زمان زیادی تا تولد ماشین های هوشمند باقی نمانده است و این که در آینده ای نه چندان دور، خودروی شما به طور اتوماتیک حرکت کند و بدون دخالت راننده، شما را به مقصد مورد نظرتان برساند، جای تعجب ندارد. شاید الان باور کردن این موضوع اندکی سخت به نظر برسد، اما طبق آن چیزی که محققان برآورد کرده اند، آینده، متعلق به کسانی است که با پیشرفت فن آوری گام بر می دارند و به این تغییر و تحولات، ایمان آورده اند. البته در این زمینه، Google تاکنون پیشتازی کرده و اولین ماشین هوشمند تمام اتوماتیک را طراحی و ساخته است.
اندکی در خیال خود تصور کنید! فکر کنید یک خودروی نیمه سدان تمام اتوماتیک در اختیار شما گذاشته باشند و شما در یک خیابان، با این خودرو در حال گشت و گذار هستید. این خودرو به قدری هوشمند است که وقتی ناگهان، خیابان مد نظرتان را به اشتباه رد می کنید، هم زمان با پخش یک آلارم اتوماتیک، دنده عقب می گیرد و وارد خیابانی می شود که رد کرده بودید. جالب تر این که حتی پیش از وقوع تصادف، با پخش یک آلارم، ترمز اضطراری را در لحظه فعال می کند و خودرو متوقف می شود. گذشته از همه این ها، خودرویی که برای خدمت رسانی تدارک دیده شده است، به طور تمام اتومات در پارکینگ جایابی می کند و اتومبیل پارک می شود. گفتنی است، سیستم هشدار نقاط کور و کروز کنترل، از دیگر آیتم های کاملاً هوشمندی است که در چنین خودرویی به چشم می خورد. در این زمینه، شرکت خودروسازی BMW نیز تلاش هایی در ساخت خودروهای هوشمند داشته است که البته، از همه بیش تر، سیستم تشخیص ترافیک شهری را در آن ها مد نظر قرار داده است.
اگر تمام تکنولوژ های روز دنیا را یکجا در یک ماشین کنار هم جمع کنیم، برآیند آن ها، یک خودروی تمام اتوماتیک تحت عنوان Self-Driving می شود. بنابراین، وجود یک ماشین کاملاً مستقل از نظر رانندگی، آن هم بدون دخالت دست یا پای هیچ راننده ای، زیاد دور از ذهن نیست. بنا بر گزارش های رسیده از خبرگزاری Detroit News، آخرین دست آوردهای حاصل از کنفرانس جهانی انجمن مهندسان خودرو در سال 2013، در توسعه و تحقق چنین چشم اندازی بسیار مؤثر خواهد بود و برآورد شده است که تا سال 2025، وجود ماشین های هوشمند و تمام اتوماتیک در بازار جهانی، قطعی است.
به محض این که چنین خودروهایی از نظر تجاری، در آینده در دنیا جا باز کنند، شما می توانید به راحتی، یک ماشین راننده سرخود یا همان Self-Driving بخرید. البته گفته شده است که شرکت هایی اعم از ولوو، مرسدس بنز، تویوتا، یا لکسوس از جمله شرکت هایی بوده اند که برای ساخت خودروهای هوشمند اعلام آمادگی کرده اند؛ البته به شرطی که این شرکت ها درگیر بحران اقتصادی نشوند. ناگفته نماند، اگرچه بنا به اظهار نظر کارشناسان پیشتاز در عرصه طراحی و ساخت ماشین های هوشمند، فواید و مزیت های چنین ماشین هایی بیش از معایب آن هاست، اما مسئله ایمنی از جمله مواردی است که باید تأکید ویژه روی آن داشت و طبیعی است وقتی که صحبت از یک خودروی کاملاً مستقل در رانندگی می شود، باید میزان مرگ و میر در تصادفات جاده ای به شدت کاهش یابد؛ به ویژه مرگ و میرهایی که ناشی از غلط بودن الگوی رانندگی در جاده ها است.
در پایان، اگرچه با همه این اوصاف به سختی می توان کسی را پیدا کرد که ریسک کند و سلامت خود را در اختیار ماشین و کامپیوتر قرار دهد، اما بنا به آن چه که متخصصان رسماً اعلام کرده اند، سیستم های کامپیوتری این خودروها در شرایط مختلف کاملاً تست شده اند و از هیچ نظر با نقص مواجه نخواهند شد. از این رو، جای هیچ نگرانی برای افرادی که چنین خودروهایی را خواهند خرید، وجود ندارد. برای اطمینان بیش تر از چگونگی عملکرد و سطح ایمنی خودروهای راننده سرخود یا همان Self-Driving، فیلم (دانلود) زیر را که توسط مجموعه 1Car به زبان فارسی زیرنویس شده است، حتماً تماشا کنید. جهت کسب اطلاعات بیش تر راجع به آخرین تکنولوژی های به کار رفته در خودروهای روز دنیا، سری هم به بخش اخبار و مقالات فن آوری سایت بزنید.
/uploads/Self-Driving Car Test Final.flv