اگر کاتالیزور نباشد چه میشود

 

اگر کاتالیزور نباشد چه میشود

 

رپورتاژ - حتما برای شما هم پیش آمده که با مشاهده هزینه بالای خرید کاتالیزور و یا تعمیر آن به این موضوع فکر کنید که میتوان بدون کاتالیزور ماشین را هدایت کرد و یا اینکه اگر کاتالیزور نباشد چه میشود. در این مرحله توجه به این نکته ضروری است که در هیچ صورت نباید کاتالیزور خودرو را خودسرانه حذف کنید چرا که میزان آلاینده های ناشی از احتراق سوخت تا حد زیادی افزایش یافته و میتواند مشکلات زیادی برای افراد دارای بیماری های زمینه ای ایجاد کند.

همچنین حذف کاتالیزور میتواند منجر به جریمه های سنگین شود، چرا که سلامت و کارایی کاتالیزور اهمیت بالایی داشته و دریافت گواهی معاینه فنی بدون اطمینان حاصل کردن از سلامت کاتالیزور، صادر نمیشود. در ادامه به طور دقیق تر به معرفی و بررسی کارایی کاتالیزور پرداخته خواهد شد، همچنین به این سوال پاسخ داده خواهد شد که اگر کاتالیزور نباشد، چه میشود.

کاتالیزور ماشین چیست

کاتالیست یا کاتالیزور قسمتی اصلی از سیستم اگزوز و سوخت رسانی خودرو به شمار میرود که به کمک آن میزان آلاینده های موجود در سوخت خودرو به حداقل میرسد و همچنین آلاینده های خطرناک و مضر موجود در سوخت را به آلاینده های کم خطر تبدیل میکند.

این روزها استفاده از این قطعه ضروری به نظر میرسد و جزو انکار نشدنی خودروهای شهری و غیر شهری به شمار میرود. اما از ابتدای ساخت خودرو به این صورت نبوده و در سال هایی که اولین مدل های اتومبیل های امروزی طراحی و ساخته میشدند، این قطعه به طور کل در لیست قطعات و تجهیزات اتومبیل نبود.

عملکرد کاتالیزور خودرو به چه صورت است؟

ساختار سیستم اگزوز و کاتالیزور

پیش از اینکه به بررسی کارایی و عملکرد این قطعه پرداخته شود، شناخت و بررسی اجزا و قطعات درون کاتالیزور باید با دقت انجام شود. چرا که درک عملکرد کاتالیزور را راحت تر میکند. کاتالیزور از سه بخش اصلی فلزی، سرامیکی و پوسته بیرونی محافظ کاتالیزور تشکیل شده است. فلزات درون کاتالیزور نیز خود از دو بخش فلزات گرانبها مانند پالادیوم، پلاتینیوم و رودیوم و فلزات غیر گرانبها مانند آهن، نیکل، مس تشکیل شده است.

وظیفه اصلی کاتالیزور تبدیل آلاینده ها و گازهای سمی و مضر ناشی از احتراق سوخت به گازهای کم خطر و بی خطر است و این فرایند طی واکنش های شیمیایی میان فلزات به کار رفته در ساختار کاتالیزور اتفاق میافتد. در این عملیات گازهای خطرناک مانند منو اکسید کربن، اکسیدهای هیدروژن و نیتروژن، به گازهای کم خطر و بی خطر مانند بخار آب، کربن دی اکسید و نیتروژن تبدیل میشود. لازم به ذکر است که در طی این فرایندهای شیمیایی تا 90% گازهای مضر تصفیه میشوند، اما در صورتی که مبدل کاتالیست خودرو کارایی خود را از دست بدهد، نرخ افزایش آلودگی و آلاینده های خارج شده از اگزوز تا 50% افزایش خواهد داشت.

سوالات متداول در مورد مبدل کاتالیزور

پیش از اینکه به بررسی و پاسخ پرتکرارترین سوال ها در مورد کاتالیست اتومبیل بپردازیم، جالب است بدانید که استفاده از کاتالیزور در اولین مدل های خودرو مرسوم نبوده و به طور کلی این قطعه در ساختمان خودرو جایی نداشته است. اما به مرور زمان و با اهمیت یافتن مسائلی مثل آلودگی هوا و آلاینده های ناشی از سوخت خودرو، کم کم استفاده از این قطعه افزایش یافت تا حدی که این روزها کاتالیزور به عضوی غیر قابل انکار از سیستم اگزوز خودرو بدل شده و در صورتی که این قطعه برداشته شود و یا به درستی عمل نکند، عملکرد خودرو با مشکلات جدی مواجه خواهد شد و اجازه تردد در فضای شهری وجود نخواهد داشت.

از آنجایی که این قطعه جزو قطعات گران قیمت و مصرفی خودرو به شمارمیرود و باید هر 3 الی 4 سال نسبت به تعویض آن اقدام شود، سوالات زیادی در این زمینه مطرح میشود که "اگر کاتالیزور نباشد چه میشود" یا "آیا کاتالیزور قابل تعمیر است" به همین جهت در ادامه به بررسی و پاسخ به این سوالات پرداخته خواهد شد.

خرید انواع کاتالیزور ماشین

  • آیا کاتالیزور قابل حذف است؟

همانطور که اشاره شد، استفاده از کاتالیزور تنها به منظور کاهش آلاینده های خروجی اگزوز بوده و در مواردی که قصد تقویت خودرو را داشته باشید و تردد در فضای شهری مد نظر نباشد، میتوان به طور کلی این قطعه را حذف کرد. البته توجه به این نکته ضروری است که در چنین حالتی ناخالصی های سوخت که توسط کاتالیزور تصفیه میشود، موجب رسوب و گرفتگی مسیر اگزوز خودرو خواهد شد. بنابراین میتوان نسبت به حذف کاتالیزور اقدام کرد اما امکان دریافت گواهی معاینه فنی وجود نخواهد داشت.

  • آیا کاتالیزور قابل تعمیر است؟

پیش از این که نسبت به تعمیر کاتالیزور ماشین اقدام کنید، باید این نکته را بدانید که شستشو و تعمیر کاتالیست به هیچ عنوان توسط شرکت های سازنده این قطعه و کمپانی های خودروسازی تایید نمیشود و توصیه میشود در صورت بروز مشکل در عملکرد این قطعه، به طور کامل نسبت به تعویض آن اقدام شود.

با این حال به دلیل مشکلاتی مانند قیمت بسیار بالای این قطعه، در برخی موارد که آسیب جدی به کاتالیزور وارد نشده باشد، میتوان آن را تعمیر کرد. اما این کار توسط افراد متخصص در این زمینه باید انجام شود.

  • در چه مواردی میتوان نسبت به تعمیر کاتالیزور اقدام کرد؟

همانطور که اشاره شد، در موارد نادری که آسیب بسیار جدی به کاتالیزور وارد نشده باشد و ساختار سرامیکی درون کاتالیزور خرد نشده باشد، میتوان نسبت به تعمیر آن اقدام کرد. تعمیر کاتالیزور به راحتی ممکن نیست و تنها میتوان با استفاده از روش هایی مانند شستشوی کاتالیزور با مکمل انژکتور؛ استفاده از بنزین سوپر که کیفیت بالایی دارد، کمی عملکرد این قطعه را بهبود بخشید.

یکی دیگر از عوامل خرابی کاتالیزور، استفاده از خودرو در سرعت پایین است، چرا که در این صورت سوخت خودرو به طور کامل نسوخته و ناخالصی های موجود در سوخت موجب رسوب و گرفتگی کاتالیزور و در نتیجه کاهش بهره وری این قطعه خواهیم بود. برای اینکه مشکلات جدی در این راستا ایجاد نشود، توصیه میشود هر چندوقت یکبار با سرعت بالا با خودرو حرکت کنید تا سوخت خودرو به صورت کامل بسوزد.

بهترین مرکز خرید کاتالیزور خودرو

تفاوتی ندارد در حال حاضر قصد تعمیر یا تعویض کاتالیزور را داشته باشید؛ توصیه میشود در این مسیر از کارشناسان و متخصصان این حوزه کمک گرفته شود. پارس کاتالیزور یکی از بهترین فروشگاه ها در زمینه فروش انواع کاتالیزور خودروهای شناخته شده و همچنین تعمیر کاتالیست به شمار میرود. شما میتوانید به منظور کسب اطلاعات بیشتر در زمینه خرید و یا خرید کاتالیزور، از وبسایت این مجموعه بازدید نمایید.

 

 

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

 

برچسب : خودرو , کاتالیزور






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

0 نظر

1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
شاهین جی : دوستان فقط تجمع تجمع ۱۷ خرداد یادتون نره این بی صاحاب باز از ۱۹ خرداد فروش محصولاتشو داره میزاره لطفاااااا فقط تجمععععععع خواهش می‌کنم ازتون مگه قرار نبود اول ماشینای مردمو بده پس این فروش محصول شده
تارا : سلام نرگس خانم ماشین شما به دستتون رسید
شاهین پلاس اتوماتیک : من ارومیه هستم، 1 2 ماه پیش تو سایت تحویل حضوری رو ثبت کرده بودم
خانعلی اچن گان : کمک کنید داداشم رو دارن اع دام می کنن بخاطر اینکه به مردم ایران تو هین کرده ، خودم رفتم لو دادمش، من خیلی عوض ی هستم
خانعلی اچن گان : خانعلیم خانعلی ماشینم فاکتور شد بعدش نشد
شاهین : سلام من ۱۰ اردیبهشت تبدیل زدم هنوز خبری نیست امروز میگن انگار خیلی ها فاکتور شدن
شاهین : سلام من ۱۰ اردیبهشت تبدیل زدم هنوز خبری نیست امروز میگن انگار خیلی ها فاکتور شدن
ایگل مشکی : سلام من 13 اردیبهشت ثبت نام کردم و هیچ‌اتفاقی هم هنوز نیفتاده زنگ زدم نمایندگی گفتن تاخیر داره احتمالا تا آخر تیر شاسی بشه و مرداد تحویل که البته بعید میدونم،من تحویل 60 روزه بودم و پس فردا اولین چک رو باید پاس کنم
Tina : برید چک کنید امروز خیلی ها فاکتور شدند
X5 آذر 403 : ابتدای آذر ثبت نام ایکس 5 مشکی . 20 اردیبهشت شاسی و پلاک و بیمه شده ولی تحویل ندادن . هر روز زنگ میزنم میگم در صف باربری هست .
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
مژگان ساینا اس : باسلام ،عزیزان دعوتنامه شهریور برکسی آمده تک سوز؟
فوق العاده بهمن 6بهمن : دوستان طبق نامه محرمانه که امشب یکی فامیل فرستاده شرکت سایپا به سران نوشته که ورشکسته شده فقط بخاطر شرایط توش هستیم اعلام رسمی نشده...بدبخت شدیم رفت تو نامه قید شده شرکت سایپا 86 همت پول گرفته و طلب قطعه ساز داده و الان پولی وجود نداره که قطعه خریداری کنه و ماشین تولید کنه ...دوشنبه با زیر انداز و پتو میام
فوق العاده بهمن 6بهمن : سایپا دزد مطعمن
سپهر : سایپا مطمئن 🥴🥴کاملا نامطمئن😂😂
دنا خاکستری تحویل تیر : سلام کی تگمیل وجه کردین؟
مجتبی : منم پذیرش 25آذر و تکمیل وجه 2 اردیبهشتم هنوز خبری نیست
دنا اپشنال 6 تیر : موعود تحول 6 تیر تا الان فاکتور نشده واسه سود تاخیر هم زده هیچ سود تاخیر برای شما محاسبه نشده کسی میدونه چرا راهنمایی کنید ممنونم
مجتبی : سلام.کوییک جی ایکس 2 اردیبهشت تکمیل وجه کردم سخا 8 اردیبهشت هنوز فاکتور نشده
دنا 6دنده : سلام دنا 6دنده تیرماه اگه کسی فاکتور شده اطلاع بده ممنونم
حامد مری : سلام داداش سخارو کی تحویل نمایندگی دادی ؟