دوز خودروهای چینی بالا رفت

اعلام آمار تولید ۷ ماه امسال خودروهای سواری

دوز خودروهای چینی بالا رفت

 
 
آمار تولید ۷ ماه امسال خودروسازان داخلی در شرایطی اعلام شد که طبق آن، سه خودروساز بزرگ و نیمه دولتی کشور توانستند در مجموع ۷۰۱ هزار و ۶۷۷ دستگاه انواع محصولات سواری را به تولید برسانند.
 
بر این اساس، ایران خودرو، سایپا و پارس‌خودرو در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش تولید۶/ ۱۸ درصدی را تجربه کرده‌اند تا مشخص شود روند صعودی تولید خودرو در کشور همچنان ادامه دارد. طبق آمار اعلامی همچنین تیراژ خودروهای سواری در مهرماه و نسبت به شهریور با افزایش ۳۳/ ۶ درصدی مواجه شده تا خودروسازان در آمار ماهانه خود نیز روندی صعودی را تجربه کرده باشند. در حالت تفکیکی اما آبی‌های جاده مخصوص تا پایان مهر‌ماه سال‌جاری با تولید ۳۸۴ هزار و ۸۰ دستگاه خودروی سواری، افزایش تیراژی ۶/ ۱۶ درصدی نسبت به ۷ ماه سال گذشته داشته‌اند. همچنین سایپا نیز که ۱۹۰ هزار و ۸۹۵ دستگاه انواع محصولات سواری را در ۷ ماه امسال به تولید رسانده، افزایشی ۹/ ۱۶ درصدی را به خود می‌بیند. از پارس‌خودرو نیز خبر می‌رسد این شرکت توانسته با تولید ۱۲۶ هزار و ۷۰۲ دستگاه انواع خودروهای سواری، جهشی ۵/ ۲۸ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته تجربه کند.از جمله نکات مهم آمار تولید ۷ ماهه خودروسازان اما می‌توان به تیراژ همچنان ضعیف پژو ۲۰۰۸، تداوم افت تولید رانا، نزولی شدن تیراژ خودروهای قدیمی و همچنین اوج‌گیری تولید محصولات چینی اشاره کرد. در حال حاضر چندین برند چینی در ایران‌خودرو و سایپا و پارس خودرو مونتاژ می‌شود که طبق آمار، روند تولید همه آنها صعودی است.
 
خداحافظی تدریجی با قدیمی‌ها
اما نگاهی بیندازیم به جزئیات آمار تولید ۷ماهه خودروسازان داخلی، تا مشخص شود غول‌های جاده مخصوص چه کارنامه‌ای را در این مدت از خود به جا گذاشته‌اند. طبق آمار اعلامی، ایران خودرویی‌ها در تولید دو محصول مهم خود یعنی پژو ۴۰۵ و رانا با کاهش مواجه شده‌اند، با این حال سایر محصولات شان افزایش تیراژ را تجربه کرده‌اند. در این بین، پژو ۴۰۵ با توجه به تیراژ ۸۱ هزار و ۴۵۴ دستگاهی‌اش طی ۷ ماه نخست امسال، با ۴ درصد کاهش، نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته مواجه شده است. این محصول که یکی از قدیمی‌ترین خودروهای داخلی به‌شمار می‌رود، به احتمال فراوان از سال آینده و با اجرای استانداردهای جدید، امکان ادامه تولید نداشته و با ایران خودرویی‌ها خداحافظی خواهد کرد. همچنین پراید نیز به‌عنوان یکی دیگر از کاندیداهای حذف در سال آینده، طی ۷ ماه امسال روندی نزولی را در تولید در پیش گرفته و این موضوع نشان می‌دهد سایپایی‌ها برای کنار گذاشتن آن به جمع بندی نهایی رسیده اند. طبق آمار اعلامی، پراید در ۷ ماه امسال، تیراژی ۱۲۴ هزار و ۳۵۲ دستگاهی از خود به جا گذاشته و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۷/ ۱۰ درصد کاهش تولید را تجربه کرده است.  این در شرایطی است که نارنجی‌های جاده مخصوص توانسته‌اند تیراژ تیبا را در ۷ ماه امسال و نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایشی قابل‌توجه دهند. بر این اساس، تیراژ این محصول که قرار است جای خالی پراید را از انتهای سال آینده پر کند، به ۸۷ هزار و ۴۲۰ دستگاه در پایان مهرماه رسیده و این یعنی تولید تیبا ۱/ ۶۲ درصد بالا رفته است.
 
 رشد تیراژ مونتاژی‌های ایران خودرو
آمار منتشره از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت اما از افزایش تیراژ پژو ۲۰۶ حکایت دارد، خودرویی که حالا پس از پراید، دومین محصول پر‌تیراژ خودروسازی کشور به‌شمار می‌رود. بر این اساس، تیراژ پژو ۲۰۶ تا پایان مهر‌ماه امسال، ۹۶ هزار و ۸۱۶ دستگاه بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایشی ۶/ ۲۳ درصدی را نشان می‌دهد. به‌نظر می‌رسد این آمار ۹۶ هزار و ۸۱۶ دستگاهی، پژو ۲۰۷ را نیز شامل می‌شود، زیرا اولا بخشی از آن را مدل‌های اتوماتیک تشکیل می‌دهند (که طبعا به ۲۰۶ مربوط نیست) و ثانیا ۲۰۷ در واقع همان ۲۰۶ پلاس به‌شمار می‌رود. اما دیگر محصول پژویی ایران خودرو به نام پارس، در ۷ماه نخست امسال با افزایش تولید جزئی مواجه شده است. طبق آمار، این محصول تیراژی ۶۸ هزار و ۴۷۲ دستگاهی را تا پایان مهرماه به خود اختصاص داده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از یک درصد افزایش تیراژ را تجربه کرده است. آبی‌های جاده مخصوص همچنین در تولید سمند نیز با افزایش تولید مواجه شده‌اند. بنابر آمار منتشره، این شرکت طی ۷ ماه سال‌جاری در مجموع ۶۰ هزار و ۵۲ دستگاه سمند را به تولید رسانده و  بنابراین نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶/ ۹ درصد افزایش تیراژ در کارنامه این محصول به ثبت رسیده است. در بین دیگر محصولات ایران خودرو اما دنا با رشد تیراژ مواجه شده و رانا همچنان کاهش تولید را تجربه می‌کند. طبق آمار منتشره، رانا با تیراژ ۴هزار و ۱۰۰ دستگاهی خود، ۳/ ۳۹ درصد کاهش تولید را ثبت کرده تا همچنان روند نزولی تولید آن ادامه داشته باشد. در مقابل اما ایران خودرویی‌ها توانسته‌اند با تولید ۱۹ هزار و ۳۸۲ دستگاه دنا، تیراژ این محصول را ۷/ ۵۱ درصد افزایش دهند. ایران خودرو اما چند محصول مونتاژی را که بیشتر آنها چینی هستند نیز در ۷ ماه امسال به تولید رسانده و توانسته تیراژ همه شان را نیز افزایش دهد. بر این اساس، تیراژ سوزوکی گرندویتارا که در ایران خودرو خراسان مونتاژ می‌شود، در پایان مهرماه به سه هزار و ۴۰۷ دستگاه رسیده تا تولید این شاسی‌بلند مونتاژی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از ۸ برابر شود.  ایران خودرو همچنین توانسته شش هزار و ۵۰۴ دستگاه ‌هایما را نیز مونتاژ کند تا تیراژ این میهمان چینی در مقایسه با ۷ماه سال گذشته، ۵/ ۴ برابر شده باشد. در میان دیگر محصولات چینی ایران خودرو، دانگ فنگ که در سایت مرکزی به تولید می‌رسد، تیراژی ۱۷ هزار و ۱۷۰ دستگاهی را تا پایان مهرماه امسال به ثبت رسانده و این موضوع از ۱۰ برابر شدن تولید خودرو موردنظر حکایت دارد.
 
 میزان تولید ۲۰۰۸
اما آن طور که در آمار ۷ ماهه ایران خودرو آمده، این شرکت تا پایان مهرماه تنها ۴ دستگاه پژو ۲۰۰۸ را مونتاژ کرده است. این در شرایطی است که ایران‌خودرو ۱۶ هزار دستگاه از این محصول را پیش‌فروش و وعده تحویل آنها را تا پایان مرداد ماه سال آینده داده است. از طرفی، ایران خودرو در مهرماه با ارسال دعوتنامه برای برخی از ثبت نام کنندگان، پژو ۲۰۰۸ آنها را تحویل داده و در این شرایط پرسش اینجاست که ۲۰۰۸‌ها از خطوط تولید ایران خودرو بوده یا از طریق واردات تامین شده اند؟
 
   تولید چینی‌های سایپا بالا رفت
به سایپا برویم و ببینیم این شرکت چه آماری را در مونتاژ محصولات خود به جا گذاشته است. طبق آمار اعلامی، سایپا تا پایان مهرماه امسال ۱۴ هزار و ۹۱۰ دستگاه سراتو را به تولید رسانده و با این حساب توانسته تیراژ این خودروی مونتاژی کره‌ای را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته دو برابر کند. سایپایی‌ها از اواخر سال گذشته تنها مدل اتومات سراتو را مونتاژ می‌کنند و دیگر خبری از تولید مدل دنده‌ای این محصول نیست. علاوه‌بر این محصول، پارس‌خودرو به‌عنوان زیرمجموعه سایپا، توانسته در ۷ ماه امسال ۲۲ هزار و ۹۱۵ دستگاه برلیانس را مونتاژ کند. با توجه به این آمار، برلیانس در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۱/ ۳۸ درصد افزایش تیراژ را تجربه کرده است. سایپایی‌ها اما دو محصول چینی دیگر را نیز به مونتاژ می‌رسانند که در این بین، چانگان تیراژی ۵ هزار و ۲۹۲ دستگاهی را تا پایان مهرماه امسال از خود به جا گذاشته و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، تیراژ آن ۸/ ۵ برابر شده است. دیگر محصول چینی سایپا اما آریو نام دارد که فعلا در سایت بن‌رو به تولید می‌رسد و آمار وزارت صنعت از تیراژ ۵ هزار و ۱۱۷ دستگاهی آن حکایت می‌کند. با توجه به تیراژ اعلامی، آریو نسبت به ۷ ماه سال گذشته با رشدی ۲۵۲ درصدی مواجه شده است.
 
   تندر-۹۰ در مسیر صعود
نگاهی هم به اوضاع تولید تندر-۹۰ تا پایان مهرماه امسال بیندازیم تا مشخص شود این محصول رنو چه افت‌و‌خیزی را طی بازه زمانی موردنظر تجربه کرده است. آن‌طور که آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌گوید، در مجموع تیراژ خانواده تندر-۹۰ (شامل تندر معمولی، پارس‌تندر، تندر اتومات و ساندرو) طی ۷ ماه امسال به ۸۴ هزار و ۳۱۰ دستگاه رسیده است. با این حساب، تیراژ این خانواده ۴۱ درصد افزایش را نسبت به مدت مشابه سال گذشته به خود می‌بیند. در حالت تفکیکی اما ایران‌خودرویی‌ها با تیراژ ۲۶ هزار و ۷۱۹ دستگاهی توانسته‌اند افزایشی ۳/ ۲۹ درصدی را در تولید تندر-۹۰ رقم بزنند. از سوی دیگر اما پارس‌خودرویی‌ها نیز که تا پایان مهرماه ۵۷ هزار و ۵۹۱ دستگاه تندر-۹۰ و ساندرو را به تولید رسانده‌اند، در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش ۸/ ۴۶ درصدی را در تیراژ این محصولات به خود می‌بینند. بنا بر آمار اعلامی، پارس‌خودرو توانسته طی ۷ ماه امسال ۲۸ هزار و ۷۰۲ دستگاه ساندرو را به تولید برساند و نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱/ ۸۱ درصد رشد را ثبت کند.
 

منبع

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

 

برچسب : خودرو , ایران خودرو , واردات , خودرو سازان , خودروی چینی






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

1 نظر

امیر
1

خودروهای تولید داخل مثل سمند و پارس و...قدیمی. و پرمصرف هستند و
اقبال مردم به خودروهای چینی هم به همین دلیل است.!!
14:23  1396/08/14
گزارش
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
ali s3 : سلام مدارک معمولا برگ سبز ماشین و کارت هست سند کمپانی و برگ بیمه رو که خود نمایندگی همزمان با ماشین بهمون میدن من هم فعلا برام چیزی نیومده
S3به sr3اصفهان : درود بردوستان sr3 کسی تا الان مدارک که از شرکت ارسال شده رو گفته اگه گرفته چه مدارکی هستش؟وکدوم شهر؟ درضمن کسی اگر خبر جدیدی هم داره به اشتراک بذاره ممنون و سپاسگزارم
علی شاهین جی ۹۰ روزه : سلام بنده شاهین جی فوق العاده ۹۰ روزه بودم تکمیل وجه و سخا رو ۲۹ آذر انجام دادم در حال حاضر ۳ماه و نیم از موعد تحویل گذشته ولی خبری از فاکتور نیست
درسا : من تکمیل وجه ۱۲ اسفندم ، الان وضعیت خودرو رو چک کردم هیچ تغییری نکرده بود ، هنوز چراغ فاکتور روشن نشده ،رو اماده تخصیص گیر کرده
شاهین اتومات cvt اسفند : سلام منم الان نگاه کردم برای من همینطور نوشته. توی پیگیری وضعیت خودرو قبلن نوشته بود وضعیت: آماده تخصیص. الان نوشته شده وضعیت: تعهد شده. یک مرحله برگشته عقب دوستان لطفا اطلاع رسانی کنید دلیلش چیه؟؟ چیشده؟؟
شاهین g : هفت ماه تاخیر بعداز تکمیل وجه یا بعداز اون 90روز که قراربوده تحویل بدن؟
شاهین سی وی تی : امروز نمایندگی گفت که تا 5 اسفند فاکتور شده فعلا همچنان انتظار خدا لعنتت کنه مدیران سایپا
داود : بچه ها اونا که رفتن تجمع همشون فاکتور شدن آماده شید برا21تیر هر کی میخواد ماشینش فاکتوربشه بسم الله
ثنا : شاهین جی هفته چهارم مرداد بودی شما ؟شهریور دعوتنامه تبدیلی به جی ال کی میاد؟
Reza : به احتمال زیاد میخواد فاکتور شه یا فاکتور شده ، بخاطر بروزرسانی سیستم هاشونه
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
اطلس اذرماهی : سلام من ثبت نام اذر بودم تکمیل وجه اسفند امروز از وضعیت اماده تخصیص به وضعیت تکمیل وجه برگشتم.
رانا سفید 8 مرداد : سلام مبارک باشه انشالله برای همه فاکتور بشه و دوستان تغییرات ایجاد شده رو اطلاع بدین
مهدی : بسلامتی ایشالله
پاسخ میتی : من سال قبل برج 5 ماشین تحویل گرفتم شرکت باید 5600 پول بابت تاخیر درتحویل بهم میداد از اون موقع تا الان چک صدر شده ولی کارای ارسال به بانکش انجام نشده.
مجید : سلام فروش فوری طرح مادران رنگ مشکی سقف شیشه ای رنک فولادی 12فاکتور شده 17پلاک الان رو حمل خورده میچرخه
ساینا دوگانه : عزیز برادر اینو که ما 2ماهه زنگ میزنیم میگه......
پیش فروش ساینا : سلام،جدیدا کسی از پیش فروش ساینا تکمیل وجه7اسفند فاکتور شده؟؟؟!!! افرادی ک رفتین اعتراض حضوری لطفا پاسخگو باشید اگه فاکتور شدید تا ما هم بریم اعتراض
کوییک آس تحویل آذر : ثبتنام نکن پشیمان میشی
سمندسورن 13اسفند : سلام فروش فوق العاده هستم روزی 466برام حساب میکردن تحویل 11خردادبودم ولی ازروزی که فاکتورشده 12تیردیگه حساب نمیشه الانم روتخصیص پلاک میگرده همه پولهاهم برداشتم واسه پلاک هزینه پست وخیلی چیزهای دیگه قبلش 14ملیون 900وخورده ای بودبرداشتن الان هم 5و800مونده
محسن یوسفوند : *****سلام***** آیا پرداختی های 30 روزه مربوط به خرداد تا 18 تیر کسی فاکتور شده