صنعت خودروسازی به سرعت در حال تغییر و تحول است و فناوری هایی که به در این مقاله به آن ها اشاره خواهد شد، به این دگرگونی سرعت میبخشند.
نرم افزار-سخت افزار
کسانی که از Google Glass یا Apple Watch استفاده میکنند، شاید آن ها را زیاد کاربردی ندانند ولی بهتر است بدانید این فناوری ها در دنیای خودرو واقعاً کاربرد پیدا کرده اند. با استفاده از این تجهیزات، سرنشینان خودرو میتوانند دنیایی از اطلاعات پیش روی خودشان ببینند.
پنل ها خورشیدی
تولید انرژی با پنل های خورشیدی به سرعت در حال تبدیل شدن به به یک منبع عمده برای انرژی است و به طور قطع تأثیر زیادی بر نحوه تولید خودروها خواهند گذاشت، شاید هم در آینده ای دور یا نزدیک نیروی محرکه آن ها را به تنهایی تأمین کنند. در صورتی که چنین اتفاقی بیفتد، هم کارخانه های خودروسازی و هم خودروها سبزتر خواهند شد.
موتورهای بدون میل سوپاپ
موتورهای درون سوز از ابتدا دارای میل سوپاپ بوده اند ولی مهندسان به تازگی فعال کننده هایی بادی ابداع کرده اند که میتوانند سوپاپ ها را باز کنند و ببندند.
ذخیره سازی انرژی
این هم یک مدرک دیگر که نشان میدهد فناوری خودروهای مسابقه ای راه خودش را به سوی خودروهای معمولی پیدا کرده است. انباره های ذخیره انرژی KERS که در سوپرخودروهایی چون LaFerrari به کار گرفته میشدند، امروزه در سیستم i-ELOOP خودروهای مزدا نیز به چشم میخورند.
سیستم اعلام فروش آن لاین
متخصصان معتقدند اگر الگوی خرید و فروش خودروها تغییر پیدا کند، صنعت خودروسازی نیز متحول خواهد شد.
اتوماسیون خودروها
شاید تا همین چند سال پیش، ایده خودورهای خودران دور از واقعیت و بعید مینمود، ولی تولید آن ها تأثیر زیادی بر صنعت خودروسازی گذاشت. این گونه خودروها میتوانند از بروز تصادف جلوگیری کنندف به این ترتیب استفاده از تجهیزات ایمنی کاهش پیدا خواهد کرد. خودرویی که هیچ وقت تصادف نخواهد کرد چرا باید مجهز به اسکلت و شاسی بسیار سنگین، کیسه هوا و دیگر تجهیزات ایمنی باشد؟
Gigafactory
الون ماسک (Elon Musk) کارخانه جدیدی به نام Gigafactory تأسیس کرده است و هدفش این است که تا سال 2020 حدود 500,000 باتری خودرو تولید کند. معنای این امر هم چیزی نیست که فناوری جدید تولید باتری به تولید کنندگان دیگری به جز تسلا هم سرایت پیدا خواهد کرد. این عامل زمینه ساز تولید خودروهای برقی خواهد بود.
پیشرانه برقی
خودروهای مکلارن P1، پورشه 918 و LaFerrari نشان داده اند که از آینده نباید ترسید بلکه باید آن را پذیرفت. پیشرانه های برقی قادرند عملکرد را به میزان زیادی بالا ببرند.
شاسی های ماژولار
کمپانی فولکس واگن در تولید شاسی های ماژولار پیشگام است. این کمپانی پلت فرم قابل تنظیم MQB را تولید کرده است که خودروهای آئودی A3، آئودی TT، گلف MK7 و اشکودا Octavia روی آن سوار شده اند. خودروسازان با استفاده از این گونه پلت فرم ها قادر خواهند بود محصولات بیشتری با هزینه کمتر تولید کنند.
کامپوزیت های فیبرکربنی
استفاده از فیبرکربن باعث میشود خودروها سبک تر و سریع تر بشوند و مصرف سوخت نیز پایین بیاید. فیبرکربن ابتدا در خودروهای مسابقه ای و خودروهای اسپرت به کار رفت، سپس راهش را به سوی خودروهای عادی و روزمره پیدا کرد. کمپانی بی ام و در خودروهای بی ام و i3 و بی ام و i8 به وفور از فیبر کربن استفاده کرده است.