خانه
قیمت خودرو
لیزینگ خودرو
اجاره خودرو
اطلاعات خودرو
سواری
شرکت های داخلی :
آسان موتور
اطلس خودرو
ایران خودرو
ایرتویا
پارس خودرو
پرشیا خودرو
دیارخودرو
رامک خودرو
سایپا
ستاره ایران
کرمان خودرو
کرمان موتور
گروه بهمن
مدیران خودرو
شرکت های بیشتر
شرکت های خارجی :
ام جی
آئودی
بی ام و
پژو
تویوتا
دوج
رنو
شورولت
کیا
لکسوس
لیفان
مرسدس بنز
نیسان
هیوندای
شرکت های بیشتر
کامیون
آریا دیزل
آمیکو
ایران خودرو دیزل
بهمن دیزل
خودرو کویر (BMC)
خودروسازان دیزلی آذربایجان
رایان دیزل ایران
زامیاد
سایپا دیزل
سپهر دیزل کاوه (Hyundai)
کاریزان خودرو(KAVIAN)
ماموت دیزل
CAT
اسکانیا
ایویکو
بنز
داف
رنو
مان
ولوو
یو دی
وانت
ایران خودرو
ایرتویا
بهمن خودرو
دیار خودرو
زامیاد
سایپا
ایسوزو
تویوتا
جی ام سی
دوج
رام
سوزوکی
شورولت
فورد
فولکس
کادیلاک
نیسان
هوندا
موتور
ایران دوچرخ
تک تاز موتور
تلاش
آپریلیا
بی ام و
دوکاتی
سوزوکی
کاوازاکی
هارلی دیویدسون
هوندا
یاماها
اتوبوس
ایران خودرو دیزل
رانیران
زامیاد
سپهر دیزل کاوه (Hyundai)
عقاب افشان
اسکانیا
بنز
فورد
مان
میتسوبیشی
هایر
آگهی خودرو
سواری
کامیون
وانت
موتور
اتوبوس
خدمات خودرو
نمایندگی مجاز
آرتاتاک موتور
آریا دیزل
آرین موتور پویا
آسان موتور
اطلس خودرو
آمیکو
ایران خودرو
ایرتویا
پارس خودرو
پرستوی آبی
پرشیا خودرو
جیلران موتور
دیار خودرو
رامک خودرو
سایپا
سایپا دیزل
ستاره ایران
کرمان خودرو
گروه بهمن
گریت وال (ولیکس)
مدیا موتور
مدیران خودرو
معین موتور
جایگاه سوخت
CNG
اخبار خودرو
لیزینگ
قیمت و لیزینگ
داخلی
مسابقات داخلی
فنآوری
سوپر ماشین
کانسپت
کلاسیک
کلیپ تبلیغاتی
موتورسیکلت
عمومی
رسمی
تیونینگ
اتومبیلرانی
مسابقه هفته
سایت
آگهی
مقالات خودرو
فنی
بررسی و مقایسه
پادکست
خودروی سنگین
موتورسیکلت
سوپر ماشین
کلاسیک
خودروهای سبز
خودروهای آینده
فنآوری
اپلیکیشن
اتومبیلرانی
عمومی
مصور
برترینها
مسیریابی
اخبار خودرو
:
داخلی
:
حضور دولت در خودروسازی تعیین تکلیف میشود
1395/09/24
14:00
حضور دولت در خودروسازی تعیین تکلیف میشود
بهرغم سهم اندک دولت در شرکتهای خودروساز اما مسوولان صنعتی کشور همچنان سیاستگذار اصلی صنعت خودرو شناخته میشوند این موضوع در شرایطی است که هماکنون شورای رقابت اعلام کرده که با ابزارهای قانونی درصدد تعیین تکلیف حضور دولت در دو شرکت خودروساز است. بررسی روند خصوصیسازی در صنعت خودرو کشور نشان میدهد که سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) که بخشی از سهام خودروسازی کشور را در دست دارد، از سال 1379 اقدام به واگذاری سهام خود به بخش خصوصی کرد؛ این سازمان تا قبل از سال 1384 که اصل 44 قانون اساسی و بحث خصوصیسازی در صنایع کشور مطرح شود، سهم خود در شرکتهای خودروساز را به زیر 50 درصد کاهش داده بود. با ابلاغ سیاستهای اصل 44 قانون اساسی، ایدرو بهتدریج میزان سهام خود در شرکتهای خودروساز را کاهش داد؛ بهطوریکه در سال 1390 سهم ایدرو در ایران خودرو به 2/ 18 درصد ودر سایپا 8/ 36 درصد رسید. با وجود این کاهش اما بسیاری از نهادهای بالادستی تاکید داشتند که دولت باید سهام خود در شرکتهای خودروساز را بهصورت کامل به بخش خصوصی واگذار کند. در این بین اما سیاستگذاران صنعتی کشور نیز با تاکید بر اینکه بنابر قانون دولت اجازه دارد تا ۲۰ درصد از سهام شرکتهای خودروساز را در اختیار داشته باشد، همچنان به حفظ سهام خود در این شرکتها تاکید داشتند.
به این ترتیب در شرایطی انتقادات جدی نسبت دولتی بودن شرکتهای خودرو ساز وارد بود که شورای رقابت در سال 1390 و طی صورت جلسه شصت و سوم خود با بررسی وضعیت سهام و ترکیب هیاتمدیره شرکتهای ایران خودرو، سایپا و رنا اعلام کرد، خودروسازان باید بهصورت کامل به واگذاری سهام خود به شرکتهای بخش خصوصی اقدام کنند و دولت نباید هیچگونه سهمی در شرکتهای خودروساز داشته باشد. بنابر این مصوبه، ایدرو باید از رای شورای رقابت تمکین و سهام خود را به بخش خصوصی واگذار میکرد، هر چند طی این سالها ایدرو درصدی از سهام خود در دو شرکت بزرگ خودروساز را کاهش داد ولی سهام خود را بهصورت کامل واگذار نکرد؛ برهمین اساس هماکنون سازمان گسترش 04/ 14 درصد در ایران خودرو و 31/ 17 درصد نیز در سایپا سهام دارد. حال در شرایطی دولت تاکید دارد، سهم اندکی در شرکتهای خودروساز دارد که بخش اعظم سهام دو شرکت بزرگ خودروساز کشور متعلق به بخش خصوصی است، اما این سهام در مقابل سهام مدیریتی دولت توانایی تصمیمگیری و سیاستگذاری ندارد، موضوعی که منجر به افزایش دخالتهای دولتیها در این صنعت شده است. با این شرایط رئیس شورای رقابت بار دیگر به مصوبه سال 1390 شورای رقابت مبنیبر اینکه خودروسازان باید سهام خود را بهصورت کامل واگذار کنند، تاکید کرده و از تعیین تکلیف حضور دولت در دو شرکت بزرگ خودروساز خبر داده است. برهمین اساس، رضا شیوا در گفتوگو با خبرگزاری«تسنیم» عنوان کرد: براساس مصوبه خردادماه 1390 شورای رقابت، شرکتهای خودروسازی جزو گروه یک شرکتهای اصل 44 بوده که سهام آنها باید بهصورت صددرصد واگذار شود. شیوا با اشاره به اینکه در آذرماه سال 1390 وزیر وقت صنعت طرحی را به هیات دولت برد که براساس آن شرکتهای خودروساز در گروه 2 قرار گرفتند تا دولت بتواند تا 20 درصد در آنها سهم داشته باشد، گفت: برای بررسی این موضوع اخیرا جلسهای با حضور وزیر اقتصاد برگزار و در نهایت قرار شد برای تعیین تکلیف سهم دولت در شرکتهای خودروساز کارگروهی تشکیل و طرح خصوصیسازی صددرصدی این شرکتها برای تصویب به هیات وزیران ارائه شود.
رئیس شورای رقابت موضوع مهم دیگر را خرید سهام شرکتهای خودروساز ازسوی شرکتهای فرعی زیرمجموعه خود دانست و تاکید کرد، شرکتهای خودروساز با ایجاد شرکتهای فرعی، فروش سهام خود را به نام خصوصیسازی انجام میدهند، اما عملا شرکت اصلی با یک یا چند واسطه سهام خود را خریداری کرده است که این موضوع هم در دستور کار شورای رقابت بوده و در این رابطه هم تصمیمات لازم اعلام خواهد شد. به این ترتیب شورای رقابت در شرایطی تصمیم دارد مصوبه سال 1390 خود را این بار از طریق وزارت اقتصاد و طی مصوبهای به هیات وزیران برای سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران اجرایی کند که بسیاری از کارشناسان عدم ارتقای کیفی و کمی در صنعت خودرو را دخالتهای مستقیم دولت در مدیریت این شرکتها دانستهاند. موضوعی که گفته میشود، موجب انحصار در بازار خودرو کشور شده و رقابتی شدن که یکی از اصول اساسی توسعه صنعت خودرو به حساب میآید را از بین برده است. در این زمینه یکی از مدیران شرکتهای خودروساز در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» با اشاره به اینکه رای شورای رقابت در سال 1390 الزام آور بوده و ایدرو باید سهام خود را واگذار میکرد، میگوید: در هر صورت دولت بهدلیل منافعی که در صنعت خودرو دارد، چنین مصوبهای را اجرا نکرد؛ به همین دلیل نیز در شرایط کنونی شورای رقابت با طرح ورود شرکتهای خودروساز به «گروه یک» قصد دارد که زمینه خروج دولت از صنعت خودرو را فراهم کند.
در این بین کارشناسان صنعت خودرو نیز اقدام شورای رقابت را مثبت ارزیابی میکنند و معتقدند که صنعت خودروی ایران طي سالهای مختلف دارای افتوخيزهای زیادی بوده و همواره مشكلات زیادی در این صنعت وجود داشته که مهمترین عامل آن ریشه در مشكلات مدیریتي و دولتي بودن این صنعت دارد؛ بهطوریکه صنعت خودرو بهدلیل حمایتهای بسیاری که از سوی دولت صورت گرفته است نتوانسته ورود جدی به فضای رقابتی داشته باشد و محصولات کیفی و با قیمت مناسب ارائه دهد. در این زمینه، حسن کریمی سنجری، کارشناس خودرو در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» با اشاره به اینکه شورای رقابت در جریان پروژه انحصارزدایی و ایجاد رقابت میتواند، خصوصیسازی کامل در این صنعت را ایجاد کند، میگوید: واگذاری سهام ایدرو به بخش خصوصی مثبت است، اما این اقدام باید بهصورت پلکانی صورت بگیرد تا بدون برخورد با موانع بتواند، عملیاتی شود. کریمی سنجری از جمله موانع پیشروی خصوصیسازی در صنعت خودرو را منافع دولت و تاثیر قوانین کسبوکار عنوان میکند و میگوید: در هر صورت دولت از تصدیگری در این صنعت نفع میبرد و به آسانی سهام خود را واگذار نمیکند. در این بین موضوعاتی چون اشتغال و... نیز محدودیتهایی را برای تصمیمگیری نهایی در این خصوص ایجاد میکند؛ بهخصوص آنکه بخش خصوصی واقعی و متخصص تمایل به کاهش نیرو و افزایش بهرهوری دارد.
منبع
دنیایاقتصاد
برچسب :
خودرو
,
بازار خودرو
,
تولید خودرو
,
قیمت خودرو
,
ایران خودرو
,
سایپا
,
پارس خودرو
مرتب سازی :
محبوبترین
تاریخ صعودی
تاریخ نزولی
نظرات کاربردی
همه نظرات
1 نظر
کاربر: نوید جهرمی
1
خصوصی سازی ب جز شعار چیزی نبوده. مگه دولت میتونه از اینهمه منافع دل بکنه و برا خودش یه گوشه بشینه مالیاتشو بگیره و حکومتشو بکنه!
02:14 1395/09/25
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1
ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام
پاسخ به :
نظر شما
نظر شما با موفقیت ارسال شد.
مقالات برتر
هفته
|
ماه
|
سال
پربحث ترین خودروی
هفته
|
ماه
|
سال
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
مقالات
شاهین اتومات هفته ۴ اسفند ۴۰۳ ، ۲۹۰ واریز
12 نظر
محمد-::::::::
7 نظر
bacx3 Azar17
6 نظر
اطلاعات خودرو
توحید ارومیه
290 نظر
پارسا.
57 نظر
X33 Cross cvt
25 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
وضعیت خودروی مشتریان کرمان خودرو
حسن اقا آ۵ شهریور
: تقریبا نه ماهه از ثبت نام گذشته خبری نیست شهریوریهای ک شاسی میشن اعلام کنن حداقل ی امیدواری داشته باشیم کلافه کننده است
آب پاکی روی دست متقاضیان شاهین دنده ای
ا
: بندر که نهایت ۳ هفته پیش ولی ثبت نام شاهین نزدیک ۶ ماه داره میشه و ۲ ماه و نیم تاخیر در تحویل . پس با یک حساب ساده متوجه میشیم که ربطی به انفجار نداره .
آب پاکی روی دست متقاضیان شاهین دنده ای
دلتنگ ناصر
: ناصر بنگاه دار کجا بودی خیلی وقت بود خبری ازت نبود
بررسی خودرو جدید شاهین پلاس اتوماتیک
رسول
: خب درسته دیگه . امروز میشه ۷۰ روز . من ۱۹ اسفند تکمیل وجه کردم که تا امروز میشه ۶۶ روز . همچنان در انتظار فاکتور شدن .
وضعیت خودروی مشتریان کرمان خودرو
مسعود پزشکیان
: سلام منم ۱۱ بهمن ثبت نام کردم و همینطوره تا شاسی بشه . احتمالا یکی دو هفته دیگه تغییر کنه
بررسی خودرو جدید شاهین پلاس اتوماتیک
سبحان
: تو ک گفتی ۱۵ اسفند تکمیل کردی چطوری حسابمیکنی ۷۰روز؟؟؟
آب پاکی روی دست متقاضیان شاهین دنده ای
Fatmeh
: سلام دوستان کسی هست فروش فوق العاده ۹۰ روزه باشه تبدیل به gl زده باشه؟ اگه زدین درجا فاکتور شده یا نه؟
آب پاکی روی دست متقاضیان شاهین دنده ای
Fatmeh
: سلام دوستان کسی هست فروش فوق العاده ۹۰ روزه باشه تبدیل به gl زده باشه؟ اگه زدین درجا فاکتور شده یا نه؟
بررسی خودرو جدید شاهین پلاس اتوماتیک
اکبر رینگ
: ۷۰ روز از تکمیل وجهم گذشته و خبری از فاکتور شدن نیست. بی ماشین قدم زنان در کوچه خیابون های شهر
آب پاکی روی دست متقاضیان شاهین دنده ای
رز زرد
: ممنون برادر ... ببخشید🌷
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
سایپا اطلس جی
محمد 19مهر
: چون اونا میبرن داخل که کسی میاد نبینه و فکر کن تجمع نیست و بره
رانا LX
حمیدک
: خودتو خیلی تحویل میگیری
سورن ELX EF7
سورن جدید
: تو خبرایران خودرو اعلام کرد تا 12 خردا فاکتور شد چطور شما فاکتور نشدین
رانا LX
حمید
: قطعا رانا تولید میشه ولی با موتور 1800
رانا LX
یوسف
: تو ایران 5 ملیون حمید داریم
رانا LX
حمیدرضا
: تو ایران فقط شما حمید هستید ؟
رانا LX
حمید
: بله ولی با موتور 1800
سایپا کوییک
فاکتور نشونده
: الهی جز جگر بزنه شرکت وزین سایپا بزن لایکو
ساینا
توحید ارومیه
: دیدی نگار براش گزارش نوشتم پاک کردن پیامش رو
ساینا
توحید ارومیه
: حصین احتمالا 5.6روز طول بکشه فاکتور اینا.مثلا 28یا 29رو فاکتور کردنی چند روز برگردن به تکمیل وجه و بعد اماده تخصیص بشن