باز هم ولوو شگفتی آفرید!

باز هم ولوو شگفتی آفرید!

تعدادی از برترین کمپانی های خودروسازی جهان به منظور ایجاد یک شبکه هوشمند ارتباطی، جاده ها و خودروهایی که در آن ها در حال تردد هستند را به مدت 3 سال مورد ارزیابی قرار دادند تا سرانجام بتوانند با خلق یک فن آوری جدید، ارتباط خودروها با یکدیگر را تحت عنوان ارتباط ماشین با ماشین یا C2C برگرفته از سرواژه های عبارت Car 2 Car، به بازار عرضه کنند. در این مقاله با جنبه های مختلف این تکنولوژی، بیش تر آشنا می شویم.

باز هم ولوو شگفتی آفرید!

خودروهای مجهز به فن آوری C2C می توانند اطلاعاتی نظیر وضعیت ترافیکی جاده ها، شرایط آب و هوایی، یا حوادث و سوانح موجود در مسیر را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. در حقیقت تکنولوژی ارتباط ماشین با ماشین به انواع وسایل نقلیه این امکان را می دهد تا علاوه با هم، با زیرساخت های مخابراتی اطراف خود نیز ارتباط برقرار کنند و اطلاعات مفید و ضروری و در برخی موارد اورژانسی را در شرایط مختلف به دست آورند و به یکدیگر اطلاع رسانی کنند.

باز هم ولوو شگفتی آفرید!

کمپانی ولوو طبق روال همیشه، با پیشتازی در عرصه تکنولوژی، اولین نمونه از این فن آوری نوظهور را به نمایش گذاشته است و با هدف افزایش طیف وسیعی از پارامترها نظیر میزان ایمنی، راحتی، و صرفه جویی در مصرف سوخت خودروهای تولیدی مدل 2016 درصدد است تا در دنیا رتبه اول را از آن خود کند. به ادعای این کمپانی سوئدی که عضو مجمع متشکل از شرکت هایی نظیر بی ام و، دایملر، فورد، هوندا، پژو، رنو، و فولکس واگن نیز می باشد، هدف از ساخت سیستم C2C در حقیقت جلب اعتماد بیش تر مردم از نظر ایمنی، راحتی، و نیز به حداکثر رساندن کارایی خودرو است. در ادامه با کاربردهای متنوع این طرح انقلابی بیش تر آشنا خواهید شد.

 

هشدار لغزندگی جاده

باز هم ولوو شگفتی آفرید!

یکی از مفیدترین کاربردهایی که ولوو برای این تکنولوژی ارتباطی معرفی کرده است، امکان دریافت هشدارهای خاص از سایر وسایل نقلیه در حال حرکت در شرایط نامساعد آب و هوایی یا جاده ای می باشد. بدین صورت که وقتی خودرویی به طور ناگهانی با یک سطح لغزنده مواجه می شود، می تواند در یک لحظه به کمک این فن آوری، وجود چنین مانعی در جاده را به اطلاع سایر رانندگان برساند. گفتنی است، هشدارها و اطلاعات این چنینی که با هدف مطلع ساختن سایر خودروها از خطرات احتمالی جاده ها صورت می گیرد، از طریق هشداردهنده های دیداری یا شینداری به رانندگان منتقل می شود. در آمریکا، بنا به گزارش "سازمان ملی ایمنی ترافیک بزرگراه" (National Highway Traffic Safety Administration)، در حدود 6% از تصادفات جاده ای و نیز 3% از جراحاتی که در جاده ها اتفاق می افتد، ناشی از لغزنده بودن جاده بوده است؛ همین کافی است تا اهمیت کاربرد این تکنولوژی در حفظ جان انسان هر چه بیش تر آشکار شود.

 

هشدار چراغ های ترافیکی

باز هم ولوو شگفتی آفرید!

از دیگر کاربردهای این تکنولوژی می توان به امکان ارتباط وسایل نقلیه با چراغ های ترافیکی اشاره کرد. بدین صورت که با هشدار به رانندگانی که متوجه چراغ قرمز در مسیر نشده اند یا عابران پیاده ای که در حال عبور از تقاطع هستند و از نزدیک شدن خودروهایی که با سرعت به طرف آن ها می آیند بی اطلاع هستند، می توان از وقوع تصادف جلوگیری کرد. بنا به گزارش رسمی سازمان ملی ایمنی ترافیک بزرگراه، از هر 10 تصادف مرگباری که در آمریکا رخ می دهد، یکی در نتیجه عبور غیرمجاز از چراغ قرمز است. گذشته از این، به گزارش "سازمان بیمه ایمنی بزرگراه" (Insurance Institute for Highway Safety)، در حدود 50% از مجروحان یا جان باختگان تصادفات جاده ای، رانندگان یا عابران بی گناهی بوده اند که خودروی در حال عبور غیرمجاز از چراغ قرمز با آن ها برخورد کرده است. از دیگر مزایای این فن آوری مدرن مطلع ساختن رانندگان از وضعیت چراغ های ترافیکی در تقاطع های پیش رو است. بدین صورت که رانندگان با دریافت هشدارهای لازم از سوی این سیستم می توانند سرعت خود را طوری تنظیم کنند که نیازی نباشد در مسیر، پشت چراغ قرمز قرار بگیرند و مجبور به ترمز و توقف های متوالی شوند. بدیهی است کاهش دفعات ترمز گرفتن به کم شدن گره های ترافیکی کمک شایانی می کند و از همه مهم تر، مصرف سوخت را نیز کاهش می دهد.

 

درخواست فوریت های پزشکی

باز هم ولوو شگفتی آفرید!

اطلاع رسانی از طریق سیستم C2C به رانندگانی که در نزدیکی کانکس فوریتهای ترافیکی یا پزشکی در حال تردد هستند، از دیگر امکاناتی است که ولوو در اختیار رانندگان قرار داده است. هم چنین از این طریق، سایر رانندگان نیز که در مسیر خود در حال رانندگی به طرف محل حادثه هستند، از موضوع با خبر می شوند و راه را برای خودروهای اورژانسی یا گشت پلیس باز می کنند تا سریع تر بتوانند به محل مورد نظر برسند. طبیعی است وجود چنین قابلیت هایی در خودروها باعث می شود تا ماشین های پلیس یا آمبولانس ها نیازی به آژیرهای بلند و آزاردهنده به ویژه در نزدیکی مناطق مسکونی نداشته باشند.

باز هم ولوو شگفتی آفرید!

از دیگر کاربردهای پیشنهادی که کمپانی ولوو به طور بالقوه برای بهره برداری در سال 2016 از آن ها یاد می کند می توان به این موارد اشاره کرد: "هشدار به خودروهایی که آهسته حرکت می کنند"، "هشدار به خودروهایی که ترمز پاره کرده اند"، "اطلاع رسانی در مورد جاده هایی که در دست تعمیر یا احداث هستند"، "هشدار گره های ترافیکی که در پیش روی رانندگان است"، "اطلاع رسانی در مورد محدودیت سرعت در برخی مسیرها"، و "اطلاع رسانی به رانندگانی که موتورسواران در نزدیکی آن ها در حال حرکت هستند".

در مجموع، این فن آوری نوپا با تمام کاربردهای مثبت و کارامدی که برای آن در نظر گرفته شده است، میتواند معایبی نظیر کاهش تمرکز راننده به دلیل انبوه هشدارها و پیغامهایی که دریافت میکند را نیز در پی داشته باشد. با این حال، به نظر شما این تکنولوژی پیشرفته با چه مشکلات دیگری دست به گریبان خواهد بود؟


منبع

CarAdvice

برچسب : تکنولوژی , فن‌آوری , ولوو , آب و هوای نامساعد






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

7 نظر

رسول
0

اینو من در سن 10 سالگی میدونستم، افسوس ک هیچ حمایت و امکاناتی نی
افسوس
اینا ک چیزی نی
11:44  1394/11/10
پاسخ دادن
faezeh
0

وای عالی بود واقعا....
15:31  1394/02/30
پاسخ دادن
faezeh
0

وای عالی بود واقعا....
15:31  1394/02/30
پاسخ دادن
شهرام قوامی
1

خیلی جالب و خارق العادس
فقط اینهمه اطلاعات بده به راننده راننده گیج نمیشه؟ ;)
مثلا فلانی داره اروم میره
فلانی تند میره
بهمانی ترمز گرفت
اونیکی گاز گرفت :))
کیو گاز گرفت؟؟؟ :))
ولی خوب بود ممنون
00:25  1392/10/18
پاسخ دادن
وحید
4

ماشینا با هم حرف میزنن!! جل الخالق!! حتما چند وقت دیگه قرار میزارن !ازدواج میکنن!!
این قسمتش جذابه ... ازدواج بنز با بی ام و!!! یا پراید با پرادو!!
خیلی جالبه سیستمش
19:49  1392/05/31
پاسخ دادن
کاربر: رامین علیپور
2

وای خدای من,فوق العادست!
اصلا اسم ولوو رو که میشنوم بلافاصله کلمه امنیت تو ذهنم تداعی میشه وواقعا هم همینطوره
13:35  1392/05/31
پاسخ دادن
ma3ta.ir
6

اونا هم ماشین میسازن ماهم فرغون...ببخشین ماشین میسازیم
10:35  1392/05/31
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
T8امیر : سلام ۱۵ آبان پلاک شد مدارک ماشینم رسید دستم ولی خدشه تحویل ندادن نمایندی رستمی شیراز
محیا : سلام چطورشما۲ابان شاسی شدید و الان تحویل گرفتید ومن ۲۳مهر پلاک شدم هنو تو مرحله ی حمل هست ؟تی۸مشکی ثبت نام ۲۵خرداد
X5 اردیبهشت : با سلام ثبت نام اردیبهشت هنوز تو تکمیل وجه مونده من نمیدونم چه فرقی هست که بعضیها میگم ما تحویل هم گرفنیم
حسین... : بازهم یک شیرین کاری بی مزه از مزدوران وجیره خوران سایپا! پس شما آشغالهای مواجب بگیر سایپا که سالی چند بار ماشینهای متفاوت از شرکتتون میگیرین بعداز فروش لباسای خودتون و خانوادتون چی چی تون را خرج تهیه پیش پرداخت ماشینتون میکنید؟
مهسا : دوستان خبری از دعوتنامه آذر ماه ندارید؟؟؟؟؟؟؟؟
ناصر محب نژاد : J4سفید ثبت نام۱۸ اردیبهشت از نمایندگی سلیمانی پور از شهر ری ۶اردیبهشت شاسی ۲۸ارسال مدارک وامروز هم کارت ماشین رافرستادن ماشینو کی تحویل میدن خدا میدونه خسته شدیم
حسین : روزی ۷۵۰ هزار تومان
Mr.p : کسی هست تحویل گرفته باشه از 90 روزه ها
عارف : واقعا مرسی که اسباب شادی ما رو فراهم میکنی😅😅😅😅😅😂😂😂
رضا : امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس چه ارتباطی به وزارت صمت و اَبَر کمپانی سایپا داره؟
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
ساینا استاندارد 85 گانه ارومیه : 90روز عادی
ساینا استاندارد 85 گانه ارومیه : دوستان میدونید بعد 24 شهریور و مهرماه چه تاریخ هایی واریزی داشتیم؟
افسانه : مهلت تحویل 30روزه بوده از نوع فوری بوده یا پیش فروش
علیرضا : سلام بله واریزی 13 آبان 90 روزه بودم 24 فاکتور شد26 پلاک 30 صدور اسناد الان هم روی حمل میچرخه
مهدی : امیر اگر 170 پیش داده باشی حدودی باید 205 دیگه جور کنی
Sajjad : اونایی که فاکتور میشید شماره پذیرش رو هم بزارید
ساناز : برا منم نیومده شما پرداختی اولتون چند بود؟
حامد ساینا : سلام من پذیرش مهرماهم کسی خبر داره که می تونم از طریق نمایندگی آپشن مانند مانیتور به ماشین اضافه کنم؟ یا نه
مهسا X33 اتومات : سلام دوستان. ایکس 33 اتومات تا چه تاریخی تحویل دادند؟ آیا کسی تاریخ سیستمی شهریور ماه تحویل گرفته؟
رسول : سلام لطفاشماره پذیرش بزارید