تسلا از دوربین داخلی خودرو برای پایش رفتار راننده استفاده می‌کند

 

تسلا از دوربین داخلی خودرو برای پایش رفتار راننده استفاده می‌کند

 
تسلا با به‌روزرسانی نرم‌افزاری خودروهای برقی مدل ۳ و مدل Y، از اطلاعات و تصاویر دوربین‌های داخلی برای پایش رفتار و پیشگیری از بی‌توجهی راننده، افزایش ایمنی خودرو استفاده می‌کند.
 
تسلا مدل ۳ و مدل Y دارای دوربین‌های داخل خودرو هستند و هنوز از آن‌ها برای نظارت بر رانندگان با استفاده از سیستم اتوپایلوت استفاده نشده است؛ اما اکنون اوضاع تغییر کرده و این رویه با تغییراتی موجه می‌شود.
 
به گزارش carscoops، تسلا در به‌روزرسانی نرم‌افزاری اخیر فاش کرد که دوربین داخل خودرو در بالای آینه عقب هم‌اکنون می‌تواند بی‌توجهی راننده را در هنگام کار با اتوپایلوت تشخیص داده و هشدار بدهد. همچنین دوربین دارای سیستم داده حلقه بسته است به این معنی که هر تصویری که توسط دوربین گرفته می‌شود، از خودرو بیرون نمی‌روند. علاوه بر این، سیستم نمی‌تواند اطلاعات را ذخیره کند، مگر اینکه مشتریان اشتراک‌گذاری داده‌ها را فعال کنند.
 
درحالی‌که بسیاری از تولیدکنندگان خودرو از سیستم‌های پیشرفته نظارت بر راننده برای اطمینان از استفاده درست رانندگان از سیستم‌های رانندگی نیمه خودران استفاده می‌کنند، تسلا تنها به حسگرهای موجود در فرمان متکی است که گشتاور را اندازه‌‌گیری می‌کنند. این حسگرها را می‌توان به‌راحتی فریب داد و مدتی طولانی است که مدافعان ایمنی از تسلا خواستار اجرای یک سیستم نظارت مناسب شده‌اند.
 
جیک فیشر، مدیر ارشد آزمایش خودرو در Consumer Reports، اخیراً به TechCrunch گفته است:
 
مؤسسه Consumer Reports در سال‌های اخیر خواهان سیستم‌های کنترل راننده مبتنی بر دوربین برای سیستم‌های خودکار مانند اتوپایلوت تسلا است. سیستم کنونی تسلا برای تشخیص گشتاور روی فرمان نمی‌تواند تشخیص بدهد که راننده به جاده نگاه می‌کند یا نه. اگر کارایی سیستم جدید اثبات شود، می‌تواند از حواس‌پرتی جلوگیری کند و پیشرفت عمده‌ای برای ایمنی خودرو باشد و به‌طور بالقوه باعث نجات جان افراد می‌شود. ما امیدواریم سایر خودروها به‌زودی به‌روزرسانی شوند و مشتاقانه منتظر ارزیابی آن‌ها هستیم.
 
در سال ۲۰۱۸، ایلان ماسک درخواست‌های مهندسان تسلا برای افزودن سیستم پیشرفته نظارت بر راننده را رد و ادعا کرد که ردیابی چشم بی‌اثر است.
 
باید دید سیستم نظارت بر راننده تسلا دقیقاً چگونه کار می‌کند و آیا چشم رانندگان را بهتر از وضعیت سر (حالات چهره) آن‌ها ردیابی می‌کند یا نه. در هر صورت، این سیستم نیازی به نگه داشتن دستان راننده روی فرمان و توانایی کنترل در همه زمان‌ها ندارد. سایر خودروسازان مانند جنرال موتورز و فورد، از سیستم‌های کنترل راننده خود استفاده می‌کنند تا رانندگی بدون دست را در بزرگراه‌های مجزا امکان‌پذیر کنند.
 
دوربین داخل خودرو
دوربین کوچکی درست در بالای آینه‌های دید عقب وجود دارد که در مدل‌های جدید تسلا نصب شده است. اگر قبلاً به آن توجه نکرده‌اید، از اهمیت خاصی برخوردار نیست؛ اما مطمئناً اکنون اهمیت بسیار زیادی دارد.
 
به گزارش The truth about cars، تسلا تصمیم گرفته است پروتکل‌های نظارت بر راننده را فعال کند تا هر زمان که سیستم اتوپایلوت خراب شود و رانندگان به‌طور غیر منتظره خود را در حال پرت شدن از پل ببینند، از تعهدات جلوگیری کند. پس از زیرورو کردن لاشه‌های خودرو و جمع‌آوری قطعات آن، محققان می‌توانند با استفاده از داده‌های دوربین خودرو ببینند لحظاتی قبل از پرتاب خودرو به داخل دره، چه اتفاقی می‌افتد. اگر معلوم شود که راننده کاملاً هوشیار بوده و تمام تلاش خود را برای پیشگیری از سانحه انجام داده است، مبلغ بسیار هنگفتی به خانواده بازمانده تعلق می‌گیرد؛ اما اگر طبق خروجی‌های دوربین مشخص شود که راننده قصور داشته است، خودروساز تمام تقصیرات را به گردن راننده متوفی می‌اندازد.
 
هدف اصلی این دوربین‌ها، پایش (رفتار و حرکات) راننده است و دلیل اصلی آن این است که در اواخر سال در خودروهای بیشتری مورد استفاده قرار می‌گیرند. شرکت‌های فورد و جنرال موتورز از این دوربین‌ها در کنار بسته‌های دستیار راننده خود استفاده می‌کنند، اگرچه عملکرد آن‌ها کمی متفاوت است و اخیراً توسط بزرگ‌ترین لابی خودرویی دنیا مورد تأیید قرار گرفته‌اند؛ اما ایلان ماسک پیش از این گفته بود چنین اقداماتی غیر ضروری است، با وجود این‌ نهادهای نظارتی دولتی و سازمان‌های ایمنی اظهار داشتند که نظارت و بررسی رفتار راننده در خودروی شخصی، راهی مطمئن برای نجات جان انسان‌ها است.
 
در عوض، خودروهای الکتریکی تسلا با فعال ماندن اتوپایلوت بر اساس ورودی‌های فرمان به جلو حرکت می‌کردند. اگر خودرو توجه شود اپراتور مدتی است فرمان را لمس نکرده، یک یادآوری برای کنترل مجدد سیستم صادر می‌کند و در نهایت اگر این اتفاق نیفتد، خود را به ایمن‌ترین روش مدیریت می‌کند. به نظر می‌رسد این راه‌حل کاملا منطقی باشد؛ اما تسلا در بازاریابی خود بسیاری از مصرف‌کنندگان را متقاعد کرده است که خودروهایش خودران هستند؛ بنابراین ما در نهایت شاهد گزارش اخبار مربوط به تصادف افراد با خودروهای تسلا بودیم زیرا مالکان تصمیم می‌گرفتند کار هدایت خودرو را خیلی راحت در صندلی عقب انجام بدهند.
 
روز سه‌شنبه هفته گذشته، شرایط تغییر کرد و یکی از کاربران توییتر یادداشت‌های مربوط به ارتقای نرم‌افزار تسلا مدل Y را که اخیراً خریداری شده است، ارسال کرد. سیستم نیمه خودران این خودرو به کاربر اطلاع داد که «دوربین داخلی اکنون می‌تواند بی‌توجهی راننده را در هنگام کار با اتوپایلوت تشخیص داده و هشدار بدهد. داده‌های دوربین از خودرو بیرون نمی‌روند، این بدان معنا است که سیستم نمی‌تواند اطلاعات را ذخیره یا انتقال بدهد مگر اینکه اشتراک داده فعال باشد». 
 
به خاطر داشته باشید که هشدار «مگر اینکه اشتراک اطلاعات فعال باشد» می‌تواند یک‌شبه از طریق به‌روزرسانی سرویس تغییر کند. همچنین هیچ مشکلی وجود ندارد که دولت بتواند آن را در آینده به‌عنوان راهی برای جلوگیری از استفاده رانندگان از تلفن‌های خود اجباری کند. فراموش نکنیم که مدیرعامل تسلا ادعا کرد که هیچ دلیل واقعی برای نظارت بر راننده در گذشته وجود ندارد. هر وعده‌ای مبنی بر اینکه توانایی نظارت لحظه‌ای بر راننده بدون کسب اجازه از کاربر فعال نمی‌شود، کاملا بی‌معنی است.
 
در گفت‌وگو با مردم، مشخص شد که بیشتر آن‌ها چیزی برای پنهان کردن ندارند تا بخواهند به این دغدغه‌ها اهمیتی بدهند. برخی از آن‌ها حتی توجه بیش از حد به مسئله حریم خصوصی را ضروری نمی‌بینند و نگرانی خاصی از این بابت ندارند؛ اما تمام افراد جامعه چنین نظری ندارند و برخی نیز پیدا می‌شوند که از تحت نظر بودن توسط نهادها احساس بدی دارند.
 
حفظ حریم خصوصی شهروندان
 
هدف اصلی خرید وسیله نقلیه شخصی داشتن حریم خصوصی متحرک و جایگزین حمل‌ونقل عمومی است. افراد هزاران دلار برای این امتیازات پرداخت می‌کنند و ما به طرز خطرناکی در حال نزدیک شدن به نقطه‌ای هستیم که دیگر چنین نخواهد بود. خودروسازان پس از فروش وسایل نقلیه به مشتریان و استفاده از آن‌ها برای جمع‌آوری داده‌های شهروندان، به گونه‌ای رفتار می‌کنند مثل اینکه هنوز مالک خودروها هستند. میزان اطلاعاتی که تولیدکنندگان از وسیله نقلیه شهروندان ردیابی می‌کنند، کاملاً نگران‌کننده است و اگر فکر می‌‌کنید در سیستم‌های دوربین داخل خودرو نیز چنین اتفاقی نخواهد افتاد، معتقدم که کاملاً اشتباه می‌کنید.
 
نگرانی‌ها درباره کارکرد سیستم‌های پایش راننده
 
خودروسازان اعتقاد دارند که استفاده از داده‌های نظارت بر رفتار راننده از نظر ایمنی در آینده تغییردهنده بازی خواهد بود. خودروسازان به‌طور مداوم از مالکان می‌خواهند که سیستم‌های پیشرفته دستیار راننده را به‌روزرسانی کنند تا بتوانند با چالش‌های موجود در جاده‌ها روبه‌رو شوند. البته این سیستم‌ها هنوز آماده نیستند و راه‌حل واقعی این نیست که چنین سیستم‌هایی تا زمان بهتر شدن، از خودروها حذف شوند؛ اما برخی از مشتریان برای چنین قابلیت‌هایی که تصور می‌کردند اجازه رانندگی خودران را به آن‌ها می‌دهد، پول اضافه پرداخت کرده‌اند.
 
 
شرکت‌ها روی بهبود این فناوری‌ها کار می‌کنند و مردم به‌وضوح چنین چیزی می‌خواهند؛ اما این کاملاً وحشتناک است که ما هنوز هم تصور می‌کنیم آن‌ها در حال تکمیل شدن هستند، ولی همه آن‌ها برای عملکرد صحیح خود نیاز به حمله به حریم خصوصی افراد دارند. سیستم جدید پایش راننده تسلا نیز همراه‌با سیستم تسلا ویژن به‌روزشده، نگرانی‌های زیادی به‌دنبال خواهد داشت و حتی ممکن است اتوپایلوت را کم‌اثر کند.
 
حیرت‌آور است که چرا ما چنین مزخرفات آشکاری را تحمل می‌‌کنیم و آن را پیشرفت فناوری می‌دانیم. دوربین‌های پایش راننده منحصراً برای محافظت از خودروسازان در قبال مسئولیت شکست فناوری‌های نیمه‌کاره آن‌ها طراحی شده‌اند و ممکن است روزی کاربردهای دیگری نیز داشته باشند؛ اما تا زمانی‌که رانندگان از حقوق انحصاری و مطمئن درباره‌ی نحوه مدیریت و اشتراک داده‌های خود برخوردار نباشند، هیچ یک از آن‌ها منافع واقعی برای راننده نخواهد داشت.

منبع

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

 

برچسب : خودرو , تسلا






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

1 نظر

مهدی
0

تسلا واقعا خفنه
15:01  1400/03/09
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
Jamshid j7 : سلام دوستان.امروز به ما زنگ زدن شنبه بریم برا تحویل.قسمت همه باشه ان شا الله
kmc x5 : من ثبت نام برج ۸ بودم دقیق ۳۱ اردیبهشت تحویل دادن با یک ماه تاخیر
فرشید kmc x5 : فرشید kmc x5 0 سلام و دروود دوستان لطفا کسانی که Kmc x5 فاکتور شدن یا شاسی یه لطفی بفرمایید مراحل رو توضیح بدین ،ممنون و تشکر 🙏🌹 ثبت نام 17بهمن نقدی مشکی فقط قراداد شده
J7 صادرات : دوستانی که تازه قرارداد بستن اصلا نیان تو این سایت برن ساله بعد بیان اعصابتون خورد نکنید سه ماهه رو یک ساله میدن
پذیرش۱۹اسفند : سلام کسی از اسفند فاکتور شده؟ لطفا اطلاع رسانی کنید ممنون
علیرضا : سلام الان چندروزه دیگه وی ۴فاکتورنمیکنن
پشیمان : پیش ریس جمهور رفتن قابلیت میخاد که اینا ندارن
تارا v1 پلاس : سلام و عرض ادب خدمت دوستان بالاخره ماشین ما هم فاکتور شد تارا نقره ای تیتانیوم تاریخ تحویل 31 فروردین- پیش فروش- تکمیل وجه ۱۰ اسفند بخشنامه 4663 خسارت تاخیر 6500 ان شا الله روزی تک تک دوستان
فرشید kmc x5 : شنبه تا پنجشنبه طبق قراداد خودم چون 17بهمن 1402ثبت نام نقدی داشتم و تحویل سیستمی برام زده 1403.03.13زمان تحویل که کلا میشه 90روز کاری
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
رانا اسفند : فاکتور بشه معلومه دیگه
اریزو5اف ال : سلام خیر اول بایدخودروتون فاکتوربشه بعد وام روواریرکنن
تحویل 30 دی تکمیل وجه 25 اذر : سلام امروز کسی فاکتور نشده ؟؟
رانا : هی میای میگی هیشکی فاکتور نمیشه
یعقوب : فیزیک پلاک شدی و پیامک هم برات اومده؟
امیردوگانه بهمن : سلام مهدیه جان مبارک باشه سر 35 روز ماشینو میدن
رها : نه عزیزم سوار نشدم، ولی فکر کنم شما خیلی زیاد سوار شدی.
رها : نه عزیزم سوار نشدم
شیرین : آقا شایان سلام مشکل نداره یکسال اعتبار داره
x33 cvt : تکلیف اون بیمه چیه؟ خب ماشین رو بیمه میکنن که اگه سیل اومد و حریق شد و من زد به سرم رفتم پارکینگ مدیران رو آتیش زدم خسارتش از جیب مدیران نره بلکه به استناد این بیمه که از جیب مشتریان میره خسارت خودشونو جبرن کنن . زیان از شما ولی با نگهداری خودرو تو بیابون و ایجاد عدم توازن بین قیمت عرضه و تقاضا و ایجاد تقاضای کاذب با فشار به دولت هم سهم خودشونو از دلارهای دولتی بالاتر ببرن هم قیمتها رو بکشند بالا. پس سو.د برای اونها زیان از ما مشتریان . ولی جدا تصمیم گرفتم اگه تا آخر خرداد خودرو تحویل نگرفتم حتما به یه معتاد و .. پنج شش تومن بدم (همون پولی که کنار گذاشته بودم برای شیرینی تحویل خودرو به پرسنل مدیران خودرو) تا انبار محتکرین رو به جهنم تبدیل کنه