تولید 5 خودروی جدید «سایپا» بر اساس «پلت‌فرم» خودروهای ژاپنی

 

تولید 5 خودروی جدید «سایپا» بر اساس «پلت‌فرم» خودروهای ژاپنی

 
 افزون‌بر ۲ دهه از فعالیت مرکز تحقیقات و نوآوری سایپا می‌گذرد و اگرچه قرار است تا پایان امسال نخستین محصول طراحی شده روی پلتفرم جدید سایپا روانه بازار شود
اما به نظر می‌رسد وزیر صنعت، معدن و تجارت از اقدامات اجرایی انجام شده در زمینه طراحی پلتفرم به‌وسیله دو خودروساز بزرگ کشور رضایت ندارد و در آخرین جلسه شورای سیاست‌گذاری خودرو از ایران‌خودرو و سایپا خواسته تا برنامه اقدامات اجرایی در ارتباط با پلتفرم را به وزارتخانه ارائه دهند تا با تحقق این امر شرکت‌ها به منظور تغییر طراحی ظاهری (فیس‌لیفت) خودروهای موجود برای جلب رضایت مشتریان وارد عمل شوند.
 
بیست‌ودوم تیر بود که مهندس نعمت‌زاده از مرکز تحقیقات و نوآوری سایپا دیدن و پس از بازدید از این مرکز محرمانه در جمع خبرنگاران، از فعالیت‌های پژوهشی در بخش طراحی و مهندسی این شرکت ابرازخرسندی کرد.
 
گروه خودروسازی سایپا از سال ۹۲ تاکنون در این مرکز روی طراحی و راه‌اندازی پلتفرمی جدید تمرکز کرده و آنطور که مدیرعامل این شرکت می‌گوید اواخر امسال نخستین محصول این پلتفرم به بازار عرضه خواهد شد. اگرچه وزیر صنعت، معدن و تجارت حرکت سایپا در زمینه توسعه محصول را موفق دانسته اما سخنان وی در جلسه شورای
 
سیاست‌گذاری خودرو حکایت دیگرگونه از وضعیت تحقیق و توسعه و همچنین روند طراحی پلتفرم از سوی خودروسازان کشور دارد.
 
 
استفاده ۱۰۰ درصدی از متخصصان ایرانی
 
موضوع طراحی پلتفرم در گروه خودروسازی سایپا به زمان مدیریت سعید مدنی در این شرکت بازمی‌گردد و به نظر می‌رسد در این ۳ سال، مهندسان داخلی با وجود تحریم‌ها و مشکلات مالی خودروسازان، به موفقیت‌های ارزنده‌ای دست یافته‌اند.
 
از آنجایی که سایپا به طور محرمانه روی این پروژه تمرکز و اطلاعاتی کلی دراین‌باره منتشر کرده است، صمت برای آگاهی از جزییات پروژه پلتفرم سایپا به گفت‌وگو با مدنی، مدیرعامل پیشین گروه خودروسازی سایپا نشست.
 
به گفته مشاور خودرویی وزیر صنعت، معدن و تجارت، پروژه پلتفرم سایپا، مگاپلتفرم بوده و SP۰ یا SP۱۰۰ نام دارد. این پلتفرم روی کلاس C طراحی شده و قابلیت تبدیل شدن به کلاس B را دارد به‌گونه‌ای که مونتاژ خودرویی نظیر پراید و پژو نیز روی آن امکانپذیر است.
 
مدنی در ارتباط با پیشینه این پروژه و شرکتی که با سایپا همکاری داشته است، اینگونه توضیح داد: طراحی این پلتفرم از اوایل سال ۹۲ با همکاری یک شرکت چینی آغاز شد. البته در پروژه تنها از امکانات پرسنلی، نرم‌افزاری و سخت‌افزاری این شرکت بهره برده‌ایم.
 
این شرکت حدود ۲۰۰ مدل خودرو در چین طراحی کرده است. در دورانی که خودروسازان چینی تصمیم به رشد گرفتند از آنجایی که باید هزینه‌هایی را به تحقیق و توسعه اختصاص می‌دادند، شرکت‌هایی ایجاد شد که تمرکزشان روی طراحی پلتفرم، اتاق، ساخت قالب‌ها و... بود که اکنون این شرکت‌ها رشد کرده‌اند.
 
اکنون که خودروسازان چینی پیشرفت کرده و هرکدام مراکز تحقیق و توسعه راه‌اندازی کرده‌اند، این شرکت‌ها کوچکتر شده‌اند. آنطور که مدنی می‌گوید، پلتفرم جدید سایپا براساس خودروهای ژاپنی (تویوتا) طراحی شده که ۵ مدل خودرو روی آن به تولید خواهد رسید.
 
اتاق این خودروها به صورت هاچ‌بک، صندوقدار، کراس‌اور و طراحی شده است. طراحی این خودروها ۱۰۰درصد به‌وسیله متخصصان کشور انجام شده که این شرکت خارجی به آنها کمک کرده است. علاوه بر آن یک مشاور کره‌ای و همچنین یک مشاور آلمانی به کمک متخصصان کشور آمده‌اند.
 
مدیرعامل پیشین سایپا نقطه قوت این پروژه را بکارگیری قطعه‌سازان داخلی دانست و گفت: قطعه‌سازان کشور از همان ابتدا با طراحان خودرو در ارتباط هستند و قطعاتی همچون موتور و گیربکس نیز در ایران به تولید خواهد رسید. برخلاف همکاری‌های قبلی که با پژو و رنو داشتیم به‌گونه‌ای که این دو شرکت خود در ایران به طراحی پلتفرم پرداختند، در این پروژه پایه طراحی به‌وسیله مرکز تحقیقات سایپا انجام شده است.
 
در ارتباط با زمان عرضه نخستین محصول این پلتفرم، زمان‌های مختلفی اعلام می‌شود اما برپایه سخنان مدنی، نخستین مدل خودرو ساخته شده روی این پلتفرم نیمه دوم سال ۹۶ به بازار عرضه می‌شود. وی معتقد است از آنجایی که این خودروها بر پایه قطعات داخلی به تولید می‌رسند، قیمت بالایی ندارند اما باید پذیرفت که به‌تدریج در کشور خودرویی زیر ۳۰ میلیون تومان عرضه نخواهد شد.
 
اگرچه رنو تصمیم دارد «کوئید» را با قیمت پایین در ایران به تولید برساند اما قیمت آنهم زمان عرضه به بازار قطعی خواهد شد. به گفته مشاور خودرویی وزیر صنعت، معدن و تجارت، در حال‌حاضر متخصصان کشور روی طراحی موتور و گیربکس این پلتفرم تمرکز کرده‌اند. طراحی آن تمام‌شده و قالب‌های تریم و بدنه نیز در دست ساخت است.
 
مدنی به این پرسش که سایپا برای این پروژه چه میزان سرمایه‌گذاری کرده است، اینگونه پاسخ داد: بخشی از سرمایه‌گذاری‌های این پروژه به طراحی و بخشی دیگر به ساخت قالب‌ها اختصاص دارد.
 
سرمایه‌گذاری در بخش طراحی ناچیز است اما در زمینه قالب، باتوجه به اینکه برخی قالب‌ها نظیر داشبورد و سپر در ایران قابل‌ساخت نیست، برای سرعت‌بخشی به پروژه برخی قالب‌ها در کشور و برخی در خارج ساخته می‌شود. برای این پروژه حدود ۳۸۰میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده است.
 
 
وی در ارتباط با مکان تولید این خودروها پیش‌بینی کرد: این محصولات در سایپا تهران به تولید می‌رسد اما امکان دارد تولید آن در سایت‌های مختلف تقسیم شود. از آنجایی که تولید پراید به‌تدریج متوقف خواهد شد و این محصول بیشتر در سایپا تهران به تولید می‌رسد، به نظر می‌رسد این خودروها در تهران تولید شوند.
 
براساس اطلاعاتی که مدیرعامل پیشین سایپا در اختیار صمت گذاشت، به نظر می‌رسد این پروژه روندی منطقی و قابل‌قبولی را طی کرده و ورود خودروهای تولیدی روی پلتفرم سایپا، بازار خودروهای ارزان‌قیمت در کشور را متحول سازد. با این توضیحات شاید ابراز نارضایتی وزیر صنعت، معدن و تجارت دلیلی باشد تا خودروسازان حرکت سریع‌تری در این عرصه داشته باشند.
 
 
۱۴۶ میلیارد تومان، هزینه‌های تحقیقاتی سایپا
 
 
به گفته مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا، این شرکت در سال گذشته و در سال‌های قبل با هزینه‌های مالی بسیار زیادی مرکز تحقیقات و نوآوری خود را فعال نگه داشته و به توسعه آن پرداخته است.
 
آنطور که مهدی جمالی می‌گوید سال گذشته حدود ۱/۷درصد خالص فروش سایپا، صرف هزینه‌های تحقیقاتی شده که رقمی بیش از ۱۴۶میلیارد تومان است. در همین‌حال سیاست‌های کلی گروه خودروسازی سایپا برای تولید محصول توجه به اقشار کم درآمد کشور عنوان شده که به نظر می‌رسد برای قیمت‌گذاری نیز قدرت خرید این گروه از جامعه درنظر گرفته شود.
 
علاوه بر گروه خودروسازی سایپا، گروه صنعتی ایران‌خودرو نیز برنامه طراحی پلتفرمی جدید با همکاری مشاورانی آلمانی را آغاز کرده و از سویی پروژه پلتفرم ملی به‌وسیله متخصصان دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت در جریان است. با توجه به اهمیت این موضوع، صمت اگرچه در گذشته گزارش‌هایی در این زمینه ارائه داده اما برای اطلاع مخاطبان، در آینده نیز به پیگیری این موضوع خواهد پرداخت.
 
 
 
 

 

برچسب : خودرو , پلت فرم , سایپا , خودروهای ژاپنی , طراحی خودرو






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

3 نظر

حسن
0

ابنا مثل باب اسفنجی که هر چی میخواد بسازه آخرش شکل همبرگر میشه هستند حتی اگر پلتفرم بوگاتی هم بهشون بدی بهتر از تیبا 1و2و3 ازشون عمل نمیاد..
02:57  1395/05/06
پاسخ دادن
کاربر: m&z
10

"استفاده ۱۰۰ درصدی از متخصصان ایرانی" این یک رویه اشتباه هست. هیچ کشور در حال توسعه ای بدون همکاری و استفاده از نیروهای متخصص و تجارب شرکت های بزرگ کشورهای توسعه یافته اقدام به تولید نمیکنه. اقدام انقلابی و یک شبه محکوم به شکسته. شرکت های بزرگ با صرف بیش از صد سال تحقیق و توسعه به اینجا رسیده اند و بدون همکاری با آنها امکان عرضه محصول شگفت انگیزی در طی چند سال تحقیق و توسعه داخلی نخواهیم بود. نهایتا ماشینی در حد همین تیبا و سمند از آب در بیاد.
14:53  1395/05/05
پاسخ دادن
مهدی
10

دوست عزیزم اینا نمی خوان که پیشرفت کنن دلت خوشه.اینا می خوان با قیمت بالا برای مصرف کننده تهیه کنن اما داشبورد و رو در ها رو با دمپایی پاره بیار جوجه ببر درست کنن ماشین 100م براش 20 در بیاد بفروشه 100 تا بصرفه .اینو می گم بومی سازی.ok??
16:25  1395/05/05

1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
لعنت بر سایپا : داداش دعوتنامه‌ی شما قبل از قیمتهای جدید صادر شده ولی دعوتنامه هایی که از ۲۸ آبان به بعد صادر میشن بر اساس قیمتهای جدید میان در ضمن اون افزایشی که شما میگی ۳۳۰ شده ۳۴۶ افزایش قیمت پایه خودرو نبود اون ناشی از افزایش نرخ مالیات و پلاک و عوارض دولتی بود و اصلا ربطی به قیمت خودرو نداره‌‌. البته امیدوارم حرف شما درست باشه و نظر من غلط...
شاهین پر : اینا میدونی چی میگن ما اگه موتور پراید یه اتومات با دوتا بال هم بزاریم روش مردم 950میلیون هم بشه دارن میخرن خوب چرا دنده بزاریم چ کاریه آخه مردم ک دارن میخرن !
مهران : من ماشین رو تحویل گرفتم با تشکر از شما که ادرس رو گذاشتید حتما به این آدرس شکایت رو میفرستم
V1p سفید : موعد تحویل من ۱۳ مهر هستش الان کاستومر رو چک کردم فاکتور نشدم
J7سفید ۱۶تیر : به خوشی استفاده کنی دوستانی که j7 تحویل گرفتن اگر سر زدین یکم از سواری و کیفیت ماشین بگین ممنون میشم. ثبت نام ۱۶ تیر تحویل سیستمی ۶ ابان شاسی ۲۶ ابان منتظر مرحله بعد .....
اطلس بهمن : سلام بچه ارومیه آره حله اعلام کردن خودشون بازم دمت گرم اطلاع رسانی میکنی همه خیالشون راحت بشه
اطلس - آذر ۱۴۰۳ : سلام کسی اطلاع دقیق داره این"نقص پرونده مشتری" دلیلش چیه؟
تینا : سلام من پارسال برای شاهین اسم نوشتم قرار شد زمستان موعد تحویل شاهینم باشه منتظر پیامک بودم نیومده هنوز ایا افزایش قیمت واس منم هس این ظلمه و کلاهبرداری حساب میشه
T8 شلال : بشارت باد شما را بعد ۵ ماه امروز تحویل گرفتم ثبت نام ۱ تیر ۱ آدر تحویل t8 شلال
Ali9111 : سلام امروز فاکتور شدم تیتانیوم تحویل 8 مهر سود تاخیر 30 تومن
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
حسن : دوستانی که فاکتور میشن ،ممنون میشم اعلام حضور کنن،تا بقیه دوستان اطلاعات لازم رو کسب کنن
شاهین : بنده خدا تا دوماه دیگه هم فاکتور نمیشی
مهران : هر چی تو بگی گلم
بی پناه : مبلغ واریز وجه دعوتنامه های بهمن چقدر هست ،کسی اطلاع داره
فاطمه : پیش فروش اسفند402 موعد تحویل آذر 403 تکمیل وجه 23 آبان هنوز فاکتور نشده
حسین : تعویض رنگ هزینه ای نداره
م : من 5 شهریورم هنوز حمل نشده دلت خوشه؟
رضا : من 7 شهریورماه مشکی ام نشده
علی : سلام امروز هم رانا پلاس برای‌ بچه‌ها دعوتنامه اومده
احمد : خونه که پروانه ساخت 6واحد میگیره 8واحد میسازه جریمه میده استاندارد هم هر وقت گیر میده جریمه میگیره خب ایران خودرو نداد مشکل مصرف سوخت بیشتر مصرف میکنه رانا همین