خودروی مجهز به گیربکس اتوماتیک را چگونه برانیم، آموزش و هرآنچه باید بدانید

 

خودروی مجهز به گیربکس اتوماتیک را چگونه برانیم، آموزش و هرآنچه باید بدانید

 

خودروهای مجهز به گیربکس اتوماتیک در بین رانندگان ماهر و تازه‌کار محبوبیت زیادی دارند زیرا در کل طرز استفاده راحت‌تری نسبت به گیربکس‌های دستی دارند و برای سفرهای طولانی‌تر گزینه بهتری محسوب می‌شوند. این دسته از خودروها اگرچه در کشور ما سهم کمتری نسبت به نمونه های دستی دارند اما هر روز بر تعداد مدل های اتوماتیک افزوده می شود و مشتریان به ویژه خانم ها استقبال زیادی از آنها به عمل می آورند. ما در پدال می خواهیم طرز استفاده از گیربکس اتوماتیک را به نقل از ویکی هاو خدمت شما عزیزان بیان کنیم اما در نظر داشته باشید پیش از نشستن پشت فرمان هر نوع وسیله نقلیه‌ای گواهینامه مرتبط با آن را داشته باشید و تمامی قوانین رانندگی را رعایت کنید.

قسمت اول

آماده شدن برای رانندگی: وارد خودرو شوید. با کلید یا ریموت درب را باز کرده و روی صندلی راننده قرار بگیرید.

تنظیمات مدنظر خود را انجام دهید: صندلی خود را در هر جهتی که احساس می‌کنید راحت خواهید بود تنظیم کنید تا بتوانید به راحتی به تمامی دکمه‌ها، کنترل‌ها و… دسترسی داشته باشید. آینه‌ها را نیز تنظیم کنید تا بتوانید اطراف و پشت خودرو را ببینید. نقاط کور خودرو را پیش از شروع به رانندگی بشناسید تا بتوانید پیش از گردش به راست و چپ و سبقت گفتن آن‌ها را بررسی کنید.

کنترل‌ها را بشناسید: یافتن جایگاه پدال گاز و ترمز، فرمان، دسته‌دنده، تنظیمات چراغ‌ها، یخ‌زدای شیشه و برف‌پاک‌کن‌ها ضروری است.

پدال‌های ترمز و گاز در بخش پایینی یعنی جایی که پاهای شما قرار می‌گیرند نصب شده‌اند. پدال ترمز در سمت چپ خودروی گیربکس اتوماتیک قرار داشته و پدال گاز سمت راست آن است. فرمان نیز پیش چشمان راننده قرار دارد. در ستون فرمان و معمولاً در سمت چپ اهرم کوچکی وجود دارد که با بالا و پایین بردن آن‌ها چراغ‌های راهنما فعال می‌شود. همچنین با چرخاندن اهرم چراغ‌ها روشن خواهند شد. در سمت راست نیز معمولاً اهرم مربوط به برف‌پاک‌کن قرار دارد. دسته‌دنده معمولاً در دو نقطه قرار می‌گیرد: یا سمت راست ستون فرمان یا بین صندلی‌های راننده و سرنشین جلو. در خودروهای گیربکس اتوماتیک نمایشگر کوچکی برای نشان دادن دنده انتخابی وجود دارد. همچنین در کنار دسته‌دنده هم حروف P، R، N و D به همراه چند عدد وجود دارند.

کمربند ایمنی را ببندید: مطمئن شوید که همه افراد حاضر در کابین کمربندهای ایمنی خود را بسته‌اند.

قسمت دوم

روشن کردن خودرو: پای راست خود را روی پدال ترمز قرار داده و آن را فشار دهید. سپس کلید را در جای مخصوص خود قرار داده و آن را در جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا خودرو استارت بخورد.

دنده را انتخاب کنید: پای خود را روی پدال ترمز نگه داشته و دسته‌دنده را در حالت درایو قرار دهید. این دنده با علامت D روی پشت آمپرها به نمایش درمی‌آید.

برای دسته‌دنده‌های روی ستون فرمان باید اهرم را به سمت خود بکشید و سپس دنده را انتخاب کنید. در مدل‌های دارای دسته‌دنده بین صندلی راننده و سرنشین معمولاً یک دکمه کوچک برای باز کردن دسته‌دنده وجود دارد. در این حالت باید آن دکمه را فشار داده و سپس دنده را انتخاب کنید.

ترمز پارک را آزاد کنید: این قطعه نیز می‌تواند یک اهرم بین دو صندلی جلو یا یک پدال در سمت چپ راننده و نزدیک به پاهای او باشد. برای آزاد کردن ترمز پارک یا باید دکمه آن را فشار داده (در مدل‌های موجود بین دو صندلی) و یا با پا آن را آزاد کنید (مدل‌های دارای ترمز پارک سمت چپ راننده)

اطراف خود را بررسی کنید: به اطراف خودرو از جمله نقاط کور نگاه کنید تا اشیای متحرک یا سایر موارد را تشخیص دهید. مطمئن شوید همواره به مسیر حرکت خودرو نگاه می‌کنید.

با خودرو حرکت کنید: به آرامی فشار از روی پدال ترمز را بردارید تا خودرو حرکت کند. از پای راست برای فشار آرام روی پدال گاز استفاده کنید تا خودرو کمی سریع‌تر حرکت کند. نیازی به تعویض دنده نخواهد بود چراکه این کار را گیربکس اتوماتیک انجام می‌دهد.

فرمان خودرو را بنا به نیاز بچرخانید: در زمان رانندگی فرمان را بنا به نیاز بچرخانید تا مسیر حرکت خودرو تغییر کند. البته از چرخش ناگهانی فرمان اجتناب کنید زیرا خطرات زیادی وجود خواهد داشت.

برای کاهش سرعت و توقف از پدال ترمز استفاده کنید: پای راست را از روی پدال گاز برداشته و آن را روی پدال ترمز قرار دهید. فشار تدریجی روی پدال ترمز باعث کاهش سرعت و نهایتاً توقف خودرو خواهد شد. زمانی که می‌خواهید دوباره حرکت کنید پا را از ترمز برداشته و پدال گاز را فشار دهید.

خودرو را پارک کنید: زمانی که به مقصد رسیدید با فشار تدریجی روی پدال ترمز خودرو را متوقف کرده و دسته‌دنده را در حالت P یا پارک قرار دهید. پیشرانه را با چرخاندن کلید خاموش‌ کنید. فراموش نکنید که چراغ‌ها را در شب خاموش ‌کنید و ترمز پارک را نیز درگیر نمایید.

قسمت سوم

استفاده از دنده‌های دیگر

دنده‌عقب: اگر نیاز به عقب رفتن داشته باشید مطمئن شوید خودرو به‌صورت کامل متوقف شده است. پس از توقف کامل اقدام به انتخاب دنده R کرده و اطراف و به خصوص پشت خودرو را بررسی کنید. به آرامی پا را از روی پدال ترمز برداشته و پدال گاز را فشار دهید. زمانی که دنده‌عقب می‌روید خودرو در همان جهتی که فرمان را می‌چرخانید حرکت خواهد کرد.

استفاده از حالت خلاص: دنده‌خلاص تنها زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که شما نیازی به کنترل سرعت خودرو و البته راندن آن ندارید. از جمله حالت‌های استفاده از دنده‌خلاص می‌توان به کارکرد خودرو در حالت درجا برای مدت کوتاه اشاره کرد.

استفاده از دنده‌های سنگین: دنده‌هایی با شماره ۱، ۲ و ۳ با عنوان دنده‌سنگین شناخته می‌شوند. این دنده‌ها به نوعی سیستم ترمز داخل پیشرانه محسوب می‌شوند. در زمان حرکت در سرپایینی می‌توان از این تکنیک استفاده کرد. البته دنده ۱ تنها باید زمانی انتخاب شود که سرعت بسیار کمی دارید. نیازی به توقف در زمان تعویض دنده بین دنده‌های ۱ تا ۳ و حالت درایو وجود ندارد.

 
 
 

منبع (source)

pedal

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

برچسب : خودرو , گیربکس اتوماتیک






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

0 نظر

صفحه 1 از 0

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
آخرین نظرات اخبار و مقالات
ابی : آقا حمیدرضا ، خاکستری متالیک همون خاکستری تیره هستش درستش طوسی روشن یا ناردوگری هستش
سلطان : سلام دوستان عزیز خواهشا دنبال حاشیه نرید ایا کسی خداوکیلی میدونه بخشنامه بعدی شاهین برای طرح پیش فروش کی پیامکش برامون میاد ممنون میشم اگه سریع جواب بدید سپاسگزارم
Amir s3 : سلام دوستان من امروز تماس گرفتم با ۱۶۲ و اطلاع دادم گفت اگر بشه به 20:30 ارجاع مید که پخش بشه خواهشا شما هم تماس بگیرید در ضمن من چهارشنبه با شرکت تماس گرفتم خودروهای جایگزین گفتن J4 و j7 برقی هست تحویل بهمن T8وT9 تحویل اسفند X5وBx3 تحویل اردیبهشت وگفت شرایط این هفته اعلام میکنه به نمایندگی خواستم بدونید ما از دوسر ضرر هستم فقط باید پیگیر باشیم که ماشین خودمونو تحویل بدن قبل از عید اولین قدم صداوسیما و دومین قدم اعتراض جلو شرکت هست وداخل رسانه ها اعلام بشه خدایی خسته شدیم یاحق
J4 سفید اهواز : سلام ثبت نام اردیبهشت روز چهارشنبه تماس گرفتن ۵ شنبه بیاید تحویل صبح با ذوق و شوق لباس داشتیم میپوشیدم که بریم بعد از ۷ ماه ماشین تحویل بگیریم که زنگ زدن گفتم ماشین مشکل برنامه داره تا از تهران بفرستن هفته دیگه تحویل میدیم این هم از ماشین تولید ایران
خسته از کرمان موتور : من هم در ان نمایندگی ثبت نام کردم موقع ثبت نام میگفتن سر تاریخ ماشین رو تحویل میدن الان بعد از گذشت ۶ ماه هنوز از ماشین خبری نیست واقعا بی مسولیت هستن فقط میخوان پول مردم رو بگیرن بعد دیگه میگن تو دست ما نیست ۲۵ اذر هم چک اول رو برداشت میکنن اصلا کسی جواب درست حسابی هم نمیده
ثبت نام کرمان موتور اردیبهشت : آیکون سبز این بالاهست هست رای بدیدببینیم چندنفرزنگ زدن💚💚💚
ابراهیم : سلام وقت شما بخیر، از تاریخ فاکتور پیش فروشا خبر ندارید؟
ثبت نام کرمان موتور اردیبهشت : دوستان توکامت قبل‌ روایکن سبزبزنید رای بدیدببینیم چندنفرزنگ زدن به صداسیما تشکروسپاس
علی : سلام دوستان شاهین دنده ای تا تحویل چه ماهی فاکتور شده..ممنون میشم بگید
امیر : من ۱۹ آبان واریز کردم و۲۱آذر فاکتور شدم
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
پنج دنده : 20 ابان واریز داشتی؟
فرشاد : من اذر هستم هنوز فاکتور نشدم 15مهر تکمیل وجه تحویل 30اذر
207 : دوماه دیگه بهمن رو میدن
عمو : عموجون دقیقا دو ماه قبل دعوتنامه میدن تکمیل وجه کنی منم سی اسفند هستم نیمه دوم آذر یا اول بهمن میاد دعوتنامه:/
فوری : نخیر تا الان آذر فاکتور شدن و یخورده از دی ماه مونده که تا 20 روز آینده فاکتور میشن و طبق روال نوبت بهمن ماه میرسه
رانا : سلام دوستان به اسناد ربطی نداره مدارک 10 روز بعد میاد اول ماشینو تحویل میدن بره من بیستم پلاک شد 21 تحویل دادن تهرانم
حامد : گفتم شنبه تحویل میدن. ولی امروز ماشین از کارخونه رفت نمایندگی. نمایندگی هم ساعت 5 زنگ زد گفت فردا صبح بیا
اروبن : تو خودتو ناراحت نکن بشین نونتو بخور. چکار بکار بقیه داری. نکنه تو را هم خیسونده. نخود
تینا : سلام. 1مهر فاکتور شدم. 5شنبه پیامک تحویل حضوری اومد. اگر نرم چند روز بعد میارن نمایندگی؟؟؟
5 دنده سفید : 5دنده سفید واریزی 20 23 فاکتور شدم