فرمان برقی چیست؟

 

فرمان برقی چیست؟

 
امروزه همانطور که می دانید پیشرفت های زیادی در تولید خودرو و صنعت خودرو سازی شده است و تقریبا اجزای مکانیکی و قطعات آنها از حالت دستی به برقی و اتوماتیک تبدیل شده اند. فرمان خودرو جز یکی از اصلی ترین قطعات در خودرو می باشد که به شکل مکانیکی بر روی خودروها نصب می گردد.
یکی از مواردی که در کشور توسعه یافته در زمان انتخاب خودرو بسیار به آن دقت می کنند سهولت چرخش غربیلک فرمان اتومبیل می باشد  و همین موضوع سبب شد تا تولیدکنندگان خودرو به این فکر باشند تا تغییراتی در سیستم فرمان خودرو به وجود بیاورند.
 
عملکرد فرمان مکانیکی به کمک پینیون ها و دنده شانه ها بود به عبارت دیگر انتقال حرکت دورانی غربیلک فرمان به دنده شانه‌ها صورت می گرفت و دنده شانه ها به وسیله مفصل ها ، نیروی وارد شده به خود را به چرخ ها انتقال میدادند.در چنین فرمان های مشکلاتی وجود دارد مثلا زمانی که سرعت بالا بود با لغزش فرمان روبرو بودیم یا پیچاندن فرمان کمی سخت بود. در نهایت وجود این چنین مشکلاتی سبب شد تا فرمان های هیدرولیکی جای فرمان های مکانیکی را بگیرند که البته مزیت های زیادی نیز دارند مثل سهولت در چرخش ، بالا بردن میزان ایمنی خودرو ، کم کردن خستگی راننده ، عدم لغزش در سرعت بالا و …
 
فرمان هیدرولیکی سبب شد تا قطعه های جدیدی به خودروها افزوده گردد و البته میزان مصرف انرژی را در اتومبیل ها بالا برد. فعالیت این نوع فرمان ها به صورت آزاد و مستقل نبود و چون به موتور اتومبیل اتصال داشند ، حتی وقتی در زمان رانندگی هیچ حرکتی نداشتند هم انرژی بسیار مصرف می نمودند. این مواد موجب شد که مهندسان در صنعت خودرو سازی به فکر ساخت سیستم های جدیدی برای فرمان اتومبیل ها باشند و در نهایت  فرمان EPS اختراع گردید که با عنوان فرمان برقی نیز شناخته می شود. فرمان برقی به یک موتور مستقل و کوچک مجهز  است که دیگر مصرف سوخت را بالا نمی برد و از نیروی موتور کمک نمی گیرد. یکی از اصلی ترین مزیت های این فرمان این است که میزان مصرف انرژی را افزایش نمی دهد.
 
نصب فرمان الکترونیکی بر روی خودروها با توجه به مکانیک آنها می باشد که سه حالت مختلف داشته است. و شامل موارد زیر می باشند:
 
۱) نصب بر روی ستون فرمان
۲)نصب بر روی پینیون ها ( این نوع حالت بیشتر برای خودروهای نیمه سنگین استفاده می شود)
۳)نصب بر روی شانه ی خودرو
 
مزیت های فرمان های الکتریکی
 
این نوع فرمان ها به نسبت فرمان های هیدرولیکی دارای مزیت های زیادی هستند که می توان به مصرف کمتر انرژی ، حذف تسمه بین موتور و پمپ الکترونیک ، حذف جک هیدرولیک ، وزن کمتر به نسبت فرمان هیدرولیکی ،حذف پمپ هیدرولیک و چرخ و … اشاره کرد.
البته نکته ی که نباید در مورد این نوع فرمان ها فراموش کرد این است که وقتی مشکلی برای فرمان برقی به وجود بیاید و کارکرد آن توقف پیدا کند به شکل اتوماتیک این امکان وجود دارد که از فرمان مکانیکی استفاده گردد.
 
فرمان های EPS
 
در نهایت می توان اینگونه گفت که فرمان های EPS به فرمان های هیدرولیکی شباهت های زیادی دارند ولی یکی از اصلی ترین تفاوت های بین سیستم های هیدرولیکی و فرمان های الکتریکی این است که بسیاری از قطعه ها و اجزای اضافی در سیستم جدید حذف شده اند و میزان مصرف سوخت خودرو را بسیار کم نموده اند و فقط در مواقعی کار می کنند که فرمان گشتاوری یا فرمان چرخش داشته باشد.
فرمان الکتریکی متشکل از سه بخش اصلی می باشد که به سیستم فرمان مکانیکی اضافه شده اند :
 
– سنسور گشتاور
– موتور با جریان مستقیم
– واحد کنترل الکترونیکی
 
 
 
 
 

منبع

زوم تک

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

برچسب : خودرو , فرمان برقی , فرمان هیدرولیک






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

0 نظر

1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
پارسا. 58 نظر
7Mosi 20 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
نادیا : سلام دوستان برای من تارا موعد تحویل ۳۰اسفند امروز پلاک زده شد
نرگس : سلام داداش مال ما از اسفند تا حالا داره میچرخه بسکه چرخید سرگیجه گرفتیم 😒
اکبر رینگ : آقای احمدی من هم امروز با 096550 تماس گرفتم و گفت تا 6 بهمن فاکتور شده و حرف شما رو به اپراتور گفتم اینکه 6 بهمن آخرین فرصت بهمنی ها بوده و پرسیدم مگه بهمنی باقی مونده؟ گفت معیار نوبت فاکتور تایید احراز سکونته و تاریخ واریزی مهم نیست و بهمنی هایی که بعد 6 بهمن احراز سکونت رو ثبت کردن باقی موندن هرچند تعدادشون کمه خودم رو هم مثال زد و گفت شما تایید احراز سکونتت 9 اسفنده و تکمیل وجه 15 اسفند مهم نیست ماشین رو باید 9 فروردین تحویل میگرفتی و از 9 فروردین رفتی تو تاخیر و سود تاخیر هم از 9 فروردین حساب می کنن.
رسول : سلام اکبر آقا (اکبر رینگ) شما برگه ی سخا رو ، روز 9 اسفند تحویل نمایندگی دادین یا 15 اسفند ؟
شاهین پلاس : سلام دوستان ، یه سوال دارم . تاریخ تایید احراز محل سکونت روزیه که آدرس محل سکونت توسط پست یا راهور در سایت سخا تایید میشه ؟ یا تاریخی که برگه سخا رو به نمایندگی تحویل میدیم ،؟
شاهین cvt : سلام من تماس گرفتم گفتن سخا تا آخر بهمن فاکتور شده(کسانی بودند که سخا دیرتر ثبت شده ) و نوبت سخا ۱ اسفند هست که به زودی فاکتور میشه
ریگی : سلام آقا مسعود ماشین شما رو بعد از چند ماه تأخیر تحویل دادند ؟؟
علیرضا ۱ : از بهمنی ها کسی هست هنوز فاکتور نشده باشه ؟؟
سهند دی : سلام دوستان من امروز زنگ زدم به پارس خودرو(02148913595) ، گفتم داخل قرارداد ذکر شده 16 درصد سود مشارکت ، چرا لحاظ نشده .میگه طبق قانون چون ما به شما ماشین ارزون دادیم سود نمیدیم، و قانون هم مقدمه بر قرارداد😐 تهشم گفت قرار نیست سود مشارکتی بدن به کسی ، مگر اینکه بازرسی ورود پیدا کنه که بعید میدونم. تو چه مملکتی داریم زندگی میکنیم ما😐
تارا v4 اتومات تیتانیم تحویل اسفند : سلام اگر تحویل تیر ماه هستین با توجه به شرایط فعلی احتمالا تا مهر ماه تو همین مرحله میمونید من تحویل اسفند هستم هنوز فاکتور نشدم.
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
حسن : افزایش قیمت خودرو در راه است تازه ترین خبر خودرویی
اطلس : سلام دوستان برگه سخارو از کجا بگیریم ممنون میشم راهنمایی کنید
داود : نه فقط شاسی شده بود
باور : داداش شما راست میگی ولی موضوع اینکه یه عده اینجا نمیخوان باور کنن نه افزایش قیمت شدید رو نه موتور جدید رانا که شده 1800 بزار تو نادونی خودشون بمونن و بسوززن
فیروز : برادر مردم دارن راست میگن افزایش قیمت شدیدی تو راهه خیلی حدود 40 درصد
جلال فری : دوست من موتور رانا شده 1800 همه جا اطلاعیه داده تو کدال و کاستومر
ساشا : دوست من موتور های رانا همه شده 1800 زنگ بزن خراسان بپرس باور نداری همه واشر سوز شده موتور ها
محمد : امروز تحویل گرفتم
ایکس33 : به والله 134تومن اومده براایکس33اتومات برام ک پرداخت کنم تازه قیمت قطعی بودم
زینب : وای خدا از دهنت بشنوه زود تحویل بدن بدون‌ماشین موندم خیلی سختمه