یک کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه تولید پلتفرم مشترک خودرو با ترکیه و روسیه امکان پذیر است، گفت: طراحی پلتفروم مشترک میتواند هزینهها را کاهش دهد.
امیرحسن کاکایی درباره تولید خودروی مشترک بین ایران، ترکیه و روسیه اظهار کرد: نه ترکیه و نه روسیه برند خودشان را ندارند و اینکه ما بیایم تحت برند آنها کار کنیم منطقا کسی منظورش این موضوع نبوده است.
این کارشناس صنعت خودرو افزود: در بین سه کشور، ایران بیشتر به خودروسازی نزدیک است یعنی سرمایه گذاری بیشتری برای طراحی خودرو صورت گرفته است، اما زنجیره تامین در کشور ناقص است.
وی با بیان اینکه ترکیه یکی از بزرگترین صادرکنندگان قطعه در دنیا است، گفت: البته بیشتر این شرکتها تحت لیسانس کار میکنند که باید دید مجوز برای همکاری با شرکتهای ایرانی را به آنها میدهند یا خیر.
کاکایی ادامه داد: این سه کشور با توجه به بازارهای بزرگی که دارند دارای یک پتانسیل بزرگ هستند و میتوانند برای توسعه و طراحی خودرو جدید با یکدیگر همکاری کنند و در بخش فناوری اشتراکات را به میان آورند و برای از بین بردن ضعفها سرمایه گذاری کنند.
این کارشناس صنعت خودرو خاطرنشان کرد: طراحی پلتفرم مشترک میتواند هزینهها را کاهش دهد و ایده بسیار جالبی است.
وی با بیان اینکه برای سرمایه گذاری مشترک ظرفیت بزرگی وجود دارد، تاکید کرد: باید دید بسترهای حقوقی، اقتصادی و سیاسی وجود دارد یا خیر که ایجاد آن وظیفه دولت است.
کاکایی تصریح کرد: وزارت خارجه، صمت و اقتصاد باید موانع پیش رو مانند نحوه تبادل ارز و موضوعات حقوقی را شناسایی و رفع کنند.
این کارشناس صنعت خودرو با تاکید بر اینکه اینکار زمانبر است و در مدت زمان ۶ ماهه یا یکساله جواب نخواهد داد، اظهار کرد: این موضوع نیازمند یک زمان سه ساله است و باید یک نگاه راهبردی به موضوع داشت نه یک نگاه مقطعی، اگر نگاه مقطعی باشد قطعا شکست خواهد خورد.
وی با بیان اینکه تولید پلتفرم مشترک خودرو بین سه کشور حتی با وجود تحریم امکان پذیر است، افزود: سه کشور مرزهای مشترکی دارند که میتوانیم برخی کارها را انجام بدهیم بدون اینکه در چارچوبهای بین المللی بگنجد از جمله حذف دلار و استفاده از فناوری که در این کشورها وجود دارد.
گفتنی است؛ چندی پیش رییس انجمن صنایع همگن قطعهسازی درباره تولید خودروی مشترک با ترکیه و روسیه گفته بود: برای اولین بار حدود ۲ سال قبل در انجمن قطعهسازان و خودروسازان ترکیه پیشنهاد همکاری توسط ترکها مطرح شد.
به گفته نجفی منش، دلیل اصلی این است که سه کشور ایران، روسیه و ترکیه کنار همدیگر هستند و جمعیتی بالغ بر ۴۰۰ میلیون نفر دارند.