رپورتاژ - گیربکسهای zf جزو بهترین انواع گیربکس در جهان به حساب میآید. این گیربکسها ساخت کشور آلمان هستند و تا چند سال پیش در خودروهایی مانند پژو 405، سمند و پژو پارس مورد استفاده قرار میگرفت. اما در حال حاضر فقط در خودروی پژو پارس استفاده میشود.
استفاده از این نوع گیربکس مزایای زیادی دارد. از جمله مهمترین مزایای این گیربکس این است که در پیچ جادهها دنده تعویض نمیشود. در مقابل قیمت گیربکس zf پژو پارس و هزینههای نگهداری و تعویض روغن آن در مقایسه با سایر خودروها کمی بالاتر است. ما قصد داریم شما را با گیربکس zf بیشتر آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
گیربکس zf
نصب گیربکس اتوماتیک پژو پارس
قیمت گیربکس استوک پژو پارس
قیمت گیربکس اتومات پژو پارس
هزینه تعمیر گیربکس پژو پارس
گیربکس zf
بزرگترین سازنده گیربکس در کل جهان، شرکت آلمانی zf است. در کشور ما نیز تا سال 2002 از این گیربکس در ساخت خودروهایی نظیر پژو 405 و سمند استفاده میشد. اما در حال حاضر فقط پژو پارس در ایران مجهز به گیربکس zf است.
هزینه تعمیر گیربکس پژو پارس در مقایسه با سایر خودروهای همرده کمی بالاتر است. مصرف سوخت در خودروهای مجهز به گیربکس zf نیز کمی بالا است. روغن مناسب برای این نوع گیربکس، روغن قرمزرنگ REXON III است. میزان استفاده از این روغن نیز 6 لیتر است.
گاها برخی قطعات این گیربکس بهراحتی در بازار ایران یافت نمیشود که باعث نارضایتی صاحبان این خودرو میشود. اما در مقابل مزایای این نوع گیربکس نیز در مقایسه با انواع دیگر گیربکسها قابلتوجه است. جهت نصب گیربکس اتوماتیک پژو پارس و استعلام هزینه تعمیر گیربکس پژو پارس به وب سایت tamircar مراجعه کنید.
مزایای گیربکس zf
یکی از اصلیترین مزایای این نوع گیربکس، کیفیت بالا، سبک و جمعوجور بودن است. از دیگر مزایای گیربکس zf موارد زیر است:
· در این نوع گیربکسها در پیچ جادهها دنده تعویض نمیشود.
· این نوع گیربکس با سیستمهای هیبریدی سازگاری خوبی دارد.
· به علت وجود پمپ گیربکس در این گیربکس، حتی اگر پیشرانه بنزینی خاموش هم باشد، عملکرد گیربکس متوقف نمیشود.
نصب گیربکس اتوماتیک پژو پارس
بسیاری از افراد از گیربکس دستی و سختیهای استفاده از آن خسته میشوند و تصمیم به جایگزینی آن با گیربکس اتوماتیک را دارند. خستگی، سختی استفاده از گیربکسهای دستی در ترافیکهای شدید در طولانیمدت و آسیب به پا و سیستم ستون فقرات ناشی از گرفتن کلاچ به مدت زیاد ازجمله دلایل گرایش افراد به استفاده از گیربکس اتوماتیک است.
در برخی از خودروهای ایرانی، امکان تبدیل گیربکسهای دستی به اتوماتیک وجود ندارد و یا ازنظر اقتصادی صرفه ندارد. اما در خودروی پژو پارس این امکان وجود دارد که گیربکس اتوماتیک جایگزین گیربکس دستی شود. قیمت گیربکس zf پژو پارس با در نظر گرفتن مزایای قابلتوجهش، توجیه اقتصادی دارد.
نکات مهم در تبدیل گیربکس دستی به اتوماتیک
بهمنظور تبدیل گیربکس دستی به اتوماتیک در این خودرو توجه به موارد زیر ضروری است:
· گیربکس اتوماتیک باید حتما از نوع zf آلمانی باشد.
· گیربکس اتوماتیک zf نو در بازار ایران وجود ندارد. لذا از گیربکسهای استوک و دستدوم استفاده میشود.
· در صورت تبدیل گیربکس دستی به اتوماتیک، شتاب خودرو کمی کاهش و مصرف سوخت کمی افزایش مییابد.
· در صورت تبدیل گیربکس دستی به اتوماتیک، دستهدنده، پشت آمپر و سیمکشیها نیز باید تعویض گردد.
· تبدیل گیربکس دستی به اتوماتیک در خودروی پژو پارس حداقل 3 روز زمان میبرد.
· قیمت گیربکس zf پژو پارس با توجه به کیفیتی که دارد، در مقایسه با سایر خودروها کمی بالاتر است.
· پس از تبدیل گیربکس دستی به اتوماتیک، حساسیت راننده به نگهداری از گیربکس خودرو باید افزایش پیدا کند.
· بررسی منظم و بهموقع روغن گیربکس و مراجعه به تعمیرگاه در زمان بروز صدا و اختلال در گیربکس اموری ضروری هستند.
قیمت گیربکس استوک پژو پارس
همانطور که گفته شد گیربکس zf نو در بازار موجود نیست. لذا کسانی که به دنبال استفاده از گیربکس اتوماتیک هستند، حتما باید از استوک آن استفاده کنند.
متاسفانه در ایران به دلیل وجود تورم، قیمت کالاها ثابت نیست و طی زمان افزایش مییابد. اما قیمت استوک گیربکس اتوماتیک zf برای خودرو پژو پارس در اوایل دیماه سال 1401 از 5 تا 11 میلیون تومان است. قیمت گیربکس zf پژو پارس بستگی به میزان کارکرد و کیفیت آن دارد.
قیمت گیربکس اتومات پژو پارس
برخی از مدلهای پژو پارس در کارخانه مجهز به گیربکس اتوماتیک میشوند. قیمت این نوع خودروها در مقایسه با نوع گیربکس دستی بیشتر است. صاحبان خودروهای پژو پارس با گیربکس دستی که تصمیم به جایگزین کردن گیربکس خودروی خود به گیربکس اتوماتیک را دارند، حتما باید از گیربکسهای استوک و یا همان دستدوم استفاده کنند؛ زیرا گیربکس zf نو در بازار موجود نیست.
قیمت استوک این نوع گیربکس با توجه به کیفیت و میزان کارکرد آن در اوایل دیماه سال 1401 از 5 تا 11 میلیون تومان متغیر است. بررسی اصالت، کیفیت و میزان کارکرد گیربکس استوک باید توسط کارشناس بررسی و تایید شود. توصیه میشود برای تهیه استوک این نوع گیربکسها به تعمیرگاههای معتبر مراجعه شود و با آنها مشورتهای لازم صورت گیرد.
سخن پایانی
خودروی پژو پارس یکی از خودروهای محبوب و جوانپسند ایرانی است. برخی از مدلهای این خودرو در کارخانه به گیربکس اتوماتیک مجهز میشوند که طبیعتا قیمت آنها در مقایسه با نوع گیربکس دستی بالاتر است.
اما صاحبان خودروی پژو پارس که تصمیم به تبدیل گیربکس دستی خودروی خود به نوع اتوماتیک را دارند، باید حتما از نوع استوک و یا دستدوم گیربکس zf آلمانی استفاده کنند. قیمت گیربکس zf پژو پارس بستگی به کیفیت و میزان کارکرد آن دارد. اگر شما هم به دنبال تبدیل گیربکس دستی خودروی پژو پارس خود به نوع اتوماتیک هستید، به سایت تعمیرکار مراجعه کنید.