مشکلات تعویض پلاک برای خریداران خودروی صفر

مشکلات تعویض پلاک برای خریداران خودروی صفر

 

روند تعویض پلاک خودرو در ایران همچنان با هزینه‌هایی قابل توجه و مراحل قانونی مشخص دنبال می‌شود و برای خودروهای صفر هزینه پلاک، مالیات، عوارض و حق‌التحریر دفاتر اسناد رسمی هم به عهده خریدار است.

 

در سال 1404، فرآیند تعویض پلاک خودرو در ایران همچنان یکی از مراحل الزامی در نقل و انتقال مالکیت خودرو محسوب می‌شود.

این فرآیند به‌منظور ثبت رسمی مالک جدید، افزایش شفافیت اطلاعات ناوگان خودرویی و کنترل‌های امنیتی انجام می‌شود.

بر اساس اطلاعات منتشرشده از سوی مراکز تعویض پلاک، هزینه صدور پلاک جدید در سال جاری حدود 3 میلیون و 900 هزار ریال (معادل 390 هزار تومان) اعلام شده است.

همچنین تأییدیه محل سکونت 797 هزار و 500 ریال (حدود 79٬750 تومان) و در صورت استفاده از وکیل، هزینه وکالت نیز تا 1 میلیون و 500 هزار ریال (150 هزار تومان) برآورد می‌شود.

در مجموع، هزینه تعویض پلاک برای فروشنده خودرو در شرایط عادی و بدون حضور وکیل، بین 5 تا 10 میلیون ریال (500 تا 1 میلیون تومان) تخمین زده شده است.

مالیات نقل و انتقال خودرو نیز از جمله هزینه‌های الزامی است که برای خودروهای تولید داخل 1 درصد و برای خودروهای وارداتی 2 درصد از ارزش خودرو تعیین شده است.

علاوه بر آن، پرداخت عوارض شهرداری نیز الزامی است که به ترتیب برای خودروهای داخلی و وارداتی 0.1 و 0.15 درصد از ارزش خودرو را شامل می‌شود.

فرآیند انتقال سند در دفاتر اسناد رسمی نیز شامل پرداخت حق‌الثبت به میزان 0.5 درصد ارزش خودرو، حق‌التحریر طبق تعرفه رسمی و 10 درصد مالیات بر ارزش افزوده مربوط به حق‌التحریر است.

مطابق قانون، تمامی هزینه‌های تعویض پلاک بر عهده فروشنده است، مگر آنکه در قولنامه ترتیب دیگری توافق شده باشد.

 

مالیات خودروهای صفر؛ خریداران زیر بار دو مالیات!

در حالی که طبق قانون، مالیات نقل و انتقال خودروهای صفر کیلومتر باید توسط شرکت خودروساز یا واردکننده پرداخت شود، گزارش‌ها نشان می‌دهد که برخی نمایندگی‌های فروش خودرو این هزینه را به‌طور غیرقانونی از خریدار مطالبه می‌کنند.

این روند در ماه‌های اخیر به‌شکل نگران‌کننده‌ای گسترش یافته و باعث شده افرادی که خودرو صفر خریداری می‌کنند، عملاً دوبار مالیات پرداخت کنند؛ یک‌بار در زمان خرید از نمایندگی، و بار دوم در زمان فروش خودرو و تعویض پلاک.

خریداران می‌گویند اغلب نمایندگی‌ها این مبلغ را در قالب هزینه‌های جانبی یا هزینه انتقال سند از خریدار دریافت می‌کنند، در حالی که طبق مقررات مالیاتی کشور، پرداخت مالیات نقل و انتقال در مورد خودروهای صفر صرفاً بر عهده عرضه‌کننده است.

این مسئله باعث سردرگمی و نارضایتی در میان مصرف‌کنندگان شده و برخی کارشناسان حقوقی آن را مصداق نقض حقوق خریدار و انتقال بار مالیاتی به شهروندان می‌دانند.

به گفته آن‌ها، نبود نظارت کافی از سوی نهادهای نظارتی و شفاف نبودن روند قیمت‌گذاری در برخی نمایندگی‌ها، زمینه‌ساز تکرار این تخلفات شده است.

افزایش شکایات و گزارش‌های مردمی در این خصوص، لزوم ورود جدی نهادهای نظارتی از جمله سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و همچنین سازمان امور مالیاتی را دوچندان کرده است.

این در حالی است که بسیاری از خریداران حتی از حقوق خود در این زمینه آگاه نیستند و در عمل، بار مالی دو مرحله‌ای بر دوش آنان قرار می‌گیرد.
در حال حاضر، متقاضیان باید پیش از مراجعه به مراکز، از طریق سامانه اینترنتی به نشانی nobat.epolice.ir نوبت دریافت کرده و با در دست داشتن مدارک مورد نیاز، نسبت به تعویض پلاک اقدام کنند.

بر اساس مقررات جاری، ارائه مدارکی چون کارت ملی، برگ سبز خودرو، بیمه‌نامه معتبر، معاینه فنی (در صورت نیاز)، گواهی تسویه خلافی و اسناد محل سکونت برای خریدار الزامی است. فروشنده نیز باید مدارک شناسایی و اسناد خودرو را به همراه داشته باشد.

خودروهای خاص نظیر خودروهای سنگین، وارداتی، صفر کیلومتر و برخی ماشین‌آلات صنعتی، بسته به مورد ممکن است مشمول معافیت‌های مالیاتی یا نیازمند مدارک تکمیلی مانند برگ گمرک و شرکت سازنده باشند.

مراکز تعویض پلاک در سراسر کشور زیر نظر پلیس راهور فعالیت می‌کنند و به‌طور میانگین روزانه هزاران پرونده نقل و انتقال خودرو را ثبت و پردازش می‌نمایند.

منبع

ایران جیب

 

برچسب : خودرو , وان کار , تعویض پلاک خودرو , هزینه‌های تعویض پلاک , مالیات نقل و انتقال خودرو , مراکز تعویض پلاک , سامانه نوبت‌دهی اینترنتی , حقوق خریداران خودرو , عوارض شهرداری خودرو , نظارت بر نمایندگی‌های فروش






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

0 نظر

1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
احسان شاهین دستی : خاک توسرشرکت سایپا بروبمیربدبخت ایران خودروبازم پیش فروش گذاشته شرکت سایپابدبخت فعلادرگیرشاهین آشغال اگه این پیام میخونی بروبمیریادبگیربدبخت
جواب به یک ابله : جواب به شاهین. ببند بااا، پاک دستی امثال شما رو هم دیدیم، این سایپا دزد هم از قماش شماست
داریوش : من دوم اردیبهشت م از دوستمون 26 اسفند 2500 تا عقب ترم شماره درخواست 19138338
چقدبدبختم... : ی تاریخی بزاریدهمه ازسراسرکشوربریم...فقط زودتراعلام کنیدمابایدازشهرستان بیاییم...بخدافقط تجمع میتونه گره کاربازکنه....وگرنه ۸ماه که هیچ..ی سال هم بشه خبری ازماشین نیس
پلاس : سلام.شماره پذیرش من بیست تا بعد از شماست
صادق : ممنون انشاالله ماشین بقیه دوستان هم به همین زودی فاکتور بشه
مهدی : شما تکمیل وجه چه تاریخی هستین ؟ هر هفته چند روز فاکتور میشه؟
درسا : من تکمیل وجه ۱۲ اسفندم ، انگار هر هفته ۳ روز فاکتور می کنن
مهدی : شما تکمیل وجه چه تاریخی هستین ؟ هر هفته چند روز فاکتور میشه؟
علی ریرا : عه. به سلامتی. تبریک میگم
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
27 خرداد : سلام فروش فوری تحویل 27 خرداد فروش فوری مادران تبدیل به 207 امروز فاکتور شد ،سود تاخیر 18800
فروش فوق العاده : ما هم همینجور داداش
بهران اطلس20اسفند(آذر) : داداش سخا کی ثبت کردی
Sahar : سلام دوستان.،پیش فروش واریز اول اسفند بوده،،تحویل هم زده آخر مهر🙁 بدون ماشین واقعا سخته. ب نطرتون چجوری پیش میره؟ممکنه زودتر تحویل بدن؟نمایندگی گفت تا وسط مرداد پیامک واریز وجه دوم میاد. میشه اگه اطلاعی دارید بگید
توحید ارومیه : علی محمدی عزیز باید داخلش ذکر شده باشه حالا شما نشون دفتر داری بده خیال راحت
علی رضا : داداش از کجا میدونی؟بیشتر توضیح بده ممنون
Zed.x33.cvt : بعد از چند روز از بارگیری خودرو،تحویل دادن؟
Atlas : سلام واریز اول اسفند 402. تکمیل وجه 11 اسفند 403 هیچ خبری از فاکتور نیست سفید مشکی
پانا فولاد مادران : 207پانا فولاد مادران فورش فوری موعد تحویل 17خرداد با22تومن جریمه تاخیر....فاکتور نشده و تازه سیاست تغییر رنگ فعال شده....
صادق : سلام 207پانا مشکی رینگ فولادی تحویل خرداد کسی هست که فاکتور نشده باشه