در حالی از امروز فعالیت کسب و کارهای کم ریسک آغاز می شود که فعالیت پاساژها همچنان ممنوع بوده و این امر ضمن ضربه به کسب و کار فعالان حوزه لوازم یدکی، احتمال کمبود قطعه و ورود افزایش قطعات یدکی تقلبی را افزایش داده است.
پاساژهای فروش قطعات یکی از کسب و کارهای پرریسک شناسایی شده در حالی که این مراکز بیشتر توزیع قطعات به استان ها را بر عهده دارد. بر این اساس فعالان این حوزه نسبت به احتمال کمبود قطعه در صورت تداوم تعطیلی پاساژها هشدار می دهند.
سید مهدی کاظمی، سخنگوی اتحادیه لوازم یدکی خودرو و ماشین آلات تهران با اشاره به آغاز فعالیت فروشندگان لوازم یدکی بیرون از پاساژ از امروز می گوید: پاساژهای فروش لوازم یدکی همچنان مشمول قانون توقف فعالیت خواهند بود و از آن جا که کارشناسی از این اتحادیه در ستاد مقابله با کرونا حضور نداشته دلالیا این اتحادیه مبنی بر بازگشایی پاساژها مطرح نشده است.
وی می افزاید: مصرف کنندگان نیاز خود را از مغازه های کنار خیابان تهیه می کنند و پاساژها تنها تامین کننده نیاز همکاران و توزیع قطعات به شهرستان ها هستند که در صورت تداوم تعطیلی پاساژهای لوازم یدکی، شاهد کاهش قطعات در شهرستان ها و خواب خودروهای تجاری خواهد شد.
کاظمی اظهار می کند: هم اکنون فروشندگان حاضر در پاساژها با مشکلاتی از جمله چک های برگشتی مواجه شده اند این در حالیست که در چند ماه گذشته به عملکرد فروشندگان مبنی بر کمبود قطعات کامیون ایراداتی وارد بود و حال این هشدار می دهیم که در صورت تعطیلی پاساژها احتمال کمبود قطعه از چند روز آینده وجود خواهد داشت.
سخنگوی اتحادیه لوازم یدکی خودرو و ماشین آلات تهران با تاکید بر رعایت پروتکل های بهداشتی در پاساژهای خرید و فروش لوازم یدکی می گوید: هیچ تردد در پاساژها انجامنمی شود و اتحادیه این تضمین را می کند که بیماری بر اثر بازگشایی پاساژها توسعه نخواهد یافت. ضمن آن که افراد حاضر در پاساژ بدون آموزش، تمام پروتکل های بهداشتی را رعایت کرده اند که در صورت حضور همکار در مغازه نیز مشکلی وجود نداشته باشد.
وی ادامه می دهد: پاساژها تنها مکانی برای عرضه و توزیع هستند و تمام قطعات مورد نیاز استان های ایران از چراغ برق تامین می شود بنابراین نیازی به بستن پاساژهای این خیابان نیست.
کاظمی با بیان این که در شرایطی که فعالیت فروشندگان لوازم یدکی متوقف است، احتمال ورود قطعات یدکی به بازار نیز افزایش یافته است، تصریح می کند: دوماه از تعطیلی بازار قطعات می گذرد و این شرایط در حالیست که هم اکنون تمام نیازها از جمله ماسک و دستکش با کامیون و کامیونت حمل می شود، حتی آمبولانس که بیماران کرونایی را جابجا می کند قطعات خود را از این بازار تامین می کند بنابراین باید تدبیری اتخاذ شود تا دست کمتعدادی از پاساژها قادر به بازکردن مغازه های خود باشند و در هفته بعد به این تعداد اضافه شود تا لطمه ای به مردم نرسد.
وی ادامه می دهد: در این شرایط خودروها خوابیده می شود بنابراین لازم اشت در نهادهای تصمیم گیری از هر صنفی حضور داشته باشند تا نسبت به ارایه اظهارات خود اقدام کنند تا تصمیم درست اتخاذ شود.
با توجه به افزایش تعداد چک های برگشتی از یک سو و همچنین احتمال کمبود قطعه از سوی دیگر لازم است با بازنگری در تصمیم اخذ شده در این زمینه با حفظ رعایت پروتکل های بهداشتی تجدید نظر شود چرا که در غیر این صورت ناوگان حمل و نقل با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.