یک کارشناس صنعت خودرو کشور با اشاره به اینکه کاتالیست را نباید از روی خودرو حذف کرد ، گفت: قطعا آثار و زیان احتمالی که برداشتن کاتالیست از روی خودرو ایجاد می کند بیشتر از زیان های وجود این قطعه در خودرو است و برداشتن کاتالیست از روی خودرو به هر بهانه ای نباید صورت بگیرد.
امرا… امینی در گفتگو با خبرنگار خبرخودرو اظهار داشت: کاتالیست موجود در خودروها در شناسنامه خودرو وجود دارد و سازندگان خودرو با در نظر گرفتن سود و زیان هایی که یک قطعه دارد تشخیص داده اند که این قطعه در خودرو وجود داشته باشد.
وی افزود: اینکه مالکان خودروها یا تعمیرکاران به بهانه کاهش قدرت موتور و یا پس زدن دود در لوله اگزوز اقدام به برداشتن کاتالیست از روی خودرو می نمایند بر گرفته از نا آگاهی این افراد از زیان های فراوان این عمل است.
این کارشناس صنعت خودرو با اشاره به سهم کاتالیست ها در کاهش آلودگی هوا گفت: با وجود اینکه کاتالیست ها به طور کامل آلاینده های خارج شده از موتور اتومبیل را از بین نمی برند؛ اما حتی اگر کمتر از 10 درصد از میزان آلایندگی موتور خودرو بکاهند در تعداد بالای خودرو با یک سهم قابل قبول مواجه خواهیم بود.
امینی با اشاره به اینکه در حال حاضر 80 درصد از آلودگی هوای شهرها مربوط به اتومبیل هاست، گفت : باید سعی کنیم تا جایی که امکان دارد آلودگی هوا را کم کنیم؛ بهترین کار کاهش آلایندگی موتور اتومبیل است و اگر نتوانستیم باید با استفاده از کاتالیست های با کیفیت از آلایندگی موتور اتومبیل ها بکاهیم.
وی در ادامه تصریح کرد: البته برای کاهش آلودگی هوا، کاتالیست های با کیفیت، تولید خودروهای کم مصرف با قدرت آلایندگی کم و بنزین استاندارد مکمل یکدیگر هستند و نقص هر یک از این عوامل در جامعه و آلودگی هوا بسیار موثر است.
وی با بیان اینکه تولید کاتالیست نیاز به تکنولوژی بالایی ندارد افزود: می بایست طی سالیان گذشته تکنولوژی تولید کاتالیست وارد کشور و بومی سازی صورت می گرفت هر چند در حال حاضر اقداماتی در این زمینه صورت گرفته است.