بخت به دورگه ها رو می کند/آیا تولید خودرو پاک در ایران عملی است؟

 

بخت به دورگه ها رو می کند/آیا تولید خودرو پاک در ایران عملی است؟

 
استقبال مردم نسبت به خودروهای هیبرید در ابتدای حضور آن ها در بازار به نحوی بود که گویی با پدیده ای طرف هستند که در زبان مادری پارسی آن را «جیز» خطاب می کنیم. اما رفته رفته با برندسازی، تولید محتوا و تحلیل شیوه عملکرد خودروهای هیبرید، مردم نیز به این خودروها روی آورده و این گونه هیبرید ها در بازار کشور جا باز کردند.
 
البته نقش برجسته فاکتورهایی چون مصرف سوخت بسیار کم، آلایندگی پایین، استهلاک و هزینه نگهداری کم تر، قابلیت طی مسافت قابل توجه، معافیت تردد در مناطق زوج و فرد و طرح ترافیک و قیمت بسیار معقول و رقابتی در مقایسه با نمونه های بنزینی، باعث شد تا خودروهای برقی و مخصوصا هیبرید به آرامی در میان مشتریان و خریداران و مخصوصا کسانی که روزمره مسیر زیادی را تردد می کنند، محبوب شوند.
 
اما دیری نپایید که ورق برگشت و سر نزاع دولت با هیبرید و برقی ها با لغو معافیت تردد در مناطق طرح ترافیک، افزایش چشمگیر تعرفه واردات خودرو ها و انتقال اطلاعات اشتباه به ریاست جمهوری بالا گرفت و این خودروها رفته رفته اقبال خود را از دست دادند. تلاش های بسیار رسانه های تخصصی حوزه خودرو بالاخره جواب داد و هرچند نتیجه مثبت چندانی به همراه نداشت، حداقل باعث شد که دولت مردان با پدیده پیچیده خودروهای هیبرید و برقی بیشتر آشنا شوند و در بیانات خود پیرامون این موضوع احتیاط بیشتری به خرج دهند.
 
روز گذشته خبری مبنی بر امضا توافق نامه ای سه جانبه میان آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت، جهاد دانشگاهی و بخش خصوصی پیرامون تولید خودروهای برقی و هیبرید منتشر شد که هرچند دیر اما خبر خوبی است.
 
در این راستا، حسن کریمی سنجری، کارشناس حوزه خودرو، در رابطه با این تاخیر در درک نیاز به حضور خودروهای پاک در سبد محصولات خودرویی کشور می گوید: «به نظر من برای انجام هر کار خوب و درست هیچ وقت دیر نیست. بحث آن است که تا سال 2030 بیش از 30 تا 35 درصد میل بازار خودرو جهانی به خودروهای پاک از جمله برقی و هیبرید خواهد بود. شرکت های خودروساز جهان نیز همگی بر این پایه برنامه ریزی می کنند تا به شکل مشترک یا مستقل بخشی از سبد محصول خود را به این نوع خودروها اختصاص دهند. با این اوصاف اگر از وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور چشم پوشی کنیم، دستیابی به این نتیجه و اقدام در راستای آن هنوز هم دیر نیست.»
 
اجرا، ضعف همیشگی صنعت
 
این کارشناس در رابطه با توان طراحی و تولید این دست خودروها در کشور می گوید: «بحث دانش فنی از بحث تکنولوژی ساخت جدا است. دانش فنی که بیشتر به تئوری و مبانی موضوع بر می گردد؛ شاید تا حدودی در دانشکده ها و میان محققان ما وجود داشته باشد اما اگر قرار باشد این دانش فنی به سوژه قابل تولید تبدیل شود بدون شک به مشکل برخواهیم خورد.»
 
کریمی سنجری ادامه می دهد: «حتی خودروسازان مطرح چینی که در زمینه تولید خودروهای برقی موفق عمل کردند در ابتدای مسیر از بسیاری از خودروسازان مطرح و درجه یک جهانی کمک گرفته اند. هرچند میان ساختار فنی خودروهای برقی و هیبرید با نمونه های رایج سوخت فسیلی تفاوت های بسیاری وجود دارد اما برای تجاری سازی و تولید انبوه کردن آن دانش فنی که در اختیار داریم به حضور، همکاری و مشارکت برخی از شرکت های تحقیقاتی و خودروسازی معروف در این پروژه نیاز خواهیم داشت که این مهم هم در افزایش سرعت و چابکی پیشرفت موضوع و هم در انتقال تکنولوژی و تکنیک های به خصوص کمک می کند. طراحی مجدد چرخ از نقطه آغازین کار بیهوده ای است، در نتیجه به منظور تسریع فرایند باید از تجربه شرکت های پیشرو و متبحر بهره مند شد.»
 
حسن کریمی سنجری در رابطه با میزان حقیقی یا شعار بودن تولید یک خودرو هیبرید یا برقی و احتمال به حقیقت پیوستن این رویا در آینده نزدیک می گوید: «ما در صنایع کشور پروژه های فعال بسیار زیادی داریم اما دو فاکتور در اجرای هر پروژه اهمیت بسیار دارد. اول تبدیل دانش فنی به محصول رقابتی و سپس سرعت انجام این فرایند است که اگر این دو فاکتور رعایت نشود ناخواسته بازار را واگذار می کنیم. متاسفانه در بسیاری از پروژه هایی که در کشور اجرا شده است ما در این دو عامل ضعف داشته ایم.»
 
او ادامه می دهد: «به این معنا که در بسیاری از مواقع دانش فنی داشته ایم اما یا نتوانسته ایم آن دانش را به محصولی رقابت پذیر از دیدگاه قیمت وکیفیت تبدیل کنیم یا اینکه نتوانستیم این رقابت پذیری را دربازه زمانی مشخص و مناسب به دست آوریم بدون آن که از بازار عقب بمانیم. از این رو برای دستیابی به این دو عامل مهم لازم است حتما از کمک یک شریک یا شرکت متبحر و با تجربه کمک بگیریم و دقیقا به همین دلیل، وقوع تحول در زمینه خودروهای پاک و دستیابی به تکنولوژی تولید آن ها در آینده نزدیک را با دیده تردید می نگرم.»
 
سنجری تاکید می کند: «البته حالا که نمی توانیم مستقیم سراغ کشورهای برتر و پیشرو در زمینه خودروهای پاک هیبرید و برقی نظیر غرب، اروپا، ژاپن و کره برویم در عوض می توانیم از شرکت های چینی کمک بگیریم که خود با همکاری کشورهای مطرح جهانی به این سطح از تکنولوژی خودروهای هیبرید و برقی دست یافته اند چرا که آن ها می توانند به عنوان واسطه ای برای انتقال تجربیات و تکنولوژی لازم به صنعت و جایگزینی برای شرکت های درجه یک عمل کنند.»
 
هرچند از نظر بسیاری از کارشناسان ورود به حوزه تکنولوژی خودروهای هیبرید و برقی آن هم درست در آستانه اعمال موج جدید تحریم های خودرویی بر ایران، کمی دیر به نظر می رسد اما آنچه اهمیت بسیار بیشتری دارد، میزان راسخ بودن عزم ارگان های مربوط و میزان حمایت دولت از این ایده است که بدون شک در سرعت دستیابی کشور به این تکنولوژی تاثیر مستقیمی می گذارد.
 
 
 

منبع (source)

khodrocar

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

برچسب : خودرو , خودرو پاک






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

0 نظر

1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
مهرداد : سلام خدمت دوستان من ۱۵ خرداد امسال تکمیل وجه کردم جی به جی ال تبدیل . در مرحله تخصیص هستم بنظرون کی فاکتور میشم
مهدی : سلام تارا تیتانیوم اتومات طرح فرسوده فروش فوری تحویل 13مرداد 8 تیر فاکتور شد
تورج : قرار بود اسفند ۰۳ دعوتنامه بیاد الان چهاردهم تیر ماه04 بعد از پنچ ماه هنوز دعوتنامه هم نیومده رسانه ها لطفا پیگیری کنید اگر پولمون طلا خریده بودیم الان بدون هیچ مشکلی همین سهند رو با همون پول می خریدیم
علی : سلام من نزدیک یک ساله اطلس رو تحویل گرفتم تو عمرم ماشین به این اشغالی ندیدم ماشین مشکل اساسی موتوری و گیربکس داره سر چهارراه ترافیک سر پیچ خاموش میشه اعصاب برام نمونده نمایندگی هم گردن نمیگیره بخدا ماشین اشغالی هستش اگه هم خواستین بخرید قبل از این که خودتو رو گرفتار کنید از کسی این ماشین رو داره بپرسین و سوارش بشبن به گفتها توجه نکید حتما تحقیق کنید و خودتون رو گرفتار این ماشین اشغاله اشغاله اشغاله نکنید
شهریور : عزیز؛ تعصب را کنار بگذارید. من نه طرفذار A5 هستم و نه X5! , و قرار نیست ما به خاطر دو نوع خودرو چینی که هر دو تفاوت آن ها را با خودروهایی مانند هیوندا، بی ام، و............... میدانیم جدل کنیم؛ اما توصیه می کنم با یک مهندس مکانیک- گرایش تبدیل انرژی باسواد (نه اینکه صرفا مدرک مهندسی را یدک بکشد) مشورت کنید.
شاهین جی : سلام تمام گروه‌ها دوشنبه ۱۶تیر میرن تجمع بهتره باهم هماهنگ باشیم
X5 : X5 و A5 هردو موتور ۱۵۰۰ توربو دارن منتهی موتور جک موتور سگ جون و باسابقه در ایران و امتحان پس داده هستش و قویتر هم هستش ۱۷۲ در مقابل ۱۳۷ اسب a5 رو توربو کردن که یکم راه بره اگه توربو نبود میشد ۱۰۰ اسب و معادل کوییک
ساسان : خدایا قسمت میدم به حق محمد وآل محمد..به دستان بریده حضرت ابوالفضل عباس.به گلوی بریده حسین.به این روز عزیز..از مسئولین وبانیان این برنامه تحویل خودرو نگذر وانشاالله به دردی گرفتارشون کن حقی که ازماپایمال کردن رو بیارجلوی چشاشون وبه شام شب محتاجشون کن....آمین یارب ال عالمین
شهریور : ببخشید قربان متن قبلی را بدین شرح اصلاح می کنم: این کارشناس عزیز ظاهرا تفاوت بین GDI و تنفس طبیعی و توربو شارژ را نمیداند. بهتر است با یک مهندس مکانیک- گرایش تبدیل انرژی باسواد (نه اینکه صرفا مدرک مهندسی را یدک بکشد) مشورت کند. ضمنا نقطه بهینه عملکرد موتور 172 اسب بخار در دور بهینه تقریبا 129 اسب بخار است. تحت این شرایط، مصرف سوخت، گشتاور و توان موتور متوازن هستند. بنابراین نباید فریب 172 اسب بخار را خورد.
شهریور : این کارشناس عزیز ظاهرا تفاوت بین GDI و تنفس طبیعی و توربو شارژ را نمیدانید. پیشنهاد می کنم با یک مهندس مکانیک- گرایش تبدیل انرژی باسواد (نه اینکه صرفا مدرک مهندسی را یدک بکشد) مشورت نمایید. ضمنا نقطه بهینه عملکرد موتور 172 اسب بخار در دور بهینه تقریبا 129 اسب بخار است. تحت این شرایط، مصرف سوخت، گشتاور و توان موتور متوازن هستند. بنابراین نباید فریب 172 اسب بخار را خورد.
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
مهدی : بابا یه ماشین چینی تحویل گرفتی با خودت اینجوری نکن
حمیدرضا : سلام خدمت دوستان کسی از مبلغ تاخیر در تحویل چیزی می دونه الان از موعد تحویل دوماه گذشته جریمه دیر تحویل دادن چقدر هست ؟ بیمه بنده هم از برج ده پارسال خورده .
آذربایجان : سلام دوستان پانا تحویلی 31 خرداد هستم تبدیل به رینگ زده بودم که دیروز فاکتور شدم تو وضعیت نوشته فاکتور شده ولی اون فرفره هنوز داره رو فاکتور شده مچرخه یعنی اون تیک سبز رو نخورده
فوقالعاده : دقیقا پر دیواره با ساینا تحویل از یه هفته تا ده روز قبل بعد میپرسی چه طرحی بوده که تحویل گرفتی اصلا جواب نمیدن از این طرفم دو ماه زنگ میزنی 096550 فوق العاده 7 بهمن پیش فروش ام 6 اسفند....ولی این ماشینا با چه ظرحی داره فروش میره اونم تاریخ روز مشخص نیست چیه
حمزه : دوستان 17تیر تهران شرکت سایپا بیایید ببینیم چرا فاکتور نمیکنن7ماه تکمیل وجع کردم فاکتور نمیکنن زنگ میزنم فقط میگن صبوری بفرمایید 14اذر تکمیل وجع کردم خدا لعنت کنه باعث و بانیشو
فوق العاده : کدام گروه
پانا 207 : منظورتان همان تاریخ مندرج در قرارداد (31 تیر) هست دیگه؟ یعنی اگر تا 31 تیر فاکتور نشه از اول مرداد جریمه تاخیر محاسبه خواهد شد؟
پانا 207 : یعنی همان تاریخ مندرج در قرارداد هست دیگه؟
حسن پیش مرداد پانا فولادی : سلام همون که تو کاستومر نوشته شده
امیر : سلام ما را تا پلاک کردن دو روز بعد تحویل دادن تکمیل وجه 27مهر بودیم