رضا شیوا رئیس شورای رقابت گفت: در رابطه با کاهش تعرفه خودروهای وارداتی تمام جوانب در نظر گرفته شده و گروه کارشناسی شورای رقابت تاکید داشت خودروهای وارداتی که مصرفشان بین 1500 تا 2000 سیسی است باید تعرفهشان کاهش یابد.
شیوا تصریح کرد: پیشنهادات کاهش تعرفه صرفا برای دو نوع خودرو بوده، در کنار این موضوع بحث افزایش تعرفه برای خودروهای 3000 سیسی هم مطرح شد.
وی با بیان آنکه ما در شورای رقابت معتقد به رقابتی کردن بازارهایمان به منظور ارتقای کیفیت و افزایش سطح سایر مسایل از جمله ایمنی در بحث خودرو هستیم لذا با بررسی و اصلاح فرمول قیمتی که برای خودرو به تصویب رسیده بود کار بررسی تعیین تعرفههای واردات خودرو را در دستور کار قرار دادیم زیرا نرخ تعرفهها تا پایان سال قرار است به تصویب دولت برسد.
رئیس شورای رقابت با تاکید بر این نکته که میزان مصرف خودروهای خارجی که بین 1500 تا 2000 سیسی است کمتر از خودروهای داخلی است عنوان کرد: این خودروهای وارداتی از نظر ایمنی دارای استانداردهای بالا بوده ضمن آنکه نقش مهمی در کاهش آلودگی هوا دارد.
وی ادامه داد: در مورد افزایش تعرفه خودروهای 3000 سیسی این موضوع به علت بالا بودن میزان مصرف این خودورها، در نظر گرفته شده ضمن آنکه در خصوص کاهش تعرفه خودروهای 1500 تا 2000 سیسی در رابطه با درآمدزایی آن برای دولت باید بگویم اگرچه کاهش تعرفه این گروه از خودروها باعث پایین آمدن درآمد دولت میشود اما این کمبود درآمد با افزایش تعرفه خودورهای 3000 سیسی قابل جبران است.
**تعرفه واردات قطعات خودرو تغییر نمیکند
رئیس شورای رقابت تصریح کرد: براساس بررسیهای انجام شده تعرفه واردات قطعات خودرو بدون تغییر همان نرخ گذشته است.
شیوا گفت: حذف موانع واردات خودرو و افزایش تعداد بازیگران این عرصه یکی از راههای مهم در ایجاد فضای رقابتی در بخش خودرو است.
رئیس شورای رقابت تصریح کرد: ما دنبال افزایش ضریب ایمنی و افزایش رقابت در بازار خودرو هستیم که امیدواریم این تدابیر در نهایت منجر به کاهش قیمت خودرو در بازار شود.
**کاهش تعرفهها در آینده به مینیمم میرسد
شیوا در ادامه با تاکید بر این نکته که در آینده کاهش تعرفهها به پایین ترین سطح خود خواهد رسید عنوان کرد: خودروسازان داخلی نتوانند کیفیت خود را ارتقا دهند مردم به سمت خرید خودروهای خارجی خواهند رفت.
رئیس شورای رقابت گفت: در مورد بحث مخابرات اخیرا ما جلسهای با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در رابطه با بررسی تخلفات مخابرات داشتیم و در این رابطه مقرر شد که کارگروهی در این مورد تشکیل شود تا به مسائل مربوط به مخابرات به طور جدی رسیدگی شود.
شیوا در مورد مخابرات ادامه داد: موضوع مخابرات یکی از مواردی است که شورای رقابت در آن دخالت کرده به همین علت وظیفه کارگروه مخابرات این است که بررسیهای لازم را انجام و به شورای رقابت اعلام و این شورا به طور حتم مشکلات مربوطه را پیگیری میکند.