برندگان و بازندگان بازی قیمت خودرو

برندگان و بازندگان بازی قیمت خودرو

اولین دیدار تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 2014 مقابل نیجریه، اگرچه بی‌کیفیت بود و کارشناسان از آن به‌عنوان ضعیف‌‌ترین بازی جام یاد کردند، اما برای مربیان و بازیکنان تیم و مسوولان ورزش کشور، نتیجه‌ای قابل‌قبول و حتی افتخارآفرین به حساب می‌آید، زیرا از دید آنها، همین که مقابل یکی از تیم‌های بزرگ آفریقایی و آن هم در معتبرترین تورنمنت فوتبالی جهان، نباخته‌ایم، کاری بزرگ و رضایت‌بخش انجام داده‌ایم.
در واقع آنها معتقدند؛ درست است که ضعیف‌‌ترین حریف گروهمان را نبرده‌ایم، اما مردم باید به همین تساوی هم راضی باشند و خدا را شکر کنند که مقابل نیجریه با دو سه گل مغلوب نشده و به اصطلاح آبروداری کرده‌ایم. با القای این طرز تفکر مربیان و بازیکنان و مسوولان ورزش کشور، حالا خیلی‌ها دیگر چندان به كيفيت بازی تیم‌ملی فوتبال و اینکه بازیکنان بیش از چند ثانیه حفظ توپ نداشتند، فکر نمی‌کنند و دلشان خوش است که نیجریه را متوقف کرده‌ايم. مشابه این ماجرا حالا در مورد قیمت‌گذاری خودرو نیز به‌نوعی رخ داده است، چه آنکه دولت می‌خواهد با ظرافتی تمام، بازی قیمت خودرو را به نفع خود تمام کرده و هم مردم را نسبتا راضی نگه دارد و هم خودروسازانش را.
طی دو سال گذشته، قیمت خودروهای داخلی به حدی رشد کرده که بسیاری از مشتریان توانایی خرید ندارند و بی‌صبرانه منتظر ارزانی هستند تا شاید بتوانند خودرویی شخصی برای خود دست‌وپا کرده یا نسبت به تعویض و نو کردن آن اقدام کنند. دولت (چه دولت قبل و چه دولت جدید) نیز چون می‌خواهد مردم را راضی نگه داشته و خلاف جهت آنها شنا نکند، همواره از مخالفت با افزایش قیمت خودرو صحبت به میان آورده و این در حالی است که خودروسازان معتقدند به دلیل رشد هزینه‌های تولید، خودرو باید گران شود.
این وسط اما ماموریت اصلی به شورای رقابت سپرده شده و این شورا در وسط هیاهوی دولت و خودروسازان، ناگهان خبر از افزایش قیمت خودروهای داخلی داده است، منتها نکته کلیدی اینجا است که این «افزایش قیمت» کمتر از انتظار خودروسازان بوده و از همین رو آنها تلویحا اعلام کرده‌اند زیر بار قیمت‌های جدید نخواهند رفت. 
به گفته خودروسازان، هنوز هیچ ابلاغ رسمی از سوی شورای رقابت مبنی‌بر اعمال قیمت‌های جدید، به دستشان نرسیده و آنها می‌خواهند شورا را برای افزایش قیمتی بیش از اینها (حدود 12 درصد) مجاب کنند. با این حال شورای رقابت تاکید کرده که هیچ اعتراضی را از سوی خودروسازان نمی‌پذیرد. 
اگرچه ظاهر ماجرا نشان می‌دهد که دولت نیز مخالف سرسخت افزایش قیمت خودرو است و به اصطلاح جلوی زیاده خواهی خودروسازان ایستاده، اما در عین حال سخنگوی دولت همواره بر جایگاه قانونی شورای رقابت تاکید کرده و به‌نوعی گفته که در ماجرای قیمت‌گذاری خودرو، حرف آخر را این شورا می‌زند.
به‌عبارت بهتر، دولت در عین حالی که بر طبل مخالفت با افزایش قیمت خودرو می‌کوبد، اما از شورای رقابت نیز حمایت می‌کند، آن هم در شرایطی که این شورا رای به گرانی خودروهای داخلی داده است. محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت، در تازه‌‌ترین اظهارنظر خود گفته که دولت هیچ برنامه‌ای برای افزایش قیمت خودرو ندارد و ملاک همان چیزی است که شورای رقابت تعیین کرده است. وی با انتقاد از روند کیفی خودروسازان، تاکید کرده که حمایت از صنعت خودرو به این معنا نیست که همواره پیش از رشد کیفیت، قیمت خودرو صعود کند. به گفته نوبخت، شورای رقابت در جایگاه قانونی خود با در نظر گرفتن نظر دولت (مخالف افزایش قیمت) و نظر خودروسازان (خواستار افزایش قیمت موردنظر خود) محاسباتی را انجام داد و در نهایت فرمول قیمت‌گذاری را ارائه کرده و دولت نیز از هر گونه تصمیم قانونی، حمایت لازم را به عمل می‌آورد.
به گفته وی، دولت همان‌طور که از صنعت خودرو حمایت می‌کند در پی جلب رضایت مردم نیز هست و چون آنها (مردم) با افزایش قیمت‌ها بدون افزایش کیفیت موافق و راضی نیستند بنابراین دولت موظف است در جهت تأمین نظر مردم برای کاهش قیمت‌ها تلاش کند. اظهارات سخنگوی دولت در شرایطی است که طبق تصمیم شورای رقابت، خودروسازان می‌توانند با رعایت شروطی خاص، قیمت محصولات خود را بین 49/3 تا 9/6 درصد افزایش دهند و هیچ اعتراضی هم در این مورد وارد نخواهد بود. با این حال خودروسازان نسبت به تصمیم شورای رقابت معترض هستند و می‌گویند قیمت خودرو باید بیش از اینها افزایش پیدا کند، زیرا با این ارقام (افزایش 49/3 تا 9/6 درصدی) نمی‌توان ضرر و زیان دو سال گذشته را جبران کرد. به اعتقاد خودروسازان، قیمت خودروهای داخلی باید 12 درصد افزایش یابد تا آنها بتوانند ضرر و زیان گذشته خود را جبران کرده و توانایی تولیدشان را حفظ و حتی افزایش دهند. هرچند در ظاهر، دولت و شورای رقابت رو در روی خودروسازان قرار گرفته و می‌خواهند افسار گرانی خودرو را بکشند، اما گویا این وسط هیچ کس حواسش نیست که با وجود نارضایتی مردم و انتظار آنها برای ارزانی، قیمت خودرو باز هم افزایش یافته است.
در واقع وسط هیاهوی دولت و خودروسازان و شورای رقابت، خودرو افزایشی 49/3 تا 9/6 درصدی را تجربه کرده و این به معنای جهش میلیونی قیمت خودروهای داخلی خواهد بود. به‌عبارت بهتر، اگرچه دولت همواره تاکید کرده و می‌کند که قیمت خودرو نباید افزایش یابد و شورای رقابت هم برای افزایش قیمت شرط و شروط گذاشته، اما اتفاق مهم و اصلی كه رخ داده، صدور مجوز گرانی خودروهای داخلی، آن هم با وجود نارضایتی و مخالفت مردم است.
مردم تا همین دو سال پیش و قبل از رشد شدید قیمت خودروها نیز معتقد به گرانی خودروهای داخلی بودند و پراید هفت میلیونی و پژوی 14 میلیونی را هم برنمی تابیدند و وقتی هم که قیمت‌ها دو سه برابر شدند، نه تنها اعتراض مردم بیشتر شد؛ بلکه بسیاری حتی قدرت خرید خود را در بازار خودرو از دست دادند. از همین رو مردم بسیار امیدوار بودند که شورای رقابت بتواند قیمت خودرو را تثبیت و حتی ارزان کند، اما دست آخر بازی باز هم به نفع خودروسازان تمام شد و آنها توانستند با گرفتن مجوز افزایش قیمت حدودا هفت درصدی، به نصف آنچه می‌خواستند، برسند.
در این بین، باز هم این مردم بودند که دستشان خالی ماند و چیزی از این همه هیاهو و شلوغ بازی در ماجرای قیمت خودرو، نصیب آنها نشد و حالا نه تنها دیگر امیدی به کاهش قیمت ندارند، بلکه باید خود را برای گرانی بیشتر نیز آماده کنند. 
با این شرایط به نظر می‌رسد بازی قیمت خودرو به عمد به وقت اضافه کشیده شده تا تماشاچیان (مشتریان بازار خودرو) مطمئن شوند بازیکنان (دولت و شورای رقابت) تمام تلاش شان را برای متوقف کردن حریف (خودروسازان) انجام داده و انجام خواهند داد. در بازی فوتبال بارها پیش آمده که تماشاچیان و هواداران با وجود باخت یا نتیجه نگرفتن تیم محبوب شان، بلند شده برای بازیکنان خود دست زده‌اند، چون مطمئن بوده‌اند آنها تمام تلاش خود را برای کسب موفقیت انجام داده‌اند و بیش از این در توان شان نبوده است. حالا ظاهرا دولت هم می‌خواهد به مردم بگوید که با افزایش قیمت خودرو مخالف بوده و تمام سعی خود را برای جلوگیری از این اتفاق انجام داده، اما شورای رقابت پس از بررسی‌های لازم و با وجود تلاش برای تثبیت قیمت، چاره‌ای جز صدور رای گرانی نداشته است. طبعا شورای رقابت هم به هیچ وجه نمی‌خواهد خود را در مقابل مردم قرار دهد و از همین رو و برای آنکه کمی از تلخی گرانی خودروهای داخلی بکاهد، پنج شرط را بابت افزایش قیمت، پیش پای خودروسازان گذاشته است.
با این اوضاع، حالا دولت و شورای رقابت می‌توانند ادعا کنند که در ماجرای قیمت خودرو، بیشتر طرف مردم را گرفته اند تا خودروسازان؛ چه آنکه خودروسازان خواستار افزایش قیمت 12 درصدی بوده‌اند، اما آنها (دولت و شورای رقابت) این اجازه را نداده و حداکثر مجوز رشدی 9/6 درصدی را صادر کرده‌اند. این یعنی دولت و شورای رقابت نمی‌خواستند خودرو گران شود و همین که اجازه ندادند حرف خودروسازان (افزایش قیمت 12 درصدی) به کرسی بنشیند، مردم باید راضی باشند، همان‌طور که باید از نباختن به نیجریه رضایت داشته باشند؛ اما آیا مردم راضی‌اند؟! 

منبع

دنیای اقتصاد

برچسب : خودرو , برنده , بازنده , ایران , نیجریه , قیمت , تشابه , مساوی , بازی






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

4 نظر

محمد
7

از ماست که بر ماست
متاسفم برای هممون
خدایا پس کی عدالت گسترت را خواهی فرستاد
خسته ایم...............
06:15  1393/03/29
پاسخ دادن
علی
8

دولت خودشدستش تو جیب مردمه وگرنه وارداتو ازاد میکرد تعرفه ها رو هم برمیداشت از مردم باج نمیگرفت
مثل دوبی -ترکیه و ....
18:41  1393/03/28
پاسخ دادن
فرشید
10

خوب این مساله که دولت می تواند ادعا کند که طرف مردم رو گرفته که از ابتدا مشخص بود چون دولت چه زمانی که طرف مردم رو میگیره و چه زمانی که برعکس عمل می کنه همین ادعا رو داره حتی اگر شواهد چیزه دیگه ای بگه با وقاهت تمام شواهد رو رد کرده و ادعا های خودشون رو تکرار می کنن. عادت کردیم که قیمت 50% بالا بره و کسی حرفی نزنه و با کاهش 5% قیمت تمامه رسانه ها شروع به بزرگنمایی کنن و ملت هم برای خرید صف بکشن ...
12:08  1393/03/28
پاسخ دادن
حامد
11

بازنده ی اصلی کارمندان و کارگران بیچاره بودند
برنده اصلی هم صاحبان مشاغل و دلال ها بودن وبا بالا رفتن نرخ تورم و دلار سرمایه انها هم بالا رفت و مشاغل آزاد هم قیمت اجناسشون روز به روز گران کردن
11:54  1393/03/28
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
اتومات : بله درسته ولی هیچ کار از دستمون بر نمیاد همین طور ساکت نشستیم سایپا هم عین خیالش نی الان هر قسمتی یا شرکتی دیگ بود رسانه ای شده بود
نبیلی : 19 اسفند 90 روزه هنو فاکتور نشده
تارا v4 اتومات : خدالعنتتون کنه الان سه ماه داره میگذره از پولی که گرفتین هیچ خبری هم از ماشین نیست،زنگ میزنی میگن سودشو بهتون میدیم بخوره تو سرتون سود میخایم چیکار ماشینمونو تحویل بدین
amir fwi : سلام من ۱۸بهمن ثبت نام کردم هنوز تو مرحله تکمیل وجه هست نه نمایندگی جواب درستی میده نه نمایندگی مرکزی دیگه دارم به فکر فسخ میفتم
تارا وی ۴ : سلام تاریخ تحویل ۶برج یک بود بعد شد ۳۱ برج یک هنوز فاکتور نشده
J4 : مبارک باشه...تو سامانه مرحله تحویل خودرو سبز شد یا نه خودشون تماس گرفتن
محسن : . ..........مبارک باشه . ........ ما که تکمیل وجه ۹ بهمن هستیم . ........ هنوز خیلی مونده تا تحویل بگیریم . ........ دوگانه ما احتمالاً میره برای مرداد ماه
منصف : داداش گاز و گذاشتن که بدی باز تارا خوبه ماشینای دیگه اگه گاز ندی زیر صد هم نمی رسن 🛀
نقض تعهد شرکت سایپا در تحویل فروش فوری دیماه : اوفو بالعقود به پاسخگویی 096550 نمیشه اعتماد کرد چند ده بار مواعد ضد و نقیض اعلام کردند نزدیک دو ماه در تاخیر فروش فوری خیلی زیاده برخورد بسیار زننده و غیر شفاف شرکت اهانت به مشتری می باشد اگر توان تولید وجود نداشت چرا برنامه فروشی فوری اعلان گردید . در زمان ثبت نام نقل قول های رسمی از طریق پاسخگویی شرکت حاکی از تحویل حتمی حتی زود تر از موعد 90 روزه بود خیلی از مشتریان به امید تحول فوری ماشین زیر پای خود را فروخته اند ، وام گرفته اند ، طلا و سرمایه خود را بکار گرفته اند و الان مشکل جدی دارند یک خبر مطمئن از طریق مدیر عامل یا حتی دیگر مدیران شرکت می تواند آسایش روانی برای مشتریان ایجاد کند هر چند که تاخیر فروش فوری به این اندازه نمی‌تواند هیچ توجیهی داشته باشد با این وضعیت موضوع نیازمند پیگیری های جدی تر از مراجع نظارتی و قضایی می باشد وعده وعید های مع الواسطه از شرکتی که فعالیتش به سبب استفاده از یارانه دولتی و سرمایه ملی بوده قابل پذیرش نیست و خصوصاً می بایست روند ثبت نام تا تحویل خودرو نسبت به هر شرکت دیگری شفاف تر و دقیق تر باشد و خیال مشتری را صد درصد راحت نماید.
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
ef7p بهار 1403 : تاریخ /درحال صدور فاکتور / بروز شد... 😭
اتومات30دی : از وقتی 207 سقف قرمز اومد
مهرداد : بچه کجای
31 فروردین : تحویل 31 فروردین هستم هنوز فاکتور نشدم مثبت بزنید ببینم چند نفر فاکتور نشدن
ساینا اس دوگانه : سلام لیدا با حساب تورم پول یکسال خوابیده بود. الان بخواهی دقیق حیاب کنی نزدیک 40 تا 50 میلیون ضرر دادیم و هنوز هم ماشین نگرفتیم. خدارو همیشه هم شکر میکنیم.
جواب : من تحویل 31 فروردینه و هیچ فقط تاریخ اماده برای فاکتور امروز برای پنجمین بار بروز شد
کوییک gxl فروش فوری : سلام دوستان ماشین تحویل گرفتیم لاستیک گلدستون روش بود مزخرف ترین لاستیک بازار از نظر کیفیت تازه تو اینترنت سرچ کردم نوشته بود شرکت های خودرو ساز بخاطر کاهش هزینه تولیدشون از این لاستیک بی کیفیت استفاده میکنن با جون مردم بازی میکنن خداشاهده لاستیکی هنوز 5روز نشده زیرماشین بود ترک خورده وپوستش کنده شده.با کلی بدبختی رفتم پول قرض کردم مابه تفاوت لاستیک هارو دادم بجاش لاستیک خوب برداشتم.
شیرین : حتما فروش فوری هستن
شیرین : سلام دوستان پیام میدین در رابطه ماشین خیلی خوبه همه اطلاع پیدا میکنن ولی بعضی از دوستان مواضب باشن اینجا خانمها هم هستن پیامهای بیربط ندین خانم ها میخونن درست نیست
طاها : دوستان کسی خبر نداره میگن سیل خراسان آمده مخصوصا تگرگ بدی آمده ماشینها را از بین برده کسی خبر نداره چون نه فراخوان میدن نه ماشین تحویل میدن بچه های خراسان کسی اطلاع داره از وضعیت ماشینهای چرا فراخوان نمیاد