آیا پیشرانه پیستون متقابل به خودروها باز خواهد گشت؟

 

آیا پیشرانه پیستون متقابل به خودروها باز خواهد گشت؟

 
پیشرانه‌های دوزمانه تقریبا منقرض شده‌اند؛ اما Achates Power از پیشرانه پیستون متقابل دو زمانه‌ای در وانت فورد F-150 استفاده کرده است که علاوه بر کارایی بیشتر، آلایندگی کمتری دارد.
 
به نظر نمی‌رسد استفاده از طرح‌های قدیمی در دنیای مدرن کنونی خیلی به‌صرفه و معقول باشد، اما شرکت آمریکایی Achates Power با نسخه بازطراحی‌شده از مدل مفهومی پیشرانه احتراقی این کار را انجام می‌دهد. به گزارش اتوکار، پیشرانه پیستون متقابل (OPE) این شرکت، می‌تواند در دنیای مدرن کنونی خودرو حرفی برای گفتن داشته باشد.
 
پیشرانه پیستون متقابل به‌جای یک میل‌لنگ منفرد که توسط پیستون‌های رفت و برگشتی در سیلندرهای خود گردانده می‌شود، دارای دو میل‌‌لنگ است که توسط چرخ‌دنده به یکدیگر متصل شده و دو پیستون در هر سیلندر روبه‌روی یکدیگر هستند. هنگامی که دو پیستون به سمت هم حرکت کرده و روبه‌روی یکدیگر قرار می‌گیرند، سوخت بین دو پیستون پاشیده شده و جرقه زده می‌شود. با مشتعل شدن سوخت، پیستون‌ها به سمت بیرون حرکت کرده و در نتیجه میل‌لنگ‌ها چرخانده می‌شوند.
 
شرکت Achates چند نسخه دیزلی و بنزینی از پیشرانه پیستون متقابل خود دارد که برای هر چیزی از خودروهای شخصی گرفته تا وسایل نقلیه نظامی طراحی شده است.
 
نسخه بنزینی که هم‌اکنون مراحل آزمایش خود را در وانت فورد F-150 می‌گذراند، پیشرانه ۲/۷ لیتری سه سیلندر است که ۲۷۰ اسب‌بخار قدرت و ۶۵۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. با وجود سوختن بنزین، این پیشرانه از سیستم احتراق تراکمی بنزین (GCI) بهره می‌برد؛ به این معنی که با تراکم مخلوط سوخت و هوا همراه‌با گازهای خروجی داغ باقیمانده که به‌عمد در سیلندرها گیر افتاده‌اند، مخلوط سوخت و هوا داغ شده و همین باعث اشتعال سوخت می‌شود. در پیشرانه پیستون متقابل همانند مدل‌های دیزلی معمولی، هیچ‌گونه شمع و سیستم جرقه‌زنی وجود ندارد. سوخت به‌طور مستقیم در بالای دو پیستون تزریق نخواهد شد، بلکه به‌صورت مماس بین آن‌ها تزریق می‌شود.
 
هوا از طریق درگاه‌های موجود در سیلندرها وارد پیشرانه می‌شود و گازهای خروجی از طریق مجموعه دیگری از درگاه‌ها به همان شکل، شبیه حالت معمول در پیشرانه‌های دو زمانه، خارج خواهد شد. هوا توسط ترکیبی از سوپرشارژر و توربوشارژ با هندسه متغیر به داخل سیلندرها تزریق می‌شود. سیستم هوارسانی نه‌تنها سیلندرها را با هوا پر می‌کند، بلکه گازهای خروجی را نیز به‌طور دقیق و کنترل‌شده به خارج می‌فرستد. این رویکرد بدان معنا است که پیشرانه OPE برای انتقال گازها به داخل و خارج سیلندرها مانند پمپ عمل نمی‌کند؛ زیرا چنین کاری باعث کاهش تلفات پمپاژ و صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌شود. درحالی‌که پیشرانه‌های احتراق داخلی متداول بخشی از انرژی تولیدی خود را صرف پمپاژ مخلوط سوخت و هوا به داخل و تخلیه گازهای خروجی به بیرون می‌کنند.
 
از جمله مزایای پیشرانه OPE می‌توان به آلایندگی کم (به لطف سیستم احتراقی GCI) و ساخت ساده‌تر و ارزان‌تر پیشرانه نسبت به نمونه‌های معمولی اشاره کرد؛ زیرا سرسیلندر و مجموعه سوپاپ‌ها در این طرح حذف می‌شوند و دیگر نیازی به آن‌ها نیست.
 
حذف سرسیلندر عاملی است که باعث کاهش مساحت سطح نسبت به حجم پیشرانه و کاهش تلفات حرارتی می‌شود، در نتیجه انرژی بیشتری از احتراق به انرژی مکانیکی تبدیل می‌شود (بازده حرارتی بالا). در واقع، هنگام آزمایش کارایی نسخه GCI پیشرانه به سطوح پایین CO2 پیشرانه دیزل نزدیک شد.
 
 
پیشرانه‌های دو زمانه به‌طور سنتی با مخلوط کردن روغن با بنزین روغن‌کاری می‌شوند که طبق استانداردهای مدرن کابوسی برای انتشار آلایندگی است و روغن‌کاری کاملا زیان‌آور نام‌گذاری می‌شود؛ اما پیشرانه پیستون متقابل Achates مانند پیشرانه خودروهای متداول به‌صورت جداگانه روغن‌کاری می‌شود، بنابراین مشکلی در این زمینه وجود ندارد. زیبایی چرخه دو زمانه این است که نسبت به مدل مشابه چهارزمانه انرژی تولیدی بیشتری دارد، زیرا دو برابر بیشتر احتراق انجام می‌دهد (به‌جای اینکه در هر چرخه یک‌بار کار انجام دهد، با هر بار رفت‌وبرگشت یک فرایند کار انجام می‌شود) بنابراین کار انجام‌‌شده در این طرح بیشتر است.
 
پیشرانه‌های پیستون متقابل همیشه وجود داشته‌اند و از حدود سال ۱۹۰۰ در کشتی‌ها، تانک‌ها و لوکوموتیوهای راه‌آهن مورد استفاده قرار می‌گیرند. مسئولان Achates ادعا می‌کنند که پیشرانه‌های پیستون متقابل این شرکت بین ۳۰ تا ۵۰ درصد کارآمدتر از پیشرانه‌های بنزینی و دیزلی معمولی هستند و ساخت آن‌ها ۱۰ درصد ارزان‌تر از پیشرانه V6 سوپرشارژ با همان مقدار کار انجام‌شده است. این شرکت انتظار دارد در سال ۲۰۲۴ پیشرانه پیشرفته نظامی دیزلی (ACE) با قدرت حدود ۱۰۰۰ اسب‌بخار تولید کند.
 

منبع

zoomit

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

 

برچسب : خودرو , محصولات کیا






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

0 نظر

1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
پارسا. 74 نظر
X33 Cross cvt 19 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
محمدی v1pتیتانیوم فروش فوری تحویل 14 خرداد : سلام دوستان کسی هست V4 باشه بخواد با V1p تعویض کنه.من v1p تحویل 14 خرداد هستم .اگه کسی هست شرایط رو بگه که چطور با هم تعویض کنیم
مژگان : تا کیبه طریق مختلف دست توی جیب مردم کنه؟مگه میشه من خودرو به صورت قطعی در سال1403تحویل 1404خریده باشم و اینبار به بهانه دیون دولتی173میلیون دیگه پرداخت کنم؟از کجا باید پول تهیه کرد وقتی حقوقت ماهی 20میلیون بیشتر نیست ؟اکر دزدی نیست پس چیه؟
حسین : آخه چطور مردم از دولت زده نشند این دزدی که دیگه ه مثل روز روشنه نکنید اینقدر به مردم فشار میارید یه روز دودش تو چشم خودتون می‌ره
شاهین جی : سلام من امروز تماس گرفتم شرکت.گفتن تا 12اذر پلاک شده.
دی ماه : چجوری من ۲۶ام تکمیل وجه کردم سخاهم همون ساعت ۱۱صبح دادم فاکتورنشدم بعد ۲۷ام فاکتورشده؟؟
اشکان شوریده : از همه کسایی که دلداری دادن ممنون من ماشینمو گذاشتم تو جمعه بازار مشهد برا فروش پول جمع میکنم از بازار آزاد یک kmc a5 میگیرم حالم از کرمان موتور داره بهم میخوره دیگه
ساسان : ببخشید عصبی بودم...اشتباه به جای ۳خرداد ۳آذر نوشتم..شما ببخشید...
X5 masoud : دوستان سود تاخیر در تحویل خودرو را که همه در جریان هستند .ولی ضرر بیمه را کی باید بده طرف ۶ ماه خودرو را دیر تحویل میگیره قاعدتاً ۶ ماه بیمه هم ضرر می‌کنه .ایا این را هم باید در دادخواست جریمه تاخیر قید کرد؟؟؟
X5 masoud : دوستان سود تاخیر در تحویل خودرو را که همه در جریان هستند .ولی ضرر بیمه را کی باید بده طرف ۶ ماه خودرو را دیر تحویل میگره قاعدتا ۶ ماه بیمه هم ضرر میکنه .ایا این را هم باید در دادخواست جریمه تاخیر قید کرد؟؟؟
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
نادر غالبی : سلام دوست عزیزهیچ مبلغی رو نمیگرن نگران نباش قیمت قطعیه مگر اینکه یه آپشن جدید اضافه کنن
محمدمتین ساینادوگانه : پنجشنبه‌ جمعه روحساب نمیکنین تعطیلات رسمی هم که حساب نمیکنین. اگه تاییدیه سخارودیرتحویل بدی هیچ؟بااین ظلم و زورگویی شرکت سایپاباید چهارماه ازموعدتحویل بگذره تاشرکت سایپا باذره بین سی روزه کاری ازداخل این چهارماه براخودش بااین نرخ ناحقی جداکنه. من نصف پول این ماشینه وام گرفتم.پس اگه قانون شرکت سایپااین هست.بانک هم برای دریافت اقساط وام ازمن هم پنجشنبه جمعه ها وتعطیلات رسمی روبرامن وامثال من حساب نکنه؟امیدوارم اونایی که داخله شرکت سایپااین قانون روبرامردم بدبخت ب اجرا گذاشتن الهی درده بی درمون بگیرشون انشااله خودشوخانواده هاشون
اطلس بهمن : سلام . دوستان برای سود تاخیر ، حتما موقع تحویل ماشین ، باید تو سند کمپانی قید بشه که چقدر باید بدن بهتون ، وگرنه حرفتون به جایی نمیرسه و نمیدن بهتون
اطلس 18مهر : سلام من زنگ زدم خود شرکت بهم گفت توهم زنگ‌یزن نمایندگی یاشرکت
غفار : سلام داش محمد خب چرا رنگ سفید که انتخاب کردیم زودتر فاکتور نمی‌کنند 12اسفند واریز کردیم 12خرداد تحویل چرا فاکتور نمی‌کنند تا دیشب تو سایت تبدیل رنگ زده درخواست تبدیل نزدم همون رنک‌ سفید وقتی است چرا فاکتور نمیشه
آرینا : سلام دوستان من فروش فوق العاده ساینا اس بودم 10 بهمن تکمیل وجه کردم کسی میدونه کی فاکتور میشه؟
207 پانا خرداد : سلام دوستان من 207 پانا سفید پیش فروش تحویل 31خرداد رینگ فولادی امروز فاکتور شدم تکمیل وجه 19فروردین
7بهمن : اگه سند کمپانی بیاد نمایندگی تماس میگیرن یا پیام میاد؟!
اکبر : پولمون رفت منم به این نتیجه دارم میرسم این هاهم تعطیل میکنن بعدم بدن میگن شرایط خراب بوده و مقصر ما نبودیم در هر صورت بازنده هستیم
سایناتکمیل وجه 29بهمن : چقدرطول میکشه فاکتورشدم وچقدربعدازفاکتورطول میکشه تحویل بدن ؟ واینکه آیا میشه انتقال سندزدیاتایک سال نمیشه؟