صدر به فرانسوی‌ها رسید

صدر به فرانسوی‌ها رسید

نتایج مربوط به ارزیابی کیفی خودروهای داخلی در حالی از سوی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران اعلام شد که طی آن، پراید، پارس تندر، جک و لیفان با کسب بهترین کیفیت، در صدر گروه‌های خود قرار گرفته‌اند.
بنابر گزارش منتشر شده، کیفیت 19 خودرو تولید داخل در خردادماه بررسی و مانند ماه گذشته، خودروها باز هم در چهار گروه قیمتی دسته‌بندی شده‌اند.
رده‌بندی خودروها نیز به‌طور جداگانه در هر گروه انجام شده و خودروها با توجه به نمرات منفی به‌دست آمده، در رده‌های مختص خود جای گرفته‌اند. در گزارش منتشر شده، مانند ماه گذشته باز هم خبری از ریز جزئیات مربوط به سطح کیفی خودروهای تولید داخل نیست و تنها به اعلام نمرات منفی بسنده شده است. در واقع با توجه به شیوه جدیدی که برای بررسی کیفی خودروها لحاظ شده، دیگر مشخص نیست که نقطه‌قوت فلان خودرو در کدام بخش است و نقطه ضعف آن به کدام معیار مربوط می‌شود.
این در شرایطی است که در روش قبلی ارزیابی کیفی، مشتریان امکان انتخاب بهتری برای خرید خودرو داشتند و از شدت و ضعف خودروهای موردنظر خود مطلع می‌شدند.
آنها همچنین این امکان را داشتند که جزئیات کیفی خودرو خود (مانند سیستم موتور، تعلیق، ترمز، بدنه، رنگ و ...) را با سایر خودروها مقایسه و اطلاعات لازم را در این مورد به‌دست بیاورند.
حالا اما تنها نمره منفی خودروها قابل‌رویت است و مشتریان فقط می‌توانند تشخیص بدهند در حالت کلی کدام خودرو در مجموع کیفیت بهتری دارد و کدام خودرو کیفیت نازل‌تري.
 این در حالی است که طبق اعلام شورای رقابت، کیفیت خودروها یکی از ملاک‌های اصلی برای تعیین قیمت به شمار می‌رود. آن‌طور که رئیس شورای رقابت گفته، هر خودرویی که با نزول کیفی همراه باشد، از قیمت آن کاسته می‌شود و از آن سو، افزایش سطح کیفی می‌تواند به رشد قیمت بیانجامد. حال باید دید آیا شورای رقابت می‌تواند با استناد به شیوه جدید ارزیابی کیفی خودروها، نسبت به افت و خیز قیمتی آنها اقدام کند یا اینکه به اطلاعات جزئی‌تری (شبیه آنچه پیش‌تر از سوی شرکت بازرسی منتشر می‌شد)، نیاز دارد.
هرچه هست، در گزارش خردادماه، 19 خودرو مورد بررسی در چهار گروه قیمتی «کمتر از 20میلیون تومان»، «20 تا 40 میلیون تومان»، «40 تا 60 میلیون تومان» و «60 تا 80 میلیون تومان»، دسته‌بندی شده‌اند که در گروه اول، پراید مدل 131 سایپا اول است و در گروه دوم نیز پارس‌تندر توانسته صدرنشین شود.
در گروه‌های سوم و چهارم نیز به ترتیب جک و لیفان مدل X60 توانسته‌اند بهترین کیفیت را به دست بیاورند. یکی از نکات قابل توجه در گزارش کیفی خردادماه، حضور دوباره محصولات سایپا در جدول رده‌بندی کیفی خودروهاست، که بر این اساس، کیفیت تیبا و سه مدل از پراید، مورد بررسی قرار گرفته است.
این در شرایطی است که به دلیل بروز یکسری اختلافات میان سایپا و شرکت بازرسی، ارزیابی کیفیت خودروهای سایپا به حالت تعلیق درآمده بود و حالا ظاهرا اختلافات برطرف و مشتریان پراید و تیبا می‌توانند دوباره از اوضاع کیفی این خودروها مطلع شوند.
در جدول کیفی خردادماه البته چند خودرو غیبت دارند که در این بین می‌توان به ویتارا و مگان اشاره کرد. غیبت این دو خودرو البته طبیعی است، چه آنکه ظاهرا تولیدشان متوقف شده و از همین‌رو امکان بررسی کیفی آنها وجود ندارد. همچنین از جمع 19 خودرو تولید داخل، پنج خودرو، چینی هستند و باقی آنها را فرانسوی‌ها و ایرانی‌ها تشکیل می‌دهند که در این بین، پارس تندر توانسته کمترین نمره منفی و در نتیجه بهترین کیفیت را به دست آورد و پراید 132 نیز بیشترین نمره منفی و کمترین کیفیت را به خود می‌بیند. همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد میانگین نمره منفی خودروها در مقایسه با ماه گذشته تغییراتی داشته که ام وي ام530 بیشترین درصد بهبود و جك5 J هم بیشترین درصد تنزل را داشته‌اند. بر این‌اساس، سمند و تندر-90 و رانا و جک در مقایسه با ارزیابی قبلی، با افت کیفی روبه‌رو شده‌اند و در این بین، جک رکورددار به حساب می‌آید. از آن سو اما خودروهایی مانند ام وی ام، پارس و پژو 206 و لیفان و پژو 405 با بهبود کیفی مواجه شده و در میان آنها، ام‌وی‌ام مدل 530 حائز بیشترین درصد رشد کیفیت است.
با این حساب، هم بیشترین رشد کیفی به چینی‌ها رسیده و هم بالاترین افت کیفیت متعلق به آنها است.
از دیگر نکات قابل‌توجه در گزارش کیفی خردادماه اما باید به قرار گرفتن 14 خودرو در جمع «خیلی خوب‌ها» اشاره کرد، که تندر-90، پژو 206، لیفان و پژو 405 از جمله آنها هستند.
بر این اساس، پنج خودرو باقیمانده نیز در گروه «خوب‌ها» جای گرفته‌اند و در این بین باید از پراید و تیبا نام برد.
اما طبق جدول منتشر شده، در دسته خودروهاي زير 20 ميليون تومان سه مدل پراید «سايپا131 X»، «سايپا132 X» و «ساپپا131 X» (متعلق به پارس خودرو)، مورد بررسی کیفی قرار گرفته‌اند که همه آنها دارای سطح كيفي «خوب» هستند. در این بین، سايپا131 X تولید سايپا با كسب 4/79 نمره منفي كيفيت بهتری در مقایسه با دو همگروه دیگر خود دارد و پس از آن نیز پراید مدل 131 تولید پارس خودرو توانسته کیفیت بهتری را کسب کند.  پراید مدل 132 هم کمترین کیفیت را در گروه خودروهای زیر 20 میلیون تومان داراست، آن هم با کسب 3/83 نمره منفی. این محصول با توجه به نمره منفی که به دست آورده، کم کیفیت ترین خودرو تحت ارزیابی در خردادماه امسال به شمار می‌رود. در کل، اعضای گروه خودروهای زیر 20 میلیون تومان علاوه‌بر اینکه ارزان‌ترین محصولات بازار خودرو کشور به شمار می‌روند، دارای کمترین کیفیت نیز هستند و البته مشتریان زیادی نیز دارند. از گروه زیر 20 میلیون‌ها که بگذریم، به دسته 20 تا 40 ميليون تومانی‌ها می‌رسیم که بیشترین تنوع را به خود می‌بیند و 12 مدل از خودروهای تولید داخل، عضو این گروه به شمار می‌روند. پنج رده ابتدایی جدول این گروه را فرانسوی‌ها تشکیل می‌دهند که در بین آنها نام سه تندر-90 و دو مدل پژو206 به چشم می‌آید. در این بین، پارس تندر علاوه‌بر اینکه صدرنشین گروه 20 تا 40 میلیون تومانی‌ها لقب گرفته، بهترین کیفیت را نیز میان تمام خودروهای تحت ارزیابی خردادماه به خود اختصاص داده است. این خودرو که فقط ظاهر آن با تندر-90 معمولی متفاوت است، 7/20 نمره منفی دارد و این در شرایطی است که تندرهای معمولی فقط سه دهم امتیاز منفی بیشتری نسبت به پارس تندر کسب کرده‌اند.
بر این اساس، تندرهای ایران خودرو و پارس‌خودرو مشترکا با کسب 21 نمره منفی، پشت سر پارس تندر و البته بالاتر از پژو 206 در جدول رده‌بندی گروه 20 تا 40 میلیونی‌ها قرار گرفته‌اند.
در بین 206‌ها اما مدل صندوقدار آن نمره منفی کمتری دارد و بالاتر از 206‌هاچ بک ایستاده است. رانا هم که در گروه 20 تا 40 میلیونی‌ها جای دارد، اگرچه در مقایسه با پژو 206 از سطح کیفی پایین‌تری برخوردار است، اما نسبت به سمند و پژو 405 و همچنین خودروهای چینی کیفیت بهتری را به خود می‌بیند. 
در گروه مورد بررسی، نام چهار محصول پرتیراژ ایران خودرو نیز به چشم می‌آید که پژو پارس تولید خراسان بهترین کیفیت را در میان آنها دارد. سمند نیز پس از پارس قرار دارد و در دو رده بعدی نیز مدل‌های تولید تهران و خراسان پژو 405، جا خوش کرده‌اند.
پشت سر آنها اما به یک چینی می‌رسیم که ام‌وی‌ام مدل 315 نام دارد. این خودرو 5/54 نمره منفی به‌دست آورده که با این حساب باید آن را در جمع خودروهای چینی تحت ارزیابی، سومین محصول با کیفیت دانست.
آخرین عضو گروه خودروهای 20 تا 40 میلیون تومانی اما تیبای سایپا است که تنها خودرو «خوب» این گروه به شمار می‌رود و این در شرایطی است که سایر اعضای گروه، «خیلی خوب» محسوب می‌شوند.
اما در گروه قيمتی 40 تا 60 ميليون تومانی نیز تنها نام جك5 J و ام وي ام530 به چشم می‌آید که به ترتیب با کسب 7/48 و 4/51 نمره منفي، مکان‌های اول و دوم جدول را به دست آورده‌اند. جک جدای از اینکه باکیفیت ترین خودرو این گروه کوچک به شمار می‌رود، در بین خودروهای چینی تحت ارزیابی در خردادماه نیز بهترین کیفیت را به خود می‌بیند. در مجموع نام پنج خودرو چینی در جدول کیفی خردادماه گنجانده شده که گروه 60 تا 80 میلیون تومانی‌ها نیز دو خودرو چینی را در خود جای داده است. 
در این گروه، لیفان مدل X60 توانسته کیفیت بهتری را در مقایسه با ام‌وی‌ام مدل X33 به دست بیاورد و 50 امتیاز کسب کند. لیفان X60 با توجه به نمره منفی که به دست آورده، دومین خودرو با کیفیت در جمع چینی‌های تحت ارزیابی در خردادماه به‌حساب می‌آید و ام‌وی‌ام مدل X33 نیز دارای بیشترین نمره منفی و در نتیجه کمترین کیفیت در این جمع است.
 
صدر به فرانسوی‌ها رسید

منبع

دنیای اقتصاد

برچسب : خودرو , بازرسی , کیفیت , استاندارد , سایپا , ایران خودرو , 131 , پارس , تندر , پژو , 206 , رانا , پارس , سمند , 405 , ام وی ام , 315 , تیبا , جک , j5 , 530 , x60 , x33






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

1 نظر

farid
0

ببخشین این خیلی خوب ها رو کی به اینا داده!!!!!!!!!نکنه اونا هم مثل آقای شورای رقابت زیرمیزی گرفته که اینهمه به فرغون سازها خوب وخیلی خوب داده!!!!!!!!1
هههه..جوک ساله بخدا
مردم ازخنده
16:55  1393/04/31
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
پارسا. 57 نظر
7Mosi 20 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
تارادستی فروردین : ن‌بایدبریدسایت نگاکنید
تارا تیتانیومv4 : کلاه سرت رفته بنده خدا اون پول رو اگه پارسال میدادی لبو، الان ۴میلیارد کاسب بودی
سهند دی ماه : والا فقط ماشین رو بدن پارسال تابستون هیچ شد عیدمون هیچ شدتابستون امسال حداقل ابرومون پیش بچه ها حفظ بشه خداازشون‌نگذره شدیم‌گاو پیشونی سپید همه هی میگند چی شد چی شد ... خدارو خوش میاد کاش اینا به کارما اعتقاد داشتند خداانءشاالله جوابشونو بده ماسهند رو یه جور. اطلس رو ازمهرپارسال یه جور کوییک و ساینا وشاهین یه جور درکمال پررویی بیان باز فروش بزارند ادم گریه اش میگیره انءشاالله بزودی تحویل بگیرید وچرخ ماشین هاتون بچرخه❤️
ساسان : چوپان دروغگو یک دروغ گفت وتوکتابها هرسال ازش یاد میکنن....من نمیدونم درمورد اینها چی باید بنویسن وکجا....دیگه به چشم‌های خودم هم اعتماد ندارم..
الهام x5 آذر : من نقدی پرداخت کردم و همون روز شاسی و فاکتور باهم شد. امروز هم بیمه سبز شد. نمایندگی بهم گفت تا سه ماه بعد ماشین رو میدن. ولی امیدوارم همینطور که تند تند پروفایل داره سبز میشه ادامه پیدا کنه و به قول شما تا اواخر خرداد ماشین دستمون باشه
هادی : آقایون سلام من تحویل خرداد است سه ماهه بوده آیا همان 3 ماه تحویل میدن یا دیرتر
شاهین اتومات cvt : سلام کسانی که تکمیل وجه و سخا تاریخ یکم اسفند هستن. اگر فاکتور شدن اطلاع رسانی کنن. انگار آذر ماه دیگه همه تموم شدن. از آذر تا ۱ اسفند هیچ دعوتنامه و هیچ تکمیل وجهی نبوده.
مهدی فتحی حاجی آقایی ۶۶۵۰ : سلام و عرض ادب خدمت همه بنده پارسال به آقای ع،ا،ف مبلغ ۱/۵ میلیارد تومان پول دادم و تا کنون ۳ میلیارد تومان بهم پس داده،خدا به مالش برکت دهد
شاهین ۱۳ آدر : من ۹۰ روزه فروش فوری هستم ۱۳ آذر هنوز فاکتور نشدم .
مهدی فتحی حاجی آقایی : سلام عرض ادب خدمت دوستان بنده پارسال ۱/۵ میلیارد تومان پول دادم رفیقم همین وقتا بود ،الان ۳ تومن بهم پس داده ،دمش گرم خدا به مالش برکت بده
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
احمد : نقره ای تیتانیوم 18 اسفند موعد تحویلم بود امروز فاکتور شد.
رانا تیر : ببخشید من میخواستم گمراهتون کنم. متاسفانه این خبر واقعیت داره موتور جدید رانا 1800 هستش مدل پلاس پژویی قدیمی و همچنین قیمت جدیدش حدود 790 م تومان کارخانه و افزایش نجومی قیمت
سیدقلیچ : افزایش قیمت نداریم اصلا .خیالتون تخت.تازه افزایش خورده کوییک 439بود شد 445سایت رسمی یایپا رو همیشه چک کنید مزخرف بعضیارو گوش ندید.این توحیدیادمه 402هم که برای ساینا دوگانه اینجا بودم بود چند باراسمشو عوض کردد.ما ازنوع جمله بندی ها و نگارش کلمات میشناختیمش یک عوضی به تمام معنا.الاف بیکار
حسن : شما زیر پست همه ی ماشینا این جمله رو گفتی. از کجا شارژ میشی
اطلس مهر : سلام و ارادت به نظرتون بعد از فاکتور کردن چقدر طول می کشه تحویل بدن؟ فاکتور نشدم سواله فقط
محمد 19مهر : همون 19مهر احراز سکونت 19مهر خورده بود تو سیستم
میثم : سلام خبری از فاکتور سورن دوگانه آخر اردیبهشت نشده؟؟ کسی هست که بعد تبدیل به مخزن بزرگ فاکتور شده باشه؟؟؟؟
لعنت بر سایپاو دست اندرکارانش : ننگ بر ظلم و ظالم. ننگ بر کشور بی قانون. ننگ بر بردگی. ننگ بر ستمگر. ننگ بر سکوت. ننگ برفقر. ننگ بر مدیریت مفسد سایپا
سیدقلیچ : ج
محمدرضا : با سلام پارسال برج 3 ثبت نام ایکس 22 کردم برج 4 پیام اومد که باید 142 میلیون افزایش قیمت پول بدم که متاسفانه حماقت کردم و پیش خودم فکر کردم اگر قیمت نمایندگی زیاد بشه طوری نیست بازارم زیاد میشه و پول پرداخت کردم تحویلش 45 روزه بود که خداروشکر برج 10 پارسال ماشین بهم دادن هنوزم سوارش نشدم تو پارکینگ خوابه فقط سرویس اولیه بردم چند روز پیش از برج 10 تا الانم هرچی خواستم بفروشم فروش نمیره ماشین چینی کلا دوستانه بگم بزرگترین حماقت زندگیم بود دوستانه میگم انصراف بدید اینم بگم که من زمانی که پول افزایش قیمت دادم تازه اون 45 روز از اون روز حساب کردن یعنی شما هم که چند وقته پولتون خوابیده هر وقت مابقی رو بدید دوباره انگار تازه ثبت نام کردید حالا خود دانید هرکیم شک داره شماره میدم زنگ بزنه بهش بگم حداقل مثل من نشه