ترفندهایی که دلالان خودرو به کار می برند را بشناسید

 

ترفندهایی که دلالان خودرو به کار می برند را بشناسید

 

اینکه ندانیم قرار است بابت چه خودرویی هزینه کنیم و طرف مقابل‌مان چقدر در ادعاهایش صادق است، استرس‌زا است. گاهی پیش آمده که ماشینی را خریداری کرده‌ایم و به محض معامله آن و یا حتی بعد از چندین ماه، متوجه شدیم که خودرو رنگ‌شدگی داشته و یا حتی قبلا چپ شده! و ما حتی روحمان نیز خبر نداشته است.

در این نوشته قصد داریم برای جلوگیری از شیوه‌های دلالی خودرو که ممکن است شما را متضرر کند، ترفندهای دلالان را بازگو کنیم تا بتوانید آگاهانه و با بینش درست خرید خود را انجام دهید.

1. نمایشی دروغین به‌راه میاندازند
اولین ترفند رایجی که احتمالا زیاد از دلالان خود رو دیده‌اید، راه‌اندازی یک نمایش دروغین و یا همان سیاه‌بازی است. مثلا چیزی که بسیار در بورس‌های خرید و فروش خودرو رایج است این است که زمانی که شما دنبال پیدا کردن یک خودروی مناسب هستید، گروهی از دلالان به سمت‌تان می‌آیند و خودرویی را نشان‌ می‌دهند. البته آنها طوری وانمود می‌کنند که با هم نیستند؛ یعنی یک نفر به عنوان فروشنده نقش بازی می‌کند و بقیه به عنوان خریدارهای احتمالی.

فروشنده بعد از اینکه چشم شما خودرو را گرفت شروع به بازارگرمی و تعریف‌ و تمجیدهای الکی از ماشین کرده و بقیه نیز خود را خریدار و خواهان پروپاقرص جلوه می‌دهند. فروشنده نیز در همان حال مدام شما را ترغیب به خرید و سرعت در تصمیم‌گیری می‌کند، و طوری وانمود می‌کند که اگر قصد خرید ندارید، بقیه خریداران در صف ایستاده‌اند. اینگونه می‌شود که شما با خیال اینکه نکند با وقت‌کشی مورد خوبی را از دست بدهید، دستپاچه شده و سریع اقدام به خرید می‌کنید.

2. بازار خودرویشان را داغ نشان می‌دهند

ترفند دیگری که دلالان خودرو به کار می‌گیرند این است که با همه خریداران یکجا و در یک ساعت مشخص قرار می‌گذارند. این‌گونه شما که واقعا قصد خرید دارید و از هیچ‌چیز خبر ندارید، با خود فکر می‌کنید که عجب ماشین خوبی است که این همه خواهان دارد. البته بقیه بازدیدکنندگانی که به قصد خرید آمده‌اند نیز ممکن است مثل شما فکر کنند.

اما از نظر یک دلال فرقی نمی‌کند که خریدار نهایی کدام یک از بازدیدکنندگان باشد، در نهایت یک نفر آن وسط هول می‌شود و قرار معامله نهایی را می‌گذارد. البته گاهی هم ممکن است که تا به محل قرار برسید،‌ فروشنده، خودرو را به یک مشتری دیگر فروخته باشد و شما اصلا با خودرویی برای بازدید روبرو نشوید. و در نهایت با یک عذرخواهی‌ای که نصیب‌تان می‌شود، راه رفته را بازگردید. پس بهتر است فریب تعدد کسانی که برای بازدید آمده‌اند را نخورید و با آگاهی برای خرید تصمیم بگیرید و حتی اگر احتمال می‌دهید ممکن است کسی زودتر از شما ماشین مورد نظرتان را خریداری کند، باز هم عجله نکنید.

3. کارشناس تقلبی وارد میدان می‌کنند
تا به حال دیده نشده که یک دلال خودرو صادقانه از عیوب و مشکلات خودروی خود به خریدار بگوید. معمولا این مشکلات بعد از معامله و تعویض پلاک دیده می‌شوند که دیگر کار از کار گذشته است. حالا گاهی این عیوب خیلی حاد نبوده و نهایتا شما متوجه می‌شوید که خودرو را از قیمت واقعی بالاتر خریده‌اید. اما گاهی ممکن است مشکلاتی چون جا خوردن شاسی و چپ‌شدگی خودرو از چشم‌تان پنهان مانده باشد که می‌تواند بهای مالی و جانی زیادی برای‌تان داشته باشد.

دلالان خودرو نه تنها درباره وضعیت ماشین حقیقت را نمی‌گویند، بلکه حتی گاهی برای اثبات ادعایشان مبنی بر سلامت ماشین،‌ از تعمیرکاران و مکانیک‌های جعلی نیز بهره می‌گیرند. شاید دیده باشید که در مراکز خرید و فروش خودرو افرادی با لباس مکانیکی به طور سیار به ارائه خدمات کارشناسی در این زمینه می‌پردازند. جالب است که دلالان هم اصرار دارند از خدمات همین افراد برای کارشناسی خودروی مورد معامله استفاده کنند. چیزی که مشخص است اینکه همگی این افراد با دلالان دست‌شان در یک کاسه بوده و کارشناسی خودرو توسط آنها کاملا جانبدارانه و غیرواقعی خواهد بود.

4. توجه‌تان را به لوازم جانبی جلب می‌کنند

احتمالا برای شما هم پیش آمده که بیشتر از اینکه جذب یک ماشین شوید، لوازم جانبی آن حواس‌تان را به خودش جلب کرده باشد. تجهیزاتی نظیر سیستم صوتی، باربند، تعویض سپرها، روکش صندلی‌ها، چراغ‌ها و غیره همیشه می‌تواند فریبنده باشد. اما فراموش نکنید که اگر در فکر خرید یک ماشین کاملا سالم چه از نظر فنی و چه بدنه هستید، نباید کوچکترین توجهی به اکسسوری‌ها نموده و صرفا خود ماشین را ارزیابی کنید.

ترفندی که دلالان در این زمینه پیاده‌ می‌کنند این است که در تمام زمان بازدید از خودرو حواس‌تان را به این تجهیزات پرت کرده و مدام می‌گویند که خودرویشان با این همه تجهیزات ارزشش بیشتر از این حرف‌هاست، تا شما را برای خرید وسوسه کنند. ترفند کارواش، واکس، پولیش و استفاده از بوگیر برای نو و سرپا نشان دادن ماشین نیز که دیگر نیازی به گفتن ندارد. پس حواس‌تان باشد که گول لوازم حاشیه‌ای را نخورید.

5. از عدم شناخت شما سوء‌استفاده می‌کنند
قطعا شما کارتان خرید و فروش خودرو نیست و قرار هم نیست که به اندازه فردی که در این زمینه فعالیت می‌کند، شناخت و اطلاعات داشته باشید. این موضوع را دلالان هم به خوبی می‌دانند و دقیقا از همین نقطه وارد می‌شوند. یعنی شروع می‌کنند به ارائه اطلاعات کذب درباره ماشین موردنظرتان. حالا این اطلاعات می‌تواند در زمینه قیمت باشد، یا بازار خودرو، یا کارخانه سازنده، یا فنی ماشین و آپشن‌های آن. در حقیقت این برگ برنده آن‌هاست که این اطلاعات را با بیانی نرم و زبانی چرب به خورد مشتری دهند.

جالب است بدانید آنها خیلی اصرار دارند که نظراتشان کاملا کارشناسانه است و مدام حرف‌هایشان را با استناد به سخنان کارشناسان بیان می‌کنند. پس برای این که گول این حرف‌ها را نخورید بهتر است که قبل از اقدام به خرید ماشین، کمی درباره بازار خودرو، قیمت‌ مدل‌های مشابه،‌ ماشین موردعلاقه‌تان و جزئیات آن آگاهی کسب کنید و یا حتما همراه با یک فرد ماهر در این زمینه اقدام به خرید کنید.

6. قولنامه را به نفع خودشان تنظیم می‌کنند

از آنجا که این دلالان می‌دانند یک‌ جای کارشان ایراد دارد و هر لحظه از فرآیند فروش خودرو ممکن است خریدار متوجه شود و قرارداد را فسخ کند، قولنامه را طوری تنظیم می‌کنند که تمامی بندهایش به نفع خودشان باشد و عملا دست خریدار را از پشت می‌بندند. خریدار هم که بعد از عقد قرارداد متوجه عیوب خودرو می‌شود، می‌بیند که دیگر راه بازگشتی نداشته و تمامی بندها به نفع فروشنده تنظیم شده است.

برای جلوگیری از این اتفاق نیز قبل از هر گونه دادن بیعانه و بستن قراردادی، یا با افراد آگاه مشورت کنید یا خودتان شناخت کافی بدست آورید. فراموش نکنید که بهتر است قولنامه سه برگی باشد؛ یعنی یک برگ نزد خریدار، یک برگ نزد فروشنده و یک برگ هم نزد اداره آگاهی. همچنین اگر فروشنده ادعای بی‌رنگی خودرو را دارد آن را حتما در قولنامه قید کند.

مواردی که در این نوشته گفته‌ شد صرفا ترفندهایی هستند که ممکن است دلالان، واسطه‌های بازار خودرو یا هر فروشنده دیگری برای معامله به‌کار گیرد. تازه این موارد شامل انواع روش‌های کلاهبرداری خودرو که ممکن است ضررهای بیشتری برای خریدار ایجاد کند، نمی‌شود. به همین دلیل حتما یا اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشید یا با افراد با تجربه مشورت کنید

 
 
 

منبع (source)

pardiskhodro

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

برچسب : خودرو , دلالان خودرو






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

0 نظر

صفحه 1 از 0

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
B : سلام تحویل۱۵ مهر کسی خبر داره کی فاکتور میشه
سلام جناب خوب هستین قربان : چه خبر خانواده خوبن سلامتی والده محترم خانم بچه ها راستی چکار کردین وام جور شد؟ اقساطی که سنگین نیست؟ حالا مدارکش میفرستم واست ممنون میشم رفتید مدارک منم تحویل بدین شاید تا قبل از عید نوبت ما هم شد با نیت خیرتون منم خبر سلامتی چی بگم والا همش گرفتار تعمیرات و بازسازی خونم هرچی پس انداز بود خرج کردم واسه نوسازی خونه حالا اگه بشه تا قبل از عید تموم بشه زنده باشی سلام برسونید تشریف بیارید خوشحال میشیم شبتون بخیر خدانگهدار
T8امیر : سلام ۱۵ آبان پلاک شد مدارک ماشینم رسید دستم ولی خدشه تحویل ندادن نمایندی رستمی شیراز
محیا : سلام چطورشما۲ابان شاسی شدید و الان تحویل گرفتید ومن ۲۳مهر پلاک شدم هنو تو مرحله ی حمل هست ؟تی۸مشکی ثبت نام ۲۵خرداد
X5 اردیبهشت : با سلام ثبت نام اردیبهشت هنوز تو تکمیل وجه مونده من نمیدونم چه فرقی هست که بعضیها میگم ما تحویل هم گرفنیم
حسین... : بازهم یک شیرین کاری بی مزه از مزدوران وجیره خوران سایپا! پس شما آشغالهای مواجب بگیر سایپا که سالی چند بار ماشینهای متفاوت از شرکتتون میگیرین بعداز فروش لباسای خودتون و خانوادتون چی چی تون را خرج تهیه پیش پرداخت ماشینتون میکنید؟
مهسا : دوستان خبری از دعوتنامه آذر ماه ندارید؟؟؟؟؟؟؟؟
ناصر محب نژاد : J4سفید ثبت نام۱۸ اردیبهشت از نمایندگی سلیمانی پور از شهر ری ۶اردیبهشت شاسی ۲۸ارسال مدارک وامروز هم کارت ماشین رافرستادن ماشینو کی تحویل میدن خدا میدونه خسته شدیم
حسین : روزی ۷۵۰ هزار تومان
Mr.p : کسی هست تحویل گرفته باشه از 90 روزه ها
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
رانا : منم تحویل 4بهمن بودم الان شدم 30 بهمن . امروز هم دعوتنامه تکمیل وجه اومد واسم
یاسین : سلام پیام واریز براتون اومد چقدر بوده
سورن دوگانه : سلام ، فاکتور شدم ولی پلاک نشده چند روز طول میکشه پلاک بشه؟
محمد رحیمی : سلام بعد از فاکتور چند روز طول می کشه پلاک شه
قاسم رشیدی : من لیفان 620 1600خریدم بیشتر از 200کیلو بار میزنم داخلش عقب ماشین رو زمین می‌خوابه دلیلش چیه
نیما : سلام برداران وحواله داران عزیزیه تجمع بذاریم سازمان استاندارد که بهانه ایرانخودروتمام بشه مطمئنم ربطی به سازمان استاندارد نداره فقط ما بایدازطرف سازمان استاندارد پیگیری یاتماس بگیریم
حمید x33 cross : پاسخ به مهساfx من تایید لیزینگ 7 تیر تحویلی 17 شهریور مدارکم مشکلی نداره پس چرا وام منو نمیریزه بانک سگ مال شمارو ریخته عجب گیری افتادیم
X33 cvt : سلام دوستان ، کسایی که x33 cvt تاریخ قراردادشون بین اردیبهشت تا خرداد بوده تحویل گرفتن؟ من تقریبا تاریخهای ثبت نامهارو بررسی کردم و از خرداد تا مرداد ثبت نام ایکس33 نبوده . میخوام ببینم اونایی که قبل خرداد ثبت نام کردن تحویل گرفتن؟ میخوام ببینم کی نوبت میرسه به ثبت نامی های بعد مرداد . من تاریخ قراردادم 6شهریور1403 هست و تحویل سیستمی 18دی و همه مدارک هم اومده
ساینا استاندارد 85 گانه ارومیه : 90روز عادی
ساینا استاندارد 85 گانه ارومیه : دوستان میدونید بعد 24 شهریور و مهرماه چه تاریخ هایی واریزی داشتیم؟