آسیب شناسی بازار خودروهای چینی

آسیب شناسی بازار خودروهای چینی

 
 اقتصاد نیوز نوشت:حضور قدرتمند چین در صنعت کفش و پوشاک ایران سبب شده بود تا برخی از تولید کنندگان اصیل پوشاک در کشور نتوانند محصولی قابل رقابت با شرقی هایی که سرعت شان در فتح بازارها غیر قابل کنترل بود، تولید کنند.
 
خودروسازان چینی در شش ماه نخست امسال 45 هزار دستگاه انواع خودرو سواری در کارخانه‌های کشور مونتاژ کرده‌اند تا بدین صورت 10 درصد از کل تولید خودرو در ایران را طی این مدت به نام خود کنند.
 
آخرین ماه‌های مدیریت منوچهر منطقی بر ایران خودرو بود که نام چین بر سر زبان اهالی کیلومتر 14 جاده مخصوص کرج افتاد. آن روزها پژو در اوج قدرت خود محصولاتش را در ایران به تولید می‌رساند و در 1387 با فرستادن مدیر عاملش به ایران، جشن بیستمین سالگرد همکاری خود با ایرانیان را جشن گرفت. طبیعی بود که در این میان باز شدن پای تازه واردهای چینی به صنعت خودرو ایران یک شوخی تلخ بیشتر نبود. 
 
 
آن روزها با افزایش درآمدهای نفتی، انبوهی از کالاهای چینی به بازار کشور سرازیر شده بود مناطق آزاد کشور را تحت سیطره خود قرار داده بود. حضور قدرتمند چین در صنعت کفش و پوشاک ایران سبب شده بود تا برخی از تولید کنندگان اصیل پوشاک در کشور نتوانند محصولی قابل رقابت با شرقی هایی که سرعت شان در فتح بازارها غیر قابل کنترل بود، تولید کنند.
 
در آن زمان مدیری از صنعت خودرو شاید جرات نمی کرد به وضوح از همکاری با چینی‌ها سخن به میان آورد. مدیریت وقت ایران خودرو معتقد بود که خودروسازی چین دارای توانمندی‌هایی است که اگر با توانایی‌هایی که ایران در عرصه این صنعت به دست آورده، ادغام شود، اتحاد استراتژیک مستحکمی شکل می گیرد. حتی این بحث نیز به وجود آمد که خودرو جایگزین پیکان را چینی ها با کمک ایران خودرو خواهند ساخت.
 
مذاکرات آن روزهای ایران خودرو با شرکت چری چین به جایی نرسید و این شرکت که رفته رفته جای خود را در میان غربی ها باز می کرد توانست در اندک زمانی با افزایش تولید خودرو در مدل های مختلف نامی را در میان برندهای بزرگ صنعت خودرو جهان از آن خود کند. 
 
اینجا بود که شرکت مدیران‌خودرو به عنوان خودروساز بخش خصوصی با این شرکت وارد مذاکره شد و خودرو ام وی ام که از آن به عنوان ماتیز چینی یاد می شد را به تولید رساند.
 
سر و کله لیفان هم بعد از چری پیدا شد. چینی ها این شرکت را به عنوان سازنده موتور سیکلت می شناسند. روزی که لیفان وارد ایران شد کمتر کسی فکر می کرد این شرکت نوپا که از موتور سیکلت سازی به خودروسازی روآورده بود در عرض 5 سال بتواند شعبات تولید خودرو را در نقاط مختلف دنیا از جمله اروپا تاسیس کند.
 
اولین باری که نام این لیفان بر سر زبان ها افتاد به سال های 87 و 88 برمی گردد که طی قراردادی با شرکت کرمان موتور پا به عرصه خودروسازی کشورمان گذاشت. آن روزها فضا به گونه ای بود که کمتر کسی حاضر می شد حتی درباره خرید خودرویی چینی فکر کند.
  
در این شرایط دو خودروساز بزرگ ما کمکاکان با استفاده از درآمدهای سرشار نفتی در نیمه دوم دهه 80 به فکر تولید خودروهای ملی بودند و روز به روز مراسم هایی را به پا می کردند و پرده ای از محصولی ملی را کنار می زدند. 
 
تا آن زمان شاید کمتر کسی متوجه حرکت خزنده چینی ها در صنعت خودرو بود و گمان نمی کرد این صنعت با نزدیک به نیم قرن سابقه پس از آنکه از ژاپن و کره و مالزی عقب افتاد از چین تازه وارد نیز عقب تر بیافتد.
 
حال چینی‌ها رسما وارد صنعت خودرو ایران شده اند و تقریبا در تمام کارخانه‌های خودروسازی ایران خط تولید به راه انداخته‌اند. آنها 10 درصد از تولید داخل را به خود اختصاص داده‌اند و در شش ماه نخست امسال 45 هزار خودرو در ایران مونتاژ کرده‌اند.
 
چینی‌ها در حالی صنایع خودروسازی در کرمان را به مرکز تولید خود تبدیل کرده‌اند که در گذشته خودروسازانی نظیر دوو، هیوندایی و فولکس در این استان به تولید خودرو می‌پرداختند. حال سوال اینجاست که در دوران پساتحریم، تاکتیک چینی‌ها برای بقا در بازار خودرو ایران چه خواهد بود و آنها چگونه خواهند توانست سهم خود از بازار خودرو ایران را که به سختی به دست آورده‌اند، حفظ کنند.
 
 
 
 
آسیب شناسی بازار خودروهای چینی
 
حرفه‎ای های صنعت خودرو کانال وان‎کار را از دست نمی‎دهند.
 

منبع

تسنیم

 

برچسب : خودروسازان چینی , بازار خودرو ایران






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

9 نظر

نیازمند
1

سلام.عزیزان لطفابفرماییدمنیکه به تمام لوازم زندگی نیازدارم ازکجا تهیه کنم ایرانی بیکیفیت- چینی آشغال- آمریکاواروپا ممنوع-ژاپن وکره ی گران- بس تکلیف ماچه خواهد شد.هرکس میگوید ماخودرو چینی نمیخریم دروغ میگه.چونکه همه دوست دارندطرف مقابل راازخریدخودروچینی منع کنند اما خودش را مبرا
میداند این عمل باعث شدی بیش از15شرکت واردایران شدند1جیلی2جک3امجی4چانگان5برلیانس6لندرمارک7لیفان8وینگل9هاوال10بسترون11تیگو
12اکس.مکس.رکس.امگران7.چنتای دیگه اسمش یادم نیست آنوقت همه میگیم ما چینی نمیخریم دم خروس راباورکنیم یاقسم حضرت عباس را خیل خوب
شما راست میگین
19:27  1394/07/22
پاسخ دادن
فرامرز
8

من خودم 45 سالمه و وضعیت مالی ام هم چنگی به دل نمی زنه
تا الان پول پرایدم نداشتم چه برسه به ماشین های 70 یا 80 میلیونی
چینی.
اما در عرض 20 سال زندگی کارمندی ام شکر خدا زندگی ام رو در بخش
حمل و نقل به وسیله ی اتوبوس و تاکسی به خوبی و خوشی گذراندم
و هیچوقت نیاز بسیار شدید به ماشین شخصی پیدا نکردم الحمدللّه.
الان هم اگر حتی پول خرید ماشین ایرانی و چینی داشته باشم باز هم
سمت این دو گروه خودرو نمی رم. چون مطمئنم پولی رو که عمرم رو براش
گذاشتم با خرید ماشین چینی و ایرانی آتیش زده ام.
طریقه ی صحیح زندگی هم بر این استواره که یا هیچ چیز نداشته باشی
یا اگر داشتی از خوب ها و بهترین هاش رو داشته باشی
من هم که تمام عمرم بدون ماشین مونده ام باقی عمرم هم بی ماشین
خواهم ماند اما لگن سوار نخواهم شد.
19:21  1394/07/22
پاسخ دادن
کاربر: BlackWolf70
1

سلام دوستان عزیز
متاسفان اکثر کشورها و خودروسازهای برتر برخی از قطعات رو از چین وارد میکنن. تا اسم چین میاد وسط همه پس میکشن و میگن اخه پیفه نامرغوبه! اما اینطور نیست. فقط ما ایرانی ها(قطعه سازان) بی جنبه بازی در آوردیم و در هر نقطه از قطعات چینی استفاده کردیم که این باعث شده مردم فکرای منفی برای خودشون بسازند.

بنده از محصول فرانسه فقط RCZ رو قبول دارم. البته در سبک ماشین خانواده (سدان) وگرنه *بوگاتی* که بهترین شاهکار فرانسه ست.
14:46  1394/07/22
پاسخ دادن
کاربر: علی درایور
3

درست میگی دوست عزیز اکثر کشورهای دنیا دارن کالای چینی استفاده میکنن ولی نه به این شکل بی رویه که در کشور ما انجام میشه! اونها برای کالاها و قطعاتی که میخوان استفاده بکنن یک سری استانداردها رو تعریف کردن و اجازه نمیدن کالایی که کیفیت مورد نظرشون رو نداشته باشه اصلا وارد کشورشون بشه.
15:00  1394/07/22

teddy
1

در این که در کالاهای چین رده بندی کیفی وجود داره حرفی نیست همه میدونن.اما در صنعت خودرو سازی و قطعه سازی اینطور نیست.همچین یه چیزی رو هوا نگین.اکثر موتور ها و گیربکس ها و حتی شاسی هارو یا از ژاپن و جاهای دیگه میخرن یا زیر نظر مهندسین اونا میسازن.هنوز یه چند سالی مونده تازه بشن مثه کره.نمونش بسترن b50 و جک j ۵
و همینطور خودروی rcz یک ماشین کوپه اسپورت نه سدان.
در کل امیدوارم به نیت بد نگیرین فقط بعضی واقعیت هارو گفتم
18:57  1394/07/22

حصین
7

حال سوال اینجاست که در دوران پس از تحریم، تاکتیک چینی‌ها برای بقا در بازار خودرو ایران چه خواهد بود؟

جوابش که مشخصه

تاکتیک ساده و راحت رشوه فقط کافیه سیبل چن نفر را چرب کنن
19:30  1394/07/21
پاسخ دادن
امیر
8

کاری نداره که. سبیل آقایان و مثل فرانسویها چرب کنند بقیه داستان و مدیران توانمند ما درستش میکنند
18:50  1394/07/21
پاسخ دادن
کاربر: silvershadow
3

خودمونم تو این زمینه مقصریم دیگه.
من ک هرچی یاد دارم کفش ایرانی خریدم. لباس هم میدم خیاط میدوزه. پس چینی استفاده نکردم یا لاقل فک میکردم ایرانیه و ممکنه چینی ب اسم ایرانی داده باشن. ماشین چینی هم هیچ وقت نمیخرم.
تا وقتی از محصولات چینی خرید نکینم و ایرانی بخریم مشکلی پیش میاد؟ ژاپن جزء تجارت جهانیه و دروازه همه کشورا ب روش بازه اما محصولات خارجی تا وقتی نمونه ژاپنیش وجودداره فروشی نداره. این مربوط ب الان هم ک بگیم با کیفیت هستن نیست. از همون بعد از جنگ جهانی که از چین هم بدتربود هست. این خصلت رو در خودشون دارن.
از این طرف هم وظیفه تولیدکننده داخلی هست که جنس ایرانی رو با بهترین کیفیتی که میتونه تولید کنه. والا کیفیتش خوب باشه مردم هم خرید میکنن.
17:14  1394/07/21
پاسخ دادن
امین
1

50سال بیشتر ماشین ایرانی بخریم؟
22:39  1394/07/21

1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
پاسخ به یاشار قسمت اول : سلام قیمت بازار آزاد اطلس 575 میلیون تومان و قیمت رانا پلاس ارتقا یافته 630 میلیون تومان میباشد ((یعنی اختلاف قیمت حدود 55 میلیون تومان)) . خب حالا معایب و مزایا هر دو خودرو را برسی میکنیم .1- اطلس مزایا : دارای استاندارد های 85 گانه (که شامل دیلایت و اتولایت-کنترل ایستایی در سربالایی-کنترل کشش-کنترل پایداری-سنسور عقب-سنسور باران.) موتور اصلاح شده کم استهلاک M15 تیبا و کوییک که باعث شده سه اسب بخار بیشتر داشته باشه و حدود ده درصد هم کاهش مصرف سوخت داشته باشه (91 اسب‌بخار-گشتاور137 نیوتن‌متر-مصرف ترکیبی6.8 لیتر در صد کیلومتر) دارای مانیتور و دوربین دنده عقب و سانروف (البته سفارشی). معایب :پلتفرم تکراری تیبا که شاسی ضعیفی داره (با نشستن دو نفر بزرگسال در عقب کف خودرو خیلی میاد پایین) طراحی ناهماهنگ در نمای بغل-ترمزهای ضعیف-پیشرانه کم بازده و پرصدا نسبت به حجم آن 1500سی سی و قرارگیری دستگیر در(از داخل) در جای غیر استاندارد که باعث شده در با زور زیاد بسته شود و قیمت بسیار بالا و غیر منطقی اون نسبت به کلاس خودرو . متن طولانی هست ادامه دارد ...
شاهین اتومات : حق بامشتری هست که پیگیر خودروی ثبت نامی خودش باشه
شاهین اتومات : سامانه یکپارچه 6خرداد 402 ثبت نام برای شاهین 20 مهر 402 پیامک اومد برای شاهین اتوماتیک 290میلیون تکمیل وجه کنین دیگه نزدیک یکسال بشه خرداد 403 هنوز از دعوتنامه خبری نیست ارسال نشده ک چقدر دیگه باید واریز وجه کنم واسه شاهین اتومات پذیرش 24 مهر 402
شاهین اتومات : اینکه خودمون میدونیم شاهین پلاس صادر میکنن به روسیه
j7 : سلام ثبت نامتون از کدوم شهر بوده ؟
ستایش : آخه خاک تو سرت اونایی که تو این سایت‌ هستند ماشین نگرفتند و اگر شاهین پلاس بده به همه اونایی که هنوز نگرفتند میده. خدا شفا بده
ستایش : نازیلا ۴ ساله از تهران 😂😂😂😂
حسین : یه مطلبی هم یادم رفت بگم قیمت نیسان سانی در مبادی ورودی با سی اس 55 برابره تقریبا با این اطلاعیه که برای قیمت نیسان سانی مدل 2023 و 2024 دادن اگه سایپا بخواد زور بگه و قیمت رو برای 2024 ها گرونتر و مشابه شرکت جهان نوین قیمت گذاری کنه سی اس 55 مدل 2023 حدود 1500 و مدل 2024 حدود 1565 قیمت گذاری میشه ولی بازم میگم همه باید باهم باشیم و 1565 به نظر غیر قانونی باشه شما نگاه کنید توی بخشنامه نوشته قیمت قطعی در مبادی ورودی، پس نهایت 1500 میتونن بفروشن، و اینکه یه دوستی گفته بود میتونن ندن، اینطور نیست چون نوشته بلوکه کردن پول الزام آور نیست، ما اسممون در اومده و الان براشون الزام آوره دوستانی هم که دنبال سود هستن نگران نباشن، چون الان قیمت بازار برای 2023 هست، اگه 2024 رو گرونتر کنن قطعا روی قیمت بازار 2024 هم تاثیر میذاره من که از خدامه همون 1401 بدن ولی چشمم آب نمیخوره چون کارمند سایپا میگفت شرکت دنبال قیمت جدیده و بعدش پیامک میاد دلایل تاخیر در پیامک: 1. چونه میزنه تا گرونتر تصویب کنه 2. منتظر ماشینها برسن به گمرک تا برای تحویل مجبور نشه جریمه بده
تارا : دوستان از زمان فاکتور شدن تا تحویل ماشین چند روز طول میکشه در بدبینانه ترین حالت؟
نگار : قیمت ها برای افردی که تکمیل وجه کرده اند ثابت می باشد و افزایش قیمت نخواهند داشت
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
اتو سعید : سقف فلز های مشکی اعلام حضور کنن تا چه تاریخی فاکتور شده ؟! من 25 آذر هنوز فاکتور نشدم
امین فوری اسفند : یه دردسر هم داریم پلاک شه
سورن موتور جدید تکمیل وجه 9 بهمن : مبارک باشه.چقدر سود تاخیر تعلق گرفته؟
ابراهیم : سلام این 30 بهمن مگه چقدر ثبت نام داشته که تموم نمیشه ؟!
ساینا تک : باز تولد بازی شد
4552 تحویل 30 بهمن : تکمل وجه 12 دی تحویل سی بهمن تبدیل 5 اردیبشت به 207 امروز فاکتور شد
اسفند : واقعی من شک دارم
مهدی : اگه نری سر کار چی میشه ؟؟خلبان شرکت هما هستی یا ناخدای کشتی جمع کن خخخخخ انگار رئیس بانک هستی
مهدی : زنگ بزن شرکت دوستان همه مثل خودت هستن علم غیب نداریم
شهرام : دوستان اخرین زمان واریز وجه برای بخشنامه اخری چه تاریخی است؟؟؟ فردا روز اخر واریز یا امروز روز اخره