لنت ترمز مناسب خودروی شما کدام است؟

 

لنت ترمز مناسب خودروی شما کدام است؟

 
همانطور که مستحضر هستید، عبارت وسایل نقلیه به آن دسته از مصنوعات ساخته دست بشر گفته می‌شود که قابلیت حرکت داشته و حین جابجایی بتواند افراد یا بار را نیز همراه خود حمل نماید.
 
اساسی‌ترین و پایه‌ای ترین ویژگی یک وسیله نقلیه بعد از قابلیت تحرک، توانایی توقف آن است. بنابراین یک جسم متحرک را تنها زمانی می توان به عنوان وسیله نقلیه در جامعه به شمار آورد که علاوه‌ بر متحرک بودن، در مواقع لازم بشود آن را از حرکت باز ایستاند و یا از سرعت آن تا حد مناسب کاست. در غیر این صورت آن وسیله دیگر کارایی لازم را نداشته و امنیت سرنشینان خود را کاملا به خطر می‌اندازد. در واقع وسیله نقلیه بدون ترمز را جز ارابه مرگ چیز دیگری نمی‌توان دانست.
 
 
 
نیروی اصطکاک مهمترین نیرویی است که در متوقف نمودن یک وسیله نقلیه نقش ایفا می‌کند و بنیادی‌ترین قطعه‌ای که در این قسمت اصطکاک لازم را برای توقف خودرو یا وسیله نقلیه فراهم می‌آورد، لنت ترمز نامیده می‌شود. حتما می‌توانید تصور کنید که اگر این قطعه را از روی خودروهایمان برداریم چه بلبشویی سراسر جامعه را در بر خواهد گرفت و چه فجایع جانسوزی رقم خواهد خورد؛ حتی می‌توان به جرات گفت که نظم و امنیت عمومی جامعه به خطر خواهد افتاد.
 
 
 
بله! با وجود ظهور و بروز انواع و اقسام مختلف سیستم‌های مدرن و تکنولوژیک مرتبط با مبحث ایمنی خودرو، اما هنوز هم بعد از گذشت سال‌ها، لنت ترمز اساسی ترین و مهمترین بخش امنیت یک خودرو و در نتیجه ایمنی سرنشینان آن را تشکیل می‌دهد؛ در نتیجه انتخاب یک لنت ترمز مناسب برای خودرو از مهمترین وظایفی است که مالک یا راننده بر عهده دارد و نباید هیچ گونه قصوری از این بابت رخ بدهد وگرنه عواقب ناگواری گریبان سرنشینان خودرو اول از همه خود شخص راننده را خواهد گرفت.
 
 
 
در این مقاله قصد داریم تا انواع و اقسام لنت ترمزهای موجود در بازار را خدمتتان معرفی نموده و اطلاعاتی پیرامون لنت ترمز مناسب خودرویتان را به استحضار برسانیم. لطفا در ادامه با دیجیاتو همراه باشید.
 
سیستم ترمز از طریق ایجاد اصطکاک بین ترمز و دیسک‌ها (یا کاسه‌ها) باعث کاهش سرعت و توقف کامل خودرو می‌شود. لنت ترمز از یک بخش فلزی سخت و یک بخش نرم که خود به انواع مختلفی تقسیم می‌شود، تشکیل شده است. در واقع در اثر تماس بخش نرم (معمولا تیره رنگ) با سطح دیسک ترمز و ایجاد نیروی اصطکاک بین دو قطعه سرعت خودرو نیز کاهش می‌یابد.
 
 
 
معمولا بخش نرم به صورت چسبی یا با پرچ به بخش فلزی متصل شده و تا امروز راه بهتری برای متصل نمودن این دو قسمت به یکدیگر یافت نشده است. هنگام به اتمام رسیدن قسمت نرم لنت، علاوه بر کاهش قدرت ترمزها صدایی جیغ مانند در اثر برخورد بخشی از قسمت فلزی لنت با دیسک‌ها به گوش می‌رسد که در حکم زنگ هشدار خطر برای تعویض لنت‌هاست.(گاهی اوقات به دلیل جنس خاص لنت ترمز ممکن است بدون به اتمام رسیدن لنت، چنین صدایی به گوش برسد که البته این مورد به طور معدود و محدود امکان وقوع دارد.)
 
 
 
در صورت عدم تعویض به موقع لنت‌ها احتمال شکسته شدن کفشک‌های ترمز و خط افتادن بر روی دیسک ترمز وجود دارد که علاوه بر بروز خطرهای جانی هزینه مالی بعضا سنگینی را می‌تواند بر شما تحمیل نماید. بسته به شرایط رانندگی، نوع مسیر ،میزان استفاده از ترمز‌ها، ترافیک مسیر، جنس لنت و... عمر لنت ها می‌تواند متفاوت باشد.
 
 
امروزه انواع مختلفی از لنت ترمز خودرو شامل لنت‌های آلی (ارگانیک)، نیمه فلزی، فلزی و سرامیکی در بازار وجود دارد.
 
 
لنت‌های ترمز ارگانیک: برخی لنت‌های ترمز از مواد ارگانیک ساخته می‌شوند. این نوع لنت‌ها اگرچه باعث طول عمر بیشتر اجزای سیستم ترمز خودرو می‌شوند اما از قدرت بازدارندگی کافی در هنگام یدک‌کشی یا در سرازیری ها برخوردار نیستند. همچنین در هنگام خیس شدن لنت های ارگانیک بخش زیادی از توانایی خود در توقف خودرو را از دست خواهند داد. این لنت ها دارای ساختاری نسبتا نرم بوده و عمر آنها کمتر از سایرین است. استفاده از این نوع لنت‌های ارگانیک در سطح شهرهای پرترافیک که نیاز به ترمزهای پی در پی وجود دارد، توصیه نمی شود.
 
 
لنت های نیمه فلزی: پرکاربردترین نوع لنت خودروهای عادی از همین جنس ساخته می‌شود. این لنت‌ها شامل آهن، فولاد و گرافیت بوده و انتقال حرارت خوبی را از خود نشان داده و دیرتر داغ می‌شوند. به دلیل طول عمر، قیمت و کارکرد مناسب، این لنت‌ها انتخاب مناسبی برای مصارف عادی و خودروهای سواری معمولی به شمار می‌روند. لنت‌های نیمه فلزی معمولا بین 30 تا 80 هزار کیلومتر (بسته به کیفیت، نوع و درصد مواد تشکیل دهنده) کارکرد خواهند داشت.
 
 
لنتهای تمام فلزی: این لنت‌ها از نظر قیمت ،کیفیت و کارآیی در سطح بالاتری قرار دارند. تقریبا تحت هر شرایطی قدرت عالی بازدارندگی و اصطکاک مناسب از خود نشان می‌دهند اما باعث خوردگی بیشتر دیسک  (یا کاسه ترمز) می‌شوند. در لنت‌های تمام فلزی از روانگرهای کامپوزیت به جای گرافیت استفاده شده است. این لنت ها به دلیل سر و صدای زیاد و عمر کوتاه برای مصارف عادی مناسب نیستند.
 
 
لنت ترمز سرامیکی: در لنت‌های ساخته شده از سرامیک به جای فولاد از مس استفاده شده و انتقال حرارت آن افزایش یافته است که باعث خنک‌تر ماندن آن در حین کار می‌شود. همچنین مس باعث افزایش عمر لنت خواهد شد. این لنت‌ها کم صدا بوده و بیشتر در خودروهای مسابقه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند. عیب عمده آن‌ها قیمت بالایشان است. همچنین در هنگام مرطوب بودن و یا سرد بودن کارایی آنها کاهش می‌یابد.
 
 
 

منبع (source)

digiato

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

برچسب : خودرو , لنت ترمز






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

1 نظر

کمال
0

ماشین مت تو کیلومتر 7000 جیغ ترمزای جلوش شروع شد الان 18000 رفته به نظرتون دلیلش چیه ؟ تو این کیلومتر پایین به نظر نمیاد لنت تموم کرده باشه ، روغن ترمز هم میزونه . ممکنه از جنس لنت باشه ؟
16:09  1398/06/30
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
پارسا. 57 نظر
7Mosi 20 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
Tara V1 : سلام ماشین من پلاک شده و الان توی صدور اسناد خودرو مونده کسی میدونه کی تحویل میشه؟
Tara V1 : سلام ماشین من پلاک شده و الان توی صدور اسناد خودرو مونده کسی میدونه کی تحویل میشه؟
ارمین : دقیقا گل گفتی
دانیال : از من بیمه تیتانیوم نوشته بیمه البرز
دانیال : میره تو اشغال ها فقط ببر جلو
تارا v4 اتومات تیتانیم تحویل اسفند : سلام دوستانی که پلاک شدن آیا شماره پلاک جدید میزنن رو ماشین یا اگر پلاک فعال آزاد داشته باشید همون پلاک آزاد قبلی رو میزنن ؟
مسعود j4 : از طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت شکایت کنید و علاوه بر سود تاخیر، هزینه دادرسی را هم مطالبه کنید. پرونده به شورای حل اختلاف ارجاع می شود و کمتر از 3 هفته پول به حساب شما واریز خواهد شد. بدون شکایت سود تاخیر نمی دهند مطمئن باشید.
V4 تیتانیوم : سلام نهایت سه چهار روز تحویل کی بودین؟
مسعود j4 : با سلام و احترام سود تاخیر شما با احتساب 2 ماه تمام معادل 47/460/000 تومان است 791 ضرب در 36 درصد تقسیم بر 12 ضرب در 2 مساوی با 47/460/000
مسعود j4 : با سلام و احترام 1. در پاسخ الهام خانم: بنده 2 ماه و 23 روز تاخیر داشتم تا موقع شاسی شدن و با هزینه دادرسی ملغ 48 میلیون بابت سود تاخیر دریافت کردم که 3 تومنش هزینه دادرسی بود. پیش پرداخت 545 میلیون داده بودم. 2. در پاسه آقا فرهاد: سود تاخیر شما معادل 78/175/000 تومان می شود بابت 53 روز تاخیر 3. روش محاسبه سود تاخیر: مبلغ واریزی ضرب در 36 درصد تقسیم بر 12 بعد عدد به دست آمده معادل سود یک ماه شماست که به تعداد ماه ها یا روزهای باقیمانده افزایش پیدا می کند. مثلا 53 روز معادل 1 ماه و 23 روز است یعنی 2 ماه منهای 7 روز
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
علی صدیق : الان که مشخص نیس ساعت 3مشخص میشه
افشاگرتوحید : توحیددلال خسته نشدی اینقدر با اسمای مستعار از خودت دفاع نکن همه شناختنت دیگه اینکارا بی فایده است مهسا و احسان و... همشون یه نفرن بله خود خودشه توحیددلال 🚨
207پانامرداد : سلام بچه ها من زنگ زدم ایران خودرو گفتن افزایش قیمت نیست گفت اگرهم بشه پاییز اگربشه خواهش ازالکی مردم رابه استرس نندازیم
تیگو 8 پرومکس : شماره تماس 1118 سازمان کل بازرسی کشور همچنین از طریق سامانه حمایت از مصرف کننده . ثبت شکایت هم انجام بدید
اکبری : شماره تماس بزارید
29بهمن : سلام دوستان فاکتور اسفند نفرین شده شروع نشده هنوز
محمد دنا بورسی مشکی 31خرداد : سلام دوستان کسی هست دنا بورسی 5 دنده تحویل 31 خرداد پیش فروش طرح مادران واریز اول برج 11 بوده تکمیل وجه 30ام فروردین کسی تا حالا فاکتور شده؟ برا ما هنوز روی آماده برای صدور فاکتور میچرخه و چند بار هم بروز شده.کسی اطلاعی داره خبر بده سپاس
سمند جدید : سلام کسی هست تحویل 13خرداد فاکتور شده باشه
تیگو 8 پرومکس : سلام دوستان . من الان زنگ زدم سازمان کل بازرسی کل کشور . اصلن خبر نداشتن از این افزایش . خواهش میکنم همه تماس بگیرند با مراجع که در جریان قرار بگیرن . کارشناس اداره بازرسی گفت از طریق قوه قضائیه شکایت کنید . دوستان شکایت کنید پول زور ندید. شکایت کنید حداقل ورود کنن بررسی کنن این افزایش از دولت هستش یا از سر از خود از طرف خودروساز
مهسا 28بهمن : به توحید تهمت نزنینن خواهش زیاد نمی‌شناسمش ولی بازم الکی نمیگه فاکتور شدم یا فلان درست جواب میده اونایم که میان پشت سرش حرف میزنن یه حرف بدرد بخور نمی‌دونن