گیربکس دوکلاچه را بهتر بشناسیم

 

گیربکس دوکلاچه را بهتر بشناسیم

 
همانطور که میدانیم امروزه  تکنولوژی جز جدا نشدنی و غیر قابل انکار صنعت و زندگی روزانه  افراد میباشد و ابزاری که میتواند هرچه بیشتر نقش ارتباط هماهنگی  میان تکنولوژی ، صنعت  و زندگی  را پررنگ تر نماید وسیله نقلیه می باشد چرا که یک اتومبیل مدرن با اتکا به تکنولوژی های جدید و امکانات مفید میتواند پاسخگو و دلیل روشنی برای هماهنگی افراد با دنیای جدید
 
 
در سنوات گذشته با توجه به شناخت نسبی خریداران از مشخصات فنی اتومبیل ها بیشترین موردی که ذهن خریدار و یا مخاطب را به خود مشغول میکرد مبحث حجم پیشرانه بود و این ذهنیت که هرچه حجم پیشرانه بالاتر باشد عملکرد خودرو رضایت بخش خواهد بود. اما امروزه با بکارگیری تکنولوژی های پرخوران یا توربوشارژر حتی در خودروهای شهری به جرات میتوان گفت که ذهنیت مصرف کنندگان در رابطه با حجم پیشرانه تغییر یافته است.
 
 
حال با گذشت زمان و آگاهی خریداران نوع گیربکس بکار رفته در محصولات امروزی نیز مساله تاثیر گذاری میباشد و در یک معادله مستقیم میتواند در کیفیت رانندگی و انتقال قدرت بی نقص تاثیر شگرفی در تجربه سواری مصرف کننده داشته باشد.
 
خریدار محترم معمولا در هنگام انتخاب خودرو در سگمنت های مختلف اقتصادی و نیمه لوکس و لوکس با انبوهی از گیربکس ها روبرو میشود. حال سوال اینجاست که مصرف کننده به چه میزان ازخصوصیات هریک از این گیربکس ها آشنا میباشد؟
 
حال با این ذهنیت میخواهیم  شما را با یکی از پیشرفته ترین گیربکس های بازار موسوم به DCT آشنا کنیم.
 
 
تاریخچه ای از گیربکس دوکلاچه و آشنایی اولیه
 
DCT مخفف عبارت (DUAL CLUTCH TRANSMISSION) میباشد که به زبانه عامیانه به گیربکس های دوال کلاچ شهره هستند. استفاده اولیه از این گیربکس ها ابتدا مختص به خودروهای مسابقه ایی پورشه در سال 1986 و در خودروی ویژه AUDI S1 در سال 1985 با موفقیت زیادی همراه بود.
 
ساختار و فلسفه وجودی گیربکس دوکلاچه انتقال سریع دنده ها با کمترین میزان ضریب دنده می باشد به طوری که در تعویض پیاپی دنده ها هیچ شوکی (SHIFT SHOCK) به سامانه انتقال قدرت وارد نمیشود و درنتیجه  این گیربکس ها گشتاور و قدرت خروجی پیشرانه را با کمترین هدر رفت به چرخ ها انتقال میدهند.
 
 
تشریح عملکرد گیربکس دوکلاچه به زبانی ساده 
 
اگر بخواهیم به زبان ساده و ملموس از عملکرد گیربکس های DCT پرده برداریم باید اینگونه عنوان کنیم که دو کلاچ  هم مرکز و هم محور  نقش اصلی انتقال قدرت  را ایفا میکنند بطوری که کلاچ اول مختص دنده های فرد میباشد و کلاچ دوم مختص دنده های زوج میباشد که در نتیجه دنده بدون قطع جریان نیرو از پیشرانه به چرخ ها تعویض میگردد و یا به عبارتی از آنجایی که تعویض دنده‌ها تحت نیرو صورت میگیرد در نتیجه جریان قدرت ثابت وپایدار بین پیشرانه و چرخ ها انتقال میابد.
 
 
بسته به نوع تکنولوژی های ریز و درشت بکار رفته  در این سال ها در گیربکس های DCTهر کمپانی  از یک نام اختصاصی برای این گیربکس ها استفاده میکند برای مثال سیستم انتقال قدرت دو کلاچه شرکت پورشه به اختصار PDK میباشد که باز هم  در کل ماهیت آنها  یکی است.
 
 
امروزه با افزایش موج رقابت تولید کنندگان خودرو در سرتاسر دنیا خوشبختانه این تکنولوژی گران قیمت در کلاس خودروهای نیمه لوکس و حتی شهری و اقتصادی نیز استفاده میگردد که این خود نوید بخش ورود هیجان و لذت رانندگی در این کلاس ها میباشد.
 
همانطور که میدانید در چند سال گذشته بسیاری از خودروسازان با استناد بر عملکرد کم نظیر این تکنولوژی به سمت استفاده از گیربکس های DCT روی آورده اند که میتوان از مهمترین مزایای آن ها به شرح زیر اشاره کرد:
 
 
1) عملکرد تعویض دنده ها نسبت به نمونه های اتوماتیک مرسوم  بدون شوک و ضربه به سیستم انتقال قدرت میباشد.
 
 
 
2) شتاب ایده آل جز جدانشدنی این گیربکس ها میباشد که تجربه سواری متمایزی را نسبت به سایر جعبه دنده ها به همراه دارد.
 
 
 
3) به دلیل استفاده از دو کلاچ که هرکدام مختص به دنده های فرد و زوج میباشد لقی و ضربه زدن مانند گیربکس های (AL4)  دیگر وجود ندارد که ماحصل این عملکرد رابطه مستقیمی بر لذت رانندگی خواهد داشت.
 
 
 
4) گیربکس های DCT به دلیل استفاده حداکثری از گشتاور و قدرت پیشرانه به شدت بازده بالاتری نسبت به نمونه های اتوماتیک مرسوم بازار دارند.
 
 
 
5) به لطف تکنولوژِی بی نظیر DCT طبق آمارهای رسمی میزان مصرف سوخت خودروهای مجهز به این گیربکس ها تا 20% نسبت به نمونه های رایج  کاهش میابد .جالب اینجاست که کمتر گیربکسی را میتوان یافت که در کنار پرفورمنس بالا مصرف سوخت اقتصادی را یکجا داشته باشد.
 
 
 
6) گیربکس های DCT با وجود استفاده از تکنولوژِیهای برتر در بحث تعمیر و نگهداری بسیار انعطاف پذیر میباشند به طوری که با وجود استهلاک ناچیز باز هم فرایند تعمیر و خدمات ساده تری نسبت به سایرین دارند.
 
 
 
 

منبع (source)

dande6

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

برچسب : خودرو , گیربکس دوکلاچه






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

1 نظر

پراید دوکلاجه
4

دقیقا عین پراید دو کلاجه که با دو بار کلاج گرفتن باید دنده جابره .
15:49  1397/03/28
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
990
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
حامد : سلام به سلامتی حدودا اواخر تیر منتظر پیامک باشید
حامد : خوبه همگی بااحترام حرف بزنیم شقایق خانم شما که میگی خبر موثق دارید شاهین+ رو تا کی فاکتور و تحویل میدن دقیقا؟! مابه التفاوت که قطعا میگیرن البته فکر کنم از فاکتور کلی کسر بشه
به محمودرضا : سلام محمودرضا جان، دمت گرم بابت پاسخت
محمد : دوستان سلام من شاهین اتومات پلاس نوشتم تحویل ابان ۴۰۴ هست شما میدونید برا تکمیل وجه چه ماهی باید پول آماده کنم
علی تارا 30 بهمن : سلام دوستان تارا پیش فروش تحویل 30 بهمن کسی هست سود تاخیر براش درست محاسبه نشده باشه و مثل بنده تا امروز 1700 براش اومده باشه ؟
مفتش : باورکنید این « شقایق » همونی هست که اسمشو گذاشته بود «رضا شاه تو روحت» از ادبیاتش کاملا مشخصه😂
جک جی ۴مشکی : سلام و عرض ادب به همه دوستان من ماشینو اواسط بهمن تحویل گرفتم از دوستان کسی هست راهنمایی کنه و مراحل گرفتن سود تاخیر تحویل خودرو رو توضیح بده تشکر
شاهین اتومات تحویل اخر مهر ماه : برو نمایندگی شکایت ثبت کن برای من شد ماهی ۲۲ میلیون تاخیر برای ۲ ماه ۴۴ تومن ولی باید بری نمایندگی شکایتتو ثبت کنی چیزی که توی برگه کمپانی زدن الکیه
سلام : با ریئس‌کل سایپا داشتم تلفنی صحبت می‌کردم گفت آشنا شقایق ، مدیر نیست فقط یه نیروی شرکتیه
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
ساینا تحویل 11 اسفند : سلام درود دقیق سوال منم همینه هنوز چیزی نگرفتم
امید : توحید ارومیه دعوت نامها مالیات چی شد چه تاریخی ارسال میشه
اطلس : تموم شد!؟ خیلی تاثیر گذار بود😅😅
اطلس مهر : قیمت کارخونه اطلس درسته همینه قیمت بازار 670 تازه اونم 403
ساینا تحویل 7 اسفند 1403 : بیزحمت یه سوال داشتم.مبلغ جریمه تاخیر تو سند نوشته نشده و فقط نوشته جریمه تاخیر تا زمان تحویل خودرو محاسبه و پرداخت می گردد.کی اس ام اس دریافت جریمه تاخیر از بانک صادرات میاد و آیا کسی از ساینا دی ماهیا جریمه رو از بانک گرفته؟ممنون از پاسخگویی تون.
علی : رنگش چیه و قیمت مورد نظرت چنده؟
جواد : سلام منم تبدیل زدم اطلس بود تبدیل کوییک s فکتور شدم
پاسخ به اطلس بهمن : حاجی حالت خوشه اطلس بازار نداره جا نیفتاده همه میدونن همون کوییکه ، من سه هفته اگهی گذاشتم مقطوع570 همه 53 و 540 میخانش، الان کوییک پارس خودرویی 404 راحت 550داره معامله میشه
محمد : از روز 14 شروع به بارگیری و حمل شده و من تو جاده بودم چند تا ماشین رو دیدم حمل خورده بود
رامین : برای مدل 403 بله درسته قیمت زیر 600 هست. ولی برای 404 قطعا یه 10 درصد بیشتر در نظر بگیر