چالش مشروط‌سازی واردات خودرو

 

چالش مشروط‌سازی واردات خودرو

طرح وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی‌بر مشروط‌سازی واردات خودرو به تولید در حالی با مخالفت وارد‌کنندگان همراه است که روز گذشته عضو انجمن وارد‌کنندگان، این طرح دولت را به مصوبه واردات موز به ازای صادرات سیب تشبیه کرد.
 
در طرح جدید وزارت صنعت که هم‌اکنون در کمیسیون زیربنایی دولت در حال بررسی است پیش‌بینی شده که فقط افرادی اجازه واردات خودرو خواهند داشت که دارای گواهی فعالیت رسمی از طرف شرکت مادر یا یکی از شرکت‌های دارای اختیارنامه رسمی از سوی شرکت مادر باشند. در چنین شرایطی واردکننده خودرو در دو حالت می‌تواند نسبت به واردات اقدام کند یکی اینکه به اندازه 50 درصد ارزش تولید خودرو در داخل، اجازه واردات داشته باشد و شرط دیگر اینکه اگر در کشور سایت تولیدی ندارد، به اندازه 5/ 2 برابر ارزش خودروی وارداتی، صادرات قطعات یا خودروهای داخلی را انجام دهد. این طرح دولت اگرچه واردات خودرو را با چالش‌های زیادی همراه خواهد کرد، اما به گفته عضو انجمن وارد‌کنندگان خودرو این طرح به سرنوشت مصوبه مشروط‌سازی واردات موز به صادرات سیب درختی دچار می‌شود و این ابهام را به همراه دارد که برای واردات پژو و رنو انحصار ایجاد شود.
 
عبدالرضا فهیمی در نشست خبری خود تصریح کرد که این طرح در حالی تهیه شده که مشخص نیست سطح تخصصی واردکنندگان خودرو برای صادرات قطعات و خودروهای داخلی چگونه ارزیابی شده و آیا درست است یک برند ایرانی بخشی از وظایف خود را به یک شرکت دیگر که واردکننده خودرو است، محول کند؟ فهیمی ادامه داد: این مساله مانند موضوع تعرفه تشویقی واردات موز است که طبق آن قرار بود به ازای واردات هر یک کیلو موز، یک و نیم کیلو سیب درختی از کشور صادر شود. در نهایت اجرای این طرح باعث شد که سیب ایرانی دور ریخته شود و در ازای آن، واردکنندگان موز از تعرفه پایین‌تری برخوردار می‌شدند که هیات دولت این مصوبه را مورد تجدیدنظر قرار داد. وی افزود: براساس طرح جدید تهیه‌شده برای واردات خودرو نیز ممکن است واردکنندگان نسبت به دفن یا اسقاط خودروهای داخلی یا قطعات اقدام کنند تا بتوانند واردات خودرو داشته باشند و این در حالی است که اصولا شرکت‌های تولیدکننده خارجی براساس سفارش خرید نسبت به تولید اقدام می‌کنند که به این مساله در طرح دولت توجهی نشده است.
 
عضو انجمن واردکنندگان خودرو با بیان اینکه در هیچ کشوری تمام برندهای خودرویی مشغول فعالیت نیستند، گفت: الزام شرکت‌های خارجی صادرکننده خودرو به تولید محصولاتشان در ایران منطق اقتصادی ندارد؛ زیرا تیراژ پایین تولید، توجیه تولید را از بین می‌برد. وی با طرح این سوال که تدوین طرح جدید دولت محدود کردن فعالیت برخی برندهای خودروهای خارجی نیست؟ گفت: حتی ترامپ پس از اینکه بر داخلی‌سازی کالاهای مصرفی در آمریکا تاکید کرد، در نهایت تهدید کرد که اگر این اتفاق نیفتد برای محصولات وارداتی باید تعرفه پرداخت شود.وی ادامه داد: اگر تعرفه پرداختی واردکنندگان خودرو در ایران کافی نیست، برای ایجاد یک صندوق حمایت از ایده‌پردازی و کارآفرینی در صنعت خودرو، هزینه‌ای از واردکنندگان خودرو دریافت شود یا با کمک واردکنندگان خودرو، صندوقی برای ضمانت صادرات خودرو تشکیل شود. فهیمی تاکید کرد: دستورالعمل جدید دولت این ابهام را ایجاد می‌کند که قرار است از شرکت‌های پژو و رنو حمایت ویژه‌ای صورت گیرد. وی همچنین در واکنش به مطلب اعلام شده از سوی شرکت تویوتا در سایت رسمی این شرکت مبنی‌بر قطع ارتباط با شرکت ایرتویا در ایران نیز گفت:‌ ارتباط ایرتویا با تویوتا ادامه دارد؛ اما به‌دلیل تحریم‌ها،‌ شرکت مادر نمی‌تواند در سایت رسمی خود اشاره‌ای به ادامه این همکاری کند.
 
 
 
 

منبع

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

 

برچسب : خودرو , واردات خودرو






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

2 نظر

مهران
1

هر کار تولیدی یا صادارتی تو ایران باید یا کفش اهنی و کله بتنی داشته باشی ...یا یک کیسه پر از تراول جهت دادن روشفه به..............
20:30  1395/11/15
گزارش
پاسخ دادن
کاربر: نوید جهرمی
4

گفت صادرات سیب یاد یکی از رفقا افتادم. این دوستمون امارات کار میکنه. میخواست 2000 تن سیب از ایران ب امارات مجوز بگیره و صادر کنه. آخرش اینقدر دووندنش و نشد که رفت سیبش رو از لهستان تأمین کرد.
حکایت کارای اقتصادی که میخوان انجام بدن همینه. اینقدر طرفو اذیت میکنن و شب و روز قانون عوض میکنن که یارو عطاش رو به لقاش میبخشه. آخرش هم سر مردم بی کلاه میمونه.
20:00  1395/11/12
گزارش
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
شاهین نفرین شده : باید چیکار کنیم ؟ من دیگه صبرم تمومه
شاهین جی : بله پیش فروش هستم
شاهینg : ,ما الان هفت ماهه هنوز خبری نیست
شاهینg : اونایی که رفتین تجمع چیشد؟
خان علی اچین گان : مژده مژده ماشین من فاکتور شد ، ن نم هم عر وس
خانه علی اچین گان : مژده مژده ماشین من فاکتور شد
Bac x3 : کسی bac x3 نوشته ؟چه تاریخی ثبت نام کردید؟ایا تحویل دادن؟
T9 بهمن : ثبت نام ۲۳ بهمن t9 مشکی -۱ تیر فاکتور شد هفته پیشم پلاک شده ولی خبری از ارسال به تهران نیست زنگ زدم گفتن منتظر اجازه ارسال هستن و تو نوبت صبر کنید
سایپای دزد : با سرمایه ای که سایپا تو سوریه از دست داده،فک کنم ورشکست شده و داره با پول ما جبران مالی میکنه.وگرنه یکنفر از مسئولین حرفای ما رو یعنی نمیشنوه یا نمی بینه!!!بعید میدونم..ولی این نمونه کار یه شرکت دولتی هست.وقتی مردم این مسائل رو میبینن از زندگی سیر میشن.بخدا با 600 میلیون میشد با خرید طلا الان اسپورتیج سوار شیم هرکدوممون.8 ماهه بدون وسیله هستم،زن و بچه ام پای پیاده.زمستون و الان تابستون رو دارم سپری میکنم.کاش این خبرنگارا انقد به این جنگ 12 روزه بها میدن یه روزشم به بدبختی ما بها بدن.ما هم 9 هزار مالباخته ایم.لااقل بدونیم دیده میشیم نه ک...من ک موندم دیگ واقعا موندم!
شاهین جی : سلام احتمالا شما پیش فروش هستید ک اینجوری بهتپن گفتن برا فروش فوریا هنوز تو آذرماه مونده
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
سورن مشکی : سلام تحویل حداقل 1ماه عقب هست و تحویلی در سایت خودشون چیز دیگه ی زده تا پیشخوان ما
کوییک ار اس : من جایگزینی اطلس بودم نگرفتم پیام اومد کوییک ار اس دی ماه زدم تکمیل وجه27اردیبهشت . درانتظار تخصیص....😑
سعد : کارتش اومده اما خودش نه 😁
هادی رضایی : سلام کوییک gxr تحویل تیر امروز فاکتور شد تکمیل وجه 13 خرداد ایشالا همه دوستان بزودی فاکتور و تحویل بشه خودروشون
محمد : حدودا 30 تا40 روزبعدمیاد
امیر خان : بله بزرگوار بنده فوق العاده طرح مادران هستم تحویل 16 خرداد
مشکی اتو 4تیر : بله مال منم نشد
وحید : چرخش برات بچرخه طلا بشه عزیزم داداش پلاک و تحویلت شد تاریخاشو برامون بزار بازم، کدوم شهری؟
18 خرداد xu7p : سلام تحویلی 18 خرداد طرح مادران رنگ سفید موتور xu7p فوق العاده اما فاکتور نشده دقیقا یک ماه گذشته.
اطلس بهمن : پس چرا جواب نمی دید چقدواریز کردید افزایش قیمت خورده به بهمنی هایانه