هند، راه پله اضطراری ترقی صنعت خودرو ایران

 

هند، راه پله اضطراری ترقی صنعت خودرو ایران

 
اخیرا زمزمه‌های زیادی مبنی بر ورود هندی‌ها به صنعت خودرو کشور به گوش می‌رسد. اما آیا هندی‌ها هم می‌توانند همچون چینی‌ها صنعت خودرو کشور را کمی به سمت و سوی تنوع و پیشرفت سوق دهند؟ آیا حضور آنها کمکی در راستای پیشرفت صنعت خودروسازی ایران است؟
 
زمزمه حضور هندی‌ها با رونمایی از محصولات برند معروف ماهیندرا در نمایشگاه خودرو تهران در سال گذشته قوت گرفت. محصولاتی که حتی در ظاهر، رنگ و بویی از تحولات صنعتی که در دهه گذشته در محصولات چینی دیده می‌شود را با خود به همراه نداشتند. 
 
سوالی که در همان لحظه از ذهن رسانه‌های تخصصی خودرویی و متخصصان این صنعت عبور کرد این بود که آیا تاثیر حضور هندی‌ها در صنعت خودرو کشور قدم برداشتن در جهت پیشرفت است؟
 
هندی‌ها اما در سال‌های دور و با مونتاژ محصولات نظامی آمریکایی نظیر جیپ و داج خودروسازی را آغاز کردند. یعنی دقیقا همان رویه ای که صنعت خودرو کشورهای مطرح امروزی در زمینه خودروسازی چون ژاپن، کره جنوبی و چین را شکل داد. ادامه کار با رویه ای مشابه به کشور چین یعنی تلاش برای خرید برندهای نیمه ورشکسته مطرح جهانی ادامه یافت که نتیجه آن تملک گروه جگوار-لندروور از سوی تاتا موتورز و ... بود.
 
خروجی امروزی خودروسازی هند اما امروز نشان چندانی از آنچه بتوان پیشرفت خطاب کرد ندارد. خودروهای هندی یا از کلاس اقتصادی و مردمی تاریخ گذشته و خودروهای امروزی بی‌کیفیت (حتی در مقایسه با چینی‌ها) هستند یا تولیدات باکیفیت و گران قیمت اروپایی را در بر می گیرند که با نظارت سختگیرانه و تمرکز مستقیم مهندسان اروپایی ویژه بازارهای خارج از هند به تولید می‌رسند.
 
از این رو هندی‌ها هنوز نتوانستند همچون چینی‌ها حداقل در زمینه ارائه خودروهای به روز مردمی فعال عمل کنند. حال با چنین شرایطی آیا رجوع به هندی ها به عنوان خودروسازان جایگزین یا خلا پر کن در غیاب احتمالی چینی در بازار کشور قدم مثبت و در راستای پیشرفت به حساب می آید یا تنها اقدامی در راستای تزریق اجباری تنوع به سبد خودروهای ایران و کسب درآمد است؟
 
حساب و کتاب‌های منطقی نشان می‌دهد با وجود روابط اقتصادی و سیاسی عالی میان ایران و چین، مراجعه به کشوری که در صنعت خودروسازی عقب مانده تر است اقدام قابل توجیهی به نظر نمی آید به ویژه اینکه محصولات تولیدی هندی‌ها در بازه ای نزدیک به محصولات به روزتر و پاسخ پس داده چینی باشد.
 
فربد زاوه، کارشناس صنعت خودور در این باره می‌گوید: « تمرکز نگاه خودروسازان هندی همواره و حتی حالا که به اروپا نیز خودرو صادر می کند، همچنان بر بازار داخل است و بازارهای خارجی نقش چندانی در خروجی های اقتصادی آن‌ها بازی نمی‌کند. هندی‌ها بیشتر به فکر بازار داخلی یا بازارهایی هستند که ورود به آن‌‌ها سخت گیری چندانی به همراه نداشته باشد و این دقیقا خلاف آن چیزی است که چینی‌ها دنبال می کنند.»
 
این کارشناس در پاسخ به پرسش خبرنگار مبنی بر این که آیا می توان گفت صنعت خودرو چین پیشرفته تر از صنعت خودرو هند است می افزاید: «فاصله هندی‌ها در طراحی محصول از دیدگاه فنی و کیفی فاصله زیادی با چینی‌ها دارند. در طی این سال ها جینی‌ها با سرعت بیشتری پیشرفت کزدند و شک نکنید که ده سال آینده از کره ای ها نیز سبقت خواهند گرفت.»
 
او ادامه می دهد: « ذهنیت مردم ایران نسبت به خودروهای چینی منفی است اما همین حالا برندهای بسیار خوبی در چین به تولید می رسند. این کشور بازار خودرو بدون تعرفه با حجم تولید 25 میلیون دستگاه در سال معادل یک چهارم تولید سالانه جهانی دارد که باعث شده است بازاری به شدت رقابتی و رو به پیشرفت به دست یاید.»
 
در این میان رویکردی در باره آن که هندی ها در خروج اجباری و ناگهانی چینی ها از بازار ایران می توانند نقش گزینه جایگزین را بازی کنند، مطرح است که این کارشناس در همین زمینه اظهار می‌کند: « هندی ها گزینه جایگزین نیستند. تاتا موتورز که مستقیما مالک جگوار-لندروور است و بازار اصلی آن ایالات متحده امریکا است. مجموعه ماروتی نیز سرمایه گذاری هایی در این کشور دارد پس با این حساب هندی ها حتی بیشتر از چینی ها در بازار آمریکا ادغام شده اند اما مشکل اصلی ورود یک خودروساز به ایران مشکل اختلاف منافع بازارها نیست بلکه این محدودیت در مبادلات دلاری از سوی آمریکا است که می تواند داد و ستد را برای یک شرکت متخلف غیر ممکن سازد. این مهم در مورد هند و چین هم که از واحد دلار به عنوان ارز بین المللی استفاده می کنند نیز صدق می کند.»
 
او ادامه می دهد: « مشکل آنجا است که تحریم های مربوط به صنعت خودرو هنوز آغاز نشده است. سیستم باید برای آغاز این تحریم ها امادگی می داشت اما هنوز درگیر مشکلات حاشیه ای است. این تصور که با رفتن چینی ها، هندی ها می آیند و مشکلات حل می شوند و هر چیز دیگری... تا حدود بسیار زیادی خوش خیالی است.»
 
پرواضح است که مشکلات عدیده صنعت خودروسازی ایران تا زمان فرارسیدن موعد اعمال تحریم‌های جدید بر این صنعت هنوز آغاز نشده است. شاید موج جدید تحریم‌ها بتواند صنعت خودرو ایران را وارد مرحله ای جدید کند که پیشتر تجربه نشده است. اما بدون شک هندی‌ها راه حل خروج از تور تحریم های پیش رو نخواهند بود.
 
 
 
 
 

منبع (source)

khodrocar

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

برچسب : خودرو , صنعت خودرو , بازاریابی خودرو






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

2 نظر

کاوه
4

ببینید چقدر بیچاره شده ایم که پس از چهل سال باید آویزان هند شویم که صنعت خودورسازی اش از چین هم عقبتر است!
از قدیم گفته اند خودکرده را تدبیر نیست....
20:41  1397/04/23
گزارش
پاسخ دادن
کاربر: علیرضا کبک کانادا
5

صنعت خوردو ایران حداکثر تاتا موتورز هند و توان مردم حداکثر خودروسازهای محترم افغانستان... هند قبلا هم سالها به ایران صادارات داشته و محصولات چند نسل قبل میتسوبیشی رو تولید میکرده... پاژن و پاترول و... هم بدون ساپورت هند قابل تولید در ایران نبود... بهرحال هند کشور قدرتمند و دارای صنعت و... است و مشورهایی مثل ایران همیشه باید وابسته باشند و مردم در ضعیفترین حالت ممکن بسر میبرند.
19:11  1397/04/19
گزارش
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
حمزه : خیلی خوشمزه هستی اگر ترامپ بفهمه میاد ........ خیلی خودتو خار نکون بچه بشین
شاهین : سلام ما دوریم نمیتونیم بیام
محسن : جسارتا کدوم شهر هستین؟؟
شاهین جی : خواهشا شما فضولی نکنید برید پی زندگی خودتون
محمد : دوستان من قبلاهم‌گفتم. تجمع نکنید.... تجمع نکنید..😁😆
سهند دی ماه : سلام دوشنبه ۱۶تیرماه ۱۴۰۴ ساعت ۹ صبح جاده مخصوص خواهشا کوتاهی نکنید حتما بیایید
شاهین پلاس اتوماتیک : سلام و عرض ادب خدمت همگی دوستان. من امروز ماشین رو به صورت حضوری از سایت CNG تحویل گرفتم و نزدیک 700 کیلومتر تا شهرستان باهاش رانندگی کردم. واقعا لذت بخشه رانندگی با شاهین پلاس، البته خالی از ایرادم نیست مثل صدای موتور که در شتاب گیری های بالا اذیت می کنه و یک سری نکاتی که همه جا گفته شده (در استفاده مدام از کولر در سربالایی ها دمای آب بالا می ره ولی با یه کم کنترل و خاموش کردن موقتی کولر سریع برطرف می شه) ولی واقعا می خوام اینو بگم اگر با این یکی دوتا ایراد کنار بیای، شاهین پلاس با این قیمت به نظر من انتخاب خوبیه و من که ازش راضیم. من 22 اسفند تکمیل وجه و سخا رو انجام دادم، 27 یا 28 خرداد فاکتور شد و امروز یعنی 12 به صورت حضوری تحویل گرفتم اینم بگم پیامک تحویل همین دیروز برام ارسال شد. ایشالله همه دوستان به زودی ماشینشون تحویل بگیرن
رضا مرادی : حق خودمونه باید بگیریم خواهشن بیاین
امیر : 13ابان ثبت نام 10خردادپلاک هنوز خبری نیست
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
علی 1 تیر : سلام دوستان بالاخره امروز ماشین فاکتور شده امروزم پلاک شده انشالله واسه شما هم ب زودی فاکتور میشه
رانا : روز تعطیل ؟
رانا پیش فروش 14 خرداد : سلام ایرانخودرو از 29 خرداد تا 6 تیر تعطیلات تابستانی بوده و تولید نداشته دوستان پیش فروش تا چه تاریخی فاکتور شده؟
پانا 18 : شماره قراردادم 153976بودم امروز صبح فاکتور شدم سود تاخیر 16/300
فوق العاده بهمن 6بهمن : احمق روبه روی کرزو دفتر بازاریابی هست اونجا مدیریت فروش هست تجمع همه حواله دارها اونجا بوده مثل شاهین اطلس سهند
کوییک اس : سلام دوستان واریزی و سخا 24 اردیبهشت که الان فاکتور شدم
اکبر اکبری : یعنی با 45 روز تاخیر تحویل میدن؟ای وااااای جریمه تاخیر نمیخوام ماشین را بدن
محمدرضا تحویل 11 خرداد : سلام ماشین من باید 11 خردا تحویل می شد 20 حرداد فاکتور شد در حالی که پلاک هم شد و کارت خودرو و برگ سبز هم ارسال شده و بدستم رسیده خودرو تحویلم نشده و تازه امروز وضعیت خودرو در سایت به قبل از فاکتور شدن برگشته و دکمه تبدیل که هیچ خودروی جایگزینی هم در آن پیشنهاد نمی شود فعال شده است ماجرااااا چیست ؟ کسی می دونه ؟
ساینا مرداد : سلام دوستان ساینا دوگانه مردادم الان دعوتنامه پیشنهادی اومده به نظرتون کی دعوتنامه دوگانه میاد
آدرس صحیح : مرد حسابی چرا ادرس غلط به مردم میدی هی رو به رو کروز رو به روکروز، اونجا ساختمان اداری سایپا هستش، باید رفت جلو در خود شرکت سایپا که مدیران حضور دارن