نکات ساده پیش از سفر با خودرو شخصی

نکاتی ساده پیش از سفر با خودرو شخصی

با وجود امکان مسافرت با هواپیما، قطار و کشتی (این آخری البته شاید برای تعدادی معدود) خودروی شخصی همچنان از محبوب‌ترین وسایل مسافرت است، به‌خصوص برای آنها که هدفشان تنها رسیدن به مقصد نیست و راهی شدن با خودرو به همراه خانواده یا دوستان، خود بخشی از سفر است.
 با نزدیک شدن ایام سفر نهادهای رسمی یا مطبوعات و پایگاه‌های اینترنتی کم‌و‌بیش پیام‌ها و مطالب مختلفی با موضوع ایمنی خودرو و یادآوری مقررات رانندگی منتشر می‌کنند که اغلب ساده و تکراری به نظر می‌رسند، اما آماری که از بروز نقص فنی در خودروها یا تصادف (به هر دو دلیل بروز نقص فنی یا رعایت نکردن مقررات رانندگی) و تلفات مالی و جانی آنها در پایان این روزها به گوش می‌رسد حاکی از آنند که همین نکات و اصول پیش‌پاافتاده در بسیاری اوقات مغفول مانده یا رعایت نشده‌اند.
 آنچه ممکن است در این روزهای خاص هزینه بروز یک نقص فنی یا تصادف ساده را بسیار بالا ببرد، تعدد خودرو در جاده‌ها و بزرگراه‌ها و ترافیک بالای این مسیرها است، ضمن آنکه اغلب خودروها بیش از دو نفر سرنشین دارند؛ بنابراین هر اتفاق ساده‌ای ممکن است ابعادی گسترده بیابد و حتی به فاجعه تبدیل شود. پس مخلص کلام این است: با خودرویی عازم سفر شوید که از هر نظر آماده و بی‌عیب است. آنچه در زیر می‌آید برخی از همین نکات ساده است که تجربه ثابت کرده تکرارشان در آستانه تعطیلات سال نو هرگز بی‌فایده نیست.
1. بهترین راه برای اطمینان از سلامت خودرو آن است که از یک مکانیک بخواهید معاینه کاملی از خودرویتان به عمل بیاورد: مایعات موتور، فرمان، ترمزها، جعبه‌دنده، تایرها و باتری حیاتی‌اند و باید صددرصد سالم و آماده باشند. بر خلاف تصور عام، بهتر است این بازدید حداقل یک هفته پیش از سفر باشد؛ چراکه ممکن است برطرف کردن ایرادی چند روز زمان ببرد و در آن صورت با مراجعه دیرهنگام به مکانیک (اغلب اوقات روز قبل از سفر) تعطیلات‌تان را خراب کرده‌اید. تمامی قطعات کهنه را عوض کنید و به وقت دیگری موکول نکنید. بازرسی چراغ‌ها و برف‌پاک‌کن هم ضروری است. 
2. تایرها از بخش‌هایی هستند که بسیار در معرض آسیب‌اند و احتمال حادثه‌ای مرتبط با آنها زیاد است؛ بنابراین باید آماده سفر باشند. اگر فرسوده و ساییده شده‌اند حتما پیش از سفر تعویض‌شان کنید و باد آن‌ها را هم تنظیم کنید. تایر یدک هم باید به خوبی اصلی‌ها باشد. بسیاری از افراد،  معمولا به کیفیت تایریدک چندان اهمیت نمی‌دهند، چون در صورت پنچر شدن یکی از  تایرهای اصلی در شهر، فاصله تا اولین پنچرگیری احتمالا چندان زیاد نیست، اما فراموش نکنید در سفر ممکن است در نقطه‌ای مجبور به استفاده از تایر یدک شوید که تا اولین پنچرگیری ده‌ها کیلومتر فاصله باشد. 
3. حتی اگر تمامی تمهیدات فوق را به عمل بیاورید و تمام نکات را رعایت کنید، باز هم نمی‌توانید احتمال بروز حادثه را به صفر برسانید. پس متاسفانه باید گفت که «برای بدترین‌ها آماده باشید». حتما جعبه کمک‌های اولیه به همراه داشته باشید. باند و گاز، چسب زخم، مواد ضدعفونی‌کننده، قیچی و قرص‌های مسکن حداقل‌های چنین جعبه‌ای هستند. و برای آنکه خیالتان از هر بابت راحت باشد چند بطری آب پاکیزه، نوشیدنی شیرین، خوردنی‌های سبکی مانند بیسکوییت و خرما، چراغ‌قوه و پتو را هم جایی کنار همان جعبه آماده بگذارید. در آخر به همراه داشتن سوئیچ یدک را فراموش نکنید.
4. اصل یا کپی سند گارانتی خودرو و بیمه‌های آن را حتما همراه داشته باشید. این‌ها را حتی‌المقدور جایی بگذارید که در صورت تصادف از بین نروند و قابل‌استناد بمانند. تلفن‌های ضروری (مانند مکانیک‌های سیار، اورژانس و پلیس) را جای دیگری غیر از گوشی تلفن همراه‌تان در دسترس بگذارید، چون ممکن است در جایی و به دلیلی نتوانید از گوشی‌تان استفاده کنید. به حافظه سپردن این شماره تلفن‌ها کافی نیست، باید در دسترس همه باشند. این را هم باید گفت که پیش از راه افتادن بهتر است همگی سرنشینان باتری تلفن‌هایشان را کاملا شارژ کنند. 
5. باقی ماجرا به خود شما بستگی دارد: از هر نظر آماده رانندگی باشید و خواب‌آلود یا خشمگین پشت فرمان ننشینید. پیش از سفر تا آنجا که ممکن است از مسیر و شرایط آب‌و‌هوا آگاه شوید و خود را برای شرایط خاص آماده کنید. اگر اوضاع جوی نامساعد است، حرکت را به وقت دیگری موکول کنید. تردیدی نیست که احتمال بروز حادثه در چنین وضعی بارها بیشتر است. 
و آنچه به اندازه همه موارد فوق اهمیت دارد رعایت مقررات رانندگی است: عجله نکنید، حق تقدم و سرعت مجاز درج‌شده در نقاط مختلف مسیر را رعایت کنید و از همه مهم‌تر سبقت بی‌جا نگیرید. شما ممکن است راننده‌ای چیره‌دست باشید، اما بدانید تصادف رانندگی فقط محصول اشتباه شما نیست و دیگران هم ممکن است خطا کنند؛ بنابراین با سرعت مطمئن برانید تا در صورت بروز چنین خطایی از راننده خودرو کناری یا روبه‌رویی، برای عکس‌العملی موثر فرصت داشته باشید. بگذارید باقی سرنشینان در طول مسیر احساس امنیت و آرامش کنند و از همراهی با شما لذت ببرند. 
رعایت این نکات احتمالا قدری هزینه‌بر خواهد بود، اما مطمئن باشید تبعات برخورد دو خودرو حتی با سرعت 70 کیلومتر در ساعت به احتمال بسیار بالا از کل هزینه‌های فوق بیشتر و در برخی واقع جبران‌ناپذیر خواهد بود.

منبع

دنیای اقتصاد

برچسب : خودرو , ایران , سفر , ایام نوروزی , تعطیلات






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

0 نظر

صفحه 1 از 0

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
سهند : اینی ک میگن مالیات داره داره ماشین واسه فروش حواله مالیاتش چقده جریانش چیه اگه کسی میدونه بگه لطفا
ساینا اس شده سهند اس : امروز برای منم پیامک واریزی سهند اس اومده انشااله که برای همه بیاد بعد چند ماه
dubi : الاغ این واسه کسیه که تمام پولو داده باشه و ثبت نامش قطعی باشه نه تو که یه ریالم پول ندادی ثبت نام قطعی نکردی. اینی که الان پیامک فرستاده هم از تعهدش به اون پیش ثبت نام نیست. میخاد ماشینی که هیچکی نمیخره رو قالب کنه به یه عده از همه جا مونده
تارا : دوستان ما همه یه درد مشترک داریم پس همه بهتره به هم کمک کنیم و اطلاعات دقیق بدیم و دروغ هم نگیم. خواهشا هرکی فاکتور شد دقیقا توضیح بدید. تشکر.
حسین : چرا اینقدر جلوش زشته، مثل پیکان همه چیزش رو مربعی در آوردن، آخه یه بازی با خطوطی یا یه زاویه ای
تارا v1 پلاس : توضیحات این ساناز خانم سرکاری بود چون فاقد هرگونه اطلاعات بود قطعا اگر سری جدید فاکتور شده باشند دوستان دیگری فاکتور شدن و اطلاعات درستی در گروه قرار میدن
وحید : اومدی پز فاکتور شدنت رو بدی!؟ اگه قصدتون کمک کردن به دیگرانه، بفرمایید فروش فوری بودید یا پبش فروش، تحویل چه تاریخی بوده، کی واریز وجه یا تکمیل وجه کردید؟
Ramin : با سلام اگر قرارداد رو خوب مطالعه کنید 90 روز عادی هست نه کاری. لطفا نگید کاری تا بعدا همه بگن 90 روز کاری و دیگاه سایپا هم سو استفاده کنه از این مطلب.
رضا : آقا یه رانتی داره توزیع میشه و ملتی دارن استفاده میکند ، خریتش کجاشه؟
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
حسن : قسطی چیه برادر مبلغ باید کم بشه
بوشهری : ایا قبل از 18 آذر کسی مانده که فاکتور نشده باشه
پارس 4705 : سلام دوستان ازکجا میشه فهمید ماشین ساخت کدوم کارخانه یا کدوم شهره
رسول : تبریک فاکتور شدی به همین خاطر
آریزو5 مجید : منم 23 دی ماه تکمیل وجه کردم 25قراردادشدولی هنوزخبری نیست شماتهران بودید؟
حسین : ضدیخ زیاد پر کردی باید نصف اب نصف ضدیخ بریزی منم‌ضدیخ زیاد ریختم رادیاتورم نابود شد درز هاش باز شد بعد رفتم یه مسی خریدم اینار ضدیخ کم ریختم مشکل حل شد البته اگز از درزهای دور ردایاتورت باشه اگر هم از درش باشه که هیچی یه در بخر
پژوپارس : پس بقیه کی فراخوان میده بخشنامه 4714 انگار بیخیال شده ،
د : خخخخخخخخخخ
استپ : یعنی چی؟ طرح تبدیل استپ اتومات چیه الان؟
ساینا تک : منم فاکتور نشدم پذیرش 11 بهمن