خودروسازان ایرانی محکوم به تولید خودروهای روز دنیا هستند

 

خودروسازان ایرانی محکوم به تولید خودروهای روز دنیا هستند

 
 واردات بی برنامه خودرو به دست افراد متفرقه می تواند بازار خودرو را وارد یک هرج و مرج بی سابقه کند.
بحث آزاد سازی واردات خودرو توسط هر آنکه بتواند، یکی از بحث های روز بازار خودروی ایران شده است. از یک طرف خانواده های سرمایه داری وجود دارند که سال هاست از این سرمایه های آبا اجدادی خود در بازار خودرو سودها برده اند و مطمئنا از واژه آزاد سازی انحصار چندان خوششان نمی آید.
 
در طرف دیگر دولتی ها و بخشی از بدنه بازار خودرو وجود دارند که برداشته شدن انحصار واردات را به بهانه ایجاد رقابت بسیار خوب دانسته و این مهم را به نفع مردم می دانند.
 
سعید مدنی مشاور خودرویی وزیر صنعت، معدن و تجارت از معدود افرادی است که می گوید حد وسط را نگه داریم تا از حول حلیم به ته دره ای غیر قابل برگشت که پر از هرج و مرج است پرت نشویم. گفت وگوی زیر نقطه نظرات وی در مورد انحصار واردات خودرو است که با هم می خوانیم:
 
 
جناب آقای مدنی با تشکر از وقتی که در اختیار پرشین خودرو قرار دادید. لطفا ابتدا نظر خود را در مورد بازار انحصاری خودرو در کشور بفرمایید.
 
با سلام و تشکر از وقتی که در اختیار بنده قرار دادید. اول باید ببینیم این انحصار بیان شده در بازار خودرو، آیا واقعا انحصار است و یا تعریفش می شود چیز دیگری. واقعیت این است که یکسری قوانین و ضوابط بیش از 25 سال پیش یعنی در زمان وزارت آقای نژاد حسینیان نیز وجود داشت که شرط واردات خودرو را در ایجاد خدمات پس از فروش آن در داخل اعلام می کرد.
اگر منظور دوستان از کلمه انحصار در بازار خودرو همین قانون است که این از نگاه من انحصار نبوده و نیست یعنی اگر می گویند اینکه هر کسی طبق قانون با ایجاد خدمات پس از فروش در داخل، ثبت سفارش کرده و یک یا چند برند خودرو را وارد می کند؛ این انحصار نیست این متن قانون واردات کشور در حوزه خودرو است.
 
برخی عقیده دارند نباید شرطی برای واردکننده خودرو قائل شد و بهانه این نظر را هم ایجاد رقابت در بازار خودرو می دانند.
 
این دیدگاه که بیاییم درهای واردات خودرو را باز کرده تا هر شخصی بتواند با وارد کردن 4 خودرو بشود وارد کننده و هیچ کاری هم برای خدمات پس از فروش همان 4 خودرو نیز نکند، دیدگاه خطرناکی است چون نتیجه آن می شود یک هرج و مرج واقعی که هیچ کس توان حل و فصل آن را نخواهد داشت.
 
پس باید چه کرد؟
 
از نگاه بنده هر کسی که بتواند خودرو وارد کرده و همزمان خدمات پس از فروش و خدمات تعمیرگاهی نیز به خریداران ارائه دهد؛ می تواند یک واردکننده باشد اما به جز این تنها یک خراب کننده بازار و از بین برنده یک برند معروف خودرو بیش نخواهد بود.
 
 
ایجاد خدمات پس از فروش در همان ابتدای امر که بازار هنوز روی خود را به برند مورد نظر نشان نداده شاید ریسک زیادی داشته باشد که در آخر تنها موجب افزایش ضرر واردکننده شود. آیا این اتفاق را نیز می توان مدیریت کرد؟
 
واردکننده که توان ندارد اصلا وارد این حوزه نشود بهتر است اما شاید از جهت ریسک ابتدای ورود بتوان کار دیگری نیز کرد مثلا می توانند از امکانات شرکت های خدمات پس از فروش خودروسازان بزرگ کشور مانند ایران خودرو، سایپا و زامیاد در ابتدای ورود استفاده کنند البته با بستن یک قرار داد که همه چیز آن معلوم و مشخص باشد. برای ابتدای کار هم می توان این کار را انجام داد اما به هر حال باید به صورت انحصاری نیز این خدمات ایجاد شود.
 
 
آیا تنها ایجاد یک دفتر خدمات پس از فروش و یک تعمیرگاه برای اینکه یک برند خودرویی وارد کشور شود کفایت می کند؟
 
 
100درصد خیر. واردکنندگان در کنار ایجاد خدمات پس از فروش باید بر روی آموزش نیروی انسانی قابل اتکاء نیز سرمایه گذاری کنند تا در ادامه فعالیت با مشکل روبه رو نشوند. یک خودرو نیاز به کارشناسان و تعمیرکارانی دارد که تمام زوایای آن برند خودرویی را شناخته و از کوچک ترین تا بزرگترین مشکلات تعمیراتی را بتوانند حل کنند.
 
آیا می توانیم در حوزه واردات مثالی قابل تعمل بزنیم که در حوزه خدمات نیز موفق بوده باشد؟
 
بله. زاگرس خودرو و برند پروتون بهترین مثال برای واردات خودرو به داخل ایران هستند. در آن سال که پروتون قصد حضور در بازار ایران را داشت، زاگرس خودرو ابتدا خدمات پس از فروش را در ایران ایجاد کرد و سپس خودروهای پروتون را راهی بازار کشور کرد که این اتفاق موجب شد کمترین مشکل در مورد فروش پروتون به وجود آید.
 
 
آیا با آزاد سازی واردات خودرو می توان امیدی به بهبود وضع بازار خودرو در داخل داشت؟
 
واقعیت این است که سیاست کلی کشور همسو با واردات است و نه صادرات و بنابراین با این وضع باید بهترین قوانین را برای واردات بهترین ها تدوین کنیم. چنانچه به قراردادهای جدید خودروسازان خارجی با کشورمان توجه کنید خواهید دید که این برندهای معروف نیز نگاه ویژه ای به بحث خدمات پس از فروش دارند بنابراین؛ چنانچه همین برندها و تازه واردهای دیگر با خدمات قوی وارد بازار ایران شوند و در کنار آن واردکننده نیز به این قانون احترام گذاشته و بهترین خدمات را ارئه دهد، می توان به بهتر شدن وضع بازار خودرو امیدوار بود.
 
 
این حرف را که می گویند با برداشتن این شرایط انحصاری، بازار رقابتی می شود و این به نفع مردم نیز خواهد بود را قبول دارید؟
 
چنانچه با تمام شرایطی که بنده عرض کردم عملی شود، بله رقابت بوجود می آید اما؛ مسئله مهمی در بحث خودرو وجود دارد و آن اینکه خودروسازان ما همگی تحت حمایت بی قید و شرط دولت هستند و تا وقتی این حمایت ها وجود دارد باید به سوی ساخت خودروهای با کیفیت حرکت کنند. اگر این مهم انجام نشود و فضای رقابتی ایجاد شود؛ بسیاری از خودروهای تولیدی فعلی این خودروسازان محکوم به حذف از گردونه تولید خواهند بود بنابراین باید تا وقت هست کمی تغییر در برنامه های خود اعمال کنند.
 
 
به عنوان آخرین سئوال، نقش دولت در این تغییر چیست؟
باید قبول کنیم که دولت در حوزه خودرو از نظام حمایتی استفاده می کند و صنایع بزرگ در دست دولت هستند بنابراین دولت باید تکلیف خود را مشخص کند که آیا می خواهد به روند حمایت خود ادامه دهد و یا می خواهد درها را برای واردات و ایجاد فضای رقابتی باز کند.
به هر حال در کشوری که سالانه بیش از 60 میلیارد دلار واردات اتفاق می افتد بخشی نیز خودرو وارد شده و تاثیر خود را بر بازار می گذارد.
اما جدا از دولت و نقشش، نباید از نقش تصمیم گیران حوزه خودرو نیز به سادگی گذشت زیرا تصمیم نهایی را آنها می توانند بگیرند تا جایی که حتی دیگر نیاز به واردات انواع خودرو به داخل کشور نباشد.
 
در پایان این موضوع را کمی بیشتر توضیح می دهید.
یک زمانی می گفتند خودروهای لوکس و گران قیمت مشتریان خود را دارد و تولید آن به صرفه نیست اما حالا اوضاع کمی فرق می کند زیرا اگر قرار به تولید همین خودروهای قدیمی 20 و 30 ساله پیش باشد، برندهای وارداتی جای آنها را در بازار خواهند گرفت. بنابراین باید خودروسازان به سوی تولید خودروهای روز و با کیفیت جهان روی آورده و نیاز بازار داخلی را در داخل تولید کنند. به این طریق می توانیم طرفداران خودروهای روز دنیا را نیز راضی نگه داشته و کمی هم کیفیت تولیدات خود را بهبود بخشیم. البته همچنان بر این عقیده هستم که تولید خودرهای بسیار لوکس و گران قیمت در داخل صرفه اقتصادی ندارد.
 
 
 
 

 

برچسب : خودرو , ایران خودرو , سایپا , پارس خودرو , تولید خودرو جدید






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

2 نظر

فرزاد
6

از دست و زبان که برآید کز عهده ظلمش به درآید؟
22:24  1395/05/18
پاسخ دادن
امیر(سابق)
12

بارها گفتم این حرفها از زبان کسی که در تصمیم گیری نقشی ندارد مانند آرزویی هست که تمام مردم ایران به آن امیدوارند. این مدیران تصمیم گیر هستند که به دلیل منفعت زیاد و عدم درک مشکل مردم به دلیل سوار نشدن در ماشینهای ایرانی هیچ تصمیمی برای بهبود این وضع و جلوگیری از قتل عام مردم توسط ماشینهای داخلی ندارند
19:38  1395/05/18
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
پارسا. 74 نظر
X33 Cross cvt 19 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
شاهین جی : من اهواز هستم.وگرنه حتما میومدم
صدرا : سلام آقای بلوطکی به شما خودرو تخصیص داده شده یا آماده تخصیصه
رضا بلوطکی : درود دوستان تحویل اسفند بودم ۱۳ اردیبهشت تکمیل وجه کردم میخواستم ببینم هنوز فاکتور نشدوم سود تاخیر به چه صورت است الان با اون ۳۷۰ تومن پیش پرداخت و تکمیل وجه که انجام دادم سود تاخییر تعلق میگیره؟
مشتری بی پناه : سلام من 2 سال پیش سامانه یکپارچه جک s5 رو 450 میلیون گرونتر دادن بهم کل مبلغ رو نقدی گرفتند . البته من یکنفر نبودم حدود چند هزار نفر از مونتاژی ها بودم .1/5 سال دویدم هنوز نتونستم مبلغ اضافه رو بگیرم.خلاصه حکم دادن 265 میلیون برگردنن.3 بار حکم دادن -حکم تجدید نظر قطعی 3 ماهه صادر شده.هنوز به پولم نرسیدم.همه دستشون تو دستم همه .هوای همو دارن .شما فکر کردین امشب صدا و سیما گفت فردا صبح به پولتون میرسید.مافیای خودرو قوی تر از این چیزاست .
شاهین جی : انشاالله خیر نبینن حالمونو خراب کردن
ساسان : سلام دوستان وعزیزان مال باخته لطفا 3آذر ساعت 11رو فراموش نکنید..شاید فرجی شد وآقایان بی لیاقت وشرکت بی کفایت یه تکونی به خودش داد...لطفآ رسانه ای کنید تا هرکجا که میتونید..بازرسی..اخبار 20:30 وهرجا که میتونید% ارادتمند همه دوستان عزیز %
شاهین جی : سلام دوستان 14اذر هنوز فاکتور نشودم.از اهواز کجول
مهساx5 : دقیقا گمرک نزاشته منم در جریانم اجازه خروج نمیده، کرمان موتورم گفته ب من چ مشتری ها هجوم اوردن گردن شماست اونم نگران نیست تازه داره شاسیم میکنه تقریبا، فقط خروج ممنوع هست
شاهین جی : سلام شنبه 3 خرداد ماه تجمع شاهین هاااا که تو تأخیره هستش لطفا دوستان حمایت کنید از ادمین محترم درخواست دارم در این اجتماع مارو همراهی کند🙏🙏🙏 تا دوستان به حق خودشون برسن ادرس اجتماع: کرج جاده مخصوص کیلومتر11 امور مشتریان و بازار یابی ساعت اجتماع 9 صبح به بعد با تشکر
علی ایکس 22 پرو : نمایندگی در403/10/01توی قرارداد مدل خودرو را 403 زده چطور حالا واسم مبلغ 105 میلیون دیون دولتی زدن؟این مملکتداری نیست این یعنی چپاول وزور به مردم
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
داروغه : واریزی 21 اسفند فروش فوری طرح مادران با موعد تحویل 19 خرداد هنوز فاکتور نشده
اطلس جی : خداراشکرمحمد فاکتورشدی خداکنه ازماهم خبری بشه
جواد : سلام و عرض ادب خدمت عزیزان رانا پلاس تا قبل سال در تهران تولید میشد و از اواخر پارسال خطش جمع شد دوباره خطش در ایران خودرو خراسان راه اندازی شد ،چند ماهی تولید متوقف بود اما الان داره در 2شیفت کاری تولید میشه ،من خودم شاغل در سالن بدنه سازی شرکت هستم ،همگی فاکتور میشه ،خاطر جمع
سورنا : سلام دوستان ارجمندم برا من تحویل 19 خرداد طرح مادران کی فاکتور میشه لطفا اگه کسی میدونه بگه
رضا : سلام سمند سورنx7 تیک آماده فاکتور خورده کسی می‌دونه کی فاکتور میشه
محمد : البته اگر کمی شانس هم داشته باشی بیست روز زودتر ماشینت فاکتور میشه
آریزو 8 مجید : چند روز پیش مجوز خورد
جواد : عرض سلام ،من خودم تو شرکت ایران خودرو خراسان سالن بدنه سازی مشغول به کارم رانا پلاس تا سال قبل در تهران تولید میشد ،و خطش رو جمع کردن دوماه تولیدش متوقف شد ،الان دوباره در ایران خودرو خراسان روزی 100تاو بعضی روزها بیشتر تولید داره،خاطر همه جمع
Amir : سلام شما ماوتفاوت سنسور کمربند رو پرداخت کردید؟
توحید ارومیه : امین تکمیل وجه 1 اسفند.برای خوزستان هم حدودا 3میلیون هزینه تریلی میشه