توقف صادرات خودرو به عراق در پی تحریم های آمریکا؛ سرنوشت خطوط تولید آذربایجان چه می شود؟

 

توقف صادرات خودرو به عراق در پی تحریم های آمریکا؛ سرنوشت خطوط تولید آذربایجان چه می شود؟

 
صادرات خودرو از کشورمان به کشورهای همسایه همواره با افت و خیز های فراوانی همراه بوده است و حالا با وضع تحریم های صنعت خودروسازی، به نظر می رسد که بار دیگر این مسیر با چالش های جدید روبرو شده است. مروری بر آمار و ارقام  6 سال قبل نشان می دهد که در چهار ماهه نخست سال 93 در حدود 22 هزار دستگاه خودرو سواری به خارج از کشور صادر شده است.
طبق آمار منتشره از سوی دفتر فن آوری اطلاعات و ارتباطات، ارزش این خودروها به میزان 123میلیون دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال 92 در حدود 355 درصد افزایش نشان می داد
همچنین عراق در سال گذشته میلادی، 2017، به میزان 6.6 میلیارد دلار اجناس مصرفی نظیر گوجه فرنگی، پنکه، پتو و خودرو از ایران وارد کرده است. اما در سال 96 با تغییر قوانین شماره گذاری خودرو در عراق، شاهد جلوگیری از واردات خودروهای ایرانی به عراق بودیم.
 
این مشکل پس از رایزنی های فراوان رفع شد، اما حالا در پی وضع تحریم ها به نظر می رسد که مهم ترین بازار صادراتی خودروسازان ایرانی از دست رفته باشد.
 
 
چرا که طی ساعات گذشته یک مقام بلند پایه شرکت عراقی واردکننده خودرو از ایران که نخواست نامش فاش شود به خبرگزاری فرانسه گفته است: «به خاطر تحریم های آمریکا ما واردات خودرو را از ایران متوقف کرده ایم.»
این مقام مسئول اضافه کرد: «دولت عراق از آمریکا تقاضای معافیت [از اجرای تحریم ها] برای واردات بعضی قطعات لازم در تولید خودرو کرده است. در این حین، تمام خطوط تولید خودرو در عراق متوقف شده اند و 5 هزار کارگر در این حوزه نمی دانند که آیا شغلشان حفظ خواهد شد یا نه.»
صادرات خودرو
در مقابل اگرچه میزان صادرات عراق به ایران رقمی ناچیز معادل 77 میلیون دلار است، اخلال در وضعیت سفر زائران ایرانی به عراق که توریسم مذهبی را شامل می شود می تواند بر اقتصاد این کشور نیز تاثیر منفی بگذارد. محمد صالح مشاور اقتصادی نخست وزیر عراق در این باره می گوید:
 
[با وضع تحریم ها] عراق می تواند از گردش اقتصادی حاصل از سفر سالانه 2 تا 3 میلیون زائر ایرانی به عراق محروم شود.
 
دولت عراق از هر زائر ایرانی برای صدور ویزای ورود به خاک این کشور 40 دلار دریافت می کند. این به جز مبلغی است که مسافران ایرانی در هتل ها و در بازارهای این کشور خرج می کنند.
 
این درحالیست که براساس قیمت ها بازار عراق، بهای خودروهای صادراتی ایران در عراق برای خودروهای تیبا و پراید به ترتیب 8500 و 8300 دلار در عراق و 7200 و 6000 دلار در آذربایجان ذکر شده بود.
 
 
البته خطوط تولیدی عراق تنها فعالیت برون مرزی خودروسازان کشورمان نیست. در آگوست سال ۲۰۱۶ میلادی خودروسازی ایران خودرو با جمهوری آذربایجان برای ساخت کارخانه مشترک به توافق رسیدند.
 
این کارخانه مشترک با سرمایه ۲۴ میلیون منات احداث شد که ۷۵ درصد سرمایه گذاری از سوی جمهوری آذربایجان و ۲۵ درصد طرف ایرانی انجام شده است. در مرحله نخست قرار است محصولات خانواده دنا شامل خودروی دنا و دناپلاس با نام های خزر SD و خزر LD در جمهوری آذربایجان تولید شود.
 
همچنین ظرفیت خط تولید محصولات ایران خودرو در سایت جمهوری آذربایجان در فاز ابتدایی سالانه ۱۰ هزار دستگاه اعلام شده است و برنامه توسعه ای برای این سایت، به ظرفیت ۱۵ هزار دستگاه در سال نیز وجود دارد که در نهایت حجم تولیدی معادل 100 هزار دستگاه خودرو سواری را در فاز اول فعالیت این شرکت رقم می زد.
 
امین آخوندوف رئیس هیأت مدیره شرکت خودروسازی آذرماش در این باره توضیح داد که نخستین سفارش ما برای مصارف دولتی است که مربوط به سفارش وزارت انرژی، اقتصاد و اداره مالیات به این کارخانه است. در روزهای آینده فروش رسمی محصولات این کارخانه در سه نمایندگی فروش در باکو شروع می شود که شامل دو مدل خودرو با نام های خزر SD و خزر LD است.
 
قیمت فروش مدل خزر SD از ۱۶ هزار منات (۹۴۰۰ دلار) و خزر LD از ۱۸ هزار منات (۱۰ هزار و ۶۰۰ دلار) آغاز می شود و براساس اخباری که چند هفته قبل منتشر شد، خط تولید این خودروها در آذربایجان فعال شده است.
 
تاکنون اما مقامات آذربایجانی موضع خود را درباره ادامه همکاری با طرف ایرانی رسانه ای نکرده اند، اما با توجه به شدت تحریم های وضع شده از سوی آمریکا بعید نیست که آذربایجان نیز ناچار به تبعیت از تحریم ها شود و بدین ترتیب توقف خط تولید ایران خودرو در آذربایجان محتمل به نظر می رسد.
 

source

digiato

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

 

برچسب : خودرو , صادرات خودرو






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

0 نظر

صفحه 1 از 0

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
شاهین اتوماتیک 90 روزه : فرم سخا رو 27 ام ثبت کردم. هرجوری حساب می کنم کلا 25 ام ندارم توی پرونده ام.
ابولفضل اتومات : متاسفانه قدرت موتور اصلا انتظاراتمو برآورده نکرد به نظرم با این پول باید رفت سمت چینی های توربو
j4 : سلام من ثبت نام 29 فروردین مشکی 12اردیبهشت فاکتور و شاسی 16 اردیبهشت بیمه. یه هفته بعد پلاک نوشته 24 تحویل مدارک به پست ولی بارکدو سایت پست میزنم هنوز چیزی تحویل پست نشده!! هنوزه تحویل نشده!!
S3 سفید : من اس۳ سفید ، ۱۵ آبانم، ۲۷ اسفند فاکتور و شاسی شدم و تهرانم ولی هنوز تحویل نگرفتم .
علی : عجب روزگاری شده بعضی آدمها تو این گروه میان میفهمند که مردم حلاف ماشیناشونن هنوز میگن ما ثبت‌نام میکنیم عجب مردمی داریم چقدر عاقل هستن
شاهین : اره داخل پیچ شاهین سواران هم پذیرش ۱۹ دی هم بود فاکتور شده بود
شاهین : بستگی داره اون فرم سخا کی تحویل داده باشی و نمایندگی کی ثبت کرده باشه از اپراتور بپرس بهت میگه ثبت سخا چندم
یک عدد پورشه به قیمت 0 هزار خریداریم : مایی که داریم. ولی بچه هامون قدرشو نمیدونن
مجید اصفهان : سلام ثبت نام شما در چه تاریخی بوده
مجید اصفهان : سلام ثبت نام شما چه تاریخی بوده
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
207 سقف فلزی تحویل آذر : دوستان من از 27ام تیک صدور اسنادم تیک خورده ولی هنوز به دستم نرسیده و کدرهگیری چیزی هم ارسال نشده. ماشین دیروز تحویل شد. چقدر طول میکشه اسناد برسه؟
بهار آریزو 5 : تهران ، نمایندگی حیدری
راناپلاس تحویل 29اسفند1402 : سلام امروز فاکتور شد 20 دی واقعا حقیقت داره؟
رضا تحویل اسفند : آقا موسی شما حتی فرق تعطیلی و عزای عمومی رو نمیدونی دورت بگردم 🤣
207پانا تبدیلی : شعر نگین عزای عمومی چه ربطی ب تعطیلی داره
207تحویل 20دی : آرش عزیز مبارکت باشه تکمیل وجه چه تاریخی بودی
تبدبل به 207 : رانا واریزی 20 دی فاکتور شده دوستان جهت اطلاع . دوستان تیوتری کسی فاکتور نشد؟
اسفند دوگانه : طی جلسه ای که با مدیران سایپا برگزار شد ریدم به روح هرکس که شایعه پراکنه میکنه شرافت ندارید
ابوالفضل آپشنال : امروز تحویل گرفتم خداروشکر همه چیز عالی بود مخصوصا قدرت موتور
شهروند : بله راسته