جیپ رنگلر تقریبا یک شاسی بلند بی همتا برای رانندگی در راه های ناهموار و دور از دسترس به شمار میرود. جیپ از سال 1941، یعنی در خلال جنگ جهانی دوم، به خدمت ارتش آمریکا درآمد؛ به همین دلیل جیپ به افتخار این حضور طولانی و به احترام پرسنل ارتش، نام آخرین مدل رنگلر را Freedom گذاشته است.
جیپ رنگلر Freedom را میتوان به صورت دو درب با گیربکس 6 سرعته دستی، یا 4 درب با گیربکس 5 سرعته اتوماتیک سفارش داد. موتور به کار رفته در هر دو تیپ، 6 سیلندر خورجینی 3.6 لیتری میباشد که 280 اسب بخار قدرت و 347 نیوتن متر گشتاور در دور 4300 بر دقیقه تولید میکند؛ قدرت تولید شده توسط سیستم چهار چرخ محرک رنگلر، موسوم به Command-Trac، به چرخ های عقب یا به هر 4 چرخ منتقل میشود.
تشخیص مدل Freedom از دیگر مدل های رنگلر، از طریق ویژگی های ظاهری نظامی آن به راحتی امکان پذیر است. جیپ رنگلر Freedom ماشینی نیست که برای رانندگی در جاده های معمولی خریداری شود؛ چرا که سواری آن بسیار سفت و محکم است، در دست اندازها شاسی تکان های شدید را به کابین منتقل میکند، و هنگام رانندگی در مسیرهایی با کیفیت آسفالت پایین به هیچ عنوان سواری راحتی برای سرنشینان فراهم نمیکند.
مشکلات به همین موارد ختم نمیشود؛ فرمان پذیری ضعیف آن، که حالت گیجی و سردرگمی دارد، به همراه پیچ و تاب های زیاد بدنه، اعتماد به نفس راننده را در پشت فرمان کم میکند، تایرهای دیواره بلند 17 اینچی ساخت گودیر، که در باران مستعد لیز خوردن هستند، را نیز نباید فراموش کرد. از دیگر موانع استفاده روزمره از رنگلر میتوان به درب های بسیار سنگین آن اشاره کرد که برای بسته شدن به صرف نیروی زیادی از سوی سرنشینان احتیاج دارند؛ شعاع دور زدن 13.1 متری، گاردهای پهن، شکل جعبه ای بدنه با طول 4751 میلیمتر و عرض 1877 میلیمتر، لاستیک زاپاس متصل به درب قسمت بار در عقب خودرو، و برآمدگی های بزرگ سپر جلو، از دیگر نقاط ضعف این خودرو میباشند.
چالش دیگری که با آن روبرو خواهید شد، پارک کردن خودرو است؛ چرا که هیچ خبری از دوربین دید عقب یا حتی سنسور های پارک در عقب نیست. با وجود لاستیک زاپاس روی درب عقب و سپرهای بزرگ، احتمالا یکی از سخت ترین کارهای شما پارک کردن رنگلر، مخصوصا در فضاهای نسبتا محدود، خواهد بود. اگر در شهر زندگی میکنید و اهل ماجراجویی های خارج جاده نیستید، شاسی بلندهایی مثل مزدا CX-5، هوندا CR-V، یا کیا اسپورتیج رضایت شما را به خوبی جلب خواهند کرد. در صورتی که به دنبال جلب توجه دیگران هستید تا قابلیت های خارج جاده، بهتر است به سراغ شاسی بلندهای گران تری مانند رنج روور Evoque یا مرسدس بنز GLA بروید. اما اگر از آن دسته افرادی هستید که عاشق رانندگی خارج جاده میباشید و از رد شدن از میان آبگیرها و مسیرهای گل آلود لذت میبرید، رنگلر Freedom انتخابی هوشمندانه و کاملا مناسب است.
برای رنگلر فرقی نمیکند که از داخل یک باتلاق گلی رد شوید یا رودخانه، مسیرتان از میان جنگل عبور کند یا پر از چاله های بزرگ و کوچک و خندق باشد؛ رنگلر هیچ شکایتی نخواهد داشت. با اینکه سواری جاده ای رنگلر کیفیت قابل توجهی ندارد، اما قابلیت های فوق العاده خارج جاده آن باعث میشود که این ضعف را ببخشید. فرمان رنگلر واکنش های کندی دارد که در سواری جادهای آزار دهنده است، اما در رانندگی های خارج جاده و در شرایط سخت، که سرعت حرکت پایین است، باعث میشود که راننده کنترل بهتری داشته باشد. تکان های بدنه تبدیل به انعطاف پذیری میشود و طراحی تحسین برانگیز اکسل ها، باعث میشوند که در جاده هایی که اکثر شاسی بلندها در آنها گیر میکنند، سواری راحتی داشته باشد.
موتور 6 سیلندر خورجینی رنگلر Freedom به همراه گیربکس اتوماتیک آن، که تعویض های نسبتا نرمی دارد، راننده را دلسرد نخواهند کرد. موتور مانند یک اسب کشنده قوی میماند و تا دور 6000 بر دقیقه، توانش را به صورت خطی و یکنواخت در اختیار راننده قرار میدهد؛ همچنین میتوان گفت که عملکرد آن به همراه حالت تعویض دستی گیربکس بسیار خوب است.
ادعای کمپانی سازنده در مورد مصرف سوخت این خودرو در سیکل ترکیبی 11.7 لیتر در 100 کیلومتر است، که کمی بیش از حد خوشبینانه به نظر میرسد. ترمزگیری، هم در رانندگی در جاده و هم خارج جاده کیفیت مناسبی دارد؛ هنگام فشردن پدال ترمز احساس اطمینان خوبی به راننده منتقل میشود، حتی در شیب های ناهموار ترمزها همچنان توانایی و کیفیت خود را حفظ میکنند. علاوه بر سیستم ترمز، سیستم کنترل در سربالایی و سراشیبی نیز به خوبی وظایف خود را انجام میدهد.
داخل کابین کاربرد زیاد پلاستیک تیره رنگ و سخت در کنار چیدمان ساده و تقریبا ابتدایی تجهیزات داخلی، فضایی اصیل و خوشایند را ایجاد کرده است. فرمان ضخیم چرمی با کلیدهای چند منظوره روی آن، احساس خوبی به راننده منتقل میکنند، دسته دنده با لوگوی جیپ بر روی آن و کنترل های چرخان سیستم کنترل آب و هوای اتوماتیک، که در عین سادگی کیفیت مناسبی هم دارند، بر زیبایی داخل کابین میافزایند.
در کنار این موارد نباید از کیفیت پایین قطعاتی چون ترمز دستی و دستگیره های پلاستیکی دربها، خروجی های هوا با ظاهر ارزان قیمت، صفحه کیلومترشمار با ظاهر قدیمی، و سیستم صوتی بسیار ساده با 6 بلندگو به سادگی گذشت. اتصال بلوتوث از طریق سیستم Jeep Uconnect Multimedia، در عین اینکه با آهستگی انجام میشود، پیچیده نیز هست؛ اما بعد از اتصال به خوبی کار میکند.
رنگلر فضای سر بسیار مناسبی در اختیار سرنشینان قرار میدهد؛ حتی زمانی که از روی پستی و بلندی ها با سرعت عبور میکنید، احتمال برخورد سر شما به سقف بسیار کم است، مگر آنکه خیلی قد بلند باشید. تکیه گاه صندلی عقب تقریبا عمودی است و نشیمنگاه صندلی عقب با طول 390 میلیمتر، فضای پای بسیار مناسبی در عقب خودرو به وجود میآورند.
از دیگر نکات مثبت طراحی داخلی باید به نگه دارنده های عمیق لیوان در جلو، کنسول میانی بسیار جادار با عمق 255 میلیمتر، و صندلی های تاشو عقب به نسبت 40/60 اشاره کرد؛ در صورتی که صندلی ها به طور کامل تا شوند، حجم فضای بار از 498 لیتر به 935 لیتر افزایش مییابد. اولین بار که وارد کابین میشوید، کلیدهای شیشه بالابر و آینه برقی، که در کنسول میانی قرار گرفته اند، و بلندگوهای روی داشبورد کمی عجیب به نظر میآیند. اما با وجود تمامی ضعف ها و ایرادات وارد به رنگلر، مخصوصا کیفیت پایین سواری جادهای و کابین ساده، این خودرو همچنان برای بسیاری از علاقهمندان رانندگی آف رود یک انتخاب محبوب و عالی به حساب میآید.