اما و اگر واگذاری ۲ خودروساز بزرگ به بخش خصوصی/ الزاماتی که باید رعایت شود

 

اما و اگر واگذاری ۲ خودروساز بزرگ به بخش خصوصی/ الزاماتی که باید رعایت شود

 
وزیر صنعت،معدن و تجارت اوایل هفته خبر از واگذاری دو خودروساز بزرگ کشور داده بود اما کارشناسان معتقد این واگذاری نیاز به الزاماتی دارد که باید رعایت شود.
 
 ایران‌خودرو و سایپا دو خودروساز بزرگ کشور هستند که سهم زیادی از بازار خودرو را در اختیار دارند اما، همواره عملکرد این دو خودروساز از سوی مردم و کارشناسان مورد انتقاد بوده است.
 
یکی از انتقاداتی که به این خودروسازان وارد می‌شود دولتی بودن آن‌ها است که موجب شده آن طور که باید و شاید به فکر بهرو ری و ارتقا کیفیت محصولات خود نباشند.
 
با توجه به عملکرد ضعیف این دو خودروساز دولت تصمیم به واگذاری این دو مجموعه به بخش خصوی گرفته است تا با این راه بتواند عملکرد آن‌ها را بهبود ببخشد
 
در این باره رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هردو خودرو ساز بزرگ کشور را به بخش خصوصی واقعی واگذار می‌کنیم.
 
وی افزود: واگذار‌ی اموال غیرتولیدی خودروسازان شروع شده و در سال ۹۹ واگذاری کامل می‌شود.
 
اما اینکه واگذاری این دو خودروساز موجب افزایش بهره وری و انتقادات به آن‌ها خواهد شد با، اما و اگر‌هایی مواجه است و آیا اینکه شرایط برای واگذاری مهیا است یا خیر موضوع مهمی است که باید مدنظر قرار بگیرد.
 
در این باره امیرحسن کاکایی در گفت‌وگو با خودروکار اظهار کرد: خصوصی سازی راهکاری است که همه آن را به عنوان یک راه حل اساسی می‌دانند و باید انجام شود.
 
این کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه خصوصی سازی نیاز به برنامه‌های سنگین دارد به ویژه صنعت خودروسازی، افزود: همه می‌دانیم خصوصی سازی انجام شده در صنایع تولیدی جواب منفی داده و به نتایج مطلوب نرسیده است.
 
کاکایی ادامه داد: خصوصی سازی برای افزایش بهره وری و رقابت پذیر شدن شرکت‌ها صورت می‌گیرد، اما در واگذاری‌های قبلی این موضوع را مشاهده نکردیم.
 
این کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه این موضوع نشان می‌دهد فرایند خصوصی سازی نقص دارد، خاطرنشان کرد: نخستین مورد در واگذاری‌ها اهلیت خریدار است که باید به آن توجه کرد، مورد دوم به محیط کسب و کار مرتبط می‌شود، محیط کسب و کار ما به گونه‌ای است که فضا برای یک رقابت سالم وجود ندارد و حتی افرادی که اهلیت نیز دارند با مشکلات زیادی روبه رو می‌شوند.
 
وی با بیان اینکه در کشور ۳۰ شرکت خودروسازی وجود دارد که ۲۸ مورد از آن‌ها خصوصی هستند، تصریح کرد: اشکالات در محیط کسب و کار موجب شد این شرکت‌ها هیچ وقت نتوانند بزرگ شوند و بهره‌وری آن‌ها به اندازه کافی افزایش یابد.
 
کاکایی اظهار کرد: زمانی که می‌خواهیم درباره خصوصی سازی صنعت بزرگی مثل خودروسازی صحبت کنیم باید مراقب باشیم اگر فضا آماده نباشد واگذاری آن با مشکلات روبه رو خواهد شد.
این کارشناس صنعت خودرو با اشاره به گستردگی شرکت‌های سایپا و ایران خودرو تاکید کرد: باید برنامه دقیقی برای خصوصی سازی داشته باشیم و فقط برنامه برای خصوصی کردن کفایت نمی‌کند.
 
وی تصریح کرد: در حال حاضر زمان برای خصوصی سازی مناسب نیست و در شرایط جنگ اقتصادی بعید است دولت و مجلس بتوانند فضا را آماده کنند و به نظر نمی‌رسد خصوصی سازی در این فضا جواب دهد.
 
کاکایی ادامه داد: اگر قرار بر خصوصی سازی است باید از زیرمجموعه‌های کوچک این شرکت‌ها واگذاری‌ها آغاز شود و اگر در این مرحله واگذاری‌ها موفق بود در گام بعد به سراغ این دو خودروساز بروند و اگر به غیر از این عمل شود یک سنگ بزرگ و کار خطرناکی است.
 
همچنین فربد زاوه نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان درباره خصوصی سازی دو خودروساز بزرگ کشور اظهار کرد: در کشور درگیر این هستیم که مالکیت شرکت‌ها را به بخش خصوصی انتقال بدهیم.
 
این کارشناس صنعت خودرو افزود: خصوصی سازی در کشور این گونه تعریف شده که مالکیت به جای این که دولت باشد به یک شخص یا شرکت خصوصی واگذار شود، در حالی که این گونه مسائل مشکلی را برطرف نمی‌کند.
 
وی با بیان اینکه ما مشکل در مالکیت نداریم بلکه مشکل در مدیریت است، گفت: هنگامی که مالکیت را منتقل کردیم اما، در مقابل سازوکار دولت در برخورد با بخش خصوصی و تجارت و تولید تغییر نکند بخش خصوصی کاری نمی‌تواند بکند.
 
زاوه تصریح کرد: واگذاری خودروسازان به بخش خصوصی نه تنها مشکل را برطرف نمی‌کند بلکه موجب تشدید مشکلات نیز می‌شود.
 
این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: تا زمانی که مالکیت دست دولت باشد مقداری از موانع را کم می‌کند تا زیر سئوال نرود، اما پس از خصوصی سازی اینکار‌ها را هم انجام نمی‌دهد همانند واگذاری‌هایی که صورت گرفته و مشکلاتی که برای این واحد‌ها به وجود آمد.
 
وی گفت: خصوصی سازی‌هایی که تاکنون صورت گرفته یا به اهداف مدنظر نرسیده یا درگیر مشکلات فساد شده اند.
 
زاوه در پاسخ به این سئوال که افزایش کیفیت و بهره وری از اهداف واگذاری ذکر شده است، خاطرنشان کرد: اولین شرط در واگذاری‌ها برای خصوصی سازی کم نکردن نیروی انسانی است، با این شرط چگونه می‌توان بهره وری را افزایش داد در حالی که نیروی مازاد زیادی قبل از خصوصی سازی جذب شده است.
 
این کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه چگونه شرکت خصوصی می‌تواند بازدهی ساختار خود را تغییر دهد در حالی که قیمت فروش محصولات را در دست ندارد، گفت: این شیوه‌ای که برای اصلاح عنوان می‌شود بیشتر یک حرف تبلیغاتی است.
 
اکنون باید منتظر اقدامات دولت در این باره بود که آیا به وعده خود درباره خصوصی سازی دو خودروساز بزرگ کشور اقدام می کند یا با توجه به شرایط این واگذاری را به تعویق خواهد انداخت.
 
 
 
 

منبع (source)

خودروکار

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

برچسب : خودرو , بازار خودرو , سایپا , ایران خودرو






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

1 نظر

کاربر: امیر(سابق)
3

کارخانه ی مردم و مجانی مصادره کردند و 40 سال با بیرحمانه ترین حالت ممکن جیب مرد و خالی کردن و میکنند و هر روز هم یک داستانی برای اینکه بگن ما خوبیم بپا میکنند . مثل بختک افتادن روی پول سازترین صنعت کشور مگه میتونید ازشون بگیریر؟ زهی خیال باطل
14:49  1398/04/10
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
Masoud : افزایش قیمت کارخانه شامل قراردادهای قبلی نمیشه چون کرمان خودرو قراردادهاش قطعیه .ولی افزایش مواردی مانند نرخ بیمه و نرخ مالیات و در این اخر هم که به همه قراردادها اضافه کردن افزایش قیمت به خاطر ارز مبنا شامل خودروهای تحویل ۱۴۰۴ میشه. مورد اخر به همه کسایی که تیک بند ۱۳ را امضا کردن میشه.
Masoud : درتمام خودرو ها at یعنی اتوماتیک
تارا : مرسی امین جان ، از دوستانی کسی دیگه ای هست که سود تاخیر براش درست محاسبه نشده باشه؟
محسن : برای منهم فاکتور شد ۳ بهمن تکمیل وجه کردم. ۷ بهمن سخا
X5 : قیمت بازار x5 مدل ۴۰۳ رنگ مشکی ۲۱۰۰ سفید ۲۱۵۰ دوستان در این آشفته بازار دقت کنید کلاه سرتون نره
میلاد : من الان وضعیتم دقیقا مثل شماست. این دیگه خیلی نامردیه چون اگر سود تاخیر ندن ۴۰ ۵۰ تومن میکنن تو پاچه ما. در صورتی که برگه ای که از نمایندگی دارم زده سود ۲۱ درصد. به نظر من باید با همین برگه شکایت کرد ازشون. مگه میشه بزنی زیر قرارداد. تلگرام بهم یه مسیج بده @Miladmk69
Amin : کاملا درست میگی ۳۰ بهمن که مالیاتش مشخصه چقدره ما چرا باید مالیات سال جدید و بدیم ولی بیمه رو حتی اگه بهمن ماشین و میدادن ما باید امسال بروزش میکردیم
شاهینG ۱۴آذر : ۱۴آذرتکمیل وجه کردم همانروزسخاتحویل دادم رفتم شرکت گفت سانروف ندارن فعلا تحویل نمیدن کلا هرماشینی ک سانروف داره اطلس شاهین جی خبری نیست
X5 : سلام دوستان امروز من داشتم از بندر عباس برمیگشتم سمت نائین نزدیک های یزد یک تریلی j7 وx5دیدم نشد از راننده بپرسم برا کجا هست شما هم توی راه ماشین دیدید
X5 ثبت نامی 25شهریور : چیزی نمیگیرن چون اخرین روز فاکتور شدی موندی بعد عید وقت نکردن برات بیمه را بزنن
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
علی : این کی بود دنبال بوق میگشت؟؟؟
سورن دوگانه : تکمیل وجه 9 دی ماه
بانوی زیبا : پیش فروش کوئیک خرداد 1404 هستم ، کسی می دونه چه زمانی دعوت نامه میاد ، برای اردیبهشت 1404 اسفند ماه اومده بود ، ممکنه توی فروردین دعوت نامه بیاد
X55 : سلام عید همه دوستان مبارک انشاالله که همه ماشینتون رو تحویل بگیرین وچرخش براتون به سلامتی بچرخه دوستان یک سوال کسی میدونه x55 تا چه تاریخی مجوز خورده یا تحویل گرفتن؟؟؟
مرتضی : باید ببرید ملاک محاسبه اصلا از زمان ارائه برگه سخا هست
اریز5 : سلام بله سایت از دیروز عصر مشکل داره برای من هم باز نمیشه.
سپیده x : سلام اره سایت خرابه منم نتونستم وارد بشم
مهدی : سلام دوستان من تازه با این صفحه آشنا شدم 28بهمن تکمیل وجه کردم تحویل اسفند ماه هستم خواستم بدونم حدودا کی فاکتور میشم و مدل 1404 هست یا نه واینکه تا چه تاریخی سایناsفاکتور شده ممنون میشم هر کی اطلاعات داره جواب بده
کوییک : یه وسال حتما باید این برگه سخارو ببریم نمایندگی یا همون اینترنتی انجام دادیم کافیه؟
تحویل بهمن : درود به همگی دوستان چرا مرحله آماده برای تحویل می‌چرخه الان چندین روزه بارگیری نمیکنن ؟