دستور‌العمل جدید نحوه محاسبه هزینه واردات خودرو

 

دستور العمل واردات خودرو

 
گمرک جمهوری اسلامی ایران مقررات جدید واردات خودرو به کشور را اعلام کرد. بر این اساس واردکنندگان خودرو باید پس از ورود خودرو به گمرک و پیش از ترخیص آن، تمامی هزینه‌های مربوط به واردات را پرداخت و پس از دریافت مجوز شماره‌گذاری، نسبت به ترخیص خودرو اقدام کنند. هزینه مربوط به ترخیص خودرو به‌طور کلی به چند دسته طبقه‌بندی می‌شود:
 
الف؛ ارزش گمرکی خودرو
ارزش خودروی وارداتی در زمان ورود به گمرک که اصطلاحا سیف (CIF) نامیده می‌شود؛ به‌صورت زیر محاسبه خواهد شد:
 
قیمت خرید خودرو در کشور مبدأ «فوب» (FOB) + هزینه بیمه + کرایه حمل
 
معمولا هزینه حمل و انتقال خودرو از مبدأ کشورهای حوزه خلیج‌فارس (امارت، عمان، قطر و ...) به مقصد بندرعباس، به‌طور متوسط برای هر خودروی سواری بین ۵۰۰ تا ۷۵۰ دلار است.
 
 
با هدف دسترسی آزاد به اطلاعات، ارزش گمرکی تمامی خودروهایی که مجوز ورود به کشور دارند؛ در سامانه آنلاین ارزش گمرگ الکترونیک قابل مشاهده و دسترسی است. ارقام مندرج در این سایت بر اساس قیمت صادراتی کارخانه سازنده و با مقایسه آن با قیمت‌های جهانی خودرو، به‌صورت سالیانه و پس از بررسی در کمیته تبصره ۶ قانون خودرو تعیین می‌شود.
 
ب؛ پرداختی‌های لازم جهت واردات
حقوق و عوارض گمرکی
 
خودروی‌های سواری با حجم موتور کمتر از ۱.۵ لیتر در ردیف تعرفه‌ای ۸۷۰۳۲۲۹۰ جدول مقررات واردات و صادرات طبقه‌بندی می‌شوند. بر این اساس واردات این خودروها مشمول ۴۰ درصد حقوق و عوارض گمرکی است. 
خودروی‌های سواری با حجم موتور بین ۱.۵ تا ۲ لیتر در ردیف تعرفه‌ای ۸۷۰۳۲۳۱۹ طبقه‌بندی می‌شوند و لذا واردات این خودروها نیز مشمول ۴۰ درصد حقوق و عوارض گمرکی است. 
خودروی‌های سواری با حجم موتور بین ۲ تا ۲.۵ لیتر در ردیف تعرفه‌ای ۸۷۰۳۲۳۲۹ جدول مقررات واردات و صادرات طبقه‌بندی می‌شوند و واردات این خودروها مشمول ۵۵ درصد حقوق و عوارض گمرکی خواهد بود. 
خودروهای هیبریدی از این قوانین مستثنا  هستند و حقوق ورودی این دست خودروها تنها ۵ درصد ارزش گمرکی خودرو است.
مالیات و عوارض خاص
 
علاوه بر عوارض، برای هر خودروی وارداتی باید هزینه‌های جانبی دیگری مانند مالیات پرداخت شود. بر این اساس واردات خودرو مشمول موارد زیر نیز خواهد بود:
 
۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده ( از مبلغ حاصل جمع ارزش گمرکی + حقوق ورودی) 
 ۴ درصد مالیات علی‌الحساب ( از مبلغ حاصل جمع ارزش گمرکی + حقوق ورودی)  
عوارض هلال‌احمر (۱ درصد مبلغ حقوق ورودی) 
عوارض خاص واردات خودرو (۵ درصد قیمت خرید خودرو در کشور مبدأ «فوب») 
هزینه استاندارد (۸ در هزار ارزش سیف)
هزینه پلاک‌گذاری
 
جهت پلاک‌گذاری خودروهای ترخیصی، بر اساس مصوبه جدید هیئت وزیران، به ازای هر خودروی وارداتی باید تعداد مشخصی خودروی از رده خارج‌شده و فرسوده اسقاط شود. لذا متناسب با میزان مصرف سوخت خودروی وارداتی، تعداد معینی خودروی فرسوده باید اسقاط و گواهی اسقاط خودرو تحویل مسئولان مربوطه شود تا مجوز شماره‌گذاری خودرو به واردکننده تحویل شود. بر این اساس:
 
برای خودروهای با مصرف کمتر از ۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر چرخه ترکیبی، نیاز به اسقاط خودروی فرسوده نیست.
برای خودروهای با مصرف ۵ تا ۶ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر، ۲ دستگاه خودروی فرسوده
برای خودروهای با مصرف ۶ تا ۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر، ۴ دستگاه خودروی فرسوده
برای خودروهای با مصرف ۷ تا ۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر، ۶ دستگاه خودروی فرسوده
برای خودروهای با مصرف ۸ لیتر و بیشتر در ۱۰۰ کیلومتر، ۸ دستگاه خودروی فرسوده
موارد دیگری که پیش از دریافت مجوز پلاک‌گذاری باید پرداخت شود، عبارتند از:
 
عوارض راهنمایی و رانندگی ( ۱۰ درصد ارزش گمرکی خودروهای بنزین سوز)
هزینه نقل و انتقال دارایی (۳ درصد ارزش گمرکی خودرو)
عوارض شهرداری ( بسته به نوع خودرو از ۳۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان)
در پایان نکات مهمی در زمینه واردات خودرو وجود دارد که واردکنندگان باید از آن‌ها آگاهی کافی داشته باشند.
 
 واردات خودروهای سواری با حجم موتور بیش از ۲.۵ لیتر همچنان ممنوع است.
بر اساس ماده ۷۸ قانون امور گمرکی، ورود خودروهای با حجم موتور بیش از ۲.۵ لیتر به کشور تنها برای مسافران غیر مقیم ایران و ایرانیان مقیم خارج از کشور جهت استفاده شخصی آن‌ها و به‌صورت گذر موقت امکان‌پذیر خواهد بود.
واردات تمامی خودروها در گام نخست نیاز به دریافت مجوز ثبت سفارش از وزارت صنعت، معدن و تجارت دارد.
پیش از دریافت مجوز واردات، کسب مجوزهای چهارگانه از نمایندگی‌ اصناف، مجوز استاندارد، بهینه‌سازی سوخت و محیط زیست اجباری است که معمولا نمایندگی‌های خودروسازان خارجی این فرآیند را انجام می‌دهند.
تنها خودروهایی اجازه ورود به کشور خواهند داشت که از زمان ساخت آن‌ها بیش از یک سال نگذشته باشد.
تمامی خودروهای وارداتی باید استانداردهای لازم جهت ورود به داخل کشور مانند انطباق شماره شاسی خودرو، نوع و تیپ موتور و ... را داشته باشند.
در پرداخت سود بازرگانی واردات خودرو، دو گروه مستثنا هستند. مجوزهای واردات خودرو برای جانبازان و معلولین که هر دو گروه، از پرداخت سود بازرگانی معادل ۳۰ میلیون تومان معاف خواهند بود.
 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

 

برچسب : خودرو , دستورالعمل , واردات خودرو






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

0 نظر

1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
پارسا. 57 نظر
7Mosi 20 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
حواله : دوستان من کارم خرید و فروش حواله هستش،علی آقا راست میگن فروش فوری زیاد اجازه تاخیر نمیدن به خاطر اینکه ۳۶ درصد جریمه داره،به جاش پیش فروش ها که ۱۲ درصد جریمه دارن رو میزارن تو اولویت آخر،بنده تو این چند ساله ندیدم که فورش فوری بیشتر از ۲۰ روز تاخیر بخوره،درضمن تارا اتومات چون طرفدار نداره پیش فروش هاشم داره فاکتور میشه
محسن : سلام وقت بخیر من پیش خرید ثبت نام کردم چطوری میتونم نانو سرامیک انتخاب کنم؟؟؟
شاهین اتومات طرح نیمه شعبان cvt : سلام تکمیل وجه دوم آذر بود تا امروز که خبری از فاکتور و پلاک نشد رفتم داخل سایت که بزنم تحویل حضوری و برم پارکینگ سایپا تحویل بگیرم شاید زودتر بشه پیام میده که خودرو شما در حال بار گیری به نمایندگی شهر مربوطه است یک اس ام اس هم اومده که مابهالتفاوت بیمه رو واریز کن من که هنوز ماشینی ندیدم که مابهالتفاوت بیمه رو واریز کنم
قلی : نخرید اقا نخرید.ما از مهر پول دادیم هنوز ماشین ندادن
حسین زند ایرانی : شیرینی سند یادت نره
Alireza : زنگ زدم میگن آخرین فاکتور برای 6 بهمن بوده
تاراv4خرداد : سلام من پیش فروش هستم و بدوم تاخیر فاکتور شدم.مشابهش یکی از دوستان فروش فوری هست و در انتظار صدور فاکتوره با 25روز تاخیر. این استدلال شما کاملا اشتباهه
میلاد : دسته دنده تارا چرا اینقدر زشت و اینقدر سفته. مدل قبلیا بهتر بود.
عماد : به امیدش نشین برج 6هنوز فاکتور هم نکرده
تارا اتوماتیک v4 تحویل ۳۰ اسفند : بله 👍
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
4 اسفند : تو این دو هفته فقط 17و 18 بهمن فاکتور شدن ، اگر برای هر روز تکمیل وجه، یک هفته طول بکشه برای من میشه 3 ماه دیگه چون برای اسفندیا از 27 بهمن شروع میشه این سایپا هم که زمان دقیق رو بهمون نمیگه
اطلس آذر : سلام محمدچکارکردی اگ کاری ازپیش بردی منم بلیط بگیرم بیام
ممد : همین الانشم قیمت این ماشینا خیلی بیشتر از قیمت واقعی هستش کجاشو باز میخوان افزایش بدن با چه استدلالی واقعا اگه قرار به گرونی باشه باید فاتحه ایرانخودرو و مسئولین زی ربط رو خوند درشو تخته کنن خدایی
س : شماره درخواست دراولین پیامک بعدازخرید نوشته شده. شماره پذیرش هم که درپیامک دعوتنامه او مده
بس کن : توحیددلال بس کن اینقدر با اسمهای مختلف دروغ نگو معلوم نیس به کجا وصلی چه نفعی داری که با اسمای مستعار مختلف به دروغ میگی فاکتورشدی میخوای چیو ثابت کنی؟!! اینکه تو پیشگو هستی و تاریخ دقیق میگی؟!!
اطلس جی : سلام محمدچکارکردی
محمودرضا : هیچ دعوت نامه ای برای متقاضیان تیرماه صادر نشده و اخرین دعوت نامه ها برای خردادی ها بوده ظاهرا دو دلیل میتونه داشته باشه: اول اینکه احتمالا ایران خودرو منتظر اخذ مجوز افزایش قیمت است (اطلاعی ندارم فقط حدس میزنم) دوم اینکه چون تولید رانا پلاس به سایت خراسان منتقل شده و این کار یکی دو ماه تولیدشان را عقب انداخته، احتمالا دعوت نامه ها را با تاخیر تو خرداد صادر کنند. از دید مصرف کننده، صادر شدن دیرتر دعوت نامه مشکلی را ایجاد نمی کنه. پس جای نگرانی نیست
محمد حسین : سلام دوستان ارادت کوئیک GXL ثبت نام /1403/9/25تکمیل وجه /1403/12/25و ماوتفاوت 1404/2/3---1404/2/25ودیگه از دباره ماوتفاوت گرفتن هنوز در وضعیت تخصیص و اینکه تکمیل وجه کردم نمایندگی گفت 30 روز کاری ماشین رو تحویل میدن واقعا متاسفم براشون که با مال و پول مردم اینکارو میکنن
7پرومکس : سلام دیروز اتوبان قم کاشان 2تا تریلی حامل اریزو8و ایکس 33 دیدم
اف ایکس1403 : سلام ماشین شماچی بود؟