چگونه شمع‌ها را چک کنیم؟

چگونه شمع‌ها را چک کنیم؟

اگر بخواهید اطلاعاتی که شمع می‌تواند در اختیار شما قرار می‌دهد را بخوانید، باید وضعیت و رنگ نوک آن را مورد بررسی و ارزیابی قرار بدهید. اگر یاد بگیرید چگونه شمع را وارسی کنید و اطلاعات را از روی آن بخوانید، خواهید دانست عملکرد خودرو چگونه است، مشکلات بالقوه را تشخیص خواهید داد و به موقع اقدام خواهید کرد. از طرفی خواهید دانست برای داشتن عملکردی بهتر، چه موقع شمع‌ها را عوض کنید. رنگ قهوه‌ای روشن در نوک شمع نشان دهنده یک موتور سالم است که به خوبی کار می‌کند و هر رنگ دیگری نشانه‌ای است از این که در سیستم سوخت‌رسانی، احتراق یا خود موتور ایرادی وجود دارد.

 

نکته اول

چگونه شمع‌ها را چک کنیم؟

روی عایق سرامیکی شمع، دنبال دوده سیاه و تیره بگردید. وجود این دوده‌ که کربن ته‌نشین شده است نشان می‌دهد که بنزین زیادی وارد سیلندر می‌شود و مقداری از آن نمی‌سوزد. در خودروهای کاربراتوری، آن را به گونه‌ای تنظیم کنید که بنزین به طور کامل بسوزد و روی بدنه سرامیکی یا نوک شمع دوده‌ای باقی نماند.

 

نکته دوم

چگونه شمع‌ها را چک کنیم؟

ببینید روی بدنه سرامیکی لک‌‌های سفید رنگ وجود دارند یا نه. وجود چنین لک‌های نشان دهنده روغن‌سوزی است. اگر آن‌ها را مشاهده کردید، سوپاپ‌ها، رینگ‌ها و سیلندر را وارسی کنید تا متوجه علت روغن‌سوزی بشوید.

 

نکته سوم

چگونه شمع‌ها را چک کنیم؟

ببینید روی عایق سرامیکی تاول‌هایی به رنگ سفید یا قهوه‌ای روشن به چشم می‌خورند یا نه. این امر نشان می‌دهد که بنزین بسیار کم وارد سیلندر می‌شود. بار دیگر کاربراتور را تنظیم کنید و اگر مشکل برطرف نشد باید به دنبال یک نشتی در سیستم سوخت‌رسانی بگردید.

 

نکته چهارم

چگونه شمع‌ها را چک کنیم؟

به دنبال نقطه‌هایی کوچک و سیاه روی نوک شمع‌ها بگردید که می‌تواند نشانه‌ای از احتراق ناقص باشد. اگر اوضاع وخیم باشد ممکن است عایق سرامیکی شمع ترک بخورد یا تکه تکه بشود. احتراق ناقص می‌تواند به سوپاپ‌ها و پیستون نیز آسیب برساند. اطمینان حاصل کنید شمعی که استفاده می‌کنید از نظر تحمل دما برای خودرو شما مناسب است و بنزینی که می‌زنید اکتان مناسبی دارد. بهتر است تسمه تایم را هم چک کنید تا به درستی تنظیم شده باشد.

 

نکته پنجم

چگونه شمع‌ها را چک کنیم؟

شمع را در دوره‌های زمانی مشخص عوض کنید. شمع‌های کهنه را از روی الکترود آن‌ها می‌توان شناخت. الکترود این گونه شمع‌ها گرد هستند و یا به پایین خم می‌شوند. این امر موجب می‌شود خاموش بشود و یا هنگام استارت زدن با مشکل روبرو باشد، حتی شمع کهنه باعث می‌شود مصرف سوخت خودرو نیز بالا برود. اگر شمع کهنه عوض نشود، می‌تواند به سایر بخش‌های سیستم احتراق نیز آسیب برساند.

 

نکته ششم

چگونه شمع‌ها را چک کنیم؟

ببیند شمع‌ها آب شده‌اند یا نه. شمع آب شده می‌تواند نتیجه به هم خوردن تنظیم تسمه تایم باشد. عوامل دیگری که می‌توان به آن‌ها اشاره کرد عبارتند از: وجود مشکل در سوپاپ‌ها، کویل، فشار زیاد بر روی اتاقک احتراق و بنزین نامرغوب. از طرفی، ممکن است شمعی که انتخاب کرده‌اید تحمل دمای کمی دارد و برای موتور خودرو شما مناسب نیست.

 

نکته هفتم

چگونه شمع‌ها را چک کنیم؟

شمع سالم را تشخیص بدهید. یک شمع سالم هیچ رسوبی ندارد و نقاط آسیب‌دیده نیز روی آن به چشم نمی‌خورند. به رنگ شیارهای اطراف بدنه شمع توجه کنید تا متوجه بشوید تحمل گرمای شمع برای موتور شما مناسب است. هرگونه تغییر رنگ در شیارهای پایینی نشان دهنده آن است که تحمل گرمای شمع بیش از حد کم است، یعنی شمع گرما را به سرعت جذب می‌کند تا احتراق مناسبی صورت بگیرد. اگر تغییر رنگ در قسمتی صورت گرفته باشد که شیارها به بدنه فلزی متصل می‌شوند، نشان دهنده این است که آستانه تحمل گرما بیش از حد زیاد است. تغییر رنگ ممکن است در قسمت‌های برقی شمع نیز رخ بدهد که نشان دهنده ایراد در این قسمت‌ها است.


منبع

WikiHow

برچسب : شمع , کویل






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

5 نظر

کاربر: sadegshir
12

باسلام..ماشين من ب ام و 518 مدل82 ميباشد هنگام نگهداشتن پدال ترمز راكه ميگيرم موتور خاموش ميشود ازدوستان استدعا دارم دلايل را بفرمايند متشكرم
15:27  1394/05/05
پاسخ دادن
بنیامین
7

سیم ترمزت راعوض کن
19:40  1395/07/19

1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
شهریار : 6اردبهشت تکمیل وجه کردم تا حالا فاکتور نشدم توی سایت میرم وی نویسد در نوبت ترخیص خودرو هستید
فتوحی : سلام سانیا دوگانه اسفند کی میدن دیگه خسته شدیم تکلیف روزش کنی تا کی
محمد اریسان : سایت خراسان تگرگ اومده یه سری ماشین ها رو شاسی مجدد میزنن
تارا دستی تبدیل به v1p : 6دنده همون پلاس است 5دنده تارا دستی معمولی است
J7 : قرارداد ۲ آذر ۱۱ اردیبهشت فاکتور ۳۰ اردیبهشت پلاک ۷ خردا کارت ماشین رسیده از تحویل خبری نیس
رویا : سلام دعوتنامه مرداد ، تیر میاد یا همون مرداد ؟
تارا v1p : این دروغ میگه روز ۱۵ خرداد تعطیل کیه سرکار که بخاد فاکتور بزنه
تارا v4 : سلام مال من تحویل 3فروردینه گفتند مرداد فاکتور میشی
اشکان : دوستامن تبدیل پژوپارس بخشنامه ۴۷۱۴ به تارادستی ۶ دنده رو زدم.۵۸۷ تومن هم دادم.کسی اطلاع داره این ماشین همون v1p یا تارای معمولیه؟ چون تو قرارداد نوشته تارای دستی با گیربکس ۶ سرعته حرفی از تارا v1p ننوشته تو قرارداد. ممنون میشم اگه کسی اطلاع داره جواب بده
J4سفید : من ۱۹ اردیبهشت ام هنوز تکمیل وجه زرده
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
رانا 29 اسفند 4بهمن وجه : کسی هست رنگ مشکی تازه فاکتور شده باشه؟
اسفند : کوئیک برا فروش کسی می‌خره؟
م : روزش دیگ کی میاد
حق گرفتنیه : دعوت نامه ساینا دوگانه صادر شد روزی خواهد آمد که با این پیام مواجه خواهیم شد انشالا
م : یعنی پیام نمیاد رو گوشیم. اگ دعوت نامه اسفند بفرستن
احمدی : نه بعداز پنج روز رفت رو صدور فاکتور و همونطور میچرخه
سورن تیر : سلام. شما دعوتنامه براتون نیومده؟ تحویل کی هستید؟ من تحویل تیر هستم و منتظر دعوتنامه.
ناهید . ار اتومات تحویل فروردین : لطفاً فردا هرکی با پارس خودرو تماس گرفت بپرسه تولید ار اتومات شروع شده یا نه.جوابش رو کامنت کنه تا جوابها رو با هم مقایسه کنیم
2.7 سقف فلزی تحویل 29 اسفند تکمیل 23 دی : جهندم
دوگانه : بهمن ماه باش ما چیکار کنیم