ارتباط نرخ بیمه شخص ثالث با سیلندر خودرو چیست؟

 

ارتباط نرخ بیمه شخص ثالث با سیلندر خودرو چیست؟

 
چند روز قبل بیمه مرکزی ایران مثل هر سال حق بیمه پایه سالیانه انواع وسایل نقلیه را براساس تعداد سیلندر خودروها اعلام کرد.
 
بر اساس اعلام بیمه مرکزی در سال جاری، وسایل نقلیه کمتر از چهار سیلندر 836 هزار تومان، پیکان، پراید و سپند 990 هزار تومان، سایر وسایل نقلیه چهار سیلندر یک میلیون و 163 هزار و 800 تومان و بیش از چهار سیلندر یک میلیون و 302 هزار و 400 تومان باید حق بیمه بپردازند.
 
اما از چه زمان و بر اساس چه منطقی حق بیمه خودروها بر اساس سیلندر تعیین شد؟ «وحیدرضا باختری» مدیر بیمه‌های خودرویی بیمه دانا در گفتگو با دیجیاتو به پیشینه بیمه خودرو در ایران اشاره می‌کند که به سال 1347 بازمی‌گردد:
 
«سال 1347 قانون بیمه شخص ثالث برای اولین بار توسط هیات علمی وسیله نقلیه تصویب و اجباری شد. پس از آن آئین نامه اجرای با تعرفه بیمه شخص ثالث انواع خودرو ابلاغ شد. در تعرفه سال 1347 قدرت موتور بر اساس اسب بخار مد نظر بوده و تعرفه حق بیمه انواع خودروها بر اساس آن تعیین می‌شد اما در سال‌های بعد به جای اسب بخار، تعداد سیلندر مورد توجه قرار گرفت.»
 
بیمه شخص ثالث خسارات وارد به اشخاص داخل و بیرون از خودرو را پرداخت می‌کند. باختری معتقد است:
 
بیشتر بودن نرخ حق بیمه خودروهای چهار سیلندر رابطه مستقیم با قدرت آنها دارد؛ یعنی هرچقدر سیلندر خودرو بیشتر باشد قدرت موتور و سرعت خودرو بیشتر بوده و در تصادفات خسارات بیشتری وارد می‌کند تا خودروهایی که توان و قدرت کمتری دارند. ضمن آنکه خودروهایی که حق بیمه کمتری دارند مثل پراید و پیکان، بیشتر مورد استفاده اقشار کم درآمد هستند، نکته ای که مد نظر قانون گذاران بوده است.
 
این درحالی ست که در بیشتر کشورها حق بیمه خودرو از ترکیب مشخصات و سوابق استفاده کننده وسیله نقلیه و مشخصات خودرو تعیین می‌شود. موضوعی که قانون آن در ایران وجود دارد اما تاکنون به دلیل نبود زیرساخت های ارتباطی میان پلیس راهور، شرکت‌های بیمه و سایر نهادهای مربوطه اجرایی نشده است.
 
نرخ بیمه خودرو
 
اگر دقت کنید تعرفه واردات خودرو نیز بر اساس ظرفیت موتور تعیین می‌شود. مثلا خودروهایی که حجم موتور بیش از 2500 سی.سی دارند اجازه واردات ندارند و یا خودروهایی که حجم موتور بیش از هزار سی.سی باید تعرفه بیشتری بپردازند. باختری می‌گوید:
 
قدرت را نباید بر اساس سیلندر در نظر گرفت بلکه باید بر اساس اسب بخار سنجید. تعرفه واردات خودرو هم باید بر همین اساس تنظیم شود. مثلا بعضی از خودروها چهار سیلندر هستند و ظرفیت موتور آنها 1300 تا 1400 سی.سی بیشتر نیست اما باتوجه به تکنولوژی های جدید موتور و توربوها قدرت اسب بخار آنها برابر با یک خودرو 2500 سی.سی است.
 
از این رو می توان نتیجه گرفت که به گفته مدیر بیمه‌های خودرویی بیمه دانا، قانون در این زمینه از علم و تکنولوژی روز خودروها عقب مانده است و می توان متناسب با اسب بخار و قدرت تولیدی پیشرانه، فاقد از تعداد سیلندرها در این زمینه تعیین تکلیف کرد.
 
هرچند باید گفت که فارغ از این عقب ماندگی قانونی، اساسا ارتباط مستقیمی بین قدرت خودرو و میزان خسارت احتمالی وجود ندارد و چه بسا بسیاری از خودروهای ضعیف و ناایمن موجود در کشور، در صورت وقوع حادثه خسارت مالی و جانی بیشتری را برای شرکت های بیمه به بار می آورند و در بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز بر همین اساس، شرکت های بیمه حامی افزایش ایمنی خودروها هستند و در این زمینه حمایت های مالی و فنی زیادی را ارائه می دهند.
 
 
 
 
 

منبع (source)

digiato

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

برچسب : خودرو






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

1 نظر

کاربر: نوید جهرمی
4

این قانون ها رو بزاری جلوی هویج پخته خندش میگیره
17:27  1397/01/23
گزارش
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
سعید : مملکت بی صاحب دیدن هر کار بخوان دارن میکنند وقتی کارشون گیره پای مردم میارن وسط اما وقتی مردم به مشکل میخورن کسی جوابگو نیست
سعید : تو کشور های دیگه خودرو درست میکنند با 300یا400اسب بخار بعد التماس میکنند کسی خرید نمیکنه بعد سایپا موتور پراید 90تایی رو تربو میزاره صدا تراکتور میده بعد مردم رو 7ماهه اسکول کرده .
سعید : تو کشور های دیگه خودرو درست میکنند با 300یا400اسب بخار بعد التماس میکنند کسی خرید نمیکنه بعد سایپا موتور پراید 90تایی رو تربو میزاره صدا تراکتور میده بعد مردم رو 7ماهه اسکول کرده .
محمدی v1pتیتانیوم : سلام در جواب خانم زهرا 16 تیر فاکتور و 18 تیر پلاک شده
سعید : مملکت بی صاحب دیدن هر کار بخوان دارن میکنند وقتی کارشون گیره پای مردم میارن وسط اما وقتی مردم به مشکل میخورن کسی جوابگو نیست
بهروز : پس چرا شاهین پلاس رو تولید میکنن اگر مشکل ساندروف دارن؟
X5 : داداش نخندون مارو من دی ثبت نام کردم هنوز فاکنور نشده
شاهین : ای خدا موندم تو بلاتکلیفی اینچه کاری بود کردم
شاهین6 اردیبهشت : شاهین جی اینجا نیست عمو
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
31خرداد : خداروشکر ما هم دیروز فاکتور شد پیش فروش تحویل 31خرداد مرحله اول واریز 16دی ماه ومرحله دوم 1اردیبهشت.
امیر ساینا دوگانه : سلام آخرین دعوت نامه جهت تکمیل وجه ساینا دوگانه تا چه برجی صادر شده؟ برای تیر و مرداد و شهریور که تبدیل به یگانه آمده و آخرین مهلت تکمیل وجه را هم 24 تیر زده سوال این هست برای خرداد و تیر بعد از دعوت نامه تبدیل و عدم تکمیل وجه ، دعوت نامه اصلی دوگانه آمده یا نه ، ممنون از پاسخگویی دوستان
سهیل : داداش فقط روزها باز میشه
پلویز : دوستان رو لخت شدن فکر کنید حرکت خوبیه من پایم
فوری : برای شما ام سایت سایپا باز نمیشه عایا؟
فوق العاده تکمیل وجه 11 بهمن : عجب 😅😂😂😂👍👍
واریزی 9 فروردین1404 : از کارشناسان های ایرانخودرو نمایندگی ها بهتر آمار میدن چون آمار ورودی ها را نمایندگی ها دارن و دقل بازی هم نمیکنن
پلویز : دوستان بیاید شنبه من لخت مادرزاد میشم در شرکت بعد شماهم پشت سرم هم لخت شید شرکت ناچار شه فاکتور کنه میگیم شیط شدیم دیگه😂😂
پلویز : داداش اون پرونده برات تشکیل دادن که چرا مزاحمت ایجاد کردی به اپراتور زنگ زدی تو سایپا مشتری حق ندارد از وضعیت خودروش مطلعه شه تو الان آسایش پرسنل و بهم زدی نکن برادر
فوق العاده تکمیل وجه 11 بهمن : پیدا کردم قربون دستت.الآن اونجام و سوالمو هم اونجا مطرح کردم