قیمت گذاری فصلی هم به داد خودروساز نرسید/ افزایش عرضه راه خروج خودروسازان از زیاندهی

 

قیمت گذاری فصلی هم به داد خودروساز نرسید/ افزایش عرضه راه خروج خودروسازان از زیاندهی

 
در حالی با برگزاری فروش های فوق العاده، انتظارها برای کاهش قیمت ها از یک سو و همچنین تامین نقدینگی خودروسازان از سوی دیگر افزایش یافته که نگاهی به روند فعلی این صنعت با توجه به نرخ تورم و نوسانات ارزی نشان می دهد که قیمت گذاری فصلی در این فروش ها تبدیل به چالشی جدی شده و در صورت بی توجهی، زیاندهی دوباره خودروسازان را به همراه دارد مگر آن که خودروسازان نسبت به افزایش عرضه اقدام کنند.
 
با وارد شدن به فصل جدید به زودی شاهد درخواست خودروسازان برای بازنگری در قیمت ها با توجه به نوسانات ارزی و تورم خواهیم بود. قانونی که به پیشنهاد شورای رقابت در ستاد تنظیم بازار به تایید رسید و بر اساس آن این امکان را برای خودروسازان فراهم کرد تا در هر فصل با توجه به متغیرهای اقتصادی نسبت به ارایه درخواست خود مبنی بر افزایش قیمت ها اقدام کنند و پس از آن با شروع تابستان، خودروسازان نیز درخواست خود دراین خصوص را به شورای رقابت ارایه کردند که هرچند زمان زیادی برای تایید آن برد اما در نهایت به ثمر نشست و دور جدید فروش فوق العاده خودروسازان با قیمت های جدید آغاز شد.
 
هرچند این اجازه داده شده تا قیمت گذاری فصلی در شورای رقابت اجرایی شود اما کارشناسان این صنعت معتقدند که این شورا همچنان در فرایند قیمت گذاری حضور داشته و اجازه نمی‌دهد شرکت‌های خودروساز قیمت محصولات حاضر در خطوط تولید خود را بر اساس مکانیزم تعریف شده عرضه و تقاضا تعیین کنند که این امر منجر به زیان خودروساز خواهد شد. 
 
اما در عین حال این ایراد به خودروسازان وارد شد که با توجه به قیمت گذاری فصلی امکان کاهش عرضه با هدف افزایش قیمت در فصل های بعد وجود دارد به طوری که خودروساز با آگاهی از ایجاد امکان افزایش قیمت در سه ماه آینده با هدف کسب سود بیشتر در ماه های آینده از عرضه بیشتر بپرهیزد تا بتوانند در فصل بعدی با قیمت بیشتری عرضه کنند. 
 
اما در همین حال کارشناسان این صنعت این موضوع را رد کرده و معتقدند که به دلیل سایه سنگین تعهدات معوق بر روی دوش خودروسازان،  امکان مدیریت عرضه به بهانه فروش در فصول آینده با قیمت های بالاتر چندان منطقی به نظر نمی‌رسد.
 
طبق اعلام شورای رقابت، قیمت خودروهای داخلی هر سه ماه یکبار مورد بازنگری قرار می‌گیرد، بنابراین در صورت تداوم فروش فوق‌العاده ماهانه، خودروسازان مجبورند محصولات خود را در هر فصل دو بار با قیمت‌های به روز نشده عرضه کنند.
 
در حال حاضر قیمت خودرو در بازار تحت تاثیر نرخ ارز، تورم انتظاری و میزان عرضه بوده و با توجه به این موارد افزایش سه ماه یک‌بار نمی‌تواند چندان روی بازار اثرگذار باشد زیرا نقش مولفه‌های دیگر بسیار پررنگ است.
 
با تصمیم کمیته خودرو خودروسازان تا پایان سال موظف به 6 دوره فروش فوق العاده هستند و با آغاز مهرماه امکان افزایش قیمت در پاییز وجود دارد که بالطبع در سه ماه آینده نیز این امکان برای خودروساز دوباره مهیا خواهد شد اما در این میان این پرسش مطرح می شود که این فروش های فوق العاده با توجه به افزایش بی رویه قیمت ارز، زیان خودروسازان را به دنبال خواهد داشت و یا مصوبه شورای رقابت را باید راه نجاتی برای خودروسازان دانست؟
 
به نظر می رسد با این شرایط خودروسازان درخواست تغییر شرایط را داشته باشند چرا که فروش با قیمت های قبلی و تحویل آن ها، زیان دوباره خودروسازان را به همراه خواهد داشت زیرا در شرایط کنونی خودروسازان ملزم به تحویل سه ماهه خودروها خواهد شد که این زمان با زمان ارایه درخواست خودروسازان مبنی بر افزایش قیمت ها مقارن خواهد بود. بر این اساس احتمال تغییر در شیوه قیمت گذاری و یا فروش ماهانه خودرو وجود دارد.
 
این در حالیست که در نیمه نخست امسال زیاندهی خودروسازان به واسطه افزایش هزینه ها معادل کل زیان سال گذشته بوده و این تصمیم می تواند زیان های بیشتری را به خودروسازان تحمیل کند. 
 

source

khodrocar

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

 

برچسب : خودرو , قیمت گذاری فصلی






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

0 نظر

1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
علی : پس A5 های سفید ثبت نامی 18 شهریور 1403 را کی تحویل می دهند فعلا برای من هیچ خبری نشده کسانی هستند که مراحلی از فرایند تحویل را طی و یا تحویل گرفته باشند خواهشن دوستان همراهی و اظهار نظرکنند.
شاهی : بهی. شرایطمون مثل همه گفتم ببینم جی ال تا چه تاریخی فاکتور شده
مجتبی : بله فاکتور شده و تا مرحله صدور پلاک پیش رفته
سهیلا : سلام دوستانی که شاهین جی دستی پیش فروش هستید تکمبل وجه اردیبهشت فاکتور شدید ؟؟؟؟ اسفندیار کورد نوشتند که ۸اردیبهشت فاکتور شدند واقعیت داره ؟؟؟؟
کمال : قیمتها فضایی و غیر قابل دسترس،،،واقعا نمیشه خرید،،،یعنی نمیتونیم
قم : من ۲۵اردیبهشت جی ال تکمیل وجه کردم هفته آخرتیرتحویلم هست آیا تیرماه شاهین سوارمیشم برم مشهد
شاهی : بهی. شرایطمون مثل همه گفتم ببینم جی ال تا چه تاریخی فاکتور شده
هادی : تولید خرداد هم تو کدال نوشتن. جمع شاهین های تولید شده خرداد ۲۵۰۰ تا شد. هر ماه تولید کمتر ، نرخ فروش بیشتر. تو ۳ ماه امسال ۸۰۰۰ تا تولید شد. با این روند فکر کنم اونایی که نیمه دوم ۴۰۲ پیش پرداخت دادن . دعوتنامشون پاییز بیاد تحویل واقعی بیفته سال بعد. چون هنوز پیش پرداخت های نیمه اول مهر ۴۰۲ کامل نیومده.
علی : اینا رو از کجات در آوردی
هلیا : سبحان جان،خیلی ممنون،بسه.دیگه راهنمایی نکن،حوصله نداریم،تو هم تازه گرم شدی! ول کن نیستی.
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
کوییک اس27اردیبهشت : سلام کویبک اس تا چندم فاکتور شده؟ چند روز پیش تماس گرفتم گفتن تا بیستم
اطلس آذر : من چهارشنبه میام چون تابرسم همون میشه رام دوره
پذیرش25مهر : پذیرش25مهر پارسال کسی هست که سود تاخیر رو گرفته باشه؟
پانا10 : پانا 18سود تاخیرتون چقدر شده تا امروز
اطلس آذر : من دوشنبه رامیفتم خراسان جنوبیم اگ خدابخوادسه شنبه میرسم چهارشنبه ساعت 9 صبح جلوشرکتم بابچهام هم میام چادرمیزنم اونجابه خداقسم اونجامیشینم تافاکتورنکردن نمیرم ازدرشرکت هرکی آمدخوش آمدیک دست صدانداره
مهرداد کرج. فوق العاده : دوشنبه ساعت 10بچه های تهران کرج کیلومتر 11 همو میبینیم
اطلس اذر : زنگ بزن 136 ثبت شکایت کن بهت زنگ میزنن
کوییک آر اس : کوییک آر اس پذیرش 1010 1403 تکمیل وجه 7 2 1404 امروز صبح فاکتور شد
محمد : سلام بعد از مهر نوبت آذر ماه هست که تکمیل وجه اسفند انجام شده
ساینا فوق العاده : سلام زنگ زدم سایپا میگه قطعه نداریم میگم پس کی میخواید ما فوق العاده ها رو فاکتور کنید میگه اصلا معلوم نیست ما فوق العاده ها رو کلا گذاشتن کنار یا باید دوشنبه تجمع کنیم یا حالا حالا خبری از ماشین نیست