بهتازگی، شرکت سایپا از هاچبک جذاب و آوانگاردی به نام سیتروئن C3 رونمایی نمود که توجه بسیاری از اهالی رسانه و عشاق خودرو را به طرف خود جلب کرد. به این بهانه، نوشتار کوتاهی را تهیه نمودیم تا شما عزیزان را بیش از پیش با این نومولود غربی سایپا آشنا نماییم.
سیتروئن C3 رونمایی شده توسط سایپا آخرین نسل و یا به عبارتی سومین نسل از این خودروست که نخستین بار، در بیست و نهم ماه ژوئن سال 2016 میلادی رونمایی شد. این خودرو بر مبنای پلت فرم نام آشنای PF1 تکوین و توسعه یافته است، پلت فرمی که هماینک در دیگر خودروهای خانواده پژو-سیتروئن ازجمله پژو 208، سیتروئن C4 کاکتوس و DS3 نیز به کار میرود. سیتروئن C3 فعلاً فقط در کشور اسلوونی تولید میشود.
نسخه جدید سیتروئن C3 در نمای مقابل از سیتروئن C4 پیکاسو الهام گرفته است و بالشتکهای پلاستیکی مشکی روی دربهای آن نیز از مدل C4 کاکتوس اخذ شده است. این بالشتکها که AIRBUMPS نام دارند نقش بسزایی در جذابیت بیش از پیش این خودرو ایفاء نموده و تا حد زیادی نقش ضربهگیر را برای آن بازی میکنند، موردی که صرف وجودش در خیابانهای شلوغ کشورمان بسیار مفید و سودمند است. رنگآمیزی جالب و بدیع اجزای گوناگون بدنه در این خودرو، موردی است که در همان نگاه نخست بیننده را مجذوب خود میکند و شاید سیتروئن C3 جدید را بتوان از معدود هاچبکهای موجود در دنیای امروز دانست که سقف آن به رنگی مجزایی قابل سفارش است.
طول/عرض/ارتفاع این خودرو معادل 3996/1740/1470 میلیمتر و فاصله بین دو محور جلو و عقب آن برابر با 2540 میلیمتر است. وزن خالص سیتروئن C3 بین 968 الی 1080 کیلوگرم برآورد میشود.
سیتروئن C3 با طیف متنوعی از پیشرانههای بنزینی و دیزلی در بازارهای جهانی عرضه میشود. مهمترین پیشرانه بنزینی آن فعلاً یک نسخه 1.2 لیتری است که در دو گونه تنفس طبیعی و توربو در دسترس است. نسخههای تنفس طبیعی این پیشرانه در دو نسخه 68 و 82 اسب بخاری و نسخه توربو هم در تک نسخه 120 اسب بخاری عرضه میشوند. نسخه بنزینی دیگر که با پیشرانه پژو 2008 ایرانخودرو مشترک میباشد، 1.6 لیتر حجم دارد و از گونه توربوشارژ میباشد از توان خروجی فوقالعادهای معادل 163 اسب بخار برخوردار است و بنا به ادعای سایپا برای نخستین بار در بازار ایران است که عرضه میشود. نسخه دیزلی سیتروئن C3 نیز با 1.6 لیتر حجم از توانی معادل 75 اسب بخار برخوردار است. به لحاظ سیستم انتقال قدرت، سیتروئن C3 با دو گونه متفاوت از گیربکس اعم از گیربکس 6 سرعته دستی و یا 6 سرعته اتوماتیک قابل سفارش است.
داخل کابین سیتروئن C3 از نمایی ساده و شکیل و مملو از پلاستیکهای خشک و ارزان بهره میبرد. در جایجای آن میتوان از خطوطی مستقیم سراغ گرفت که با اشکال سخت بدیعی ترکیب شده و هارمونی مناسبی را برای آن تدارک دیدهاند. در مجموع، طراحی این کابین را میتوان ترکیبی از سنت و مدرنیسم دانست. مثلاً دستگیره دربهای این خودرو به ساختههای قدیمی سیتروئن بسیار شبیه هستند و ناخودآگاه آدمی را به یاد مدل معروف ژیان میاندازند. فضای کابین هم در کل جادار بوده و صندلیهای آن نیز نرم و راحت هستند. البته در این میان، نباید از فنربندی بسیار نرم و روان این خودرو غافل شد که کاملاً درخور نام بلند سیتروئن بوده و سواری بسیار راحتی را برای این هاچبک کوچک فرانسوی مهیا میکنند.
از حیث ایمنی، سیتروئن C3 خودرویی مستحکم و ایمن بوده و در آزمون ایمنی یوروانکاپ توانست 4 ستاره ایمنی را از آن خود نماید. امتیاز حفاظتی مربوط به سرنشینان بزرگسال نیز در این خودرو معادل 88 درصد است. سیتروئن C3 در بازار فرانسه از موقعیت بسیار خوبی برخوردار است و در ده ماهه نخست سال جاری با مجموع فروش 60,938 دستگاه توانست جایگاه سومین خودروی پرفروش بازار فرانسه را از آن خود نماید.