از دیرباز وانت های دوکابین به دلیل ابعاد بزرگ و قدرت بیش از حد خود، از جایگاه خاصی نزد افراد برخوردار هستند. در این میان تویوتا توندرا با وجود ظاهر جذاب و موتور پرقدرت خود، توجه افراد بسیاری را به سوی خود جلب کرده است. کمپانی تویوتا، با هدف رقابت با وانت های آمریکایی، مدل توندرا را در سال 2007 روانه بازار کرد؛ اما علی رغم قابلیت ها و توانایی های این وانت، توندرا هرگز نتوانست محبوبیت همتایان غربی خود را به دست آورد. شایان ذکر است، بزرگترین وانت ژاپنی در دو مدل دو دیفرانسیل و چهار چرخ محرک به بازار عرضه میشود.
طراحی بدنه
خطوط عضلانی، ارتفاع زیاد شاسی از سطح زمین، و جلوپنجره های زمخت و خشن از جمله ویژگی های مشترک تمامی وانت های پیکاپ میباشند. کمپانی تویوتا نیز، در طراحی توندرا تمامی تلاش خود را به کار گرفته است که از این اصول پیروی کند؛ اما طراحی نهایی این وانت ژاپنی، از لحاظ القای قدرت و ابهت، هرگز به پای پیکاپ های فورد نمیرسد. با این حال، جلوپنجره ذوزنقهای شکل در کنار چراغ های جلوی زاویه دار حس یک خودروی زیبا و اسپرت را به بیننده القا میکند.
طراحی کاپوت، سپر جلو، و چراغ های مه شکن گرد به خوبی بیانگر اهداف طراح توندرا میباشند. استفاده از خطوط اسپرت در کناره های خودرو بر قدرت و ابهت آن تاکید میکنند. با وجود رکاب ها و دستگیرههای مناسب، سوار و پیاده شدن از این پیکاپ به راحتی انجام میشود. فضای بار نیز، از حجم مناسبی برای حمل بار برخوردار است.
طراحی داخلی
همانطور که پیش از این گفته شد، به لطف رکاب ها و دستگیره های مناسب، دسترسی به داخل کابین به راحتی انجام میشود و شما خیلی زود به آن عادت میکنید. طراحی داخلی کابین نیز، در مقایسه با تاکوما، بسیار زیباتر است و تمامی قطعات به کار رفته در این پیکاپ ژاپنی، بیانگر استحکام و کیفیت بالا میباشند. کیفیت مواد و پلاستیک های به کارفته در طراحی داخلی توندرا به حدی بالا است که تحمل هرگونه فشار و سختی را دارند؛ با این وجود، از نظر طراحی داخلی، توندرا باز هم یک پله عقب تر از رقبای خود در دو کمپانی فورد و دوج ایستاده است.
وجود فضای پای مناسب راحتی و آسایش فوق العاده ای برای سرنشینان به همراه میآورد. شایان ذکر است، صندلی های هر دو ردیف نیز از راحتی بالایی برخوردارند. امکان تنظیم صندلی های جلو در حالت های مختلف یکی دیگر از مزیت های این پیکاپ میباشد. اگرچه کنسول وسط کمی شلوغ و نامنظم میباشد، اما پس از مدتی به آن عادت میکنید و نحوه کار با آن را یاد میگیرید.
تویوتا هیچگاه در مقوله ارگونومی از رقبای خود کم نمیآورد و توندرا نیز، از این امر مستثنی نیست؛ قرار گرفتن تمامی دکمه ها در محل های قابل دسترس و طراحی جدید صفحه کیلومتر شمار، در راستای همین امر صورت گرفته است. کمپانی سازنده، امکان قرار گرفتن اهرم تعویض دنده را هم در وسط و هم بر روی ستون فرمان فراهم کرده است که همین امر عملکرد راننده را بهبود میبخشد.
قدرت موتور و عملکرد
کمپانی تویوتا، وانت پیکاپ توندرا را با سه پیشرانه مختلف به بازار عرضه میکند: موتور شش سیلندر خورجینی 4 لیتری با توان 270 اسب بخار، موتور هشت سیلندر خورجینی 4.6 لیتری با توان 310 اسب بخار، و موتور هشت سیلندر خورجینی 5.7 لیتری با توان 381 اسب بخار. موتور شش سیلندر با گشتاوری در حدود 377 نیوتن متر ممکن است گاهی اوقات توانایی حمل بارهای سنگین را نداشته باشد و شما را دچار مشکل کند. طبق ارزیابی های انجام شده، مصرف سوخت این پیشرانه در سیکل شهری حدود 18 لیتر و در بزرگراه حدود 14 لیتر به ازای هر صد کیلومتر رانندگی تخمین زده شده است. استفاده از سوپاپ با زمانبندی متغیر در موتور هشت سیلندر 4.6 لیتری، با افزایش نیروی گشتاور به میزان 443 نیوتن متر، عملکرد موتور را نیز بهبود میبخشد. مصرف سوخت آن نیز، 18 لیتر در سیکل شهری و 14 لیتر در بزرگراه گزارش شده است. شایان ذکر است، استفاده از گیربکس شش سرعته اتوماتیک به صورت استاندارد در این خودرو کارایی آن را افزایش میدهد. خوشبختانه موتور هشت سیلندر 5.7 لیتری iForce، تمامی انتظارات را برآورده میکند و در صورت لزوم، حتی میتواند از کوه نیز به راحتی بالا برود. گشتاور این پیشرانه در حدود 544 نیوتن متر تخمین زده شده است. این امر بدان معناست که با هر بار فشار پدال گاز، خود را در یک مسابقه درگ تصور میکنید و بدون توجه به وزن و اندازه این پیکاپ، با سرعت به پیش میرانید. با این حال، استفاده از لاستیک های معمولی در زیر توندرا، از چسبندگی این وانت پرقدرت میکاهد؛ لازم به ذکر است، با پرداخت مقداری پول و خرید رینگ و لاستیک های مناسب میتوانید لذت رانندگی با این پیکاپ ژاپنی را تجربه کنید.
تجربه رانندگی
به دلیل وزن زیاد و ابعاد بزرگ، قسمت عقب توندرا هنگام رانندگی در جاده های ناهموار و پر از دست انداز دچار لرزش شدید میشود و همین امر رانندگی با این وانت را سخت و دشوار میکند. اما در صورت حمل بار و سنگین شدن قسمت عقب، لرزش عقب خودرو کم شده و کیفیت رانندگی بهبود مییابد. گفتنی است، این خودرو در پیچ ها نیز از هندلینگ خوبی برخوردار است. استفاده از ترمزهای دیسکی برای هر چهار چرخ و سیستم ترمز ABS، از نقاط قوت توندرا به شمار میرود.
نظر نهایی
علی رغم وجود چند نقطه ضعف از جمله کیفیت سواری و هندلینگ نه چندان مناسب، نقاط قوت توندرا آن را به یکی از وانت های محبوب تبدیل کرده است. راحتی و طراحی داخلی عالی، ارگونومی مناسب، و موتور هشت سیلندر پر قدرت با توانایی حمل و بکسل کردن بارهای سنگین و حجیم، از جمله ویژگی های مثبت این پیکاپ ژاپنی به شمار میروند.