چرا خودروهای وارداتی 2.5 برابر قیمت واقعی در بازار جهانی است؟

 

چرا خودروهای وارداتی 2.5 برابر قیمت واقعی در بازار جهانی است؟

 
فرهاد احتشام‌زاد، رییس انجمن واردکنندگان خودرو پاسخ می‌دهد که چرا خودروهای وارداتی 2.5 برابر قیمت واقعی در بازار جهانی است؟
با اعلام خبر آغاز مرحله اجرای برجام، چشم‌ها به ساعت‌ها دوخته شد. آنانی که می‌رفتند و می‌آمدند، دیگر به دنبال سبقت گرفتن از یکدیگر بودند تا سریع‌تر از رقبای خود به بازار ایران دست پیدا کنند. در این میان، خودروسازان خارجی از گوی رقابت عقب نماندند؛ تا جایی که فرهاد احتشام‌زاد، رییس انجمن واردکنندگان خودرو می‌گوید: «این رقابت بین خودروسازان ژاپنی، کره‌‌ای، آلمانی و چینی قوی‌تر شده است.» وی البته متذکر می‌شود که «براساس آمار واردات، کره بیشترین سهم را در واردات داشته و بعد از آن ژاپن قرار دارد.» احتشام‌زاد در خصوص احتمال کاهش سهم خودروهای چینی در این بازار رقابتی نیز تاکید می‌کند: «با توجه به بازدیدهایی که از نمایشگاه چین داشتم، برندهای چینی منتظر نمانده‌اند که خودروسازان دنیا بخواهند سهم بازار آنها را بگیرند.» در ادامه بخش‌هایی از گفت‌وگوی خبرآنلاین با وی را می‌خوانید:
 
* یک سوالی که در حال حاضر مطرح است، این‌که چرا ما باید خودروهای وارداتی را دو سه برابر قیمت واقعی آن در بازار جهانی بخریم؟
 
ببینید، ایجاد تعرفه برای واردات در جهت حمایت از صنایع داخلی بوده است. در واقع یک فضای آزمایشگاهی را برای صنایع داخلی ایجاد کنیم که قبل از این‌که وارد عرصه بین‌المللی شوند و رقابت بین‌المللی داشته باشند، این آمادگی را داشته باشند که در آن عرصه خود را تقویت کنند. این راهکار در نظر گرفته شد و قرار بود سالانه تعرفه واردات خودرو کاهش پیدا کند. اگر به خاطر داشته باشید، تعرفه واردات خودرو 90 درصد بود و قرار بود سالانه 5 درصد کاهش یابد، اما بعد از تفاوت عمده‌ای که روی قیمت دلار اتفاق افتاد، شاهد بودیم که این درصدها طی سال‌ها ثابت مانده است. این درصد به طور مستقیم روی هزینه قیمت تمام شده تاثیر دارد.
 
علاوه بر آن، ما پارامترهای غیرتعرفه‌ای نیز داریم؛ مانند خودروهای فرسوده. الزام اسقاط خودروی فرسوده، هزینه‌ای است که واردکننده باید پرداخت کند. مشتری‌ای که خودروی وارداتی خریداری می‌کند، باید حتما هزینه جلوگیری از آلودگی هوا را بدهد؛ کمااین‌که در رابطه با خودروهای داخلی یک‌چنین الزامی را نداریم و می‌بینیم خودروسازان داخلی در عمل به واسطه حمایت‌هایی که لازم است از آنها شود، آنها الزامی به اسقاط خودرو ندارند. به طور طبیعی این‌ها هزینه‌هایی است که روی دوش واردکننده است و این هزینه‌ها به طور مستقیم به مشتری‌ای منعکس می‌شود که متقاضی خرید کالای خارجی است.
 
همان‌طور که در گزارش تحقیق و تفحص مجلس از صنعت خودرو منتشر شد، شاهد بودیم که این راهکار، راهکار مناسبی برای تقویت صنعت خودروی داخلی نبوده است. این گزارش کارشناسی نشان داده که این فرآیند درست نبوده است. احتساب تعرفه برای خودروهای وارداتی به منظور حمایت از خودروهای داخلی در ارتقای کیفیت آنها اثربخش نبوده است. به طور طبیعی قانون‌ها و روال‌هایی که برای این موضوع تدوین شده، باعث می‌شود که قیمت خودروهای وارداتی بین 2 تا 2.5 برابر قیمت عرضه آن در سطح جهانی باشد.
 
در واقع اگر سود شرکت را بین 3 تا 7 درصد در نظر بگیریم، در وهله اول که خودرو وارد کشور می‌شود، حداقل 45 درصد باید تعرفه پرداخت کند. به طور طبیعی این نزدیک به 8 برابر سود شرکت مادر است.
 
* مقدار سود واقعی یک واردکننده در زمان فروش خودرو باید چقدر باشد؟
 
براساس آیین نامه محاسبه قیمت تمام‌شده‌ای که در سال 1393 ابلاغ شده، سود واقعی براساس اجزای قیمتی، یعنی اجزای پایه‌ای قیمتی، مازاد بر آن درصدی مشخص شده که این درصد پیش‌تر 15 درصد بوده و الان 7 درصد در نظر گرفته شده است. این 7 درصد شامل هزینه‌های سربار، مالی و عملیاتی و... است.
 
به طور قطع شما اگر به هر تاجری بگویید که 7 درصد بیشتر نمی‌توانید روی قیمت تمام‌شده کالای خود در نظر بگیرید و تمام هزینه‌های عملیاتی، سربار و مالی را از آن محل پوشش دهید، به طور طبیعی تمایل زیادی برای حضور در این بازار نخواهد داشت. این مقدار سود تحت کنترل است و سازمان حمایت روی آن نظارت می‌کند؛ کمااین‌که معتقدیم به واسطه این‌که بازار رقابتی است و خودروهای وارداتی از هیچ‌گونه ارز دولتی استفاده نمی‌کنند و واردات آنها براساس عرضه و تقاضا است، نیازی به قیمت‌گذاری دولتی ندارند.
 
مشتری است که انتخاب می‌کند کدام برند را با چه قیمتی انتخاب کند و در بازار رقابتی نباید نگران قیمت‌گذاری بود.
 
 
 
 
 

منبع

خبر انلاین

 

برچسب : خودرو , واردات خودرو , قیمت خودرو , تعرفه واردات , نرخ واردات , خودرو های وارداتی






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

4 نظر

فرزاد
1

BMW i8 با قیمت جهانی ۱۴۰ میلیون در ایران نیمه ویران ۲ میلیارد با منت به فروش میرسه و بعد میگن ۲.۵ برابر قیمت جهانی.
از ایران فقط اسمش مونده و از ابهتش ...؟
به امید ایرانی واحد
10:45  1395/04/28
گزارش
پاسخ دادن
اریابهمن
2

تنها راه نجات صنعت خودروسازی خصوصی سازیست.در کجای دنیای(پیشرفته) یک شرکت دولتی پیشرفت کرده که ایرانخودرو بخواد پیشرفت کنه.راه دیگه اینه که مردم و مصرف کنندگان عزیز ایرانی با اتحاد و همبستگی اتومبیل های دو و سه برابر قیمتهای جهانی رو نخرن تا رو دستشون بمونه.در اینصورت مجبور میشن قیمتها رو بشکنند.
20:37  1395/04/27
گزارش
پاسخ دادن
کاربر: m&z
8

خیلی جالبه کسی که خودروی داخلی میخره ده ها برابر بیشتر از کسی که خودرو خارجی داره هوا رو آلوده میکنه، ولی نهایتا مالیات آلودگی هوا رو از اونی میگیرن که هوا رو کمتر آلوده کرده!!!! و جالب اینجاست اونی که هوا رو بیشتر آلوده کرده هیچ هزینه ای نمیده! همه چیز تو این کشور برعکسه. اونی که کار میکنه پول نمیگیره و اونی که پول میگیره کار نمیکنه.
15:19  1395/04/27
گزارش
پاسخ دادن
امیر(سابق)
5

رفیق اینکه ماشینهای داخلی چندین برابر خارجیها آلودگی دارند شکی نیست. ولی اینقدر تمام ارگانهای مختلف از ماشین داخلی پول میگیرند که دیگه جایی برای این یک قلم نمونده . بقول خودت که قبلا گفته بودی این دریافتها حداکثر توان مردم هست
15:28  1395/04/27

گزارش
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
شاهین نفرین شده : باید چیکار کنیم ؟ من دیگه صبرم تمومه
شاهین جی : بله پیش فروش هستم
شاهینg : ,ما الان هفت ماهه هنوز خبری نیست
شاهینg : اونایی که رفتین تجمع چیشد؟
خان علی اچین گان : مژده مژده ماشین من فاکتور شد ، ن نم هم عر وس
خانه علی اچین گان : مژده مژده ماشین من فاکتور شد
Bac x3 : کسی bac x3 نوشته ؟چه تاریخی ثبت نام کردید؟ایا تحویل دادن؟
T9 بهمن : ثبت نام ۲۳ بهمن t9 مشکی -۱ تیر فاکتور شد هفته پیشم پلاک شده ولی خبری از ارسال به تهران نیست زنگ زدم گفتن منتظر اجازه ارسال هستن و تو نوبت صبر کنید
سایپای دزد : با سرمایه ای که سایپا تو سوریه از دست داده،فک کنم ورشکست شده و داره با پول ما جبران مالی میکنه.وگرنه یکنفر از مسئولین حرفای ما رو یعنی نمیشنوه یا نمی بینه!!!بعید میدونم..ولی این نمونه کار یه شرکت دولتی هست.وقتی مردم این مسائل رو میبینن از زندگی سیر میشن.بخدا با 600 میلیون میشد با خرید طلا الان اسپورتیج سوار شیم هرکدوممون.8 ماهه بدون وسیله هستم،زن و بچه ام پای پیاده.زمستون و الان تابستون رو دارم سپری میکنم.کاش این خبرنگارا انقد به این جنگ 12 روزه بها میدن یه روزشم به بدبختی ما بها بدن.ما هم 9 هزار مالباخته ایم.لااقل بدونیم دیده میشیم نه ک...من ک موندم دیگ واقعا موندم!
شاهین جی : سلام احتمالا شما پیش فروش هستید ک اینجوری بهتپن گفتن برا فروش فوریا هنوز تو آذرماه مونده
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
سورنا : دنا اتومات مشکی تحویل 13 تیر فاکتور سد
سورن مشکی : سلام تحویل حداقل 1ماه عقب هست و تحویلی در سایت خودشون چیز دیگه ی زده تا پیشخوان ما
کوییک ار اس : من جایگزینی اطلس بودم نگرفتم پیام اومد کوییک ار اس دی ماه زدم تکمیل وجه27اردیبهشت . درانتظار تخصیص....😑
سعد : کارتش اومده اما خودش نه 😁
هادی رضایی : سلام کوییک gxr تحویل تیر امروز فاکتور شد تکمیل وجه 13 خرداد ایشالا همه دوستان بزودی فاکتور و تحویل بشه خودروشون
محمد : حدودا 30 تا40 روزبعدمیاد
امیر خان : بله بزرگوار بنده فوق العاده طرح مادران هستم تحویل 16 خرداد
مشکی اتو 4تیر : بله مال منم نشد
وحید : چرخش برات بچرخه طلا بشه عزیزم داداش پلاک و تحویلت شد تاریخاشو برامون بزار بازم، کدوم شهری؟
18 خرداد xu7p : سلام تحویلی 18 خرداد طرح مادران رنگ سفید موتور xu7p فوق العاده اما فاکتور نشده دقیقا یک ماه گذشته.