اما و اگر واگذاری ۲ خودروساز بزرگ به بخش خصوصی/ الزاماتی که باید رعایت شود

 

اما و اگر واگذاری ۲ خودروساز بزرگ به بخش خصوصی/ الزاماتی که باید رعایت شود

 
وزیر صنعت،معدن و تجارت اوایل هفته خبر از واگذاری دو خودروساز بزرگ کشور داده بود اما کارشناسان معتقد این واگذاری نیاز به الزاماتی دارد که باید رعایت شود.
 
 ایران‌خودرو و سایپا دو خودروساز بزرگ کشور هستند که سهم زیادی از بازار خودرو را در اختیار دارند اما، همواره عملکرد این دو خودروساز از سوی مردم و کارشناسان مورد انتقاد بوده است.
 
یکی از انتقاداتی که به این خودروسازان وارد می‌شود دولتی بودن آن‌ها است که موجب شده آن طور که باید و شاید به فکر بهرو ری و ارتقا کیفیت محصولات خود نباشند.
 
با توجه به عملکرد ضعیف این دو خودروساز دولت تصمیم به واگذاری این دو مجموعه به بخش خصوی گرفته است تا با این راه بتواند عملکرد آن‌ها را بهبود ببخشد
 
در این باره رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هردو خودرو ساز بزرگ کشور را به بخش خصوصی واقعی واگذار می‌کنیم.
 
وی افزود: واگذار‌ی اموال غیرتولیدی خودروسازان شروع شده و در سال ۹۹ واگذاری کامل می‌شود.
 
اما اینکه واگذاری این دو خودروساز موجب افزایش بهره وری و انتقادات به آن‌ها خواهد شد با، اما و اگر‌هایی مواجه است و آیا اینکه شرایط برای واگذاری مهیا است یا خیر موضوع مهمی است که باید مدنظر قرار بگیرد.
 
در این باره امیرحسن کاکایی در گفت‌وگو با خودروکار اظهار کرد: خصوصی سازی راهکاری است که همه آن را به عنوان یک راه حل اساسی می‌دانند و باید انجام شود.
 
این کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه خصوصی سازی نیاز به برنامه‌های سنگین دارد به ویژه صنعت خودروسازی، افزود: همه می‌دانیم خصوصی سازی انجام شده در صنایع تولیدی جواب منفی داده و به نتایج مطلوب نرسیده است.
 
کاکایی ادامه داد: خصوصی سازی برای افزایش بهره وری و رقابت پذیر شدن شرکت‌ها صورت می‌گیرد، اما در واگذاری‌های قبلی این موضوع را مشاهده نکردیم.
 
این کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه این موضوع نشان می‌دهد فرایند خصوصی سازی نقص دارد، خاطرنشان کرد: نخستین مورد در واگذاری‌ها اهلیت خریدار است که باید به آن توجه کرد، مورد دوم به محیط کسب و کار مرتبط می‌شود، محیط کسب و کار ما به گونه‌ای است که فضا برای یک رقابت سالم وجود ندارد و حتی افرادی که اهلیت نیز دارند با مشکلات زیادی روبه رو می‌شوند.
 
وی با بیان اینکه در کشور ۳۰ شرکت خودروسازی وجود دارد که ۲۸ مورد از آن‌ها خصوصی هستند، تصریح کرد: اشکالات در محیط کسب و کار موجب شد این شرکت‌ها هیچ وقت نتوانند بزرگ شوند و بهره‌وری آن‌ها به اندازه کافی افزایش یابد.
 
کاکایی اظهار کرد: زمانی که می‌خواهیم درباره خصوصی سازی صنعت بزرگی مثل خودروسازی صحبت کنیم باید مراقب باشیم اگر فضا آماده نباشد واگذاری آن با مشکلات روبه رو خواهد شد.
این کارشناس صنعت خودرو با اشاره به گستردگی شرکت‌های سایپا و ایران خودرو تاکید کرد: باید برنامه دقیقی برای خصوصی سازی داشته باشیم و فقط برنامه برای خصوصی کردن کفایت نمی‌کند.
 
وی تصریح کرد: در حال حاضر زمان برای خصوصی سازی مناسب نیست و در شرایط جنگ اقتصادی بعید است دولت و مجلس بتوانند فضا را آماده کنند و به نظر نمی‌رسد خصوصی سازی در این فضا جواب دهد.
 
کاکایی ادامه داد: اگر قرار بر خصوصی سازی است باید از زیرمجموعه‌های کوچک این شرکت‌ها واگذاری‌ها آغاز شود و اگر در این مرحله واگذاری‌ها موفق بود در گام بعد به سراغ این دو خودروساز بروند و اگر به غیر از این عمل شود یک سنگ بزرگ و کار خطرناکی است.
 
همچنین فربد زاوه نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان درباره خصوصی سازی دو خودروساز بزرگ کشور اظهار کرد: در کشور درگیر این هستیم که مالکیت شرکت‌ها را به بخش خصوصی انتقال بدهیم.
 
این کارشناس صنعت خودرو افزود: خصوصی سازی در کشور این گونه تعریف شده که مالکیت به جای این که دولت باشد به یک شخص یا شرکت خصوصی واگذار شود، در حالی که این گونه مسائل مشکلی را برطرف نمی‌کند.
 
وی با بیان اینکه ما مشکل در مالکیت نداریم بلکه مشکل در مدیریت است، گفت: هنگامی که مالکیت را منتقل کردیم اما، در مقابل سازوکار دولت در برخورد با بخش خصوصی و تجارت و تولید تغییر نکند بخش خصوصی کاری نمی‌تواند بکند.
 
زاوه تصریح کرد: واگذاری خودروسازان به بخش خصوصی نه تنها مشکل را برطرف نمی‌کند بلکه موجب تشدید مشکلات نیز می‌شود.
 
این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: تا زمانی که مالکیت دست دولت باشد مقداری از موانع را کم می‌کند تا زیر سئوال نرود، اما پس از خصوصی سازی اینکار‌ها را هم انجام نمی‌دهد همانند واگذاری‌هایی که صورت گرفته و مشکلاتی که برای این واحد‌ها به وجود آمد.
 
وی گفت: خصوصی سازی‌هایی که تاکنون صورت گرفته یا به اهداف مدنظر نرسیده یا درگیر مشکلات فساد شده اند.
 
زاوه در پاسخ به این سئوال که افزایش کیفیت و بهره وری از اهداف واگذاری ذکر شده است، خاطرنشان کرد: اولین شرط در واگذاری‌ها برای خصوصی سازی کم نکردن نیروی انسانی است، با این شرط چگونه می‌توان بهره وری را افزایش داد در حالی که نیروی مازاد زیادی قبل از خصوصی سازی جذب شده است.
 
این کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه چگونه شرکت خصوصی می‌تواند بازدهی ساختار خود را تغییر دهد در حالی که قیمت فروش محصولات را در دست ندارد، گفت: این شیوه‌ای که برای اصلاح عنوان می‌شود بیشتر یک حرف تبلیغاتی است.
 
اکنون باید منتظر اقدامات دولت در این باره بود که آیا به وعده خود درباره خصوصی سازی دو خودروساز بزرگ کشور اقدام می کند یا با توجه به شرایط این واگذاری را به تعویق خواهد انداخت.
 
 
 
 

منبع (source)

خودروکار

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

برچسب : خودرو , بازار خودرو , سایپا , ایران خودرو






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

1 نظر

کاربر: امیر(سابق)
3

کارخانه ی مردم و مجانی مصادره کردند و 40 سال با بیرحمانه ترین حالت ممکن جیب مرد و خالی کردن و میکنند و هر روز هم یک داستانی برای اینکه بگن ما خوبیم بپا میکنند . مثل بختک افتادن روی پول سازترین صنعت کشور مگه میتونید ازشون بگیریر؟ زهی خیال باطل
14:49  1398/04/10
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
پارسا. 57 نظر
7Mosi 20 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
سعید.g : اره توکه راست میگی..الانم لابد ازخوشبختی زیاده که اومدی اینجا پیام گذاشتی از رویاهات واسه ما تعریف کردی:)
تارا اتومات 30 اسفند : بله سرامیک تکمیل وجه 21دی میدونید چرا سود تاخیر ثابت مونده؟
سهند : من که شکایت هم کردم بعد تحویل ماشین بازم شکایت میکنم وقتی هیچکس حرفی نمیزنه اوناهم میگن خب مردم راضی هستند بیخیال. بقول قدیمیا شکم ما دردمیکنه باید دنبالش باشیم اوناکه مهم نیست براشون
امین : چک اول ماشین من پاس شد زده شعبه رباط کریم مگه اینا چک هامون را خرج میکنن؟ من شعبه بانکم پونکه محل ثبت نام هم پونکه
تارا دستی سفید : سلام دوستان کسی هست موعد تحویل ۳۰اسفند تارا فاکتور شده باشه یا بدستش رسیده باشه میشه بگید کی بوده؟؟؟
تارا : بله منم فاکتور نشده به نظرتون کی میشه
تارا اسفند ماه 1403 سرامیک : سلام کسی اسفند هست فاکتور شده باشه من هر چی زنگ میزنم میگن تیر فاکتور میشه
تارا اسفند ماه 1403 سرامیک : منم اسفند 403 هستم هر روز زنگ میزنم میگن تیر فاکتور میشه
حسن اقا آ۵ شهریور : تقریبا نه ماهه از ثبت نام گذشته خبری نیست شهریوریهای ک شاسی میشن اعلام کنن حداقل ی امیدواری داشته باشیم کلافه کننده است
ا : بندر که نهایت ۳ هفته پیش ولی ثبت نام شاهین نزدیک ۶ ماه داره میشه و ۲ ماه و نیم تاخیر در تحویل . پس با یک حساب ساده متوجه میشیم که ربطی به انفجار نداره .
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
ساینایی : آفرین حالا بخاطر این کارت یه دس بهت مید ه
ساینا : سلام ببخشید ایا کسی اطلاع داره سود سایپا از چه زمانی حساب میشود؟؟
تهران بزرگ : پس چرا من واریز اولم 12اسفند402 بود ولی ما جز آذری هاشدیم..دوستانی که تکمیل وجهشون مهرماه بوده هم که مثل ما واریز اولشون اسفند402بوده؟؟؟طرحاشون باهم فرق دارن؟؟
علیرضا : توام بچه گیات فکر کنم تو مدیران بودی😁
بشیر : عشق منی من بخدا هر روز غیر شنبه باشه میام
محمد : درود بر دوستان یه چند روزیه یه سیلو خریدم ریپ میزنه روی دنده یک و دو در سرعت پائین دلیلش چیه . نشونش دادم میگه یاتاقان زده و سنسور کیلومتری خرابه.سوختشم بالا هست چطور میتونن کمش کنم . کولر خنک نمیکنه به اینصورت. یاتاقان حتما الان باید درستش کنن یا میره هنوز. لطفا راهنماییم کنید. اصلا سلو کار نمیکنه مگرنه دور موتور در حالت ساکن روی یک‌ونیم تا دو تنظیم کنیم .
فرهاد : اقا مرتضی اذهان مشتریان عزیز را با این فرمایشات مکدر نفرمایید
سورن پلاس تحویل خرداد : سلام کدوم خبر هنوز فاکتور نشدیم فقط مسخره کردن مردم در حال آماده سازی فاکتور فقط بروز رسانی میشه خبر فاکتور نیست
دنا اتو خرداد : سلام گویا تحویل اسفند و اردیبهشت تموم شدهو الان دارن خرداد رو فاکتور میکنن اگه بخاطر کمبود برق به مشکل نخورن داره تحویلشون به روز میشه
صادق 207خرداد : سلام داداش من هفدهم تاریخ تحویلمه