نکاتی جالب درباره واردات خودروهای گذرموقت

نکاتی جالب درباره واردات خودروهای گذرموقت

به گفته یک کارشناس خودرو: اوج رونق ورود این خودروها به ایران از سال 88 به بعد است که تا قبل از این زمان به عنوان ماشین‌‌های کاری محسوب می‌شدند. خرید مدل صفر این نوع خودروها اصلا مقرون به صرفه نیست و بیشتر خودروهایی از این نوع که در سطح کشور می‌بینیم، کارکرده‌های در حد نو هستند.وی در خصوص شماره‌گذاری این نوع از خودروها افزود: خودروهای متعارف وارداتی به راحتی پلاک می‌شوند و نگرانی جدی در این  مورد وجود ندارد. اما شرکت‌ها و واردکننده‌ها روی ماشین‌‌های خاص به خاطر هزینه‌های گزاف واردات و هم‌چنین  نگهداری‌اشان، سرمایه‌گذاری نمی‌کنند.
تکلیف این نوع از خودروها معلوم است؛ مالک نباید انتظار تعمیر خودروی خود را در داخل  داشته باشند. چراکه امکان تعمیر برند‌های خاص در داخل کشور نیست. اما اگر کسی کانال آشنایی با سرمایه‌ای مناسب داشته باشد، می‌تواند با سفارش قطعه خود از خارج، آن را در داخل تعمیر کند. اغلب خودروها‌ی گذرموقت در داخل کشور با روش‌های سنتی تعمیر می‌شوند. در حقیقت تعداد خودروهایی که برای تعمیر به خارج فرستاده می‌شوند، فوق‌العاده معدود است. مگر اینکه میزان خسارت وارده زیاد باشد.
این کارشناس در خصوص حق فروش و سندگذاری افزود: نقل و انتقال این نوع خودروها غیرقانونی و وکالتی است. افراد آشنا معمولا بین خودشان این خودروها را رد و بدل می‌کنند. چراکه در صورت بروز هر سانحه‌ای، عواقب آن متوجه فروشنده است.
آنچه که می‌توان به عنوان سند این نوع خودروها نامید تا نشان‌دهنده مالکیت خریدار باشد، برگه‌ی زردرنگی به اسم «کارنه دوپاساژ» است که به افراد مقیم آن کشور تعلق می‌گیرد.
کارنه دوپاساژ شامل مشخصات فنی و ظاهری خودرو به دو زبان انگلیسی و فرانسوی است. این روش برای کشورهایی که عضو کنوانسیون بین‌المللی کارنه دوپاساژ (تنها مربوط به مسافران) هستند، اعتبار داشته و قابل اجراست.
 
نکاتی جالب درباره واردات خودروهای گذرموقت
 
کارنه دوپاساژ برای هر فرد ایرانی که حداقل یک سال در خارج از کشور با ویزای معتبر و یا اقامت ساکن بوده و هم‌چنین حداقل شش‌ ماه به صورت متوالی بدون خروج از آن کشور حضور داشته، قابل اجراست.
به این ترتیب که شخص می‌تواند ابتدا با تهیه دفترچه کارنه خودرو، به ایران وارد شود و در گمرکات مرزی کشور با تایید اعتبار دفترچه از یک تا نهایتا سه ‌ماه مهلت تردد دریافت کند. در صورتی‌که مالک خودرو، مهلت اقامت و یا اعتبار ویزایش به اتمام رسیده باشد، نمی‌تواند از شرایط کارنه استفاده کند. تنها شخصی که نام وی در دفترچه کارنه خودرو یا در برگه ورود موقت آن ذکر شده، اجازه رانندگی با خودرو را دارد؛ در غیر اینصورت مرتکب جرم شده و خودرو توقیف خواهد شد.
این کارشناس با اشاره به روش مرسوم واردات گذر موقت‌ها تشریح کرد: در این روش شخص مقیم یا ساکن در کشورهای دیگر، ابتدا با گرفتن دستور از گمرک ایران و اخذ ضمانت‌نامه معتبر بانکی و یا نقدی، به اندازه ارزش اصلی خودرو به علاوه حقوق و سود احتمالی ورود خودرو به ایران، اقدام به واردکردن خودرو می‌کند.
باید در نظر داشت که خرید و فروش هر نوع خودروی گذرموقت در داخل کشور چه در زمان داشتن اعتبار و چه پس از آن، ممنوع بوده و قاچاق محسوب می‌شود و با فرد خاطی، برخوردی جدی صورت می‌گیرد و خودرواش نیز توقیف می‌شود. اجاره دادن خودروی گذرموقت نیز شامل این قانون است. در صورت قاچاق‌شدن خودروی گذرموقت، دولت سه برابر ارزش گمرکی خودرو و همچنین حقوق و سود آن‌را مطالبه می‌کند.

منبع

جام اقتصادی

برچسب : خودرو , واردات , گذر موقت






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

2 نظر

فریذ
3

واقعا ولستر 65میلیون 206 ایرانی - چینی 40 میلیون!!!!!!!!!!!!!!!!1
واقعا کهههههههههههههههههههه
18:06  1392/12/25
پاسخ دادن
حامد
7

تشکر... اطلاعات خوبی دادین
13:42  1392/12/24
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
B : سلام تحویل۱۵ مهر کسی خبر داره کی فاکتور میشه
سلام جناب خوب هستین قربان : چه خبر خانواده خوبن سلامتی والده محترم خانم بچه ها راستی چکار کردین وام جور شد؟ اقساطی که سنگین نیست؟ حالا مدارکش میفرستم واست ممنون میشم رفتید مدارک منم تحویل بدین شاید تا قبل از عید نوبت ما هم شد با نیت خیرتون منم خبر سلامتی چی بگم والا همش گرفتار تعمیرات و بازسازی خونم هرچی پس انداز بود خرج کردم واسه نوسازی خونه حالا اگه بشه تا قبل از عید تموم بشه زنده باشی سلام برسونید تشریف بیارید خوشحال میشیم شبتون بخیر خدانگهدار
T8امیر : سلام ۱۵ آبان پلاک شد مدارک ماشینم رسید دستم ولی خدشه تحویل ندادن نمایندی رستمی شیراز
محیا : سلام چطورشما۲ابان شاسی شدید و الان تحویل گرفتید ومن ۲۳مهر پلاک شدم هنو تو مرحله ی حمل هست ؟تی۸مشکی ثبت نام ۲۵خرداد
X5 اردیبهشت : با سلام ثبت نام اردیبهشت هنوز تو تکمیل وجه مونده من نمیدونم چه فرقی هست که بعضیها میگم ما تحویل هم گرفنیم
حسین... : بازهم یک شیرین کاری بی مزه از مزدوران وجیره خوران سایپا! پس شما آشغالهای مواجب بگیر سایپا که سالی چند بار ماشینهای متفاوت از شرکتتون میگیرین بعداز فروش لباسای خودتون و خانوادتون چی چی تون را خرج تهیه پیش پرداخت ماشینتون میکنید؟
مهسا : دوستان خبری از دعوتنامه آذر ماه ندارید؟؟؟؟؟؟؟؟
ناصر محب نژاد : J4سفید ثبت نام۱۸ اردیبهشت از نمایندگی سلیمانی پور از شهر ری ۶اردیبهشت شاسی ۲۸ارسال مدارک وامروز هم کارت ماشین رافرستادن ماشینو کی تحویل میدن خدا میدونه خسته شدیم
حسین : روزی ۷۵۰ هزار تومان
Mr.p : کسی هست تحویل گرفته باشه از 90 روزه ها
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
رانا : منم تحویل 4بهمن بودم الان شدم 30 بهمن . امروز هم دعوتنامه تکمیل وجه اومد واسم
یاسین : سلام پیام واریز براتون اومد چقدر بوده
سورن دوگانه : سلام ، فاکتور شدم ولی پلاک نشده چند روز طول میکشه پلاک بشه؟
محمد رحیمی : سلام بعد از فاکتور چند روز طول می کشه پلاک شه
قاسم رشیدی : من لیفان 620 1600خریدم بیشتر از 200کیلو بار میزنم داخلش عقب ماشین رو زمین می‌خوابه دلیلش چیه
نیما : سلام برداران وحواله داران عزیزیه تجمع بذاریم سازمان استاندارد که بهانه ایرانخودروتمام بشه مطمئنم ربطی به سازمان استاندارد نداره فقط ما بایدازطرف سازمان استاندارد پیگیری یاتماس بگیریم
حمید x33 cross : پاسخ به مهساfx من تایید لیزینگ 7 تیر تحویلی 17 شهریور مدارکم مشکلی نداره پس چرا وام منو نمیریزه بانک سگ مال شمارو ریخته عجب گیری افتادیم
X33 cvt : سلام دوستان ، کسایی که x33 cvt تاریخ قراردادشون بین اردیبهشت تا خرداد بوده تحویل گرفتن؟ من تقریبا تاریخهای ثبت نامهارو بررسی کردم و از خرداد تا مرداد ثبت نام ایکس33 نبوده . میخوام ببینم اونایی که قبل خرداد ثبت نام کردن تحویل گرفتن؟ میخوام ببینم کی نوبت میرسه به ثبت نامی های بعد مرداد . من تاریخ قراردادم 6شهریور1403 هست و تحویل سیستمی 18دی و همه مدارک هم اومده
ساینا استاندارد 85 گانه ارومیه : 90روز عادی
ساینا استاندارد 85 گانه ارومیه : دوستان میدونید بعد 24 شهریور و مهرماه چه تاریخ هایی واریزی داشتیم؟