحای این خودروهای لوکس در اختیار سازمان جمع‌آوری اموال تملیکی بوده و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از آن بی‌اطلاع است.خورشیدی در ادامه گفته بود: طبق آیین‌نامه ابلاغی مواد ٥٥ و ٥٦ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تمام کالاهای قاچاق مکشوفه یا باید از کشور خارج شده یا به‌وسیله دستگاه‌های ذی‌ربط امحا شود و براساس تأکیدات قانونی، هیچ دستگاهی اجازه بازتوزیع این کالاها را در کشور ندارد.
 
همچنین در اقدام مشابهی که کشور روسیه سال گذشته در امحای خودروهای لوکس انجام داد، اقدام به اسقاط‌کردن خودروهای لوکس به‌وسیله مراکز اسقاط خودرو کرد که البته هنوز ما اطلاعی از نحوه امحای این خودروها در دست نداریم.خورشیدی درباره مؤثربودن این اقدام افزود: فلسفه مبارزه با قاچاق آن است که دولت مانع از آن شود که کالای قاچاق، وارد چرخه بازار داخلی شود. اگر قرار باشد این خودروها از شیوه دیگری وارد بازار شوند، با فلسفه مبارزه با قاچاق، تضاد جدی دارد.
 
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به شیوه‌های مبارزه با قاچاق در کشور اشاره می‌کند: قانون‌گذار پیش‌بینی کرده برخی از کالاها که امکان امحای آنها در داخل وجود ندارد یا امحای آنها مقرون‌به‌صرفه نیست، به خارج از کشور صادر شود؛ بااین‌حال امکان صادرات این خودروهای لوکس به خارج از کشور وجود ندارد؛ زیرا هر کشوری که واردکننده خودرو است، آنها را از طریق نمایندگی‌های رسمی و قانونی خریداری می‌کند تا بتواند از شبکه خدمات پس‌از‌فروش آن بهره‌مند شود؛ بنابراین نمی‌توان خودروهای معدود قاچاقی را که در داخل کشف می‌شوند، به خارج از ایران صادر کرد؛ زیرا آنها پذیرش این خودروها را ندارند.
 
سیدعبدالمجید اجتهادی، مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی، درباره جزئیات پرونده قاچاق خودرو در استان فارس گفته بود: مطابق این پرونده که در سال گذشته بررسی شد، متهم پرونده ١٣ خودروی لوکس شامل بنز S٥٠٠، بی‌ام‌و، پورشه و رنجروور را به‌صورت قاچاق و از طریق مرزهای غیررسمی وارد کشور کرده و حتی تعدادی از آنها را نیز فروخته بود که با پیگیری‌های لازم موضوع کشف و به پرونده در سازمان تعزیرات حکومتی رسیدگی شد. در این پرونده متهم به پرداخت ١٤ میلیارد تومان جزای نقدی محکوم شد و خودروها نیز ضبط شدند.
 
  خودروهای لوکس متروکه صادر می‌شوند
 
پس از گذشت یک ماه از آن ماجرا، مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام کرد: حدود ١٣٧ خودروی لوکس در اختیار سازمان تملیکی قرار دارد که صادر خواهد شد. از این تعداد کالا، صادرات ٢٨ دستگاه خودروی لوکس نهایی شده است. امین دلیری گفته بود: حدود ١٣٧ دستگاه خودروی لوکس اعم از پورشه، بنز، بی‌ام‌و، فورد و... در اختیار سازمان اموال تملیکی قرار دارد که متروکه هستند و قاچاق نیستند که این تعداد دستگاه صادر خواهند شد.
 
تکذیبیه وزارت امور خارجه
 
به دنبال اخبار منتشره مبنی بر خرید خودروهای لوکس قاچاق از سوی وزارت امور خارجه، روابط عمومی وزارت امور خارجه با رد این خبر آن را به شدت تکذیب کرد. روابط عمومی وزارت امور خارجه در این خصوص اعلام کرد: در ماه‌های گذشته درخصوص خرید خودروهای لوکس قاچاق به وزارت امور خارجه پیشنهادهایی داده شد؛ اما وزارت امور خارجه همان زمان این پیشنهادها را رد و اعلام کرد نیاز و تمایلی برای استفاده از این خودروها برای استفاده اداری و تشریفاتی ندارد.
 
 
 
 

منبع

شرق


 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

 

برچسب : خودرو , قاچاق , لوکس , امحا , وزارت خارجه , کنسولگری






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

1 نظر

کاربر: امیر(سابق)
6

نه میشه صادر کرد چون خارج از مرز ایران این ماشینها با قیمتی پایینتر از چیزی که اینها میگن وجود داره. نه اینکه دلشون میاد اسقاط کنند. بهمین دلیل هر روز یه داستان براشون درست میکنند. آخرسر هم یه بند و تبصره درست میکنند و هاپولی میشه میره پی کارش
10:32  1396/03/24
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
علی : کسی از ثبت نام شهریور ماه نقدی فاکتور شده ؟
حسین : این موارد رو اضافه کنن قیمت حدود ۱۴۸۵ میشه ولی سایپا داره همه تلاشش رو میکنه بیشتر از اینها گرون کنه نیسان سانی مدل ۲۰۲۳ با ۲۰۲۴ رو متفاوت اعلام کردن اینها گفتن قبمت قطعی در مبادی ورودی، پس حق ندارن نامتعارف گرون کنن حرفم اینه قانونی زیاد کنن مشکلی نیست ولی برای افزایش غیر قانونی باید همه باهم از حقمون دفاع کنیم
افشین جی ۷ : ثبت نام شهریور دومرحله ای دی تکمیل وجه فردا تحویل خودرو
سایه : از آشنایان خبر پیدا کردم دیگه ظرفیت شاهین اتومات و اطلس تا آخر سال پر شده. دیگه فقط باید منتظر شاهین دنده ای بود با قیمت بالای ۵۰۰ میلیون
پریسا : کسی می دونه تهویل بهمن ماه زمانش کیه ؟؟
شاهین اتومات 24دی : مبارکت باشه
مرادبیک : به کورش بزرگ قسم اگه سایپا بخاد برا اسفند قیمت جدید بزن مدیر عاملشو به هفت روش سامورایی۰۰۰۰۰۰۰۰۰ لردگانیا اعلام حضور کنن لعنت بر عواملش
علیرضا : سلام من تاراوی ۴تاریخ تحویل هشتم ۸فروردین هستم یه بارزنگ زدم گفتن توخردادفاکتورمیشی لينک ثبت‌ کن دوروزه دیگه تماس بگیردوروزبعدتماس گرفتم گفتن توتیرفاکتورمیشی ساعتی يه دروغي میگن
مجتبی S3 : سلام کسی بامن تماس نگرفت ولی به نمایندگی زنگ زدم و اعلام کردن ماشین رسیده و فردا بیا تحویل بگیر S3سفید.نیشابور ثیت نام ۶آبان ۲۱اسفند فاکتور ۲۲اسفند بیمه ۲۱ فروردین پلاک ۲۵ فروردین تحویل مدارک فردا ۳۰ اردیبهشت تحویل
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
ابراهیم تیگو 8پرو : آقا فرشید داداش مبارکتون باشه آن شاللله با دل خوش و تنی سالم سوارشین کیفش و ببرین
سورن 29 اسفند : یک بهمن تکمیل وجح
ال ایکس : پلاک بشه نهایتش 10روز فاکتور شدی
امیدسورن دوگانه تبذیل 207 : سلام24 تبدیل زدم دیروز تحول گرفتم
پارس 4714 : سلام عزیزان چند روز بعد فاکتور تحویل میدن ماشین رو؟؟
رسول ازبجنورد : قبول نکن کاش یکی پیدامی شدحرف دل مشتری رامی دیدفقط وعده علکی چقددروغ اخه انقدگرفتاری داریم که این دیگه چی بود مدل 402که صندپلاک دستت باشه بیمه نزیک به 4ماه صادرشده باشه ولی ماشین تهویل نداده باشن به خداکه هرجاحرف میزنی به ادم می خندن باباچی داری میگه مگه میشه مدارک که نشان میدی دیگه فقط حرف شان این است که خدابهت صبربده نمی دونم چی جواب به این ادم هابدم خدایا این چه مملکتی است که کسی رانداشته باشیم که حق باماست
نگار : نتیجه گیری دادن تعزیرات چی شد
207 : سلام دوستان .تحویلی 13 مرداد مشخص نیست چه موقع دعوتنامه صادر میشه ؟
تحویل 29 اسفند : خدا میدونه کی نوبت ما اسفندماه بشه هنوز بهمن تموم نشده خدا لعنت کنه اینارو با ماشین تحویل دادنشون
207 جانبازان : لطفا کسایی که طرح جانبازان هستن یه توجه کنن به موعد تحویل بقیه هم‌، الان دوست عزیز از ایلام همونجوری ک شما گیر هستین ، ماهم تکیمل وجه آذر هستیم با 92 93 روز تاخیر شما باید صبور باشین هر زمانی که ما فاکتور شدیم شما هم بعد 15 20 روز بعد از ما فاکتور میشین ، ایرانخودرو نیست ، ویران خودروه ، شک نکنین با یه کیفیت افتضاح روبه رو میشیم و کاملا دپرس میشیم