گیربکس دوکلاچه را بهتر بشناسیم

 

گیربکس دوکلاچه را بهتر بشناسیم

 
همانطور که میدانیم امروزه  تکنولوژی جز جدا نشدنی و غیر قابل انکار صنعت و زندگی روزانه  افراد میباشد و ابزاری که میتواند هرچه بیشتر نقش ارتباط هماهنگی  میان تکنولوژی ، صنعت  و زندگی  را پررنگ تر نماید وسیله نقلیه می باشد چرا که یک اتومبیل مدرن با اتکا به تکنولوژی های جدید و امکانات مفید میتواند پاسخگو و دلیل روشنی برای هماهنگی افراد با دنیای جدید
 
 
در سنوات گذشته با توجه به شناخت نسبی خریداران از مشخصات فنی اتومبیل ها بیشترین موردی که ذهن خریدار و یا مخاطب را به خود مشغول میکرد مبحث حجم پیشرانه بود و این ذهنیت که هرچه حجم پیشرانه بالاتر باشد عملکرد خودرو رضایت بخش خواهد بود. اما امروزه با بکارگیری تکنولوژی های پرخوران یا توربوشارژر حتی در خودروهای شهری به جرات میتوان گفت که ذهنیت مصرف کنندگان در رابطه با حجم پیشرانه تغییر یافته است.
 
 
حال با گذشت زمان و آگاهی خریداران نوع گیربکس بکار رفته در محصولات امروزی نیز مساله تاثیر گذاری میباشد و در یک معادله مستقیم میتواند در کیفیت رانندگی و انتقال قدرت بی نقص تاثیر شگرفی در تجربه سواری مصرف کننده داشته باشد.
 
خریدار محترم معمولا در هنگام انتخاب خودرو در سگمنت های مختلف اقتصادی و نیمه لوکس و لوکس با انبوهی از گیربکس ها روبرو میشود. حال سوال اینجاست که مصرف کننده به چه میزان ازخصوصیات هریک از این گیربکس ها آشنا میباشد؟
 
حال با این ذهنیت میخواهیم  شما را با یکی از پیشرفته ترین گیربکس های بازار موسوم به DCT آشنا کنیم.
 
 
تاریخچه ای از گیربکس دوکلاچه و آشنایی اولیه
 
DCT مخفف عبارت (DUAL CLUTCH TRANSMISSION) میباشد که به زبانه عامیانه به گیربکس های دوال کلاچ شهره هستند. استفاده اولیه از این گیربکس ها ابتدا مختص به خودروهای مسابقه ایی پورشه در سال 1986 و در خودروی ویژه AUDI S1 در سال 1985 با موفقیت زیادی همراه بود.
 
ساختار و فلسفه وجودی گیربکس دوکلاچه انتقال سریع دنده ها با کمترین میزان ضریب دنده می باشد به طوری که در تعویض پیاپی دنده ها هیچ شوکی (SHIFT SHOCK) به سامانه انتقال قدرت وارد نمیشود و درنتیجه  این گیربکس ها گشتاور و قدرت خروجی پیشرانه را با کمترین هدر رفت به چرخ ها انتقال میدهند.
 
 
تشریح عملکرد گیربکس دوکلاچه به زبانی ساده 
 
اگر بخواهیم به زبان ساده و ملموس از عملکرد گیربکس های DCT پرده برداریم باید اینگونه عنوان کنیم که دو کلاچ  هم مرکز و هم محور  نقش اصلی انتقال قدرت  را ایفا میکنند بطوری که کلاچ اول مختص دنده های فرد میباشد و کلاچ دوم مختص دنده های زوج میباشد که در نتیجه دنده بدون قطع جریان نیرو از پیشرانه به چرخ ها تعویض میگردد و یا به عبارتی از آنجایی که تعویض دنده‌ها تحت نیرو صورت میگیرد در نتیجه جریان قدرت ثابت وپایدار بین پیشرانه و چرخ ها انتقال میابد.
 
 
بسته به نوع تکنولوژی های ریز و درشت بکار رفته  در این سال ها در گیربکس های DCTهر کمپانی  از یک نام اختصاصی برای این گیربکس ها استفاده میکند برای مثال سیستم انتقال قدرت دو کلاچه شرکت پورشه به اختصار PDK میباشد که باز هم  در کل ماهیت آنها  یکی است.
 
 
امروزه با افزایش موج رقابت تولید کنندگان خودرو در سرتاسر دنیا خوشبختانه این تکنولوژی گران قیمت در کلاس خودروهای نیمه لوکس و حتی شهری و اقتصادی نیز استفاده میگردد که این خود نوید بخش ورود هیجان و لذت رانندگی در این کلاس ها میباشد.
 
همانطور که میدانید در چند سال گذشته بسیاری از خودروسازان با استناد بر عملکرد کم نظیر این تکنولوژی به سمت استفاده از گیربکس های DCT روی آورده اند که میتوان از مهمترین مزایای آن ها به شرح زیر اشاره کرد:
 
 
1) عملکرد تعویض دنده ها نسبت به نمونه های اتوماتیک مرسوم  بدون شوک و ضربه به سیستم انتقال قدرت میباشد.
 
 
 
2) شتاب ایده آل جز جدانشدنی این گیربکس ها میباشد که تجربه سواری متمایزی را نسبت به سایر جعبه دنده ها به همراه دارد.
 
 
 
3) به دلیل استفاده از دو کلاچ که هرکدام مختص به دنده های فرد و زوج میباشد لقی و ضربه زدن مانند گیربکس های (AL4)  دیگر وجود ندارد که ماحصل این عملکرد رابطه مستقیمی بر لذت رانندگی خواهد داشت.
 
 
 
4) گیربکس های DCT به دلیل استفاده حداکثری از گشتاور و قدرت پیشرانه به شدت بازده بالاتری نسبت به نمونه های اتوماتیک مرسوم بازار دارند.
 
 
 
5) به لطف تکنولوژِی بی نظیر DCT طبق آمارهای رسمی میزان مصرف سوخت خودروهای مجهز به این گیربکس ها تا 20% نسبت به نمونه های رایج  کاهش میابد .جالب اینجاست که کمتر گیربکسی را میتوان یافت که در کنار پرفورمنس بالا مصرف سوخت اقتصادی را یکجا داشته باشد.
 
 
 
6) گیربکس های DCT با وجود استفاده از تکنولوژِیهای برتر در بحث تعمیر و نگهداری بسیار انعطاف پذیر میباشند به طوری که با وجود استهلاک ناچیز باز هم فرایند تعمیر و خدمات ساده تری نسبت به سایرین دارند.
 
 
 
 

منبع (source)

dande6

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

برچسب : خودرو , گیربکس دوکلاچه






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

1 نظر

پراید دوکلاجه
4

دقیقا عین پراید دو کلاجه که با دو بار کلاج گرفتن باید دنده جابره .
15:49  1397/03/28
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
تارا : تشکر از دوست خوبم تارا دستی زمستان بابت یادآوری. بله حواسم نبود ببخشید.
جک : مشکل چی بود برادر؟ چه گیری دادن؟ ما هم هنوز تایید مالی نشدیم میگن بعد از تایید مالی ۹۰ روز شروع میشه
X5 بهمن : منم ۱۷ بهمن نقدی.چند بار تماس گرفتم،گفتن ۱۳ خرداد.ولی هنوز فاکتور نشده،طبق گفته خودشون یکماه بعد از صدور فاکتور تحویل میدن.با این اوصاف شابد تا آخر تیر هم ندن.
تارا دستی زمستان : در جواب تارا خواهشا دقیق بخونید بنده خدا نوشته که پیش فروش باز سوال فرمودید
J4 : کارت سبزتون کی رسید؟؟ امروز ک اداره تحویل تعطیله چطور تماس گرفتن؟؟
Jac s3 دادگستری : به من امروز زنگ زدن ۲تا از چک هات مشکل داره برو،ثبت کن که وگرنه پروندت برگشت میخوره..قرارداد من ۲۶ اسفند هست
علی : بهمن فروش فوق‌العاده هنوز خبری نیست ۱۰۰روز کاری هم بیشتر شده اخر سر هم یتومن میدن میگن دیرکرد
Infinity ♾️ : سلام ما هم ثبت نامی ۱۷ بهمن هستیم برای ما هم فقط قرارداد شده قسمت فاکتور همچنان زرده، فکر کنم خیلی تحویلش عقب بیفته درسته؟!
J4 سفید : نه هیچ تغییری نمی کند من از بهمن ثبت نام کردم الان دیگه توی تاخیر هستند ولی هیچ پاسخی نمی دهند فقط صبر یکی نیست بگه ما که از صابریون نیستیم
Jamshid j7 : دوستان من ساکن تهرانم.بعد از سه ماه تاخیر دارم ماشینو تحویل میگیرم.در جواب اون دوست عزیزم که پرسیدن تماس گرفتن یا تو سامانه سبز شده باید بگم تماس گرفتن قربان.صبور باشید چاره ای جز صبر نیست.ما الان ۵ ماهه که ماشین نداشتیم.امیدوارم به زودی با تک تکتون تماس بگیرن
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
ایکس 22 : منم بعد از پنج ماه هنوز ماشینم صدور مجوز نحورده
پرهام : دوستان دعوتنامه اسفند فردا میاد
تبدیلی پارس به سورن : دوست عزیز هیچ کدوم از تبدیلی ها هنوز فاکتور نشدن ایران خودرد کلاه گذاشت سرمون
مازنی ریکا : داداش اونی که تو سوارش شدی مطمعنی که موشک نبود؟
مهدی : دوستان تو قسمت ایرادات ثبت پلاک نوشته احراز معتبر نیست کسی می دونه این جمله منظورش چیه و آیا کسی مثل من براش همچین مشکلی پیش اومده؟
31اردی : به من گفتم 23خرداد
ارتقا یافته 31 اردیبهشت : پاسخ به 207 اسفند تبدیل به پانا هم وطن در مورد تبدیل یافته چیزی نگفتم 100 در صدد شرایط تبدیل فرق میکنه
دریا مدرس : بیایید یک دفه به حرف من گوش کنید.پرهام کیه امسال اینا فقط آدرس غلط میدن..فقط باید رابط داشته باشید،برید نمایندگی که انتخاب کردید دهن بخونید..‌سادشو بگم بگید شرینی میدم.‌‌.کارتونو 2 سوت انجام میدن
دوگانه : یعنی خاک برسرایران خودرو ومسئولاش که شرکت ایرانی وماشین ملی روبدن به چینی ها جای تاسف دار مسئولان بی لیایقت
محمودی Fx نقدی : سلام دوستان. از فاکتور تا پلاک چقد طول میکشه؟