7 خودرو تازه نفس در راه ایران

 

7 خودرو تازه نفس در راه ایران

 

پس از ماه‌ها انتظار با نهایی شدن اسامی واردکنندگان خودرو، واردات به طور رسمی کلید خورد. از حدود یک سال پیش تاکنون وزیر صمت تلاش کرد با هموار‌سازی و سرعت دادن به واردات خودرو از استیضاح رها شود، اما آیین‌نامه واردات خودرو پس از فراز و نشیب فراوان در شهریور نهایی و ابلاغ شد و حالا اسامی شرکت های  واردکننده و فهرست خودروهای وارداتی در حالی اعلام می شود که وزیر صمت در لبه تیغ استیضاح و برکناری قرار دارد و گمانه زنی هایی درباره پایان کار فاطمی امین در این وزارتخانه مطرح می شود.

روز گذشته پس از آن که سخنگوی وزارت صمت در گفت و گوی مفصلی با فارس درباره سرانجام واردات خودرو توضیح داد، این خبرگزاری با انتشار اینفوگرافیکی از خودروهایی که توسط خودروسازان صاحب مجوز  به کشورمان وارد می شوند، رونمایی کرد. خودروهایی از چند شرکت چینی ، کره ای و ژاپنی که در محدوده قیمتی  زیر ۱۰ هزار یورو به بازارمی آیند و نام آن ها با حاشیه هایی همراه بود و برخی با توجه به قیمت های احتمالی این  خودرو های وارداتی نوشتند که رد پایی از تنظیم بازار در این خودرو ها دیده نمی شود. در ادامه این گزارش درباره اولین حواشی رونمایی از هفت خودروی وارداتی، امکانات، قیمت و زمان ورودشان به کشور می گوییم.

اولین حاشیه؛ خودروهای وارداتی همان نام های قدیمی هستند!

پس از آن که تصویری از هفت خودروی خارجی در راه ایران منتشر شد، برخی کاربران فضای مجازی از آن نوشتند که مدل های سال های گذشته این خودروها همین حالا هم در خیابان های ایران حضور دارند و با واردات خودرو تنوعی در محصولات خارجی به وجود نمی آید. خبرآنلاین هم در گزارشی نوشت: ماشین های معرفی شده تقریبا همان محصولاتی هستند که در سال های پیش از خروج ترامپ از برجام در شرکت های خودروسازی ایرانی تولید می شدند. نمونه هایی که البته تولیدکنندگان شان برای آن ها ورژن های کلاس جدیدتری را رونمایی کردند و در به روزرسانی های شان تبدیل به خودروهای با قدرت بالاتر و میزان سوخت و آلایندگی کمتر شده اند. این سایت خبری در انتهای مطلبش سوالی قابل تامل پرسیده است: باید دید واقعا فهرست 70 هزار خودروی وارداتی به کشور قرار است با این مدل های قدیمی پر شود؟
 

درباره 7 مهمان جدید چه می دانید؟

طبق اعلام وزارت صمت، واردات خودرو از بین خودروهایی با برندهای کره ای، ژاپنی و اروپایی با محدوده قیمت 10 هزار یورو انجام می شود که با نرخ هر یورو 32 هزار و 900 تومان، خودروهای وارداتی در محدوده قیمتی 329 میلیون تومان وارد کشور خواهد شد که البته با احتساب تعرفه های گمرکی و هزینه های واردات آن ها قیمت بسیار بیشتری برای این خودروهای خارجی پیش بینی می شود و 12 شرکت موفق به دریافت مجوز واردات شده اند. در ادامه به مرور هرکدام از این خودروها و امکانات شان می پردازیم.
 

هیوندای آی ۱۰

هیوندای آی ۱۰

در این فهرست ، کرمان خودرو با واردات دوباره آی ۱۰ از شرکت کره ای هیوندا دیده می شود. خودرویی کوچک و شهری که تا سال ۱۳۹۶ با قیمتی حدود ۱۲۰ میلیون تومان در شرکت کرمانی مونتاژ می شد و اکنون ورژن های ۱۳۹۶ آن در بازار با قیمتی در محدوده ۶۰۰ میلیون تومان به فروش می رسد. خودرویی ۴ دنده با گیربکس اتومات  و حجم موتور 1.2 لیتر که بنزین سوز است. البته آن زمان، این خودروها با تعرفه بالایی وارد می شدند و اکنون قرار است که تعرفه کمتری بر آن ها اعمال شود. هر چند که با احتساب تغییر ارزش ریال نسبت به آن سال ها نباید انتظار خودروی ارزان قیمت داشته باشیم.
 

میتسوبیشی میراژ

میتسوبیشی میراژ

میتسوبیشی میراژ یکی دیگر از خودروهای کوچک شهری است که هنوز از سری آخر وارداتش در سال 2017 ، تعداد زیادی در خیابان ها وجود دارد. خودرویی که آخرین بار به صورت شرایطی با پرداخت 50 درصد نقدی و اقساط 12 ماهه به قیمت 94 میلیون تومان فروخته می شد. خودرویی که حالا با گذشت پنج سال همان نمونه های آخرش قیمتی در محدوده 650 تا 700 میلیون تومان دارد و باید دید به عنوان خودروی وارداتی ارزان قیمت با چه قیمتی به بازار بر می گردد.  این میتسوی کوچک به یک موتور ۱٫۲ لیتری3 سیلندر مجهز است.
 

چانگان سی اس 35

چانگان سی اس 35

درحالی که گفته می شد سایپا برای واردات به سراغ چانگان سی اس 55 ، ورژن ارتقا یافته محصول کراس اور سال های برجامی اش می رود اما حالا فارس مدعی شده آن ها بار دیگر به سراغ همان محصول قدیمی یعنی چانگان  سی اس 35 می روند که در ایران مونتاژش می کردند. خودرویی که با محدوده  قیمتی 76 میلیون تومان  و به صورت شرایطی عرضه می شد اما حالا قیمتش در بازار برای همان مدل های قدیمی تر تقریبا 10 برابر شده است!
 

سیتروئن 3

سیتروئن 3

C3 می‌توانست یکی از پدیده‌های بازار شود اما بدشانس بود. سایپا مقدمات تولید و مونتاژ این خودرو را فراهم کرد ولی خروج پژوسیتروئن از بازار کشورمان در تابستان 97، باعث شد تا سری اول این مدل فرانسوی بعد از چندین ماه تاخیر، در اواخر پاییز 97 به ‌دست مشتریانش برسد. در مدل‌های فول C3 دو آپشن مهم وجود دارد: یکی رینگ نقره ای (معروف به فرانسوی) و دیگری گرمکن صندلی جلو. البته سایپا از زمستان 97 به بعد، همه C3 ها را بدون گرمکن تحویل مشتریان داد. قیمت این خودرو برای مدل های سال 97 و 98 آن معادل 1.2 میلیارد تومان است و باید دید حالا با چه رقمی وارد بازار می شود؟
 

هیوندا اکسنت

هیوندا اکسنت

مونتاژ اکسنت در ایران از اواسط تابستان 96 در خطوط تولید کرمان موتور آغاز شد و به‌ غیر از چرم صندلی‌ها، چیز کمتری نسبت به اکسنت وارداتی فول ندارد و مانند اکسنت وارداتی، حالت اکو مد دارد اما دکمه ECO مانند سایر خودروها ندارد! به این معنی که اگر در حالت نرمال و معمولی (کم‌گاز) رانندگی کنید، چراغ حالت اکو روشن می شود و به شما اعلام می کند که رانندگی اقتصادی دارید. اما این که دکمه ای وجود داشته باشد که با فشردن آن، ضرایب دنده و حساسیت پدال گاز تغییر کند (تا مصرف سوخت را کمتر کند)، در اکسنت‌ وجود ندارد. مدل های تا سال 97 آن قیمتی در محدوده 1.2 میلیارد تومان دارد اما حالا در محدوده  قیمتی 300 میلیون تومان قرار است وارد شود که مشخص نیست با تعرفه واردات وقیمت گذاری نهایی  به چه قیمتی به دست مشتری برسد.
 

ام جی 3

ام جی 3

از میان خودروهای وارداتی بی‌حاشیه و کمتر شناخته شده، قطعا کوچک‌ترین عضو خانواده ام‌ جی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. سال 2014 بود که این هاچ‌بک شهری به بازار کشورمان معرفی و درنهایت واردات ام‌ جی 3 بعد از مدل 2015 در کشورمان متوقف شد. خودرویی با 5 دنده نیمه اتوماتیک و حالت اسپرت که حجم موتورش 1.5 لیتر است و قیمتی حدود 500 میلیون تومان برای مدل های قدیمی اش دارد.
 

ام جی 6

ام جی 6

ام ‌جی 6 نیوفیس، تغییراتی جزئی را در طراحی چراغ‌ها و سپرها تجربه کرده که اضافه ‌شدن دی‌لایت، چراغ‌های زنون گردشی و سقف پانوراما از مهم‌ترین ویژگی‌های جدید این خودروست. با توجه به عرضه نسل جدید آن در بازار چین، سال 2016 آخرین زمان عرضه ام‌ جی 6 در بازار ایران بود. مشخصات فنی خوب به همراه تجهیزات مناسب، باعث استقبال مشتریان از این مدل شده بود. این خودرو که مدل 2016 آن حدود  700 میلیون تومان خرید و فروش می شود 6 دنده اتومات دو کلاچه دارد.
 

وارداتی ها چه زمانی به خیابان های ایران می رسند؟

شاید بپرسید تا چه زمانی باید منتظر این خودروهای تازه نفس باشیم؟  آن طور که سخنگوی وزارت صمت به فارس گفته است ،نمی‌توان زمان مشخصی را برای واردات خودرو تعیین کرد اما تلاش می‌شود 90 هزار دستگاه خودروی وارداتی تا پایان امسال وارد کشور شود. امید قالیباف درباره ساز و کار قیمت گذاری خودروهای وارداتی گفته است: در آیین ‌نامه قید شده است که خودروی وارداتی توسط هر کدام از شرکت‌های واردکننده خودرو که مجوز واردات دارند باید با قیمت پایه در بورس کالا عرضه‌ و وارد تابلوی بورس شود. بنابراین خودروی وارداتی در بورس کالا رقابت می‌خورد و کشف قیمت می‌شود لذا  حق ورودی و سود بازرگانی و کسورات، طبق قانون از اختلاف قیمت پایه تا قیمت کشف شده در بورس کالا کسر می‌شود./

منبع

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

 

برچسب : خودرو , واردات خودرو






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

0 نظر

صفحه 1 از 0

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
شاهین اتومات تحویل 90 روزه دی‌ماه : سلام من هم از طریق سایت 136.ir که مربوط به تعزیرات هست ثبت شکایت کردم دوستان هیچ هزینه ای نداره انجام بدید لاقل به جای اعتراض عادی صدای مشتریان به گوش مراجع نظارتی برسه عناوین متن شکایت داخل فیلد ها هست طرف شکایت را ((شرکت ایرانی تولید اتومبیل سایپا)) انتخاب کنید نوع: سهل انگاری در انجام وظایف قانونی موضوع: عدم ایفای و خودداری از تحویل به موقع خودرو دوستان توجه کنید این حد اقل کاری هست که از طرف مشتری برمی آید حتماً انجام بدهید تا نهاد های نظارتی نسبت به موضوع آگاهی پیدا کنند پاسخگویی 096550 که هیچ‌ کاری از دستش بر نمیاد و متاسفانه خیلی هم بد صحبت می کنند لطفاً صدای خودتون رو به مراجع ذی ربط برسونید. به امید خدا و تحویل خودرو
رامين : دوستاني كه تكميل وجه كردن خصوصا بهمن ماهي ها الان 30 روز شد و از فاكتور شدن خودرو خبري نيست و تحويل خودرو هم دچار تعويقه هرچه زودتر پيگير بشيد و شكايت دسته جمعي بنويسيم.آخه اين لعنتي ها توشون بازرس نداره كه انقدر با مردم بازي نكنن.خدا لعنتتون كنه.
تارا اتومات : سلام شما هنوز فاکتور نشدید؟؟؟
تارا اتومات : سلام ما که تحویل 4فروردین هستم هنوز فاکتور نشد.فرش فوری
تارا v4 : سلام ، تارا v4 خاکستری تکمیل وجه 21 /9 تحویلی 21 اسفند با 74 روز تاخیر جمعه 3/4 فاکتور شد ، جریمه تاخیر 49/800
مهدی x5 : سلام منم ۱۰ بهمن ثبت نام کردم ، قرار بود آخر اردیبهشت بدن ولی هبچ خبری نیست ، سایتم تو تکمیل وجه مونده
x5 : دوستان من 17 بهمن نقدی از شهرستان مشکی ثبت نام کردم.چراغ صدور فاکتور همچنان حتی قرمزه.کسی میدونه تحویلش کی هست؟خودشون میگن 13 خرداد ولی فک نکنم
عرفان : بنظرتون قیمت ثبت نام ری را چقدر خواهد بود؟؟
ساینا دوگانه اسفتدی : خدالعنت کنه مسئولان سایپا. باعثو بانیش. اسفند ساینا دوگانه هنوز هیچ خبری تیست. اخه چطور شب خوابتون میبره انقدر مردومو اذیت میکنید
J4 : دوستانی که اخر فروردین نوشتن رنگ مشکی در چ حالن؟؟خبری نیس
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
پارس سفارشی $ : من واریزی 20 هستم فاکتور نشدم شما پرونده تون چندم رفته شرکت میفرمایید
مهسان : سایپا تو سال 1401 تو دی و بهمن و اسفند ثبت نام ساینا داشته؟
مهسان : سلام روز بخیر سایپا تو 1401 هر سه ماه زمستون ثبت نامی داشته؟ یعنی هم دی هم بهمن هم اسفند؟
آپشنال تحویل اردیبهشت : سلام من هم آپشنال سفید تحویلم 1 اردیبهشت هنوز در انتظار فاکتور شدن هستم
207‌i : سلام‌شما‌مطمعن‌هستید‌‌‌اخه‌‌هنوز‌بهمن‌کامل‌نشده‌.!
دی ماهی معترض دوگانه : دوستان الان از نمایندگی رنگ زدن برای تحویل.27 تکمیل وجه 28 سخا و امروز تحویل از نمایندگی اندیشه تهران
مهدیا خانم : سلام اسفند ماهی های عزیز خود سایپا وکاشان هم نمیتونن این پیامک کی میاد هر بار بهشون زنگ زدم یه چیزی میگه تا الان میگفت اوایل خرداد امروز زنگ زدم میگه آخر خرداد بایید 280 پر کنید گفتم طلا فروختم میگه دیگه سود نمیخوره خدا لعنتشون کنه.
دنا آپشنال تحویل 2 اردیبهشت : مبارکتون باشه برای ما که هنوز نشده دیگه تاریخشم بروز رسانی نمیشه
تکمیل 19 .تحویل 30 بهمن رانا سفید : سلام دوستان من 31 اردیبهشت فاکتور 3/1 پلاک 3/3نصب امروزم زنگ زدن برم تحویل بگیرم انشالله مال همه اونایی که اینجا من مثل چشم انتظاری میکشیدن فاکتور میشه خدایا شکرت🙏
بهمن هاهی ساینا اس دوگانه : سلام امروز تماس گرفتم با شماره 096550اول اینکه اسم استانما پرسید و در نهایت گفت آخر خرداد فاکتور میشه وسود تاخیر میدن عحب هفت خوان رستم را باید طی کنی