ترامپ پشت فرمان قراردادهای خودرویی ایران

 

ترامپ پشت فرمان قراردادهای خودرویی ایران

 
با انتخاب دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور جدید ایالات‌متحده آمریکا، برای بسیاری از مردم این پرسش پیش آمده که وی با توافق هسته‌ای و برجام و مسائل وابسته به آن مانند فروش هواپیما به ایران و البته قراردادها و توافق‌نامه‌های مرتبط با خودروسازی، چه خواهد کرد.ازآنجاکه برجام راه را برای همکاری‌های مشترک شرکت‌های خودروساز ایرانی باز کرد و خودروسازان خارجی نیز به اعتبار توافق هسته‌ای پای میز مذاکره با آنها نشستند، خیلی‌ها منتظرند تا ببینند واکنش رئیس‌جمهور جدید آمریکا به این ماجرا چیست.
 
نگرانی‌ها بیشتر از آن جهت است که ترامپ در برنامه‌های تبلیغاتی پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری، تا می‌توانست به توافق هسته‌ای و برجام تاخت و حتی ادعا کرد این سند بین‌المللی را پاره خواهد کرد.طبعا اگر میهمان جدید کاخ سفید بخواهد آن‌طور که وعده داده، عمل کرده و سند برجام را زیر پا بگذارد، این اتفاق کم و بیش بر حضور خودروسازان خارجی در ایران اثر خواهد گذاشت. نگرانی دیگر اینجاست که ترامپ حتی اگر برجام را نیز محترم بشمارد، ممکن است برای همسویی با جمهوری خواهان تندرو هم که شده، محدودیت‌هایی را برای حضور شرکت‌های خارجی در ایران لحاظ کرده و دامنه این محدودیت‌ها به خودروسازان نیز کشیده شود.این نگرانی‌ها اما در حالی است که نیمه پر لیوان می‌گوید ترامپ برخلاف مواضع و شعارهای پیش از انتخابات خود، نه برجام را پاره می‌کند و نه مانع ورود خودروسازان دنیا به ایران می‌شود؛ زیرا اولا برجام یک سند بین‌المللی محکم است و ثانیا ترامپ بیش از آنکه سیاسی بیندیشد، اقتصادی فکر می‌کند.
 
اتفاقا به‌نظر می‌رسد ترامپ نیز برخلاف مواضع قبل از انتخابات خود، به اصطلاح کمی نرم‌تر شده و به آن تند و تیزی قبل در مورد برجام اظهارنظر نمی‌کند.در این شرایط، حتی ممکن است کاخ سفید موضع مثبتی در قبال برجام در پیش بگیرد که این موضوع می‌تواند حتی به سرعت گرفتن اجرای قراردادهای خارجی خودروسازی ایران سرعت ببخشد.نکته دیگر اما اینجاست که در حال حاضر برخی خودروسازان بزرگ دنیا در فکر حضور در ایران هستند، با این حال چون نمی‌دانند رئیس‌جمهور جدید آمریکا پس از ورود به کاخ سفید با برجام چه خواهد کرد، فعلا بلاتکلیف مانده‌اند.در کنار اینها البته برخی دیگر از خودروسازان دنیا که تنها قصد صادرات محصول به ایران را دارند نیز هنوز تکلیف خود را نمی‌دانند و منتظرند تا ترامپ مواضع رسمی خود را در قبال برجام اعلام و آنگاه تصمیم نهایی را (برای فعالیت در بازار خودرو ایران) بگیرند.هرچه هست، در این گزارش نگاهی می‌اندازیم به قراردادها و توافق‌نامه‌های خارجی خودروسازان در پسابرجام و همچنین خودروسازان در راه کشور، تا مشخص شود تصمیمات مرد آینده کاخ سفید تا چه حد می‌تواند مانع یا ضامن اجرا و آمدن آنها باشد.
 
 
 
قرارداد پژوسیتروئن محکم است
 
بدون شک مهم‌ترین قراردادی که در خودروسازی کشور پس از برجام امضا شده، قرارداد همکاری مشترک ایران‌خودرو و پژو است. این دو خودروساز که به‌دلیل تشدید تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، نزدیک به چهار سال از یکدیگر دور شدند، به لطف برجام دوباره به هم رسیدند.طبق قرارداد منعقد شده میان ایران‌خودرو و پژو، دو شرکت همکاری مشترک جدیدی را با یکدیگر آغاز کرده و اولین محصول حاصل از این قرارداد نیز اسفندماه تولید خواهد شد. ازآنجاکه قرارداد مربوطه سندی رسمی به‌شمار رفته و پس از توافق هسته‌ای به امضا رسیده است، از اعتبار بالایی برخوردار بوده و به‌راحتی قابل زیر پا گذاشتن از سوی ایران‌خودرو و پژو نیست.با این حال، برخی گمانه‌زنی‌ها این طور حکایت می‌کنند که اگر رئیس‌جمهور جدید آمریکا شمشیرش را از رو علیه برجام ببندد، ممکن است حضور پژو در ایران و اجرای برنامه‌هایش با تاخیر صورت گیرد. این در شرایطی است که مدیرعامل پژو در نشست خبری چند هفته پیش خود، به صراحت اعلام کرد برای حضور در ایران با قدرت‌های جهان (از جمله آمریکایی‌ها) هماهنگی‌های لازم انجام شده است.مساله دیگر اینجاست که پژو به‌طور مستقیم در بازار آمریکا حضور ندارد و این موضوع می‌تواند در صورت باقی ماندن اصول برجام، به حضور این خودروساز فرانسوی در ایران کمک کند.به جز پژو، سیتروئن نیز که بخشی از ائتلاف پژوسیتروئن به‌شمار می‌رود، قرارداد همکاری مشترک با سایپا به امضا رسانده و قرار است از چند ماه دیگر کار خود را در ایران آغاز کند. داستان سیتروئن نیز تقریبا شبیه پژو است؛ به‌نحوی‌که اجرا شدن یا نشدن برجام به همان اندازه که در قرارداد ایران‌خودرو و پژو اثرگذار است، در همکاری مشترک سایپا و سیتروئن نیز تاثیر خواهد داشت.
 
اما توافق‌نامه‌ای که میان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) و رنوی فرانسه منعقد شده نیز از جمله اتفاقات مهم صنعت خودرو در پسابرجام است. این توافقنامه که بناست تا چندی دیگر به قرارداد تبدیل شود، حکم حضور مستقل رنو را در ایران دارد، به‌نحوی‌که این خودروساز به پشتوانه مشارکتش با سازمان گسترش، تولید، فروش و خدمات پس از فروش مستقلی را در خودروسازی و بازار کشور ارائه خواهد کرد.اگرچه رنو در دوران تحریم رفتار بهتری را در ایران از خود نشان داد و جسته و گریخته به عهد و پیمانش با خودروسازان کشور پایبند ماند، با این حال مواضع رئیس‌جمهور جدید آمریکا در قبال برجام، برای آنها مهم است.البته بسیاری از کارشناسان معتقدند زیر پا گذاشتن برجام ازسوی ترامپ، موضوعی است که به‌نظر می‌رسد مانند گذشته محتمل نبوده و این احتمال وجود دارد که میهمان آینده کاخ سفید حتی رویکردی مثبت در قبال آن برگزیند.آن‌طور که سعید لیلاز، کارشناس اقتصادی کشور می‌گوید: به‌طور کلی تمام دنیا و ایران به زودی از ماجرای پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا عبور خواهند کرد و تغییر اقتصادی بنیادین در کشور رخ نخواهد داد.
 
وی با بیان اینکه پیروزی ترامپ در انتخابات تاثیرات منفی بر قراردادهای مجهز به سرمایه‌گذاری در ایران، نخواهد گذاشت، می‌افزاید: یکی از قول‌های ترامپ بهبود وضعیت اقتصادی آمریکاست و بدون شک این بهبود وضعیت به‌واسطه تعامل به وجود خواهد آمد نه جنگ و ستیزهای سیاسی با ایران؛ از طرفی، برجام یک اجماع بین‌المللی به حساب می‌آید و عدم تعهد به آن از سوی آمریکا نامحتمل است.»در این مورد فربد زاوه، کارشناس خودرو کشور نیز می‌گوید: حدسم این است که رئیس‌جمهور جدید آمریکا برجام را ادامه خواهد داد و حتی اگر قصد بازنگری نیز در آن داشته باشد، این اقدام بسیار سخت بوده و نیاز به موافقت کشورهای اروپایی و همچنین چین و روسیه دارد.وی با بیان اینکه قراردادهای خارجی خودروسازی کشور نیز مشکلی ندارند، می‌افزاید: شرکت‌هایی مانند رنو و پژو و سیتروئن، تخلفی نکرده‌اند که نگران عتاب آمریکایی‌ها باشند و به‌خاطر ریاست‌جمهوری ترامپ، به قرارداد و توافق‌نامه‌شان با ایرانی‌ها پشت کنند.
 
گفته‌های زاوه در حالی است که حسن کریمی‌سنجری نیز اعتقاد دارد حداقل قراردادهای فرانسوی صنعت خودرو بزرگ را خطری بزرگ از سوی رئیس‌جمهور جدید آمریکا تهدید نمی‌کند. وی می‌گوید: شرکت‌هایی مانند پژو و رنو و سیتروئن، پیش‌تر فکر داستان ریاست‌جمهوری 2017 آمریکا را کرده، بنابراین قراردادهایی محکم و غیر قابل برگشت بسته‌اند و چندان نگرانی از بابت قطع ارتباط آنها با خودروسازان کشور وجود ندارد.همچنین داوود میرخانی رشتی، مشاور انجمن خودروسازان ایران نیز با اشاره به اینکه بعید است انتخاب ترامپ تاثیر زیادی بر مذاکرات خودرویی ایران داشته باشد، تاکید می‌کند: البته این احتمال وجود دارد که سختگیری‌های بیشتری در جریان همکاری‌ها و مذاکرات شرکت‌های خودروساز خارجی با ایران ایجاد و در روند اجرای قراردادها با مشکلات و موانع بیشتری روبه‌رو شویم. وی ادامه داد: مشکلاتی که در جریان همکاری بانک‌های خارجی و نقل و انتقال پول و جریان سرمایه‌گذاری وجود داشت، تشدید خواهد شد، هرچند پیش‌بینی می‌شود اروپایی‌ها همکاری لازم را در این جریان (کارشکنی‌های بانکی) نداشته باشند.
 
 
 
رغبت خارجی‌ها برای صادرات خودرو به ایران
 
جدای از خودروسازانی که برای تولید محصول در ایران، با طرف‌های داخلی قرارداد و توافق‌نامه امضا کرده‌اند، برخی دیگر از شرکت‌ها قصد صادرات خودرو به ایران را دارند.این در شرایطی است که آنها نیز فعلا کج‌دار و مریز رفتار کرده و هنوز تکلیف خود را برای حضور در ایران نمی‌دانند. پس از برجام، وزارت صنعت، معدن و تجارت به تمام نمایندگی‌های واردکننده خودروهای خارجی اعلام کرده که باید فعالیت خود را به‌واسطه اخذ مجوز از شرکت‌های مادر، رسمی کنند.این رسمی شدن اما زمانی رخ می‌دهد که خودروسازان خارجی تصمیم قطعی و نهایی خود را برای صادرات محصول به ایران اتخاذ کنند. این در حالی است که بیشتر این شرکت‌ها به‌نوعی در انتظار اعلام رسمی مواضع رئیس‌جمهور جدید آمریکا در قبال ایران به سر می‌برند و طبعا اگر ترامپ نگاه مثبتی به برجام داشته باشد، این موضوع به حضور هرچه سریع‌تر آنها در بازار خودرو کشور کمک خواهد کرد.در این مورد، کریمی سنجری معتقد است خودروسازانی که تنها قصد صادرات به ایران را دارند، با انتخاب ترامپ نیز اقدام به صدور محصول به ایران خواهند کرد. وی می‌گوید: اگر قرار به اتخاذ مواضع منفی از سوی ترامپ باشد، آنگاه خودروسازانی که قصد تولید در ایران را دارند باید تا حدی نگران باشند، نه آنها که تنها قصد صادرات خودرو به کشور را دارند.
 
به گفته این کارشناس، امثال رنو و پژو و سیتروئن، سرمایه به ایران آورده و قصد تولید دارند؛ بنابراین اگر قرار بر نگرانی باشد، آنها باید نگران باشند نه آن دسته از خودروسازان که فقط به‌دنبال فروش محصول در بازار کشور بوده و سرمایه‌گذاری خاصی نیز انجام نمی‌دهند.گفته‌های کریمی در شرایطی است که زاوه نیز اعتقاد دارد مشکل اصلی خودروسازان خارجی برای صدور محصول به ایران، بیشتر اقتصادی است تا سیاسی. وی با بیان اینکه ریاست‌جمهوری ترامپ تاثیر خاصی روی واردات بسیاری از خودروها به کشور ندارد، می‌گوید: پیدا کردن یک نمایندگی که بتواند پروسه واردات خودرو و ارائه خدمات پس از فروش را به‌درستی انجام دهد، چندان کار ساده‌ای نیست و تعلل شرکت‌های خودروساز خارجی نیز در اعلام نمایندگی رسمی، به همین دلیل است.این کارشناس ادامه می‌دهد:به جز برخی خودروسازان که منافع زیادی در بازار آمریکا دارند (مانند هوندا)، دیگر شرکت‌ها مشکلی برای صادرات محصول به ایران نداشته و با طی‌کردن مراحل لازم، نمایندگی‌های رسمی خود را در کشور تعیین و اعلام خواهند کرد.
 
 
 
بلاتکلیف‌ها
 
اما جدای از خودروسازانی که قرارداد و توافق‌نامه با طرف‌های ایرانی امضا کرده‌اند و همچنین آنها که فقط قصد صادرات دارند، برخی دیگر از شرکت‌های خودروساز خارجی نیز در حال حاضر برای حضور در ایران بلاتکلیف و مردد هستند. به‌عبارت بهتر، اگرچه تمام خودروسازان خارجی که در پسابرجام با طرف‌های ایرانی قرارداد و توافق‌نامه امضا کرده‌اند، غیرآمریکایی هستند و طبعا تاثیری بر اقتصاد این کشور ندارند، با این حال لغو کردن یا نکردن برجام (از سوی ترامپ)، کم و بیش بر حضور برخی دیگر از خودروسازان در ایران اثر خواهد گذاشت. این دسته از خودروسازان همان‌هایی هستند که فعلا منتظرند تا دوران ریاست‌جمهوری ترامپ آغاز و وی مواضع رسمی اش را در قبال برجام اعلام کند، تا آنگاه تصمیم به آمدن یا نیامدن به ایران بگیرند. از جمله این خودروسازان می‌توان به فولکس واگن، نیسان و فیات-کرایسلر اشاره کرد که هنوز تصمیم نهایی برای حضور در خودروسازی ایران نگرفته‌اند. آن‌طور که زاوه می‌گوید: برخی از این شرکت‌ها مانند فیات و نیسان دارای منافع مستقیم در بازار آمریکا هستند؛ بنابراین ورودشان به ایران سخت و کند خواهد شد، اما نمی‌توان حضورشان را در کشور کاملا منتفی دانست. وی همچنین در مورد فولکس واگن نیز معتقد است که این شرکت با وجود منافع مستقیم در بازار آمریکا، در نهایت مجوز ورود به ایران را خواهد گرفت.
 
 
 
 

منبع

دنیای اقتصاد

 

برچسب : خودرو , دونالد ترامپ , واردات خودرو , قرار داد خودرو , خودرو آمریکایی , بازار خودرو






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

4 نظر

تورج
3

فراموش نكنيد ترامپ قبل از اينكه سياستمدار باشد يك بيزنس من كهنه كار و حرفه اي است و به خوبي ارزش بازار بكر و تشنه و به شدت مصرف گراي ايران را براي توليد كنندگان آمريكايي ميداند با توجه به ارتباط بسيار خوبي كه با آقاي پوتين دارد شك نكنيد ديوار روابط اقتصادي ايران و آمريكا با ميانجي گري روسيه فرو خواهد ريخت
14:22  1395/08/24
پاسخ دادن
کاربر: امیر(سابق)
5

من هم دقیقا همین طوری که فرمودین را متصور هستم. چون اگه به صحبتهاش دقت میکردند نمیگفت به ایران هواپیما نفروشید میگفت چرا فرانسه بفروشه و ما از آنها عقب بیفتیم. و...... که هیچ کدام از حرفحاش تحریم بیشتر نبود بلکه عقب نماندن از دیگر کشورها بود
16:04  1395/08/24

کاربر: امیر(سابق)
0

این که یک عده ترسو قبل از اینکه اتفاقی بیفتد قافله را باخته و سیگنال ضعیف بودن را به طرف مقابل میفرستند باعث وقیح شدن طرف مقابل و فشار بیشر به ایران شده است. هیچ چیز بدتر از داشتن مسئولی ترسو، ضعیف و رانت خوار باعث عقب افتادگی و حقارت یک کشور نمیشود. مثل اینکه از این مدل آدما کم هم نداریم
12:19  1395/08/24
پاسخ دادن
کاربر: امیر(سابق)
0

این که یک عده ترسو قبل از اینکه اتفاقی بیفتد قافله را باخته و سیگنال ضعیف بودن را به طرف مقابل میفرستند باعث وقیح شدن طرف مقابل و فشار بیشر به ایران شده است. هیچ چیز بدتر از داشتن مسئولی ترسو، ضعیف و رانت خوار باعث عقب افتادگی و حقارت یک کشور نمیشود. مثل اینکه از این مدل آدما کم هم نداریم
12:19  1395/08/24
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
Sh : سلام آقای هادی اون لینک فکر کن مشکل داره مجددأ خدمتتون فرستادم https://www.saipacorp.com/fa/salepage/customercarstatus
حسین... : در اینکه بعضی از افراد این صفحه منسوبین به سایپا هستند هیچ شکی نیست.بالاخره این شرکت‌ها هزینه های خاصی رو برای فضای مجازی منظور میکنن وهدفشون اینه که اقدامات شرکتشون رو توجیه کنن ولی اگه منظورتون از جیره خور من بودم بدونین که سخت در اشتباهید اگه وقت داشتی کامنتای قبلیمو بخون ولی خوب یکسری چیزا واقعیت هستن منجمله اینکه ما تا پایان زمستون هیچ حقی برا شکایت از سایپا نداریم . حالا اگه میگین میشه ازش شکایت کرد راهشو به منم نشون بدین(البته مستدل وحقوقی)منم پابه پاتون میام
یاری : اطلاعیه اصلاح اطلاعات برگشتی خودرو ساز 21 / 04 / 1403 به اطلاع کلیه متقاضیان سامانه یکپارچه عرضه خودرو داخلی که سفارش ایشان بر اساس اطلاعات ارسالی خودروساز لغو شده است می رساند، اطلاعات ارسالی توسط شرکت خودروساز در حال اصلاح می باشد . لازم به ذکر است پس از اصلاح و ارسال مجدد اطلاعات توسط شرکت خودروساز در اسرع وقت پروفایل متقاضیان در سامانه بروز رسانی خواهد شد. بستن
وحید : به محمد داداش، من فقط پیش فروش خودرو فرسوده برنده ریرا شدم برای فروش فوری ها پیامک رفت، هم تحویل مرکز اسقاط دادن، هم برای واریز پول براشون پیامک رفته که ریختن الان برای ما که پیش فروشیم تا این لحظه هیچی نیومده، حداقل ی پیامک نزدن که بگن یک ماه دیگه براتون میاد یا چی، هیچی برام نیومده
حسین : سلام امروز رفتم امور مشتریان سایپا گفت اگه تا فردا ظهر تو سیستم نقص پرونده درست نشد باید برید نمایندگی و کپی سخا رو بهشون بدید کسایی که تحویل حضوری زدن باید برن امور مشتریان سایپا پرسیدم کی تحویل هست: گفت یه ماهه دیگه، گفتم آخه چرا؟ گفت پول نیست و الان ۲ماهه ماشین‌ها رسیده، پول بیاد میدیم گمرگ و بارگیری میکنیم سازمان بازرسی کجاست؟؟ پول ما رو یه جا دیگه هزینه کردن و الان میگن پول نیست عجب صبری خدا دارد، اگر من جای او بودم، کی سازشی با سایپا و ایران‌خودرو میکردم؟ توی مملکتی که مدعی عدالت علی هست این رفتارها .... اگه میخواهید آرامش خاطر داشته باشید بهترین راه مهاجرت هست، اینها اعتقادات خیلی ها رو با رفتارهاشون از بین بردن اینجا قیمت بازار این ماشین ۱۰۲ برابر حقوق یه استاد دانشگاه هست تو هر جای دنیا حدود ۳تا۴ برابر حقوق یه استاد دانشگاه هست البته به این اختلاف ۶ ماه انتظار و استرس و بی ماشینی و ... اضافه کنید
تارا v4 پیش فروش : سلام تحویل 30 آبان بنظرتون کی فاکتور میشه الان چه تاریخی فاکتور شده
علی : کسی شاهین اتومات cvt به مرحله فاکتور نرسیده ببینم کی تقریبی تحویل میدن من تحویل آخر اذرم آخر آبان بخش دوم را پر کردم الان تخصیص هست
بهروز x5 : سلام بالاخره تحویل گرفتم ثبت نام ۲۴ اردیبهشت موعد تحویل ۹۰ روز کاری بعنی ۱۵ شهریور فاکتور ۹ مهر پلاک ۲۰ ابان مدارک کارت اومده سند هنوز نه تحویل ۴ آذر تجربه : حرص نزنید میاد . تازه شروع کردن تا آخر آذر همه ثبت نامی های قبل پائیز رو می دن نکته : تاخیر واقعی حدود ۷۰ روزه اما داخل قرارداد نوشته خسارت تاخیر بعد فاکتور پرداخت نمی شه. یعنی برای من میشه ۲۰ روز. ۵۰ روزش پر سوال ملت از مدیران شرکت و مسولین : چرا ماشینی که شماره شاسی داشته رو برای پلاک به فراجا نفرستاده اند؟ چون تجربه سایر شرکت ها میگه از روز ارسال خودروساز نهایتا ظرف یک هفته پلاک میشه پس مشکل از فراجا نیست ! میگن مجوز شماره گذاری نداشته ؟ اگر نداشته چرا ثبت نام کرده ؟ چرا باید خودرو ساز انقدر قدرت داشته باشه که در متن قرارداد همه چیز رو به نفع خودش بنویسه .
j7 : سلام سایت بیمه مرکزی استعلام بگیرید به جای vin شماره شاسی را وارد کنید
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
دنا اتوماتیک آپشنال : از ما قرار بود 8 مهر تحویل بدن 28 آذر فاکتور شده
آریزو5 : من هم تحویل 18 شهریور بودم فردا تحویل میگیرم.. جهت اطلاع دوستان
عباس : باید ببینی نامتو کی زدن برای بانک برای منو 20 شهریور نامشو‌زدن 23آبان واریز شد ربطی به تاریخ تحویلت نداره هروقت مدیران بزنه به بانک از اون زمان میری تو نوبت واریز برو شعبه سرو شرفی طبقه بالا نوبتتو بپرس تلفنی هم جواب نمیدن حضوری برو
طرح مادران دی ماه : بعید می‌دونم حالا حالا ها فاکتور بشه . تحویلیهای آبان ماه هنوز فاکتور نشده . احتمالا اوایل بهمن ماه فاکتوربشه
X55 pro : سلام تاریخ تحویل سیستمی 25 شهریور 1 آذر ماشین را تحویل گرفتم لیزینگ بانک صادرات بودم
عباس : سرکار گزاشتن این آقا مجیدو برای منم تحویل 17 شهریورم اومده تهران انباره تهرانه منتظرم بفرستن نمایندگی اریزو 5
محمدرضا : دوستان ی راهنمایی میکند تحویل 30 آبان تکمیل وجه 4 آذر انجام دادم به نظرتون کی تحویل میدن خودرو
مهدی دنا پنج دنده : من هفدهم پول را واریز کردم و از همون روز نوشته فاکتور شدن در حال چرخشه کی فاکتور میشه مال
محسن : اردیبهشت 1404
علی : سلام اردیبهشت 1404 تحویل میدن ایشالا