همه چیز در مورد کارت سوخت؛ ایراد در بنزین زدن با کارت سوخت های جدید

 

همه چیز در مورد کارت سوخت؛ ایراد در بنزین زدن با کارت سوخت های جدید

 
پس از ماه ها کشمکش، سرانجام به تاریخ اجباری شدن استفاده از کارت سوخت در خودروها رسیدیم و از ۲۲ مرداد ماه در کلان شهرهای کشور، استفاده از کارت سوخت شخصی در پمپ بنزین ها ضرورت دارد. این رویه در آینده نزدیک در سایر شهرها نیز اجرایی خواهد شد و با صدور تمام کارت سوخت های ثبت نامی، استفاده از کارت سوخت جایگاه ها نیز ممنوع می شود. شماری از دولتمردان و به خصوص نمایندگان مجلس شورای اسلامی تاکید دارند که بازگشت کارت های سوخت صرفا برای کنترل میزان مصرف و جلوگیری از قاچاق سوخت انجام می شود و فعلا برنامه ای برای سهمیه بندی یا افزایش نرخ بنزین وجود ندارد.
 
با این حال مسافرکش های شخصی، رانندگان آژانس، رانندگان وانت و شاغلین در سرویس های تاکسی اینترنتی از جمله اقشاری هستند که مستقیما در اثر افزایش شدید قیمت سوخت و سهمیه بندی بنزین آسیب می بینند و تعیین سهمیه ویژه برای این دسته از افراد نیز با حاشیه هایی همراه است که پیش از این به انواع مختلف تجربه شده است.
 
در این راستا به نظر می رسد که فعلا امکان سوخت گیری روزانه 60 لیتر به ازای هر کارت سوخت وجود داشته باشد و ظاهرا اقداماتی نیز برای ارائه سهمیه ویژه سوخت به رانندگان تاکسی های اینترنتی و آژانس ها در دستور کار قرار دارد تا در صورت سهمیه بندی، این قشر دچار مشکل نشوند.
 
نقش اثر گذار و غیرقابل انکار بنزین در زندگی و معیشت مردم سبب شده است تا قیمت و میزان مصرف آن در کشور یکی از مهم ترین و اساسی ترین موضوعات اقتصادی خانوارها و دولت ها محسوب شود. افزایش نرخ دلار، تفاوت فاحش نرخ سوخت در ایران نسبت به کشورهای همسایه، افزایش قاچاق و مصرف بنزین از جمله مواردی به شمار می رود که دولت و مجلس را برای سهمیه بندی بنزین ترغیب کرده است.
 
ایراد در بنزین زدن با کارت سوخت های جدید
 
وجود اشکال فیزیکی در برخی کارت سوخت‌های جدید تأیید شده و مشخص شد که مشکل از Reader های کارتخوان جایگاه‌ها بوده که برخی از نازل‌ها نمی توانند چیپست‌های جدید را بخوانند و باید باز تنظیم شوند.
 
مشکل فیزیکی کارت‌های سوخت جدید مربوط به اندازه چیپست‌های روی کارت هوشمند سوخت بوده که امکان سوخت‌گیری با آن را غیر ممکن کرده است.
 
یکی از افرادی که به اذعان خودش، بعد از 2 ماه و نیم انتظار برای صدور کارت سوخت المثنی، در روزهای اخیر کارت سوخت به دست‌اش رسیده است، گفت: «بعد از آنکه نتوانستم با کارت سوخت جدید، سوخت‌گیری کنم، ابتدا متصدیان جایگاه سوخت گفتند که مشکل از رمز کارت است و پس از مراجعه به یکی از مراکز تغییر رمز، متوجه شدم که اشکال کارت سوخت از چیپست کوچک تر از معمول آن بوده و در روزهای اخیر، بیش از 10 نفر به این مرکز مراجعه کرده‌اند که چنین مشکلی داشته اند.»
 
 
 
یکی دیگر از افرادی که با این مشکل فیزیکی کارت سوخت مواجه شده بود، گفت: «در تماس و مراجعه به شرکت ملی پخش و در میان گذاشتن مشکل خود، به من گفتند که شما کارت سوخت خود را بسوزانید و دوباره درخواست کارت سوخت المثنی کنید، چرا من پس از مدتها انتظار برای صدور کارت المثنی، دوباره باید زمانی حداقل یک ماهه را منتظر صدور کارتی دیگر باشم؟»
 
بر این اساس، اگر افرادی که کارت سوخت المثنی خود را اخیرا دریافت کرده‌اند و مشکلی مشابه در زمان سوخت‌گیری داشتند، کارت خود را در نازلی دیگر امتحان کنند.
 
قرار است با پیگیری های شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، این مشکل فیزیکی کارت‌های سوخت جدید، در آینده ای نزدیک با تنظیم کارت‌خوان‌های نازل‌های سوخت رفع شود.
 
اگر دارندگان چنین کارت‌های سوختی با این مسئله مواجه شدند که نمی‌توانند در هیچ نازل و جایگاهی با استفاده از کارت سوخت خود، بنزین بزنند، به نواحی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی مراجعه کنند.
 
خودرو های دارای وکالتنامه چگونه کارت سوخت بگیرند؟
با گذشت چندین روز از آغاز سهمیه بندی بنزین و الزام استفاده از کارت‌سوخت در هر بار سوختگیری، سوالات مختلفی در خصوص استفاده و دریافت کارت سوخت پرسیده شده است.
 
طبق آخرین آمار از شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی کمتر از ۲۵۰ هزار کارت سوخت در دست صدور باقی مانده است که به گفته امیر وکیل زاده مدیرعامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی روزانه ۴۰ هزار کارت صادر می‌شود.
 
همچنین تعدادی بالغ بر ۷۰۰ هزار کارت‌سوخت در باجه‌های پستی باقی مانده است که به متقاضیان از طریق پیامک ابلاغ و تحویل داده خواهد شد.
 
پیروی سوال یکی از مخاطبان مبنی بر اینکه اگر فردی خودرو به نام خود نداشته اما خودروی فرد دیگری با مالکیت در اختیار وی قرار گرفته باشد چگونه می تواند نسبت به دریافت کارت سوخت اقدام کند؟
 
یک مقام مسئول در شرکت پخش فرآورده های نفتی ایران در پاسخ به این سوال، می گوید: «برای اینکه افراد با وکالت نامه تام الاختیار جهت دریافت کارت‌سوخت خودرویی با نام غیر اقدام کنند، فقط در دفاتر خدمات مشترکان می‌توانند با وجود سند وکالت ثبت نام و نسبت به دریافت کارت سوخت اقدام کنند.»
 
زمان انتظار برای صدور کارت سوخت جدید چقدر است؟ [به روز رسانی]
سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت: «پیش‌بینی می‌کنیم با توجه به افزایش درخواست‌ها سه هفته تا دو ماه از زمان درخواست کارت سوخت طول می‌کشد تا کارت سوخت به دست مالکان خودرو برسد.»
 
فاطمه کاهی در پاسخ به پرسشی درباره دلیل تأخیر در صدور کارت‌های سوخت اظهار داشت: «درخواست‌ها برای دریافت کارت سوخت از روز سهمیه بندی نسبت به شرایط عادی ۱۰ تا ۱۱ برابر شده است.»
 
وی افزود: «ظرفیت تولید کارت سوخت در شرایط عادی ۴ تا ۵ برابر درخواست‌ها بود و مشکلی از جهت صدور به موقع کارت سوخت وجود نداشت اما در حال حاضر دو برابر بیش از ظرفیت تولید کارت سوخت، درخواست دریافت می‌کنیم.»
 
 
سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه خودروهای نو شماره نیز در صف صدور کارت سوخت قرار گرفته‌اند، گفت: «پیش‌بینی می‌کنیم با توجه به افزایش درخواست‌ها سه هفته تا دو ماه از زمان درخواست کارت سوخت طول می‌کشد تا کارت سوخت به دست مالکان خودرو برسد.»
 
کاهی تصریح کرد: «با این وجود تمام تلاش‌مان را می‌کنیم که ظرفیت تولید کارت سوخت را بالا ببریم و در عین حال سهمیه خودروهایی که کارت سوخت دریافت نکرده‌اند محفوظ برای آنها باقی می‌ماند.»
 
وی در پایان گفت: «با توجه به اعلام مکرر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی درباره لزوم دریافت کارت سوخت از تابستان گذشته تا الان بهتر بود شهروندان زودتر برای دریافت کارت سوخت خودروی خود اقدام می‌کردند تا شاهد تراکم درخواست‌ها نباشیم.»
 
معنای کد 25 در مورد کارت سوخت چیست؟
 
 
هنگام استفاده از کارت سوخت شخصی ممکن است با پیام‌هایی همچون کد 25 یا کارت ابطال‌شده مواجه شوید که این مسئله به دلیل استفاده نادرست از کارت و مخدوش شدن فیزیک کارت است. همچنین ممکن است مالک کارت آن را ابطال کرده باشد که درصورت دریافت این پیام، مالکان برای صدور المثنی کارت باید به مراکز پلیس +۱۰ مراجعه کنند.
 
کارت سوخت خودرو و موتورسیکلت های قدیمی باطل شد [به روز رسانی]
کارت سوخت خودروهای سواری شخصی با عمر 25 سال به بالا و موتورسیکلت‌های با عمر 10 سال به بالا بر اساس مصوبه هیات وزیران ابطال شد و این گروه از خودروها باید از سهمیه آزاد بنزین استفاده کنند.
 
طی روزها گذشته و پس از آنکه دولت در ۲۴ آبان ماه با اصلاح قیمت بنزین ، نظام سهمیه بندی را باردیگر برقرار کرد، برخی از شهروندان در تماس با خبرگزاری از ابطال کارت سوخت خودرو یا موتورسیکلت شان ابراز تعجب و گلایه می کردند.
 
به نوشته خبرگزاری مهر، براساس آئین نامه مصوب هیات دولت، خودروهای دارای شرایط فرسودگی، نه تنها کارت سوختشان ابطال می شود، بلکه پلیس موظف است از رفت و آمد این خودروها جلوگیری کند.
 
براساس این آئین نامه، خودروهای سواری شخصی با عمر ۲۵ سال، سواری دولتی با عمر ۱۵ سال، تاکسی(سواری و ون) با عمر ۱۰ سال، مینی بوس و میدی بوس با عمر ۱۵ سال، اتوبوس درون شهری با عمر ۱۰ سال، اتوبوس برون شهری با ۱۵ سال، کامیون و کشنده با ۲۵ سال عمر، وانت با ۱۵ سال، موتورسیکلت با ۱۰ سال و سایر وسایل نقلیه با گذشت ۲۵ سال از تاریخ ساخت به عنوان خودروی فرسوده و از رده خارج محسوب می شوند.
 
بر اساس این تصمیم که از سال ۸۸ تاکنون جاری است، تمام وسایل نقلیه ای که شامل این قانون می شوند امکان برخورداری از کارت سوخت را ندارند و باید از سهمیه آزاد بنزین استفاده کنند.
 
برهمین اساس، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی کارت سوخت خودروهایی که فرسوده تلقی می شوند را ابطال می کند و بدیهی است در صورت هرگونه تغییر در این تصمیم از سوی دولت، شرکت ملی پخش  فرآورده های نفتی موظف به پیروی و ارائه خدمات مطابق با تصمیم دولت است.
 
سهمیه بنزین تاکسی ها و وانت بارها ذخیره نمی شود [به روز رسانی]
به گفته فاطمه کاهی، سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی: «ذخیره شدن سهمیه‌های بنزین فقط مختص به سواری‌های شخصی و موتورسیکلت‌ها است.»
 
وی افزود: «سقف ذخیره سهمیه برای سواری های شخصی تا 360 لیتر و به مدت 6 ماه است و آنچه مازاد بر 360 لیتر باشد، می‌سوزد؛ یعنی ذخیره نمی‌شود.»
 
سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی تصریح کرد: «برای موتورسیکلت‌ها نیز سقف ذخیره سهمیه سوخت، 150 لیتر و تا سقف بازه زمانی 6 ماهه خواهد بود».
 
کاهی همچنین اذعان داشت: «بخشی از سهمیه‌ها به صورت اعتباری و به صورت پیمایشی است، سهمیه‌هایی که بر اساس پیمایش است باید حتما مسیر طی شود، تا سهمیه مربوطه به صورت اعتباری شارژ شود.»
 
افزایش نرخ بنزین و سهمیه بندی جدید سوخت رسما اعلام شد [به روز رسانی]
لحظاتی پیش پس از ساعت ها گمانه زنی در مورد افزایش قیمت بنزین و آزاد سازی نرخ حامل های انرژی بر اساس قیمت های اخیر نرخ ارز، سرانجام قیمت جدید بنزین به شکل رسمی اعلام شد و براین اساس قیمت بنزین معمولی از 1000 تومان به 1500 تومان افزایش یافته است که در سهمیه ای 60 لیتری (در یک ماه) در اختیار دارندگان کارت سوخت قرار خواهد گرفت.
 
قیمت بنزین آزاد (پس از اتمام سهمیه 60 لیتر در ماه) معادل 3000 تومان اعلام شده است که افزایشی سه برابری را نسبت به قیمت قبلی (لیتری یک هزار تومان) نشان می دهد و قیمت بنزین سوپر نیز با افزایشی کمتر از 300 درصد از 1200 تومان (سابق) به 3500 تومان رسیده است که مسلما افزایشی قابل توجه برای مالکین خودروهای جدید محسوب می شود. چرا که بسیاری از دارندگان خودروهای مدرن و مجهز به موتورهای توربو نیازمند استفاده از بنزین سوپر هستند.
 
شاید تفاوت جالب توجه دور تازه سهمیه بندی بنزین نسبت به دور قبلی در حذف سهمیه بنزین سوپر باشد، در واقع پیش از این و در دور قبلی مالکین می توانستند سهمیه 60 لیتری بنزین موجود در کارت سوخت خود را از نوع بنزین معمولی و بنزین سوپر انتخاب نمایند، اما حالا بنزین سوپر تنها با نرخ آزاد (3500 تومان) عرضه می شود که به معنای افزایش قابل توجه هزینه سوخت گیری خودروهای مدرن برای مالکین خواهد بود.
 
 
 
همچنین براساس خبرهای اولیه، سهمیه جدید بنزین خودروهای مختلف به شرح جدول بالا اعلام شده است، خودرو سواری شخصی 60 لیتر در ماه، خودرو سواری شخصی دوگانه سوز، 30 لیتر در ماه، تاکسی بنزینی 400 لیتر، تاکسی دوگانه سوز، 200 لیتر. موتور سیکلت 25 لیتر، وانت بین 60 تا 300 لیتر و آمبولانس نیز 500 لیتر در یکماه. البته این سهمیه بندی چندان موثق نیست و احتمال تغییرات در جدول فوق وجود دارد که به محض اطلاع رسانی مورد بازبینی و اصلاح قرار خواهد گرفت.
 
بر اساس این اطلاعیه، آن دسته از صاحبان خودروها که کارت سوخت خود را گم کرده و بر اساس فراخوان قبلی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران، نسبت به درج اطلاعات خود در سامانه دولت همراه اقدام و با طی کردن فرایند لازم، شماره حساب کارت اعتباری خود را ثبت کرده اند، نیازی به ثبت نام  کارت سوخت المثنی برای بار دوم نداشته و کارت سوخت آن ها بر اساس ثبت نام انجام شده قبلی، صادر و توسط شرکت پست جمهوری اسلامی ایران به آن ها تحویل داده خواهد شد.
 
این هموطنان هزینه صدور کارت سوخت المثنی را برابر تعرفه مصوب (10 هزار تومان)، هنگام دریافت کارت، به ماموران شرکت پست جمهوری اسلامی ایران پرداخت خواهند کرد.
 
 
نحوه بازیابی رمز کارت سوخت
 
با توجه به اینکه یکی از سوالات رایج بین مالکانی که دارای کارت سوخت هستند، نحوه بازیابی رمز کارت سوخت خودرو خود است، شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی اعلام کرده است، رمز این کارت‌ها به صورت پیش فرض چهار رقم آخر کد ملی مالک خودرو (فردی که کارت به نامش صادر شده) است. اما اگر نام مالک فعلی خودرو با نام ثبت شده در روی کارت سوخت مغایرت داشته باشد و یا افراد رمز کارت سوخت خود را از حالت پیش فرض تغییر داده باشند، در صورت فراموش کردن رمز کارت هوشمند سوخت، برای بازیابی آن باید به یکی از نواحی یا مناطق شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در سراسر کشور مراجعه کنند.
 
 
 
جهت انجام فرآیند حذف رمز کارت سوخت همراه داشتن مدارک هویتی مالک و مدارک شناسایی خودرو الزامی است. همچنین حضور مالک وسیله نقلیه جهت حذف رمز کارت ضروری بوده و در صورت درخواست توسط شخص دیگر با ارائه وکالتنامه محضری و یا برگه انحصار وراثت حذف رمز کارت سوخت امکان پذیر است. در دست داشتن اصل کارت هوشمند سوخت دارای فیزیک سالم بدون چسب خوردگی و شکستگی و ... نیز جهت حذف رمز الزامی است.
متقاضیان می‌توانند در صورت هر گونه ابهام و پرسش ضروری با شماره تلفن 09627 مرکز پاسخگویی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی تماس بگیرند.
 
سرنوشت موتورسیکلت‌ها و خودروهای فرسوده بدون کارت سوخت چه می‌شود؟ [به روز رسانی]
طبق اطلاعیه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، قرار است از 20 مردادماه، استفاده از کارت سوخت شخصی الزامی شود و عرضه بنزین در جایگاه‌های سراسر کشور از این تاریخ صرفاً با ارائه کارت هوشمند سوخت خودرو، امکان‌پذیر خواهد بود.
 
در این خصوص کسانی که متقاضی کارت سوخت المثنی و یا اتصال کارت بانکی به کارت سوخت شده‌اند، قرار است تا قبل از تاریخ 20 مردادماه، کارت سوخت جدید خود را دریافت کنند.
 
در این بین، مالکان موتورسیکلت‌های با سن بالای 10 سال و خودروهای با سن بالای 25 سال، طبق قانون نمی‌توانند به علت سن بالای وسیله نقلیه و یا به عبارتی فرسوده بودن آن، کارت سوخت دریافت کنند.
 
پیگیری‌ها از مجموعه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در خصوص سرنوشت موتورسیکلت‌ها و خودروهای فرسوده بدون کارت سوخت، حاکی از این است که قرار است پیش از تاریخ 20 مردادماه امسال، یک اطلاعیه مختص این افراد به صورت رسمی از سوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی صادر شود و در خصوص نحوه سوخت‌گیری مالکان موتورسیکلت‌های با سن بالای 10 سال و اتومبیل‌های با سن بالای 25 سال اطلاع رسانی شود.
 
مدارک لازم خدمات کارت سوخت المثنی
حضور مالک وسیله (درصورت عدم حضور مالک، ارایه و کالت‌نامه‌ای که در آن کلمه کارت سوخت به صراحت ذکر شده باشد)
اصل و کپی کارت یا سند یا بنچاق خودرو
شناسنامه یا کارت ملی مالک یا وکیل ایشان جهت احراز هویت
ارائه آدرس کامل پستی به همراه کد پستی و شماره ملی مالک در صورت تغییر آدرس مالک (کارت سوخت برای مالک صادر می گردد)
همراه داشتن بیمه نامه ماشین الزامی می باشد.
پرداخت مبلغ زیر که از طریق دستگاه‌های کارت خوان موجود در دفاتر دریافت می‌شود:
 
مبلغ پرداختی صاحب حساب
100،000 ریال
(ده هزار تومان) شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده های نفتی
 
توجه:
 
برای خودروهای با پلاک قدیمی کارت المثنی صادر نمی‌گردد.
هر خدمتی که متعاقب آن به متقاضی پرینت ارایه شود، به ازاء هر برگ مبلغ 4،000 ریال (چهارصد تومان) دریافت می‌شود.
واریز از طریق اینترنت، عابربانک و فیش واریزی بانک به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
در صورت داشتن هرگونه سؤال، پیشنهاد یا انتقاد پیرامون سامانه هوشمند سوخت می‌توانید با مرکز تماس شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با شماره 09627 تماس حاصل نمایید.
 
 
 
آدرس کارت سوخت خودرو خود را از سایت پست پیدا کنید
 
براساس اعلام دولت از 15 روز دیگر سوخت‌گیری تنها با استفاده از کارت سوخت شخصی صورت می‌گیرد و افرادی که هنوز کارت سوخت دریافت نکرده‌اند باید نسبت به دریافت آن به طور جدی تری اقدام کنند.
 
آن طور که شرکت ملی پست اعلام کرده متقاضیان به راحتی می‌توانند آدرس کارت سوخت خود را از سایت پست به نشانی www.post.ir پیدا کنند.
 
استعلام وضعیت کارت سوخت از طریق پیام کوتاه
 
برای آگاهی یافتن از آخرین وضعیت کارت هوشمند سوخت، کافیست شماره وی آی ان (VIN) را توسط پیام کوتاه (SMS) به شماره 1101202040 ارسال نمائید. در صورتی که قالب و ساختار مشخص شده در این راهنما را در نوشتن شماره وی آی ان در پیام کوتاه رعایت نمایید، سیستم نرم‌افزاری بطور خودکار در همان لحظه پاسخ شما را می‌دهد.
 
برای استعلام کارت هوشمند موتور سیکلت باید ابتدا حرف M و سپس ستاره و بعد وی آی ان (VIN) موتور سیکلت موجود در پشت کارت موتور را وارد نمایید
به عنوان نمونه M*IRKV91MN5O3685988 برای استعلام کارت هوشمند خودرو باید ابتدا حرف V و سپس ستاره و بعد وی آی ان (VIN) خودرو موجود در پشت کارت خودرو را وارد نمایید.
 
به عنوان نمونه
 
V*IRPC90VV5I9658742
 
 
نحوه دریافت کارت سوخت رانندگان تاکسی
 
به گفته معاون فنی و بهره برداری سازمان تاکسیرانی تهران:
 
تمامی تاکسیرانان شهر تهران جهت دریافت، فعال سازی و صدور کارت المثنی و حتی تغییر رمز کارت سوخت می بایست دارای پروانه هوشمند معتبر باشند. تاکسیرانان می توانند برای هرگونه اقدام اداری در خصوص کارت سوخت با مراجعه به هریک از دفاتر هماهنگی امور اداری گواهی لازم را دریافت کرده و به شرکت پخش و پالایش فرآورده های نفتی مراجعه کنند. کارت سوخت تنها برای تاکسیرانانی صادر می شود که فعالیت مستمر دارند و مورد تأیید سازمان تاکسیرانی است.
 
چهار رقم آخر کد ملی صاحب کارت، رمز شماست [به روز رسانی]
از امروز 20 مرداد ماه 1398، استفاده از کارت سوخت در شهرهای بزرگی نظیر تهران، کرج، اصفهان، مشهد و ...اجباری شده است و رمز کلیه کارت های سوخت نیز به چهار رقم آخر کد ملی فردی که کارت سوخت به نامش صادر شده تغییر کرده است. بنابراین اگر کارت ملی به نام شما صادر شده، رمز آن نیز چهار رقم آخر کد ملی شماست و اگر خودرو را از فرد دیگری خریده اید که نامش بر روی کارت سوخت درج شده، باید با مراجعه به اسناد و مدارک خودرو و پیدا کردن کد ملی فرد مذکور، رمز کارت خود را (چهار رقم آخر کد ملی فرد صاحب کارت) پیدا کنید.
 
برای چه خودروهایی کارت سوخت صادر نمی ‌شود؟ 
 
طبق مصوبه دولت، موتورسیکلت‌های با سن بالای ۱۰ و خودروهای با سن بالای ۲۵ سال به دلیل فرسودگی نمی توانند کارت سوخت دریافت کنند و صاحبان این وسایل نقلیه باید سوخت مورد نیازشان را از طریق کارت آزاد داخل جایگاه ‌ها تهیه کنند.
 
 
 
هشدار پلیس در مورد کلاهبرداری با بنزین دونرخی
 
پلیس فتا نسبت به کلاهبرداری با ترفند دو نرخی شدن سهمیه بنزین به شهروندان هشدار داد. در روزهای اخیر افراد سودجو و  کلاهبردار با تبلیغات دروغین در مورد دو نرخی شدن سهمیه بنزین و ارسال پیام‌هایی با این محتوا به کاربران فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی این افراد  را به درگاه‌های جعلی موسوم به فیشینگ هدایت کرده و پس از دریافت اطلاعات کارت بانکی نسبت به برداشت غیر مجاز از حسابشان اقدام می‌کنند.
 
این افراد در پیام‌هایی ادعا کرده اند که برای دریافت سهمیه سوخت، جلوگیری از دو نرخی شدن قیمت بنزین در کارت سوخت و ... باید حتما در سایتی ثبت نام کنند که این همان سایت فیشینگ است.
 
در همین راستا نیز اخیرا سایتی به نام www.Iniopdc.com که آدرسی مشابه سایت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران دارد، فعال شده بود که پلیس فتا اقدام به برخورد با آن کرد و اقدامات برای شناسایی و دستگیری گردانندگان آن در حال انجام است.
 
 
در حالی در پیامک بالا از نام‌نویسی سهمیه بندی بنزین اطلاع داده شده، که آغاز چنین نام‌نویسی واقعیت ندارد و لینک ارائه شده، احتمالا لینکی جهت دزدیدن اطلاعات شخصی و بانکی قربانیان است.
 
کارت سوخت خود را چطور پیدا کنیم؟
 
افراد به راحتی می‌توانند با ورود به سایت sokht.epolice.ir و وارد کردن شماره پلاک خود پیگیر وضعیت کارت سوخت خود شوند. همچنین با دریافت شماره مرسوله پستی و ورود به شرکت ملی پست کارت سوخت خود را به راحتی پیدا کنند.
 
کاهش سهمیه کارت سوخت پمپ بنزین ها
 
چندی قبل کاهش 50 درصدی سهمیه هر کارت سوخت آزاد، از 60 لیتر به 30 لیتر اعمال شود و حالا از بامداد روز سه شنبه 16 مهرماه این خبر می رسد که این سهمیه به 20 لیتر کاهش پیدا کرده است. همچنین وزیر نفت کشورمان در تازه ترین اظهارات خود، از احتمال سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین در چند ماه پایانی سال صحبت کرده و هیچ چیز را در این رابطه غیر ممکن نمی داند.
 
محدودیت ۲۵۰ لیتری برای کارت‌های سوخت شخصی
 
مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران تاکید کرد: «سقف ماهانه دریافت بنزین با کارت سوخت شخصی ۲۵۰ لیتر است که این محدودیت پیش از این نیز اعمال می‌شد.»
 
هشدار برخورد قضایی با صاحبان کارت سوخت مفقودی
 
مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران اعلام کرده است: «افرادی که برای صدور المثنی کارت سوخت مفقودی خود اقدام نکرده‌اند در صورت تخلف احتمالی شریک جرم خواهند بود.»
 
شهرام رضایی، مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: «استفاده از کارت‌های سوخت به صورت دائم به ویژه در شهر‌ها و استان‌های مرزی پایش می‌شود و اگر همکاران ما متوجه شوند کارت سوختی در شهری به جز شهر محل سکونت مالک و یا توسط فردی به جز مالک در حال استفاده است آن‌ها را به عنوان کارت‌های مهاجر تلقی کرده و ابطال می‌کنند.»
 
وی گفت: «با توجه به اطلاع رسانی‌هایی متعدد درباره تعیین تکلیف کارت‌های سوخت‌های المثنی و الزامی شدن استفاده از کارت‌های سوخت شخصی، بنابراین از این پس اگر از کارتی سوء استفاده شود مبنا را بر این قرار می‌دهیم که احتمالا صاحب کارت نیز از این سوء استفاده مطلع بوده است.»
 
 
 
مدیر برنامه ریزی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، با بیان اینکه مسئولیت کارت سوخت شخصی همانند کارت‌های بانکی با صاحب کارت است افزود: «از این پس در صورت سوء استفاده از کارت‌های سوخت شخصی ممکن است بنا به تشخیص مقام قضایی مالکان این کارت‌ها تا مدتی قادر به استفاده از کارت خود نبوده و از مزایای آن محروم شوند و حتی ممکن است مجازات‌هایی نیز برای این افراد در نظر گرفته شود.»
 
وی تاکید کرد: «از همه افرادی که کارت خود را گم کرده‌اند و همچنان برای صدور المثنی یا تعیین تکلیف کارت سوخت خود اقدامی انجام نداده‌اند می‌خواهیم هرچه سریعتر در این زمینه اقدام کنند تا دچار آثار سوء بعدی نشوند.»
 
جاماندگان ثبت‌ نام کارت سوخت چه کنند؟
 
شهرام رضایی با اشاره به تعداد کارت‌های سوخت صادر شده در کشور اظهار کرد: «مطابق قول شرکت ملی پخش تا پایان مهر ماه امسال کسانی که از ماه‌های گذشته اقدام به ثبت نام برای دریافت کارت سوخت کردند، کارت سوخت آنها آماده شد و بر همین اساس تا پایان مهر کارت 3 میلیون و 600 هزار نفر تحویل اداره پست و به متقاضی ارسال شد.»
 
مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی پخش فرآروده‌های نفتی تصریح کرد: «900 کارت سوخت در باجه معطله پست که بخشی از آن مربوط به گذشته است به دلایلی از قبیل تغییر آدرس و نیاز به دریافت از سوی خود شخص در باجه پستی مانده است.»
 
وی ادامه داد: «در حال حاضر 16 درصد مردم از کارت سوخت خود برای سوختگیری استفاده می‌کنند که این رقم چندان خوشایند نیست و کاهش سهمیه جایگاه داران به 20 لیتر به ازای هر بار سوخت گیری برای ترغیب مردم به استفاده از کارت سوخت شخصی است.»
 
به گفته وی؛ درخواست روزانه برای دریافت کارت سوخت المثتی به صورت روزانه انجام می‌شود.
 
رضایی بیان کرد: «متقاضیانی که کارت سوخت آنها در باجه معطله پست قرار گرفته است، می‌توانند از طریق سایت پست از محل پستی خود با خبر شوند، اما نیازی به حضور در باجه نیست و می‌توانند از طریق شعبه نزدیک به محل زندگی خود درخواست ارسال به درب منزل را داشته باشند.»
 
مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی تصریح کرد: «برای سهولت در استفاده مردم از کارت سوخت در ابتدا رمز کارت را بر مبنای 4 رقم کارت ملی قرار دادیم تا مردم مشکلی در استفاده از کارت سوخت شخصی نداشته باشند.»
 
وی افزود: «برای ترغیب مردم به استفاده از کارت‌سوخت تنها سیاست حذف سهمیه جایگاه داران می‌تواند جوابگو باشد، اما در حال‌ حاضر کاهش سهمیه‌ای جایگاه داران در نظر گرفته نشده است.»
 
رضایی عنوان کرد: «سوخت گیری با کارت‌سوخت شخصی این امکان را به مردم می‌دهد که با هر بار استفاده از کارت 60 لیتر سوخت گیری کنند که این روش به شفاف‌سازی میزان مصرف کمک شایانی خواهد کرد.»
 
 
مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی بیان کرد: «طی 12 سال گذشته ضرب العجلی برای دریافت کارت‌سوخت در نظر گرفته نشده و در صورت مفقود شدن کارت سوخت، هر فردی می‌تواند با مراجعه به دفاتر امور مشترکین برای دریافت المثنی اقدام کند.»
 
وی با هشدار نسبت به پیامک و صفحات جعلی در فضای مجازی ثبت نام برای کارت‌سوخت تاکید کرد: «برای دریافت کارت سوخت و المثنی هیچ ثبت نام اینترنتی در بستر فضای مجازی صورت نمی‌گیرد و به پیام‌های ارسالی از سوی سودجویان توجهی نکنند.»
 
رضایی گفت: «کارت هوشمند سوخت تنها از طریق دفاتر پلیس صادر می‌شود و نیازمند مراجعه حضوری متقاضی است.»
 
دو برابر تعداد خودروها، کارت سوخت صادر شد [به روز رسانی]
به گفته یک مقام مسئول (مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران)، تاکنون دو برابر تعداد خودروهای کشور کارت سوخت صادر شده، باز هم ۴۰۰ هزار نفر در یک ماه اخیر، تقاضای صدور کارت سوخت المثنی کرده‌اند.
 
محدودیت سوختگیری با کارت بنزین جایگاه برداشته شد
سهمیه کارت سوخت جایگاه‌داران به حالت سابق یعنی ۶۰ لیتر در هر بار سوخت‌گیری بازگشته و محدودیت ۲۰ لیتر کارت سوخت جایگاه‌داران برداشته شده است.
هم اکنون بنزین با کارت سوخت جایگاه‌داران برای کسانی که کارت سوخت ندارند، هر لیتر ۳۰۰۰ هزار تومان عرضه می‌شود.
 
درست بنزین بزنید تا سهمیه بنزینتان نسوزد
 
پس از پایان سوخت‌گیری خودرو، بلافاصله کارت سوخت خود را خارج نکنید زیرا در این صورت در هر مرحله تقریبا ۱/۵ تا ۲ لیتر از سهمیه سوخت شما کم می‌شود.
 
پس از سوخت‌گیری:
 
۱. نازل را در جای خود قرار دهید.
۲. دکمه خروج روی دستگاه پمپ بنزین را بزنید.
۳. پس از چند ثانیه و موقعی که مقدار سهمیه بنزین شما در نمایشگر دستگاه پمپ بنزین نشان داده شد، کارت سوخت خود را خارج کنید.
 
 
 

منبع (source)

digiato

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

برچسب : خودرو , کارت سوخت , بنزین , سهمیه‌بندی بنزین






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

0 نظر

صفحه 1 از 0

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
محمد : یک ماهه که پول واریز کردیم خدا کنه که به موقع بدن گفتن تحویل اسفندماه
کوروش : دوست گرامی بهمین زودی نتیجه نمیده زمان بره ! سازمان حمایت از مصرف کنندگان به کارشناسی میکنه بعد تخلف محرز واقع شد میفرسته اداره تعزیرات اداره تعزیرات یک اداره زیر نظر قوه قضائیه س هیچ گونه تبعیضی هم قائل نیست رای صادره قابل اجراست .حال دوستان همگی از بازرسی کل کشور که فشار و نظارت بر تخلفات ارگانهای و شرکتهای دولتی است قطعا پیگیری و از ایرانخودرو علت تخلف رو باید در کوتاهترین زمان به سازمان ارائه کند که بازرسی ایرانخودرو را موظف و ملزم به جبران خسارت به خریداران میکند
درانتظار اطلس : سلام مبارک باشه ،سود تاخیر رو براتون حساب کردن ؟؟ چقدر شده
محتشم : درود . دوست گرامی مهران از شما سوال دارم ؟واسه تو فروش فوق العاده بودش یکماه بودش یا 90روز کلا چقدر واریز کردی کلا
اطلس - آذر ۱۴۰۳ : مسئله اینه که همین دو سه شب پیش به خاطر افزایش قیمت این نقص پرونده زده شد. قبلش که کوئیک دعوتنامه بجای اطلس زده بوده، نقص پرونده نبود؟؟!!
اکبری : سلام دوست عزیز درسته همه ما منتظر شاهینیم ولی آلان از بهار دیگه پیامک برای واریز شاهین نیومده چطور شما ماشین زیر پاتو و طلاهای خانومت رو فروختی. اینا صد درصد بازم اتومات یا جایگزین میفرستن
جواد : خضریان افزود: برخی مردم از صبح امروز با ارسال مدارکی اثباتی عنوان کرده‌اند که اولویت دریافت خودرو در بهار و تابستان ١۴٠٣ بوده‌اند، اما هنوز پیامک واریز وجه برای آنها ارسال نشده است، گویا با این وضعیت غش در معامله صورت گرفته است و خودروسازان برای اینکه قیمت خودروها را در پاییز افزایش دهند، از ارسال پیامک واریز وجه و تحویل خودرو خودداری می‌کردند. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر اینکه باید ابلاغیه افزایش قیمت خودرو ابطال شود، گفت: باید دولت و وزارت صمت پیگیری کند تا تمام افرادی که اولویت دریافت خودرو تا پاییز ١۴٠٣ بوده‌اند، با همان قیمت قبلی کارخانه خودروی خود را دریافت کنند.
محمد : پس چرا ما فاکتور نشدیم ماهم ۳۰ مردادیم. کدوم شهری شما پرداخت اولیت برج چند بوده
۱۷ اردیبهشت j4 : دوستان من ۲ آبان پلاک شدم ، هنوز تحویل ندادن ، بقیه هم مثل من هستند یا زیادی طول کشیده؟؟؟
علی : اینا فقط فکر منفعت خودشونن از مردم نبودن و نیستند براشون هم مهم نیست و نبوده ک ۲سال مردم منتظر گذاشتند من اشتباه کردی ۲سال منتظر حلبییییییییی موندم.
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
بنده خدا : منم میام آدرس بگین
امیر ساینا85گانه 90 روزه : بچه ها فاکتور شروع شد
خودرو : واقعا خودتون به خودتون کمک کنید تاکی حق خودمونو نگیریم هر چی بشینید به ضرر خودتونه اگر برید منم هستم میام شنبه تلفنی هیچ چیزی حل بشو نیست
زاگرب : بسلامتی چی بوده ماشین
اتو207 : سلام، دوستان محترم سود تاخیر خودرو رو چند روز بعد از تحویل گرفتن خودرو میشه دریافت کرد!
لگن : سلام اگر واقعا بیاید مثل دفعه قبل نکنید من و دونفر دیگه از دوستان که اوناام هستن شنبه میام اگر میاین اعلام کنید 11 بریم
رسول : مبارک داداش شماره پذیرش روبگو
رانا لگن : سلام منم چند بار پیام گزاشتم بره تجمع دفعه قبلم رفتم کسی نیومده بود اگر مایل باشید اعلام کنید شنبه 11 صبح درب 16 همه تجمع کنیم من هستم
Mk : چون غلط املایی داری ی چیزی هم کم میکنن باید پرداخت کنی
امیر دنا آپشنال مشکی آبنوس : سلام عزیزان دنا اتومات واریزی برج 4 هر کس فاکتور شد خبربده ممنون شماره قرارداد 1485 بوده برای ما