اگر کاتالیزور نباشد چه میشود

 

اگر کاتالیزور نباشد چه میشود

 

رپورتاژ - حتما برای شما هم پیش آمده که با مشاهده هزینه بالای خرید کاتالیزور و یا تعمیر آن به این موضوع فکر کنید که میتوان بدون کاتالیزور ماشین را هدایت کرد و یا اینکه اگر کاتالیزور نباشد چه میشود. در این مرحله توجه به این نکته ضروری است که در هیچ صورت نباید کاتالیزور خودرو را خودسرانه حذف کنید چرا که میزان آلاینده های ناشی از احتراق سوخت تا حد زیادی افزایش یافته و میتواند مشکلات زیادی برای افراد دارای بیماری های زمینه ای ایجاد کند.

همچنین حذف کاتالیزور میتواند منجر به جریمه های سنگین شود، چرا که سلامت و کارایی کاتالیزور اهمیت بالایی داشته و دریافت گواهی معاینه فنی بدون اطمینان حاصل کردن از سلامت کاتالیزور، صادر نمیشود. در ادامه به طور دقیق تر به معرفی و بررسی کارایی کاتالیزور پرداخته خواهد شد، همچنین به این سوال پاسخ داده خواهد شد که اگر کاتالیزور نباشد، چه میشود.

کاتالیزور ماشین چیست

کاتالیست یا کاتالیزور قسمتی اصلی از سیستم اگزوز و سوخت رسانی خودرو به شمار میرود که به کمک آن میزان آلاینده های موجود در سوخت خودرو به حداقل میرسد و همچنین آلاینده های خطرناک و مضر موجود در سوخت را به آلاینده های کم خطر تبدیل میکند.

این روزها استفاده از این قطعه ضروری به نظر میرسد و جزو انکار نشدنی خودروهای شهری و غیر شهری به شمار میرود. اما از ابتدای ساخت خودرو به این صورت نبوده و در سال هایی که اولین مدل های اتومبیل های امروزی طراحی و ساخته میشدند، این قطعه به طور کل در لیست قطعات و تجهیزات اتومبیل نبود.

عملکرد کاتالیزور خودرو به چه صورت است؟

ساختار سیستم اگزوز و کاتالیزور

پیش از اینکه به بررسی کارایی و عملکرد این قطعه پرداخته شود، شناخت و بررسی اجزا و قطعات درون کاتالیزور باید با دقت انجام شود. چرا که درک عملکرد کاتالیزور را راحت تر میکند. کاتالیزور از سه بخش اصلی فلزی، سرامیکی و پوسته بیرونی محافظ کاتالیزور تشکیل شده است. فلزات درون کاتالیزور نیز خود از دو بخش فلزات گرانبها مانند پالادیوم، پلاتینیوم و رودیوم و فلزات غیر گرانبها مانند آهن، نیکل، مس تشکیل شده است.

وظیفه اصلی کاتالیزور تبدیل آلاینده ها و گازهای سمی و مضر ناشی از احتراق سوخت به گازهای کم خطر و بی خطر است و این فرایند طی واکنش های شیمیایی میان فلزات به کار رفته در ساختار کاتالیزور اتفاق میافتد. در این عملیات گازهای خطرناک مانند منو اکسید کربن، اکسیدهای هیدروژن و نیتروژن، به گازهای کم خطر و بی خطر مانند بخار آب، کربن دی اکسید و نیتروژن تبدیل میشود. لازم به ذکر است که در طی این فرایندهای شیمیایی تا 90% گازهای مضر تصفیه میشوند، اما در صورتی که مبدل کاتالیست خودرو کارایی خود را از دست بدهد، نرخ افزایش آلودگی و آلاینده های خارج شده از اگزوز تا 50% افزایش خواهد داشت.

سوالات متداول در مورد مبدل کاتالیزور

پیش از اینکه به بررسی و پاسخ پرتکرارترین سوال ها در مورد کاتالیست اتومبیل بپردازیم، جالب است بدانید که استفاده از کاتالیزور در اولین مدل های خودرو مرسوم نبوده و به طور کلی این قطعه در ساختمان خودرو جایی نداشته است. اما به مرور زمان و با اهمیت یافتن مسائلی مثل آلودگی هوا و آلاینده های ناشی از سوخت خودرو، کم کم استفاده از این قطعه افزایش یافت تا حدی که این روزها کاتالیزور به عضوی غیر قابل انکار از سیستم اگزوز خودرو بدل شده و در صورتی که این قطعه برداشته شود و یا به درستی عمل نکند، عملکرد خودرو با مشکلات جدی مواجه خواهد شد و اجازه تردد در فضای شهری وجود نخواهد داشت.

از آنجایی که این قطعه جزو قطعات گران قیمت و مصرفی خودرو به شمارمیرود و باید هر 3 الی 4 سال نسبت به تعویض آن اقدام شود، سوالات زیادی در این زمینه مطرح میشود که "اگر کاتالیزور نباشد چه میشود" یا "آیا کاتالیزور قابل تعمیر است" به همین جهت در ادامه به بررسی و پاسخ به این سوالات پرداخته خواهد شد.

خرید انواع کاتالیزور ماشین

  • آیا کاتالیزور قابل حذف است؟

همانطور که اشاره شد، استفاده از کاتالیزور تنها به منظور کاهش آلاینده های خروجی اگزوز بوده و در مواردی که قصد تقویت خودرو را داشته باشید و تردد در فضای شهری مد نظر نباشد، میتوان به طور کلی این قطعه را حذف کرد. البته توجه به این نکته ضروری است که در چنین حالتی ناخالصی های سوخت که توسط کاتالیزور تصفیه میشود، موجب رسوب و گرفتگی مسیر اگزوز خودرو خواهد شد. بنابراین میتوان نسبت به حذف کاتالیزور اقدام کرد اما امکان دریافت گواهی معاینه فنی وجود نخواهد داشت.

  • آیا کاتالیزور قابل تعمیر است؟

پیش از این که نسبت به تعمیر کاتالیزور ماشین اقدام کنید، باید این نکته را بدانید که شستشو و تعمیر کاتالیست به هیچ عنوان توسط شرکت های سازنده این قطعه و کمپانی های خودروسازی تایید نمیشود و توصیه میشود در صورت بروز مشکل در عملکرد این قطعه، به طور کامل نسبت به تعویض آن اقدام شود.

با این حال به دلیل مشکلاتی مانند قیمت بسیار بالای این قطعه، در برخی موارد که آسیب جدی به کاتالیزور وارد نشده باشد، میتوان آن را تعمیر کرد. اما این کار توسط افراد متخصص در این زمینه باید انجام شود.

  • در چه مواردی میتوان نسبت به تعمیر کاتالیزور اقدام کرد؟

همانطور که اشاره شد، در موارد نادری که آسیب بسیار جدی به کاتالیزور وارد نشده باشد و ساختار سرامیکی درون کاتالیزور خرد نشده باشد، میتوان نسبت به تعمیر آن اقدام کرد. تعمیر کاتالیزور به راحتی ممکن نیست و تنها میتوان با استفاده از روش هایی مانند شستشوی کاتالیزور با مکمل انژکتور؛ استفاده از بنزین سوپر که کیفیت بالایی دارد، کمی عملکرد این قطعه را بهبود بخشید.

یکی دیگر از عوامل خرابی کاتالیزور، استفاده از خودرو در سرعت پایین است، چرا که در این صورت سوخت خودرو به طور کامل نسوخته و ناخالصی های موجود در سوخت موجب رسوب و گرفتگی کاتالیزور و در نتیجه کاهش بهره وری این قطعه خواهیم بود. برای اینکه مشکلات جدی در این راستا ایجاد نشود، توصیه میشود هر چندوقت یکبار با سرعت بالا با خودرو حرکت کنید تا سوخت خودرو به صورت کامل بسوزد.

بهترین مرکز خرید کاتالیزور خودرو

تفاوتی ندارد در حال حاضر قصد تعمیر یا تعویض کاتالیزور را داشته باشید؛ توصیه میشود در این مسیر از کارشناسان و متخصصان این حوزه کمک گرفته شود. پارس کاتالیزور یکی از بهترین فروشگاه ها در زمینه فروش انواع کاتالیزور خودروهای شناخته شده و همچنین تعمیر کاتالیست به شمار میرود. شما میتوانید به منظور کسب اطلاعات بیشتر در زمینه خرید و یا خرید کاتالیزور، از وبسایت این مجموعه بازدید نمایید.

 

 

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

 

برچسب : خودرو , کاتالیزور






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

0 نظر

1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
پارسا. 66 نظر
7Mosi 20 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
شهابx5 آبان : الان اخبار ۲۰۳۰ اعتراض مشتریان مدیران خودرو نشون میداد همه ریخته بودن دم نمایندگی اصلی و بابت دیون دولتی از ۱۰۰ میلیون تا ۳۰۰ میلیون گفتن باید بدین حتی برای خودروهای با موعد تحویل ۴۰۳ سازمان تعزیرات فقط گفت گرانفروشیه شکایت کنید
شاهین من کو : کوپ میکنیم درسته حق میگی
J7 : دوستان کسی هست مثل من که همه مراحلش طی شده باشه فقط منتظر تحویل باشه؟ از کدوم شهر هستید؟
شاهین : فکر میکنم ماهیانه ۲.۵ درصد باشه . یعنی با حدود ۸۰۰ تومن پرداختی میشه حدود ۲۰ میلیون ماهیانه .
X3 سفید : سلام دوستان عزیز بک ایکس 3 سفید ثبت نام آذر تحویل فروردین امروز شاسی و فاکتور شد، پیام صدور سند هم اومد پیام اومد طی چند روز آینده خودرو تحویل میشه ایشالا قسمت همه بشه یاعلی
حمید : سلام دوستان عزیز تحویل اسفند کسی هست خودرو تحویل گرفته باشه؟ تار v1 p
حسن a5 : سلام من برج 12 زنگ زدم گفت شرکت می خواد تا پایان اسفند همشو شاسی کنه ارذیبهشتم زنگ زدم گفت صددردصد تاپایان اردیبهشت شاسی میشه دیروز زنگ زدم گفت نمی تونم قول بدم شاسی شه کرسی شعر می بافن به خودت امید نده
آیدین سالاری : اینجوری فایده نداره من هفته بعد از مشهد میرم دم کارخونه هرکی دوست داشت بیاد با من برای اعتراض
شاهین بدون واریزی : بله من آخرین بار یکم اردیبهشت برام پیام اومد
جک s3 به sr3 : سلام ب دوستان ثبت نام تیر ماه پارسال دیگه خسته شدیم انقدر دروغ شنیدیم گفتن تا آخر اردیبهشت شاسی می خوره ولی اردیبهشت هم تموم شد خبری نشد خدا مگه خودش کمک حالمون باشه .اگر مسئولی صدای ما رو مب شنوه یک کاری بکنه دیگه داریم دیوونه میشیم دارو ندارمون رو دادیم الان فقط سرزنش میشنویم.
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
تکمیل وجه16 مهر مشکی : دوستان منم الان فاکتور شدم انشالله روزی همه
پیش فروش 28 بهمن : سلام به دوستان شب همگی خوش امروز زنگ زدم کارشناس گفتم واریزم 28 بهمن سخا هم 29 بهمن الان هم داریم میریم تو ماه چهارم تکلیف این خودرو چی میشه گفت سخا 17 بهمن فاکتور شده و شما چیزی به فاکتور شدن ندارید چندروز دیگه انجام میشه
حمید تحویل مرداد : خیلی ممنون .الان من باید چند بدم ؟
ساینا : پارسال ابان افزایش قیمت اعلام شد،من خودم آذر داشتم که افزایش قیمت شامل نشد، از دی ماه به بعد دعوتنامه با افزایش قیمت اومد
پیمان : اخبار 20:30 تخلف مدیران خودرو برای دیون دولتی رو اعلام کرد.دوستان دیون رو نباید پرداخت کنیم ما خرید با قیمت قطعی انجام دادیم باید به تعزیرات شکایت کنیم. پرداخت 1403 با قیمت قطعی و شاسی تخصیص داده شده چرا باید پول زور بدیم؟؟؟؟ اصلا مدل 1403 به ما تحویل بدن دیون هم نمیدیم
فرزاد تیگو 8 پرومگس : شما نباید دیون بدین
اطلس 19 مهر : سلام دوستان 19 مهر الان فاکتور شدم، گفتم خبر خوب بدم انشالله یکم دلتون شاد بشه، محمد 19 مهر انشالله تو هم فاکتور بشی داداش
اسدی : سلام عزیزان . من تکمیل وجه 17 بهمن بودم ، 2 اردیبهشت سخا توسط نمایندگی ثبت شد ، 27 اردیبهشت فاکتور شدم و امروز29ام پلاکم اومد . ان شاء الله زودتر فاکتور بشید و ماشین رو تحویل بگیرید
22مهر : یعنی با تمام وجود میگم خوش به حالت😂مبارک باشه خیرشان ببینی
یوسف : اونا بی که سانروف دارن شاید یه کم واسه قد بلند ها اذیت کننده باشه ولی واسه شش دننده ساده مشکلی نیست