احتمال افزایش مجدد قیمت خودرو در کارخانه

احتمال افزایش مجدد قیمت خودرو در کارخانه

در نخستین همایش قطعه‌سازان زنجیره تامین خودروسازی نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی ضمن نقد شرایط فعلی خودروسازان کشور، بر اینکه قیمت خودرو نیاز به بازنگری دارد، عنوان کرد که خودروسازان (به‌ویژه خودروسازان خصوصی) در این زمینه نباید کف جامعه را فراموش کنند.

صبح امروز (شنبه) نخستین همایش قطعه‌سازان زنجیره تامین ، با حضور قطعه‌سازان بزرگ، فعالان صنعت قطعه، نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس، دبیر انجمن خودروسازان و.... برگزار شد.

سید جواد حسینی‌کیا- نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی- در این نشست، در واکنش به این موضوع که بعضاً قیمت قطعات چینی از قیمت قطعات تولید داخل، ارزان‌تر تمام می‌شود و بسیاری از خودروسازان هم به این سمت حرکت می‌کنند که قطعات مورد نظر خود را از چین تامین کنند و در حقیقت چینی‌زده شده‌اند، اظهار کرد: اینکه قطعات از کشورهایی همچون چین وارد می‌شود یا بعضاً برخی از همین قطعات تولید داخل با بسته‌بندی‌های دیگری وارد کشور می‌شوند، در شرایطی که ما به این فعالان داخلی که در تامین زنجیره تلاش می‌کنند، دلمان قرص و محکم‌تر است. بنده ۴۵ درصدی که بعضاً قطعات داخلی گران‌تر از نمونه چینی خریداری می‌شود را نتوانستم هضم کنم؛ چراکه برای واردات یک قطعه، ما باید حداقل از سه ماه قبل، پول را واریز کنیم و  دو- سه ماه هم طول می‌کشد تا قطعه‌ وارد شود؛  با وجود  کمبودهای ارز و منابع موجود، با یک حساب سرانگشتی، هزینه‌ها در اصطلاح سربه‌سر خواهد شد و شاید قطعه‌ساز داخلی در واقع متحمل ضرر هم بشود. بر این اساس به نظر بنده، چنانچه به همان تامین‌کننده داخلی دل ببندیم، می‌توان بهتر کار را پیش برد.

وی افزود: نکته دیگری که پیشنهاد دارم برای فعالان صنعت قطعه‌سازی کشور این است که قریب به هفت هزارهزار میلیارد تومان نقدینگی جامعه است که در واقع نقدینگی دو تا سه درصد، تورم ایجاد می‌کند؛ برای این نقدینگی باید شما فعالان صنعت قطعه‌سازی  برنامه داشته باشید. مگر نمی‌گوییم بهشت سرمایه‌گذاری در سه بخش است؟! این نقدینگی مالی،  ظرفیتی است که می‌توانید مدلی برایش پیدا کرده و این نقدینگی را از کف بازار جمع کنید؛ در این صورت تلاطم‌هایی که در بازار ارز، سکه، طلا و مسکن و... هست، به‌تبع کاهش پیدا خواهد کرد. این نقدینگی هم  سمت تولید و اشتغال در صنعت می‌رود.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: موضوع دیگری که در حقیقت نیاز است در عرصه صنعت خودرو فکری برای آن شود، بحث قانون هوای پاک است؛ بر اساس قوانین، برای صنعت خودرو، به‌طور مثال قانون هوای پاک مطرح است؛ در حال حاضر موضوع استانداردهای ۸۵گانه اجباری است که در آینده بسیار نزدیک، به ۱۲۰گانه تغییر پیدا خواهد کرد؛ اجرای این الزام نیازمند این است که از همین حالا، این آمادگی را داشته باشیم تا بعداً دچار چالش نشویم و بگوییم که نمی‌دانستیم و برایش برنامه‌ای نداشتیم.

 

حسینی‌کیا تاکید کرد: ما حتی باید جلوتر از برخی کشورهای توسعه یافته هم فکر کنیم؛ خوشبختانه نیروی انسانی ماهر، متخصص و  آگاه در این کشور فراوان است که بخشی از آن‌ها را شما فعالان صنعت قطعه‌سازی، به کار گرفته‌اید.

نایب‌رئیس کمیسیون صنایع مجلس تصریح کرد: صحبت‌های عالمانه می‌شود، اما چرا صنعت خودروسازی دولتی ما امروز نتوانسته از برخی خودروسازان بخش خصوصی پیشی بگیرد. نگاه دولت نسبت به عرصه صنعت و مخصوصاً خودرو باید نگاه سیاست‌گذاری باشد؛ نگاه سیاست‌گذاری با تعرفه واردات اعمال می‌شود و هر کجا که دیده شد تولیدکننده به نفع مردم تولید می‌کند، تعرفه واردات را بالا ببرد و هرکجا که به نفع مردم نبود و رقابت‌پذیری  کنار رفت، مسائل آلایندگی دچار چالش شد و...،  موضوعات تعرفه واردات به میان آید. اکنون به جایی رسیدیم که به واردات خودرو کار کرده تن داده‌ایم؛ نباید در واقع این اتفاق می‌افتاد اما شرایطی در کشور حاکم شد که به این سمت رفتیم؛ به نظر بنده نیازمند این هستیم که خودروسازان و قطعه‌سازانی که در این زمینه تلاش می‌کنند، با افزایش تولید و ظرفیت، نیاز داخل را تامین کنند.

حسینی‌کیا ادامه داد: در سال حدود یک میلیون و ٧٠٠ هزار دستگاه نیاز داخل و تقاضاست، اما عرضه‌ای که  به بازار صورت می‌گیرد، نهایتاً یک میلیون و ۱۰۰ تا ٢٠٠ هزار دستگاه است؛ بنابراین متناسب با  تقاضا، عرضه انجام نمی‌شود؛ بحث قیمت خودرو یک موضوع جدی است، اما باید کف جامعه را هم لحاظ کنیم. متاسفانه اکنون خودروهای در بخش خصوصی فقط برای یک قشر مرفه تولید می‌شود؛  این مهم یکی از  موضوعاتی است که بایستی خودروسازان خصوصی در نظر داشته باشند و  نسبت به یکدیگر در تولید خودروهای اقتصادی در کنار خودروهایی که نیاز روز جامعه است، پیشتاز باشند. در حقیقت این‌ مهم یک مجموعه‌ خودروسازی را ممتاز از مجموعه‌های دیگر خواهد کرد.

 وی تصریح کرد: کار خوبی که برخی شرکت‌های خودروساز انجام داده‌اند، بحث تحقیق و توسعه (R&D) است که گفته شد در این حوزه توسعه حدود سه درصدی وجود دارد که به نظر بنده، بسیار کار ارزشمندی است؛ چراکه در کشورهای پیشرفته و در حوزه تولید خودرو، شرکتی همچون بنز و.. تا سه درصد در این حوزه تمرکز می‌کنند. ما تاکنون به ٠.۵ درصد هم نرسیدیم؛ اما اینکه این تحقیق و توسعه به سه درصد برسد، بسیار کار ارزشمندی است.

منبع

ایران جیب

 

برچسب : خودرو , وان کار , افزایش قیمت خودرو , افزایش مجدد قیمت کارخانه ای , بازار خودرو






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

0 نظر

صفحه 1 از 0

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
X33 Cross cvt 25 نظر
صابری 1 17 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
شرکت سایپا دزد : خداوند هر مسئولی که به مردم عزیز خیانت میکنه رو نیست و نابود کنه
یوسف : شاهین g تحویل خرداد.برج ۲۰ اسفند تبدیل و واریز داشتن. دیروز فاکتور شدن. تو گروه شاهین اتومات اطلاع رسانی کردن کن خودم ۲۷ ام واریز کردم. ۱.هفته فاکتور میشیم ایشالله
احبر : سلام دادش اگر قدت ۱۶۰ باشه ماشین بهتر اگر بزرگتر از ۱۷۰ باشی با سرت را از سانرف بیرون بیاری درضمن سرنشینان صندلی عقب انهاهم کمترحیتما پاینتر از ۱۵۰ باشه برو نگاه کن
Mahdi : آقا مهدی بعدش اینکه شما کدوم شهرید،؟متقاضی عادی هم هستید .یعنی مادران وفرسوده نیستید؟
M.R : ۷۲ ساعت وقت دارید .
حسین : سلام تارا دستی تحویل ۳۰بهمن امروز ۲۹ فروردین پلاک شد
V1 دستی : تیتانیوم دستی،واریز دوم ۲۹ آذر تحویل بهمن، دیروز فاکتور شد
ابراهیمی : من شاهین جی سانروفدار 17برج91403کامل واریز کردم 90 روز کاری گفتن ولی هیچ خبری نشد میگن شرکت سانروف نداره پس سانروف پلاس رو از ننه مدیرعامل میگیرن نصب میکنن؟>
درسا : به محض فاکتور شدن دیگه سود بهتون تعلق نمی گیره ، سود از یک ماه بعد از تکمیل وجه شروع می شه تا زمان فاکتور شدن
مهدی پلاس : 🚘 اعلام قیمت‌های جدید کارخانه‌ای محصولات سایپا ساینا S (۸۵گانه) ۴,۱۳۸,۳۰۰,۰۰۰ ریال کوییک S (۸۵گانه) ۴,۱۱۴,۱۸۰,۰۰۰ ریال اطلس GL ۴,۸۳۶,۹۲۷,۸۴۹ ریال شاهین G (ترمز ESC) ۵,۹۱۶,۸۰۰,۰۰۰ ریال شاهین GL (ترمز ESC) ۵,۷۳۱,۲۰۰,۰۰۰ ریال شاهین پلاس اتوماتیک ۸,۵۷۸,۰۰۰,۰۰۰ ریال کوییک GXR-L (فولادی) ۴,۵۴۹,۹۶۰,۰۰۰ ریال سهند S ۴,۹۳۳,۸۴۶,۷۶۱ ریال پادرا پلاس دوکابین (کارون) ۸,۷۰۸,۳۵۰,۰۰۰ ریال افزایش قیمت‌ها، به گفته منابع رسمی، ناشی از اعمال افزایش در نرخ بیمه ویژه است. 🚘| @ikcoesale_ir
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
رانا تحویل 18خرداد : دوست عزیز شما تحویل 31فروردبن هستید مگه فاکتور نشدی تا حالا؟!!!!
احمد : سلام دوستان اونایی که پلاک شدن درچه مرحله ای هستن کاست مر رو چک کنید بنظرتون فردا تحویل میدن
نگار : احسان 28بهمن بهمن ماه قفل شده
احسان 28بهمن : سلام به همه دوستان کسی خبر نداره چرا پنج روزه ماشین فاکتور نمیشه، دوستان تا حرف میشه همه میگن ما پرسنلیم یا کارمند سایپا هستیم یا عموم تو سایپا ،یکی یه خبر بگیره بده ببینیم این فلان فلان شده ها چرا دارن مردم رو عذاب میدن
احمد : 23فاکتور 24پلاک
تحویل 11 خرداد : صدور فاکتور میچرخه
محمد : کی پلاک میشه
یاغی : اون شاسی ماشین تو اونجا مدیر سایپا گیرکرده
یاغی : این شاسیش تو اونجا مدیر سایپا مانده
9بهمن : شیدایی مبارکت باشه منم فردا ساعت 11/تا 13 انتخاب کردم