هنگام رانندگی در اتوبان گاهی ممکن است شاهد تصادفات زنجیرهای باشیم. این تصادفات ممکن است به دلایل مختلفی رخ داده باشد، اما یکی از دلایل اصلی آن عدم رعایت فاصله مناسب از خودرو جلو است.
یکی از عوامل اصلی تصادفات عقب به جلو خودروها یا در موارد حادتر تصادفات زنجیرهای، عدم رعایت فاصله طولی مناسب با خودروهای جلویی است. یکی از اصولی که در کتاب آموزش راهنمایی رانندگی بر آن تاکید شده است اما عملا شاید کسی آن را رعایت نکند و به دست فراموشی سپرده شده باشد.
معیارهای مختلفی برای اندازهگیری فاصله از خودرو جلویی وجود دارد اما دو عدد از رایجترین آنها شامل روش "یک طول اتومبیل" و "2 ثانیه زمان" است.
*یک طول اتومبیل
به طور معمول و در شرایط مساعد جوی، به ازای هر 15 کیلومتر بر ساعت ما باید به اندازه کمی بیش از طول یک خودرو "حدود 6 متر" با خودرو جلویی فاصله داشته باشیم. یعنی هنگامی که با سرعت 45 کیلومتر بر ساعت در حال حرکت هستیم باید حدود 18 متر (یا سه طول اتومبیل) با خودرو جلویی فاصله داشته باشیم.
اما در شرایط نامساعد جوی این اعداد و ارقام تغییر میکنند. برای مثال در شرایطی که در هوای بارانی یا بر روی شن و ماسه حرکت میکنیم، به ازای هر 15 کیلومتر باید به اندازه دو طول اتومبیل با خودرو جلویی فاصله داشته باشیم. یعنی این رقم دو برابر میشود. در هوای برفی نیز این عدد نسبت به حالت اول 3 برابر و در یخ بندان نسبت 6 برابر میشود.
*دو ثانیه زمان
این روش نسبت به روش قبل عملی تر است. در این روش شما یک نشانه را رو به روی مسیر خود اندازه میگیرید. هنگامی که خودرو جلویی از آن عبور کرد شروع به شمارش کنید.
اگر شما بعد از دو ثانیه به آن نشانه رسیدید یعنی فاصله مناسبی از خودرو جلویی دارید. البته باید مراقب باشید که نشانه حواس شما را از رانندگی پرت نکند. رعایت فاصله طولی به شدت بر روی عدم بروز حوادث تاثیر دارد، در نتیجه باید آن را جدی گرفت.