الگوی ترکیه برای شکوفایی صنعت خودرو

 

الگوی ترکیه برای شکوفایی صنعت خودرو

زنجیره خودروسازی ترکیه در سال‌های اخیر توانسته است به‌خوبی مسیر رشد و شکوفایی را در پیش گیرد؛ در‌حالی‌‌که ۱۵ سال قبل کشورهای اروپایی وجود خودروسازی در ترکیه را جدی نمی‌گرفتند، امروز بخش اعظم تولیدات کارخانه‌های تولید خودرو در ترکیه به اتحادیه اروپا صادر می‌شود.
 
جذب سرمایه‌های خارجی و ‌تاسیس شرکت‌های سرمایه‌گذاری مشترک، در کنار ساز و کارهای مناسب اقتصادی و پرهیز از سیاست‌های حمایت‌گرایانه، کلید موفقیت ترکیه در این مسیر بوده است.
 
این پیشرفت تا جایی ادامه‌دار بوده که امروز شاهد هستیم خودروسازی ترکیه رکورد تاریخی تولید و صادرات را شکسته است. طبق آمارهای منتشر شده برای نخستین بار سطح تولید خودرو‌سواری در ترکیه از یک میلیون دستگاه گذشت. به این ترتیب تولید خودرو نسبت به مدت مشابه سال گذشته 24 درصد افزایش یافته است. ارزش صادرات خودرو در 11 ماه سال‌جاری به 26میلیارد و 500 هزار دلار رسیده است. خبرگزاری رویترز هم در تابستان سال‌جاری اعلام کرد در نیمه نخست سال‌جاری تولید خودرو در ترکیه حدود 20 درصد افزایش یافته است. گرچه فروش خودرو در بازار‌های داخلی ترکیه با افت 9 درصدی مواجه بوده، اما افزایش تولید افزایش صادرات را در پی داشته است. طبق آمار ارائه‌شده از سوی اتحادیه خودروسازان ترکیه، خودروسازان این کشور در مجموع (در تولید انواع خودروها) یک میلیون و 600 هزار دستگاه خودرو تولید کرده‌اند،‌ این صنایع با صادرات بیش از یک میلیون و 400 هزار دستگاه خودرو در سال 2016،‌ بزرگ‌ترین صادرکنندگان ترکیه بودند. ارزش خودروهای صادراتی ترکیه در سال گذشته بیش از 24 میلیارد دلار بوده است. پیش‌بینی می‌شود سطح تولید این خودروسازان تا پایان سال‌جاری به 7/ 1 میلیون دستگاه  برسد. به این ترتیب درآمد ناشی از صادرات خودرو در ترکیه به رقمی بیش از 28 میلیارد دلار خواهد رسید.
 
“نه” به حمایت‌گری
 
علاوه‌بر صادرات خودرو و قطعات آن به بیش از 180 کشور جهان، خودروسازی ترکیه به توسعه بازار داخلی نیز خوش‌بین است. ترکیه 78 میلیون نفر جمعیت دارد که میانگین سنی آنها 30 سال است. آمار فروش خودرو در ترکیه، نخستین بار در سال 2015 از مرز یک میلیون دستگاه گذشت. قریب به 65 درصد از فروش خودرو در ترکیه را خودروهای خارجی تشکیل می‌دهند. مدیر اتحادیه خودروسازان ترکیه می‌گوید: «ترکیه سیاست‌های حمایت‌گرایانه را دنبال نمی‌کند و با افزایش رقابت به خریداران قدرت انتخاب بیشتری می‌دهد. کشور ما درگیر مشکلات تراز تجاری است اما بازار را محدود نمی‌کند.» با توجه به در دسترس بودن نیروی کار مورد نیاز،‌ خودروسازان ترکیه برای تولید و تحویل سفارش‌های خود با مشکلی مواجه نیستند و از این نظر در مقایسه با خودروسازان آمریکایی و اروپایی شرایط بهتری دارند.
 
سرمایه‌گذاری خارجی
 
در سال‌های اخیر بحران‌های سیاسی سبب کندی روند سرمایه‌گذاری خارجی در ترکیه شده است؛ به‌طوری‌که سال گذشته میلادی سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی 30 درصد کاهش یافت. با تثبیت شرایط در سال 2017 خودروسازی ترکیه بار دیگر به صحنه رقابت بین‌المللی بازگشت.  سال گذشته بیش از 5/ 1 میلیون دستگاه خودروی سواری و تجاری در ترکیه تولید شده است. ظرفیت شرکت‌های خودروسازی ترکیه بیش از 2 میلیون دستگاه در سال است. بر اساس آماری که از سوی اتحادیه خودروسازان ترکیه منتشر شد در طول 5سال گذشته بیش از 6 میلیارد دلار سرمایه خارجی در این بخش جذب شده است. آدرا ارموت، مدیر سازمان پشتیبانی سرمایه‌گذاری و ترفیع ترکیه می‌گوید: «حوزه خودرو همواره از سرمایه‌گذاری خارجی سود برده است. زیرا این صنایع همواره رتبه اول یا دوم را در زمینه صادرات هم داشته‌اند. خودروسازی سرمایه‌گذاری قابل توجهی در بخش تحقیق و توسعه انجام می‌دهند و این زمینه را برای سرمایه‌گذاری خارجی و بهبود وضعیت اقتصاد ترکیه فراهم می‌کند.»
 
ترکیه هم‌اکنون در میان کشورهای تولید‌کننده خودروهای سواری مقام هفدهم جهان را به خود اختصاص داده است که تنها دو رتبه با انگلستان فاصله دارد. تولیدات کارخانه‌های خودروسازی ترکیه که مهم‌ترین آنها «فورد اتوسان» و «فیات توفاش»، «تویوتا ترکیه» و «هیوندایی آسان» هستند، اغلب به کشورهای اروپایی صادر می‌شود. ایتالیا نخستین مقصد خودروهای تولید شده در ترکیه است. پس از آن فرانسه در جایگاه دوم قرار دارد. در عوض ترکیه سال گذشته بخشی از قطعات خودرو را از اتحادیه اروپا تامین کرده است. ارزش این قطعات در مجموع یک میلیارد و 200 میلیون دلار بوده است و شامل قطعات گوناگون، از جمله موتور‌های دیزلی دارای استاندارد یورو6 بوده است. شرکت فورد اتوسان به تنهایی 540 میلیون دلار قطعات خودرو از انگلستان وارد و 30 درصد از تولیدات خود را نیز به انگلستان صادر کرده است.
 
چالش تامین نیروی متخصص
 
یکی از چالش‌های ترکیه تامین نیروی انسانی مورد نیاز در بخش مهندسی است. در سال‌های اخیر تعداد دانشجویانی که رشته‌های الکترونیک و نرم‌افزار را برای ادامه تحصیل انتخاب می‌کنند، کاهش یافته است. روند به کارگیری فناوری‌های نوین در خودروسازی به گونه‌ای است که تا سال 2030 بیش از نیمی از قطعات خودروها الکترونیکی خواهد بود. ترکیه برای ایفای نقش موثرتر در بخش طراحی خودروها نیازمند نیروهای متخصصی است که بتوانند با استانداردهای جهانی همگام شوند. برای دستیابی به این هدف برخی شرکت‌های سرمایه‌گذاری مشترک خودروسازی در ترکیه (نظیر فورد اتوسان و فیات توفاش) اقدام به پرورش نیروی متخصص مورد نیاز خود کرده‌اند و با برگزاری دوره‌های آموزشی، دانشجویان را با فناوری روز تولید خودرو در جهان آشنا می‌کنند. اهمیت موضوع از آن جهت است که آموزش‌های خودروسازانی نظیر فورد، می‌تواند گامی ارزشمند در راستای انتقال فناوری‌ها به صنعت خودروی ترکیه باشد.
 
پاشنه آشیل حمل‌و‌نقل ترکیه
 
تمرکز بیش از حد صنایع ترکیه بر حمل‌و‌نقل جاده‌ای به پاشنه آشیل بخش صنعت این کشور تبدیل شده است. خودروسازی ترکیه بیشتر در منطقه مرمره در شمال غربی کشور که در مسیر شاهراه‌ها قرار دارد، متمرکز شده‌اند تا انتقال قطعات و محصولات ساده‌تر و با صرف هزینه کمتر ممکن شود. گرچه حمل‌و‌نقل دریایی مزیت قابل توجهی برای شرکت‌های حاضر در این منطقه ایجاد می‌کند، اما توسعه حمل‌و‌نقل زمینی نیازمند تقویت زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل ریلی است تا ضمن افزایش ضریب اطمینان، از هزینه حمل‌و‌نقل نیز کاسته شود. دولت با تاکید بر خصوصی‌سازی حمل‌و‌نقل ریلی سعی در جبران این شکاف دارد و می‌کوشد شرایط بهتر برای سرمایه‌گذاران خارجی تامین کند.
 
 
 
 
 

منبع

donya-e-eqtesad.com

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

برچسب : خودرو , ماشین , ترکیه , حودورسازی






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

1 نظر

کاربر: امیر(سابق)
4

ترکیه خودش از ایران 50 سال پیش الگوبرداری کرده . ما احتیاج به مدیرانی با سواد و دلسوز ایران و ایرانی لازم داریم. نه مدیران کنونی که همه رانت خوار ،دلال و منفعت طلب
11:27  1396/10/02
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
علی : اخرین تحویلی را میشه بفرمایید زمان پر کردن نهایی و زمان تحویل تا تقریبا ببینیم تا کی باید با خط ۱۱ باید بریم تا ماشین سوار شیم
حسین... : حدود ۶۰۰ به احتمال زیاد چهار پنج تومن کمتر از ۶۰۰
هادی : سلام تحویل ۳۰مهر هستم کسی میدونه کی قرار فاکتور بشه
اکبر ازتبریز : 24x5اردبیهشت هنوز درتکمیل وجه موندم موقع ثبت نام۹۰روزه بود امضای قرارداد شد۱۲۰روزهروقت زنگ میزنم میگن ۱۰روز دیگر اس م س شاسی خواهدآمد تاامروز هیچ چیز. خدالعنتوشون کنه.
X5اردیبهشت : سلام فکر کنم فقط منو شما موندیم که رو تکمیل وجه موندیم هنوز اینجوری ک دوستان میگم یا شاسی شدن یا تحویل گرفتم خدا لعنتشون کنه مدیران کرمان موتور را بخدا دیگه خسته شدم ثبتنام ۲۴اردیبهشت ۱۲۰روزه x5تهران نمایندگی خراب شده رفیعی میدان خراسان
T8امیر : کدوم اوستان هستی منم ثبتنام ۴تیر فاکتور ۲۸ مهر و پلاک ۱۵ مهر ولی هنو تحویل ندادن
مهدی : داداش 600 تومن پارسال با امسال خیلی فرق داره پارسال طلا گرمی چند بود الان چنده. این 590 الان از 600 پارسال ارزنده تره. فقط بحث سر اینه که چرا نمیده با وجود افزایش قیمت.
T8امیر : سلام برای ماهم همینجور هست ۱۵ آبان پلاک شد و ۲۸ مهر هم فاکتور هنو بارگیری انجام نشدِ
شاهینGLبدون سانروف30روزه : شاهین GL واریزی7آبان تحویل سی روزه.پس چرا فاکتور نمیشه
محمدرضا : سلام‌ لطفا هرکی بعداز قیمت جدید براش پیامک تکمیل وجه اومده بگه چقدر شده مبلغ جدید پرداختیش
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
سلام : دعوتنامه دی اومده
اپشنال سفید فوری تحویل 11ابان : سلام فروش فوری آپشنال فاکتور نشده از مهر کسب هست؟
آبتین : سلام. دوستان بهمن ماهی که براشون دعوت نامه اومده مبلغ واریزی دوم چنده؟
محمد : سلام برای ساینا85 هفته چهارم دی تحویل کی بقیش رو واریز میکنیم و چند روز بعد واریز تحویل؟؟؟ از کجا باید پرونده رو دید؟که نقص داره یا نه
هایما5 : هایما 5 به نظرت بنده که 12اسفند تحویل کی باید تکمیل وجه کنم حاج اسماعیل
رانا لگن : فردا 11 صبح جلوی درب 16 ایرانخودرو
ef7 دوگانه : سلام،تحویل 30آبان،فاکتور 27آبان،پلاک 2آذر
اریزو 8 : دوستان تو این گروه اریزو 8 نیست؟ کسی تحویل گرفته یا نه؟
امیر ساینا85گانه 90 روزه : سلام توکانال فاکتور خودرو بازم ساینا 90 روزه پذیرش 24 شهریور گذاشتن که امروز فاکتور شد. 11952707
مهدی : سایپا چرا لیست قیمت جدید نمیده ایران خودرو فرستاده یه شایعاتی هست که نماینده ها اعتراض کردن و شرکت هم تصویب نکرده قیمت های جدید خدا کنه تا آخر سال افزایش ندن بچه ها دی بهمن اسفند هم تکمیل وجه کنن با قیمت قبل