جدال خودروسازان با وزارت صمت بر سر قیمت خودرو

جدال خودروسازان با وزارت صمت بر سر قیمت خودرو

 

در حالی خودروسازان بزرگ کشور درخواست افزایش قیمت را رسما به سازمان حمایت ارسال کرده اند که دیروز با انتشار نامه هایی در کدال اعلام کردند در این زمینه منتظر نظر وزارت صمت هستند.

 

دو خودروساز بزرگ کشور، ایران‌خودرو و سایپا، با ارسال مکاتبات رسمی به مراجع ذی‌ربط، خواستار بازنگری در قیمت محصولات خود شده‌اند. در نامه ایران‌خودرو به سازمان بورس آمده است: «با وجود ارسال نرخ‌نامه فروش محصولات توسط سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان به وزارت صنعت، معدن و تجارت، تاکنون نرخ‌ها از سوی وزارتخانه ابلاغ نشده است.» سایپا نیز در نامه‌ای مشابه اعلام کرده که «مستندات و پیشنهادات لازم برای اصلاح و به‌روزرسانی نرخ فروش محصولات خود را به مراجع ذی‌صلاح ارسال کرده و پیگیری‌های مربوطه به‌صورت مستمر در حال انجام است.»

در همین رابطه، گزارش‌هایی مبنی بر توقف عرضه محصولات ایران‌خودرو طی روزهای اخیر منتشر شده است. این شرکت در نامه‌ای رسمی به وزارت صمت تأکید کرده بود که با قیمت‌های فعلی، ادامه عرضه ممکن نیست و فروش خودرو با نرخ‌های فعلی به زیان انباشته دامن می‌زند. این تحولات واکنش معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت را نیز در پی داشت.

حامد عاملی، معاون وزیر صمت، با اشاره به وضعیت موجود اعلام کرد: «وزارت صمت با قیمت‌گذاری دستوری مخالف است و شخص وزیر نیز بارها بر لزوم اصلاح این سیاست تأکید کرده است. ما پیگیر تحقق این اصلاحات در خردادماه هستیم.»

نقش وزارت صمت در قیمت‌گذاری خودرو

این وضعیت در حالیست که بر اساس مصوبه شورای رقابت در بهمن ۱۴۰۲، با اصلاح دستورالعمل تنظیم بازار خودروی سواری، وزارت صمت به‌عنوان تنظیم‌گر فنی بازار خودرو تعیین شده است. طبق این دستورالعمل، قیمت‌گذاری خودرو باید بر اساس ضوابط مصوب هیئت تعیین و تثبیت قیمت‌ها صورت گیرد.

در این روند، سازمان حمایت نرخ‌های پیشنهادی را محاسبه و به وزارت صمت اعلام می‌کند و وزارتخانه نیز موظف است قیمت‌ها را به خودروسازان ابلاغ کند، بنابراین تا زمان ابلاغ رسمی، خودروساز مجاز به تغییر قیمت نیست.

 

آیا قیمت خودرو افزایش می‌یابد؟

به گزارش مهر، درخواست افزایش قیمت از سوی خودروسازان در حالی مطرح می‌شود که از آذرماه ۱۴۰۲ تاکنون، قیمت کارخانه‌ای خودروهای داخلی تغییری نداشته است. این در شرایطی است که به گفته خودروسازان، هزینه مواد اولیه، دستمزد نیروی انسانی، نرخ ارز و هزینه‌های انرژی افزایش یافته و سیاست تثبیت قیمت‌ها باعث زیان مستقیم در هر دستگاه تولیدی شده است.

با این حال، بازار خودرو با رکود جدی مواجه است. آمارها نشان می‌دهد تقاضای مصرفی کاهش یافته و شکاف بین قیمت کارخانه‌ای و بازار آزاد در بسیاری از مدل‌ها به حداقل رسیده است. به همین دلیل، کارشناسان نسبت به تبعات افزایش قیمت هشدار می‌دهند.

در این بین برخی تحلیلگران اقتصادی معتقدند که افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو در شرایط رکود، منجر به کاهش بیشتر تقاضا و تشدید رکود خواهد شد. آن‌ها همچنین هشدار می‌دهند که این افزایش می‌تواند انتظارات تورمی را تحریک کرده و فضای روانی بازار را ناپایدارتر کند.

در مقابل، گروهی دیگر از کارشناسان با اشاره به وضعیت مالی شکننده خودروسازان، از درخواست افزایش قیمت حمایت کرده‌اند. به باور این دسته، ادامه قیمت‌گذاری دستوری در شرایط افزایش هزینه‌ها، نه تنها منجر به زیان انباشته می‌شود، بلکه کاهش کیفیت، افت سرمایه‌گذاری و تضعیف تولید ملی را به دنبال دارد. آن‌ها خواستار الگویی انعطاف‌پذیر در قیمت‌گذاری خودرو هستند که واقعیت‌های اقتصادی را لحاظ کند.

به گزارش مهر، دولت اکنون در برابر یک انتخاب سخت قرار گرفته است. از یک‌سو، حمایت از تولید و اشتغال در صنعت خودرو نیازمند بازنگری در سازوکار قیمت‌گذاری است و از سوی دیگر، حفظ قدرت خرید مردم و کنترل تورم نیز از اولویت‌های کلان اقتصادی به‌شمار می‌رود. تجربه‌های پیشین نشان داده‌اند که افزایش بی‌برنامه قیمت خودرو می‌تواند آثار تورمی گسترده‌ای به همراه داشته باشد.

منبع

ایران جیب

 

برچسب : خودرو , وان کار , ایران خودرو , سایپا , افزایش قیمت خودرو , وزارت صمت , سازمان حمایت , شورای رقابت , بازار خودرو , شفافیت قیمت , حقوق سهامداران , تصمیم گیری , اقتصاد خودرو






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

0 نظر

1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
A5 رضا : لطفا بگید A5 ثبت نام چه زمانی بودید و چه زمان تحویل گرفتید.
شاهین : سلام ۱۲ اسفند تکمیل وجه کردم شاهین سی طرح نیمه شعبان دی۱۴۰۲هنوز فاکتور نشدم کسی فاکتور شده اطلاع بدید خسته شدیم
بنیامین : سلام. بله دقیقا برای منم مثل شماس ۲۰۷ تحویل ۳۱ تیر ولی هنوز فاکتور نشده
A5 رضا : لطفا بگید A5 ثبت نام چه زمانی بودید و چه زمان تحویل گرفتید.
Shahin G : ها بابا تحفه ای نیس ریسک نگهداریش با اون موتورش منم میخام ردش کنم تارا بگیرم
بهروز : من ۱۲ اسفند هنوز فاکتور نشدم
شاهین جی اردیبهشت : دوستان گل کسی خبری از شاهین دنده داره تا کی فاکتور شده خسته شدیم
شاهین gl : ,,سلام دوست عزیز قرعه کشی نوبت ما زمستان ۱۴۰۳ بود شاهین جی ال ما دی ماه ۱۴۰۳ مبلغ ۲۸۳ ملیون واریز اولیه انجام دادیم تحویل هفته آخر شهریور ۱۴۰۴ شدیم بعد تقریبا ۵ تیر ماه پیامک تکمیل وجه اومد و دوهفته مهلت تکمیل وجه داده بودن ک ما ۱۸ هم تیر تکمیل وجه انجام دادیم حدود ۳۲۰ مایون تمن که تقریبا دو ماه زودتر از موعد تحویل واریز کردیم .نمایندگی گفت ک تا ۳۰ الی ۴۰ روز کاری انشاءالله فاکتور میشه ماشینتون.
X5-بهمن-سفید : دوست گرامی آبان و آذر گرفتن دی شروع شده
مریم : دوستان فردا تجمع هست؟؟ ساعت چند؟؟؟؟
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
اطلس جی : نمایندگی به من گفت ممکنه 4ماهی طول بکشه خدا داند
اطلس جی : میتونی بری نمایندگی بهت حواله میده میری بانک پرداخت می کنی من همین کارو کردم
اطلس جی : سلام میری سایت ثبت نام می کنی صدو خورده ای هزینه پرداخت می کنی دو روز بعد پستچی میاد در خونه تایید می کنه میری کپی میگیری میدی نمایندگی ثبت کنه
ساینا تشکیل پرونده 13 1م بهمن : خدا کنه زودتر بدن فقط داره 6ماه میشه یه ماه میگن صبوری کنین مگه صبوری کنیم ماشین میشه واسمون یه نفر هم جوابگو نیست
ساینا تشکیل پرونده 13 1م : خدا کنه زودتر بدن فقط داره 6ماه میشه
ساینا اس بهمن ماه : سلام دوستان به امید خدا فردا 9و10اسفند تکمیل وجه فاکتور میشن
اطلس بهمن 4 : دوستان سخا چجوری انجام دادید؟ رفتین تعویض پلاک حضوری انجام دادین یا از طریق سامانه؟؟؟؟؟
دنا 6دنده31مرداد پیش فروش : با کی هستین؟
محسن : حتما شما 6 دنده رینگ آلومینیومی هستید که نوشته 30 تیر؟؟؟؟
مهدوی : سلام . هفته آخر اسفند هستم .دو روز پیش دعود نامه اومد